» »

Parkiranje na privat zemlji ?

Parkiranje na privat zemlji ?

Temo vidijo: vsi
««
«
1 / 6
»»

s1m0n ::

Zanima me kaj se lahko stori, če ti nekdo parkira na privat zemlji ? To se dogaja večkrat saj meji na gostilno in ljudje parkirajo tudi na privat zemljišču ob gostilni ? Ne bi imel nič proti, če bi parkirali tako, da ne bi ovirali dostopa do garaž, ki se nahajajo na tem zemljišču.

Dr_M ::

Postavis ograjo, drugace pa poklici policijo.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

RockyS ::

Stopiš do lastnika in se pomeniš o rešitvi? Mogoče kaka kompenzacija za tiste termine ob katerih je gneča(verjetno ni gneče 24/7).

s1m0n ::

Ja, zmenit se ne da :)

Dostop je možen le z dveh koncev in da bi na obeh postavil zapornice je predrago, ograja že obstaja tam kjer ni možen dostop po asfaltu.
Kot že pravim se na zemljišču nahajajo garaže (čez 30 jih je) in tako ne moreš kar z kakšnimi vrati tega zapret.

Policija noče nič met zraven...

Pšenični ::

"Dostop je možen le z dveh koncev in da bi na obeh postavil zapornice je predrago, ograja že obstaja tam kjer ni možen dostop po asfaltu.
Kot že pravim se na zemljišču nahajajo garaže (čez 30 jih je) in tako ne moreš kar z kakšnimi vrati tega zapret."

Kako je v zemljiški knjigi, mate kakšno "uslužnostno plombo"?

technolog ::

Seveda. Prosi lastnika gostilne, da ti plača neko nadomestilo ali pa požri zadevo. Policija ne bo nič pametnega naredila.

p.s.: Odpri s.p. in zaračunavaj parkirnino :)

Zgodovina sprememb…

s1m0n ::

Kot je že rečeno se z lastnikom ne da nič zmenit (se že toži par let zaradi drugih stvari...) Dostop do garaž je le dovoljen za lastnike garaž! Vendar ne glede na opozorilne table tudi ostali, ki si ne lastijo garaž parkirajo na njenem zemljišču, če kaj rečeš pa se vsi derejo :) So pa izjeme, ki to razumejo in avto umakejo!

technolog ::

Če ti pa niti kosila na teden ne časti, je pa res škrt.

Potresi žebljičke po svojem pa se naredi neumnega. Po mesecu ne bo tam parkiral nihče več. Ne, resno največ kar lahko narediš je poklieš policijo, samo efekta ne bo. Žal živimo v taki državi.

Par mesecev nazaj smo imeli tukaj debato, kaj lahko narediš, če se neznanec vseli v tvojo hišo in bili smo v podobnih dilemah. Ker so kršitelji dejansko nedotakljivi.

mihec87 ::

Tehnolog prijaviš vlomilca?

technolog ::

Poišči temo, ni bilo tako enostavno :)

BlueRunner ::

65. čl. ZPrCP. Najprej morate postaviti ustrezno signalizacijo (znak za prepovedano parkiranje + dopolnilna tabla "dovoljeno za ..." + opozorilo, da na področju deluje pajk - to bo na vaše stroške), ker neključni voznik pač ne more vedeti kakšno je stanje v katastru.

Potem, ko je označba postavljena in pride do oviranja, pa se lahko na pomoč pokliče policijo/redarstvo, ki bodo oviro odstranili.

s1m0n ::

Tabla je postavljena na dveh mestih! Znak za prepovedano parkiranje in posebaj dovoljeno za imetnike garaž.
Policijo en k* briga kak in kaj!

solatko ::

To je v vseh urbaniziranih koncih Slovenije problem, ko pa se stanovalci organizirajo in začnejo delat škodo na parkiranih vozilih, so pa vse drugo, samo ljudje ne. Nič ne ustavi golazni v avtomobilih, razen uporaba sredstev, zaradi katerih lastnika košta. En teden, dva, potem pa je nekaj časa mir.
Proti barbarom, so učinkovite samo barbarske metode, policaje so pa itak v inkasante spremenil, tako, da se s takimi malenkostmi ne ukvarjajo.
Delo krepa človeka

terryww ::

dobijo se plastični obcestni koli (oni beli, ki jih vidiš ko se pelješ po cesti), ki se jih potem postavi na zelenico/karkoli ob cesti in fizično preprečujejo da bi kdorkoli vozil tam. bojda so za plačat, nwem kolko in tud ne če ti jih cestarji zabijejo not. sem pa opazil, da marsikje na tak način rešujejo problem.
It is the night. My body's weak.
I'm on the run. No time to sleep.

s1m0n ::

Na cesto (asfalt) jih je malo težko zabit :)

T0RN4D0 ::

S hiabom jih umakneš enkrat, pa bo mir. :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

šernk ::

z enim starim traktorjem jih zaparkiraš in greš spat s čepki v ušesih :)

če človek ne bo mogel ven zagotovo ne bo drugič tja parkiral :)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

blackbfm ::

Ful smešno, hočeš rešitev, a po drugi strani pa nočeš nič narest/plačat/whatever za to. Malo težka bo a ne..

