» »

Pajek - odvoz vozila

Pajek - odvoz vozila

Mr_Globus ::

Naprimer, da se pametnjakovič parkira na privat parkirišče pred hišo. Imam možnost klicat pajka? Kdo ga plača?

Good Guy ::

Mr_Globus je izjavil:

Naprimer, da se pametnjakovič parkira na privat parkirišče pred hišo. Imam možnost klicat pajka? Kdo ga plača?


pokličeš policijo pa oni urgirajo.
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

AndrejS ::

Pejek ima pravico odpeljati samo vozila parkirana na javnih površinah.

Mr_Globus ::

Policija ne nardi nič.. že sprobano.

Good Guy ::

Mr_Globus je izjavil:

Policija ne nardi nič.. že sprobano.


pol pa nič ne moreš, pustiš mu na šajbi piltek...
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Tear_DR0P ::

Policija ne nardi nič.. že sprobano.

wtf?
pokliči da ti ovira intervencijsko pot
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

solatko ::

Je parcela opremljena z opozorilom, da je to zasebno zemljišče?

Odvoz s pajkom s privatnega zemljišča plačaš ti, potem pa tožiš lastnika vozila. Če ti ovira dostop do kakšne stvari, ti odvoz uredi policija.

Če nobena teh pomoči ne pride v poštev, lahko nekako zaparkiraš to vozilo (sploh, če se je že navadil na zastonj parkirni prostor) ter mu s tem povzročiš nekaj urno čakanje. Najboljš je okoli naložit kakšne plohe, samo pazi, da mu avta ne poškoduješ.

Lahko pa se tudi z lastnikom vozila zmeniš za kakšno mesečno odškodnino (od 50EUR/mesec naprej in mu dovoliš parkirat).

Stvar je v tem ali gre za princip ali te dejansko ovira.

Invictus ::

Pokliči policijo in reci da ovira promet.

Prej ali slej bodo prišli in napisali listek. Sem že klical.

Še lažje pa je dobiti lastnika in mu povedati da je na privat zemljišču. Žal spet najbolj pali grožnja s kakimi šipami ali gumami.

Lahko pa si kupiš kake lisice in mu zakleneš avto :)) in pustiš na šipi obvestilo mestnega redarstva. Parkrat to ponoviš in po moje ga ne bo več tam ...

LP I.

blackbfm ::

Policijo, pajka, tožit, grozit, zaparkirat.. Ko bi se ljudje enkrat probal normalno pogovorit tut ne bi škodlo. Razen če te nekdo zanalašč jebe v glavo.

Pyr0Beast ::

Zaparkiras in pocakas. Preverjeno ga ni vec tam.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Pyr0Beast ::

+ se pogovoris kot clovek s clovekom.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

WamPIRe- ::

Mja neverjetno kako še vseeno velja, da lepa beseda lepo mesto najde...
Msi Z77 | Intel i7-3770K | Kingston HyperX DDR3 16GB
CM Silent Pro Gold 700W | Asus RTX 2080 | Samsung 850 EVO 250GB
Samsung 850 EVO 500GB | 2x Asus ROG PG279Q

AndrejS ::

S kom se naj pomeni .. z avtom ????? Mislim da ne vidi lastnika samo vozilo !
Najbolje da mu daš prvo obvestilo na vetrobransko steklo.

Vikking ::

Pyr0Beast je izjavil:

Zaparkiras in pocakas. Preverjeno ga ni vec tam.


Zaparkiraš in ne čakaš, vsaj do naslednjega dneva.

Brane2 ::

V bistvu obvestilo redarstva ni slaba ideja.

Skopiraš tisti celofanski ovoj in obrazec ( skupaj s položnico), le da namesto njihovih podatkov vstaviš svoje.

