» »

Irski sodnik tarča groženj posredi odločitve o blokadi thepiratebay.com

1 2
3
»

m4d_m4n ::

Čestitam ene par jih je kle tapravih koleščlov v tem smrdljivem sistemu. Ja slepo spoštuj ena pravila k ti je en tretji reku da je tko prav, pa čim mn z svojo glavo razmišli.
MIIIIIRNO!!!

poweroff ::

V bistvu so najbolj smrdljivi koleščki tisti, ki ničesar ne ukrenejo proti temu sistemu.

Dajmo pošteno povedat: vsi uporabniki ThePirateBaya ste navadne pizde.

Dokler ste lahko brezplačno dolvlekli, ste to počeli. Ko pa je pa "zagustilo", ko je bilo treba zbrati denar za sodno obrambo, ko je bilo treba zahtevati spremembo copyright zakonodaje ali pa ko je bilo treba razviti, podpreti ali sofinancirati (ali celo samo uporabljati) anonimizacijske sisteme - vas pa ni bilo nikjer.

Take izgube meni ne bodo predavale o "Sistemu".

Sistemu se je treba upreti, da, vendar ne z gožnjami sodniku. Sistemu se je treba upreti s tem, da zahtevate spremembo copyright zakonodaje. Pa ne po forumih. V parlmentu. V strokovni javnosti. Niste strokovnjaki? Ni problema, zberite denar in podprite priznane strokovnjake iz tega področja. Recimo Lessiga, ali pa Majo Bogataj Jančič pri nas.

Sistemu se uprite s tem, da boste uporabljali Tor in OneSwarm. Da boste nakazali kakšen Evro razvijalcem Tora in OneSwarma.

Šele potem se oglašajte. Jasno?
sudo poweroff

BaToCarx ::

Mehmed ::

Matthai se strinjam povsem, samo en drug problem imas. Vecini folka je enostavneje metat ven floskule o svobodi informacij pa zacet vpiti cenzura vsakic ko se kdo (tudi upraviceno) obregne ob kaj. Imas celo generacijo ljudi, ki dojema vse kar ni priklenjeno, pribito in zakodirano, zacevsi s sosedovim wifijem, kot javno in zastonj.
Tak folk se je razvadil, nikoli se jim ni bilo treba obremenjevati s tem, ko jih nenadoma postavis pred zid se pa pocutijo kot zrtve. In potem grizejo, hekajo pa grozijo. Kar hocem reci je, ja treba se je boriti s sistemom, ampak vecina to pocne iz napacnih razlogov. To je meni bolj motece od napacnih metod.
Sem preprican, da bi se dalo najti kompromis, ce bi se folk prizemljilo pa bi se zavedeli, da vse ni zastonj. Bi lahko eni in drugi malo popustili. Ampak ce odrascas v prepricanju, da ti je vse na voljo in zastonj je tudi zmanjsat porabo za 20% ali pa placat vsako peto stvar prehudo. In ta folk se ne bori za bolj posteno resitev ampak brani to, katere je vajen in se mu zdi postena. Tu je imo srz problema, da folk tudi ce kaznujes ne pomisli zakaj je kaznovan ampak samo kako se v bodoce izognit kazni.

poweroff ::

Res je. S tem,da večinoma niti hekat ne znajo. Na koncu se bo izkazalo, da so bili pri LulzSec v bistvu napol script kiddiji, ki so pač imeli srečo in našli sramotno nezaščitene strežnike...

Večina "piratkov" pa ne zna nič, razen vpiti o svojih pravicah.
sudo poweroff

BlaY0 ::

Ne večina piratkov, večina nasploh. Dolžnosti so pa bolj tako tako... bolj za vikend... nedelja pa maša pa take fore.

zmaugy ::

Posredi. A v četrtek? 8-O
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Pyr0Beast ::

>Imas celo generacijo ljudi, ki dojema vse kar ni priklenjeno, pribito in zakodirano, zacevsi s sosedovim wifijem, kot javno in zastonj.

Welcome to digital age.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

poweroff ::

Ja. Samo problem nastopi, ko ti ljudje kaj "ustvarijo". Ali ko gredo v službo in dobijo neko odgovornost. Takrat je po navadi obrat za 180 stopinj.

Da se razumemo - sem za to, da bi bilo čim več zastonj. Ampak o tem lahko pridigajo/mo tisti, ki smo že kaj objavili pod GPL/CC...
sudo poweroff
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prizivno sodišče potrdilo odločitev, da ameriška sodišča ne morejo do podatkov v tuji

Oddelek: Novice / Zasebnost
64401 (3616) Saul Goodman
»

Three-strikes protipiratski sistem na Irskem poražen (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
12230303 (26155) poweroff
»

Še en three strikes zakon je na poti, tokrat po avstralsko (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
5416033 (14265) dux
»

Irci vpeljujejo three-strikes sistem

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
85981 (4795) hokuto
»

UPC Ireland dobil tožbo proti založnikom

Oddelek: Novice / Zasebnost
123697 (3080) AtaStrumf

Več podobnih tem