Dr_M ::

Ja res, samo od sebe se ne bo nic uredilo.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

mihec87 ::

Sprintaš listek obvestilo redarstva pa zatakneš za vetrobran :)

solatko ::

Za normalne šoferje je zadosti prometni znak, vidi se tudi vhode v garaže, za kretene, je potrebno uporabit kaj bolj učinkovitega. Zakaj bi človek imel stroške, če kreten ne ve kje lahko postavi svojo škatlo, naj ima stroške sam, pa se bo naučil, če ne prvič, po parih manjavah gume, bo dojel, kaj dela narobe.
Delo krepa človeka

s1m0n ::

Točno zakaj bi zapravljal denar ? Že table so bile čez 300€ ni to malo za nekaj kar nima nobenega učinka pri nekaterih :)

Mehmed ::

Ce policija ne pomaga kaj pa redarji pravijo?

šernk ::

v našem okolišu smo dobili redarja pred enim letom, tako da nimajo vsi redarjev na dosegu roke. kako ga poklicat se mi pa tudi sanja ne, je bolj sam sebi namen.

škode pa ni treba povzročat, menim da je bolj učinkovito, da mu postaviš nekaj da mu zablokiraš pot.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

T-h-o-r ::

ne razumem, imate table, policija pa vam reče, da jih to ne zanima?


kot bi imel tablo mimo naselja cona 30, policija pa je ne bi želela upoštevati



drugače pa ključ na pleh ftw
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

s1m0n ::

Policija reče, da to ni njihov problem in to že večkrat :)
Ko je bila kraja vode na tem območju so rekli da trenutno nimajo časa! Nevem ali so samo v našel okolišu takšni policisti ali je drugod enako :)

T-h-o-r ::

ne morejo reči, da to ni njihov problem


razen, če živiš v večjem mestu, kjer ima občina zaposlene tudi redarje - potem je treba poklicati njih
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

poweroff ::

Pokliči no na MNZ, na Direktorat za upravne notranje zadeve in prosi za uvedbo upravnega nadzora nad policijo zaradi tega. Se zna zgoditi, da se bodo lokalni policaji potem hitro zganili...
sudo poweroff

HellFire ::

>:DMalo za šalo, malo zares... Na območju vaših garaž postavi improvizirano tablo:

OBMOČJE EKSPERIMENTA

Na izrecno željo Nacionalnega društva za preučevanje bernandincev (NDPB) na tem zemljišču poteka posebna znanstvena raziskava prebavnih in paritvenih navad psov pasme bernandinec. Zbirajo se vzorci sečnine in markiranja teritorija, kateri se bodo nadalje uporabili za poglobljeno razumevanje navad naših velikih malih prijateljev.

Prosimo Vas, da s parkiranjem na tem mestu prostovoljno vključite Vaše vozilo v program medresorskega sledenja in zbiranja vzorcev za našo raziskavo. Na zaključku eksperimenta bomo s pomočjo zbranih registrskih številk predvidoma izžrebali srečneža, kateri bo dobil lepo nagrado: čistokrvnega mladiča bolgarskega bolhatega bernandinca s certifikatom.

Hvala, ker ste ljubitelj živali in ste Vaše vozilo prostovoljno vključili v naš raziskovalni program!

Lep kinološki pozdrav,
NDPB

(Opozorilo: Ker samci bernandincev še posebno radi markirajo svoj teritorij dokaj visoko (do 1,20m), vas za Vašo dobrobit naprošamo, da pred vstopom v vozilo pazljivo preverite, ali so vaše kljuke suhe in slučajno ne zaudarjajo po sečnini ali markirni tekočini.)