Seveda tipu velikodušno ponudiš polovičko, če plača takoj. Če ne bo pozorno prebral zadeve, jo bo verjetno plačal.>:D
On the journey of life, I chose the psycho path.

solatko ::

S šoferji, ki so toliko nesramni, da zaparkirajo vhode, garaže, poti, pločnike......, se nimaš skor kaj pogovarjat, saj so tako polni sami sebe, da sploh ne vidijo, da lahko nekomu zelo pokvarijo dan ali še kaj več. Večinoma se taki osebki pričnejo pizdit, da naj se obrnemo na Jankoviča, saj bi jim on moral po defaultu zagotoviti PP.
Najhujše so praviloma voznice, poleg nesramnosti ob prijaznem opozorilu, nimajo niti najmanjšega smisla o površini, ki jo s svojim vozilom zasedajo in o prostoru, ki je potreben za mamo z vozičkom, invalida na vozičku ali pešca, obloženega z vrečkami.
Nimajo pojma, koliko je potrebno pustit prostora za uvoz ali izvoz iz garaže, fučka se jim za zelenice, skratka važno jim je samo to, da se one nekako postavijo na nek prazen prostor (niti najmanj važno, če je to sploh namenjeno parkiranju).
Najlepše pa je ta nadebudna ženska bitja opazovati, ko jim nekdo spusti gumo in ne vedo kako si to napolnit ali zamenjat. Takrat vse medene sprašujejo mimoidoče za pomoč, ki pa jo vsaj okoliški praviloma odklonijo in ji dajo številko AMZS.
Dejstvo je, da vozniki, ko so opozorjeni, na brzino zračunajo ali dejansko ovirajo dostop in se praviloma takoj, brez pripomb, po navadi se še opravičijo, odpravijo na lov za prostim PP drugam, razen kakšnega nadebudnega mladca v kakšnem super avtu, kateri pa tako ne j..e žive sile. Takemu zelo pomaga zaparkiranje, saj se mu vedno mudi in je velik problem, ko se nekaj ur ne pojavi nihče, da bi ga spustil.

blackclw - ko bi videl ali doživel nekaj situacij z mirujočim prometom na nekaterih mestih v LJ, bi tudi ti razmišljal podobno.

šernk ::

če ti kdo pride na privat parcelo ga enostavno nekako založiš da brez 2 urnega mučenja sam ne bo prišel ven (seveda moraš nekaj takšnega kar ti ne more odrsati postaviti za njegov avto). najbolj mi grejo pa v nos stolice/mize in kaj vem kaj še vse mogočega po parkiriščih v LJ, kaj je vaš parkirni? seveda razen tanka si tam ne bi upal ničesar sam parkirati, vendar te pravice nimate, da si rezervirate parkirni pred vrato.

sam lahko rečem le, da je zame dobro da ljudje parkirajo po vseh mogočih pločnikih, v sosednji ulici je namreč tako prosto parkirišče zame :D (dosedaj sem še vedno razen 1x dobil prosto parkirno mesto dokaj blizu...tisto 1x sem pa parkiral ene 5ulic stran, pač krajši sprehod)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Opkow ::

//S-on
10 cm za avtom zvrtas pol metra globoko luknjo v zemljo. Das 5 cm debelo zelezno stango v zemljo, lih toliko da je 10-15 cm v visini odbijaca. Zvecer niti ne opazi tega in ko bo sel s tvojega zasebnega zemljisca v rikverc, bo pol stvari pustil tam... ;)
//S-off

blackbfm ::

solatko, verjamem da je zadeva neprijetna. Zdaj če več ljudi parkira tako, potem že ni dovolj dobro označeno do kam se lahko gre. V skrajnem primeru se pač naredi neka fizična ovira. Nima se smisla sekirat in napadat vsakega, ki zraven pride. Nekateri imajo potem še bolj veselje, še huje pa je če naletiš na koga ki nima 3 čiste.

solatko ::

blackclw - na Grablovičevi pri očesni kliniki, že nekaj časa lisičijo vse do Orto bara, ker 12m od železnice je varovalni pas in ni dovoljeno parkiranje. Vsak, ki je naredil izpit, ve za to, pa se vsak dan najde kup cepcev, ki jim redarji olisičijo avte.
Triplex garaže so toliko ozke, da moraš avto praktično cel zapeljat ven, da greš lahko iz garaže, pa se vsak dan najdejo modeli, ki zaparkirajo te garaže (kaj pa če ima nekdo nujno pot, službeno pot?). Pločniki okoli kliničnega centra so neprehodni, razen tam, kjer so postavili količke. Zelenice ob cestah, niso več zelenice, če nimajo stebričkov...................... Lahko pišem tri dni, pa še nešteto slik bi lahko obesil, ki kaže kulturo naših voznikov. Ne pomagajo znaki, redarji, policija, niti ne spuščanje gum, lomljenje ogledal......