Spodaj nalepiš še kak bogus žig tega "društva" in sliko poblaznelega bernandinca z izbuljenimi rdečimi očmi in steklinasto peno okoli ust. Napis postavi na vidno mesto in naj potem vsak parkirni kreten sešteje 2 in 2. Če si zelo žleht, imaš za vogalom še kako vedro kake umazane, smrdljive, a za lak neškodljive brozge, s katero od časa do časa malo pocuriš kak luksuzen BMW X5 po voznikovih vratih in steklu. Da ostaneš aktualen, pač čez čas izdelaj drugo tablo za drugo pasmo psov (skakajoče čingulatske čivave, ekstra popadljive, ljubijo glodanje nizkoprofilnih gum):))

gulfstream ::

Mi smo imeli podobno težavo, parkiranje na pločniku tako da je bilo zelo težko in nevarno iz ulice na cesto zaviti. Parkirali pa tako vedno eni in isti.

Je pomagalo, ko sem naprintal na A4 liste Ne parkiraj na pločniku in jim lepo zataknil za brisalce.

Dobro za njih, naslednja stopnja bi namreč bila dražja za lastnike vozil. Je hudič, ko se plaziš ob avtu (ker nočeš stopiti na cesto), pa se hitro zgodi da s kakšno kovinsko uro rukneš v vrata...

Shegevara ::

Lej jaz nimam nekih izkušenj s tem, samo na tvojem mestu bi vzel ene par polmeterskih železnih drogov in ketno okoli njih navil, da nekako s tem markiraš plac pred tvojo garažo. Stvar bi naredil tudi tako, da bi jo sam lahko enostavno odstranil po potrebi.

Če bi jih pa kdo posebej prestavljal samo za to, da bo tam parkiral, pa lahko rečem samo: kreten.

oracle ::

Jaz sem ravno pred nekaj dnevi videl v BTCju eno ročno narejeno tablo, ki se glasi nekako takole: "Prosimo da tu ne parkirate, ker lahko ob transportu kovinskih izdelkov iz in v skladišče pride do nenamerne poškodbe vašega vozila" :D

Ziga Dolhar ::

oracle je izjavil:

Jaz sem ravno pred nekaj dnevi videl v BTCju eno ročno narejeno tablo, ki se glasi nekako takole: "Prosimo da tu ne parkirate, ker lahko ob transportu kovinskih izdelkov iz in v skladišče pride do nenamerne poškodbe vašega vozila" :D



Še dobro, da ne vedo, da odgovarjajo tudi za "nenamerne poškodbe" ;).
https://dolhar.si/

kmetek ::

Uvest ZDA zakon: NO TRESSPASSING or WILL BE SHOT :D

gulfstream ::

Uvest ZDA zakon: NO TRESSPASSING or WILL BE SHOT

You wish. Pri nas te lahko najbrž zaparkira in potem toži ker si mu rekel na odj*be.

blackbfm ::

akaj bi človek imel stroške, če kreten ne ve kje lahko postavi svojo škatlo, naj ima stroške sam, pa se bo naučil, če ne prvič, po parih manjavah gume, bo dojel, kaj dela narobe.


Ja, in kaj boš to vedno znova ponavljal ko bo prišel nov folk? Izpadeš še večji pacient kot tisti ki te zaparkirajo.

T0RN4D0 ::

Če policajev ne zanimajo zaparkirana vozila, potem zaparkiraš kontra tistega ki te je zaparkiral v prvi vrsti. Pa naj te on išče, se ti opraviči, potem pa ga spustiš, ko utegneš. :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

oracle ::

Ziga Dolhar je izjavil:

oracle je izjavil:

Jaz sem ravno pred nekaj dnevi videl v BTCju eno ročno narejeno tablo, ki se glasi nekako takole: "Prosimo da tu ne parkirate, ker lahko ob transportu kovinskih izdelkov iz in v skladišče pride do nenamerne poškodbe vašega vozila" :D



Še dobro, da ne vedo, da odgovarjajo tudi za "nenamerne poškodbe" ;).

A tud če je prostor "njihov" (jim pripada al kakorkoli že)?

Mavrik ::

A tud če je prostor "njihov" (jim pripada al kakorkoli že)?


Seveda. Po kaki logiki ti karkoli da pravico uničevati lastnino drugih?

(To se naj zaveda tudi originalni avtor teme. Poškodbe tujih avtomobilov se lahko hitro drago končajo za njega na sodišču. Še posebej če bo postavljal okoli table, ki bodo potrjevale krivdo ;) )
The truth is rarely pure and never simple.

oracle ::

Jah če je na tvoji zemlji... Sej ne da sm kdaj to počel al pa da mam namen, sam velikrat se zgodi da se avto poškoduje, pa nikol krivec ne odgovarja.

Mavrik ::

Jah če je na tvoji zemlji...