lexios ::

Fantje, ko gre za PRIVAT (seveda vaš), vas je večina pametnih in polnih samih sebe! PRIVAT! PRIVAT! PRIVAT! Znate Ljubljanske mestne srajce še kaj drugega? PRIVAT! Zanimivo je gledati takšne mestne srajce, kako v času poletne sezone z avtomobilom lezejo vsepovsod, ven iz Ljubljane, če bi šlo, bi z avtom parkirali še direkt na WC (PRIVAT). Parkirajo, vozijo po zelenicah in travnikih, narodnih parkih in s tem ne le, da onesnažujejo po raznih narodnih parkih, gozdovih, poteh, temveč tudi brez kančka zavesti parkirajo in vozijo po PRIVAT parcelah! Razlika je seveda ta, da se takrat nihče ne sekira, ker to ni njihov PRIVAT. >:D

Tko mamo in dokler mamo tko, si lahko vaš PRIVAT nekam vtaknete! Pa si postavite še PRIVAT ograjo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

bluefish ::

Ne posplošuj.

Tisti, ki parkira vsepočez na dopustu, pikniku, izletu,... ima enako kulturo tudi v LJ.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

solatko ::

lexios - nikoli ne parkiram tam, kjer to ni označeno ali pa parkiram na kakšnem pesku, po navadi pa se z domačinom zmenim ali lahko in koliko hoče imet za to.
Zunajljubljanske srajce pa nam dobesedno orjete po zelenicah, zaparkirate dostope, dovoze, dostavne poti, pločnike, garaže, cele ceste naredite enosmerne......... vse brez nadomestila ali vprašanja lastnika ali lahko.
Istočasno pa je kar nekaj plačilnih parkirnih prostorov cel dan praznih.
Klinični center ima povezavo z železnico pa se vseeno vsako jutro valijo kolone vozil, ko iščejo parkirni prostor tudi po pol ure, potem pa se vserjejo na prvo prazno mesto, ne glede da to niti slučajno namenjeno parkiranju. Tako je vsak dan in ne samo poleti in ob lepem vremenu.
V Bizoviku je kmet, ki parkirane avtomobile gobarjev poliva z gnojnico, ta isti kmet pa je ravno zadnjič zaparkiral garažo 50 letnemu invalidu, pa ko bi vsaj pustil v nuli, da bi se ga lahko premaknilo, ne prva in ročna do konca.

lexios ::

Najbrž, pa najbrž tudi kak od tistih iz LJ s PRIVAT obeskom okoli vratu!;) Žal z zgornjim postom neupravičeno mečem vse v isti koš, kdor ne sodi tja, ve sam...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

Mr_Globus ::

Nič ne ovira - samo parkplac zasede. Kakršnokoli zaparkiranje je nemogoče, ker je direktno zraven ulice. Listke veselo pišem, samo mi gre počasi na živce da morejo potem obiski iskat parkirišče drugje..

Aja pa ni ista oseba, vsakič drug talent. Vsaj to :P Očitno bom moral opozorilo obesit... samo da mora imet parkplac s pergolo, pred hišo, opozorilo je pa že too much.

Invictus ::

Najbolje da si naštimaš količek na fifija.

Pol naj pa pelje čez polmetrsko oviro ...

Sicer stane, ampak tudi bencin, ko iščeš parkirišče, ni zastonj.

LP I.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

bajsibajsi ::

Kako pa je s skupnimi parkirisci pred bloki? To mislim recimo na parkirisce, ki je obicajno tik ob (pred ali za) blokom ter nima nobene ograditve, rampe, avti nimajo nobenih vidnih posebnih dovolilnic le pred parkingom obicajno stoji tabla v smislu "dovoljeno za stanovalce Ulice 1, 2..", kar obicajno spremlja se tabla za odvoz avtomobila.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ko te nekdo zaparkira (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13123548 (20033) ginekk
»

Nekdo mi je preluknjal pnevmatike (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13520565 (14500) nevone
»

Nepravilno parkiranje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19416741 (7816) jype
»

Nepravilno parkiranje - napačen naslov na listku (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6111797 (7012) krho

Več podobnih tem