Kako vezo ma kos zemlje s čimerkoli? Ti nesmeš poškodovati lastnine drugega. Pika. Nobena zemlja, temperatura zraka, oblačnost ali barva avta nima tu veze.

Sej ne da sm kdaj to počel al pa da mam namen, sam velikrat se zgodi da se avto poškoduje, pa nikol krivec ne odgovarja.


Nikoli? A res?
The truth is rarely pure and never simple.

Dieu ::

On je že poškodoval mojo lastnino če je postavil svoj avto na mojo zemljo.
I was blind but now I see!

Pšenični ::

"On je že poškodoval mojo lastnino če je postavil svoj avto na mojo zemljo."

To je najslabše, kar lahko narediš. Da se v jezi spraviš uničevat tujo lastnino. Bog ne daj. Vso škodo boš moral povrniti, poleg tega zna priti še do fizičnega obračunavanja. Obrni se na brezplačno pravno pomoč, če nimaš denarja za odvetnika.

BlueRunner ::

Ziga Dolhar je izjavil:

oracle je izjavil:

Jaz sem ravno pred nekaj dnevi videl v BTCju eno ročno narejeno tablo, ki se glasi nekako takole: "Prosimo da tu ne parkirate, ker lahko ob transportu kovinskih izdelkov iz in v skladišče pride do nenamerne poškodbe vašega vozila" :D



Še dobro, da ne vedo, da odgovarjajo tudi za "nenamerne poškodbe" ;).

Še dobro, da tisti, ki imajo malo premalo pameti, da neumno parkirajo, tega večinoma ne vedo.

Dieu je izjavil:

On je že poškodoval mojo lastnino če je postavil svoj avto na mojo zemljo.

Ne, on je samo motil tvojo posest. Ti pa v zameno ne smeš niti motiti njegove posesti, kaj šele povzročati škodo.

V zakonu je podlaga za policijo/redarstvo, da ne ukrepa. Če tega vztrajno ne želijo, potem pa je verjetno res edina izbira ta, da se zahteva ukrepanje na nivoju MNZ-ja, kot je predlagal Matthai.

Zgodovina sprememb…

Aston_11 ::

Tožba lastnika bara zaradi vznemirjanja lastninske pravice s predlogom za začasno odredbo, v kateri je za vsako kršitev določena denarna kazen par 100 EUR? Glede na to, da je parkiranje povezano z njegovo dejavnostjo, obiskujejo njega, on mora poskrbeti za red glede tega, po mojem ne bi smelo biti problem. No ja, pri naših loto sodiščih je možnost pogoditka taka-onaka.

janezek67 ::

Napiši v primitivni srbščini in grdi pisavi, naj ne parkirajo na tem ozemlju in da drugače cepaš gume.

gulfstream ::

Kako vezo ma kos zemlje s čimerkoli? Ti nesmeš poškodovati lastnine drugega. Pika. Nobena zemlja, temperatura zraka, oblačnost ali barva avta nima tu veze.

Naj uganem, lahko mi parkira v garažo pa nič ne smem po tvoje. Ali mu moram skuhati še kavo?

Tako pa bi se moglo delati, če naša zakonodaja ne bi bila samo za v smeti:

Ziga Dolhar ::

In točno to ti omogoča (in dovoljuje) naša smetiščna zakonodaja: sodno preganjanje oziroma sodno varstvo. A ni to fajn?
https://dolhar.si/

gulfstream ::

In točno to ti omogoča (in dovoljuje) naša smetiščna zakonodaja: sodno preganjanje oziroma sodno varstvo. A ni to fajn?

A res? Če pa je avtor pisal, da je klical policijo, pa s kurcem ne mignejo.

s1m0n ::

Sodišča so tak neuporabna :)
Z omenjenim lastnikom gostilne se toži že veliko let in vedno je sodnik odločil v prid njim tudi ko so brez dovoljenja zgradili nadstrešek, ki je bil večji od 30m^2 za kar potrebuješ gradbeno. Nadstrešek so pomanjšali malenkost pod 30m^2 in lahko ostane. Čakaj malo a nas je kdo sploh vprašal če lahko postavi ? Če ima celo to zemljo na kateri stoji gostilna najeto z naše strani. NE.
««
«
1 / 6
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Parkirišča med bloki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14422777 (18698) Saul Goodman
»

Ko te nekdo zaparkira (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13123813 (20298) ginekk

Parkiranje tujih vozil na zasebnem parkirišču (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13638159 (33809) Gandalfar
»

Pajek - odvoz vozila

Oddelek: Loža
265753 (4960) bajsibajsi

Več podobnih tem