Forum » Pomoč in nasveti » počasno odzivanje računalnika
počasno odzivanje računalnika
cluie ::
Pozdravljeni!
Lepo bi vas prosila za pomoč. Zadnji mesec imam težave s prenosnikom Compaq Presario HQ-71, naložen je windows 7. Računalnika večinoma ne ugašam, ampak le zaprem. In ponavadi mi potem, ko ga spet odprem zelo šteka. Predvsem se mi zdi, da to opažam na mozilli. Vsake nekaj minut se ne odziva, se mi pa začne to dogajati tudi z vsem ostalim - raziskovalcem, winampom... Včasih gre tako daleč, da se ponovno zažene, potem pa spet traja in traja. Kakšen predlog, kako si lahko zadevo sama uredim? Včasih dela povsem normalno, čez nekaj ur pa že norim zraven ker ne gre nikamor.
Ker iz navodil nisem razbrala me zanima tudi, čemu je namenjen recovery disk?
In kako lahko uporabim tiste 4 obnovitvene diske, ki sem jih zapekla?
LP
Lepo bi vas prosila za pomoč. Zadnji mesec imam težave s prenosnikom Compaq Presario HQ-71, naložen je windows 7. Računalnika večinoma ne ugašam, ampak le zaprem. In ponavadi mi potem, ko ga spet odprem zelo šteka. Predvsem se mi zdi, da to opažam na mozilli. Vsake nekaj minut se ne odziva, se mi pa začne to dogajati tudi z vsem ostalim - raziskovalcem, winampom... Včasih gre tako daleč, da se ponovno zažene, potem pa spet traja in traja. Kakšen predlog, kako si lahko zadevo sama uredim? Včasih dela povsem normalno, čez nekaj ur pa že norim zraven ker ne gre nikamor.
Ker iz navodil nisem razbrala me zanima tudi, čemu je namenjen recovery disk?
In kako lahko uporabim tiste 4 obnovitvene diske, ki sem jih zapekla?
LP
opeter ::
Včasih je dobro, da se računalnik ugasne oz. ponovno zažene. Ža zaradi tega, da se izprazni Pagefile.
Recovery disk je namenjen popravilu oz. točneje ponastavitvi operacijskega sistema (v tem primeru Windows 7) v izvirno (delujočo) stanje v primeru kakšnih katastrof.
Recovery disk je namenjen popravilu oz. točneje ponastavitvi operacijskega sistema (v tem primeru Windows 7) v izvirno (delujočo) stanje v primeru kakšnih katastrof.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
Ja, ampak moj problem s tem ni odpravljen. Običajno se vse skupaj nalaga zelo počasi, tudi da se ugasne traja predolgo.
Ali je uporaba tega dovolj enostavna da lahko uporabnik, torej jaz, to storim sama? S tem da potem verjetno izgubim tudi podatke na particiji kjer imam glasbo in ostale datoteke? Mika me, da bi poskusila pa bi potem mogoče manj štekal.
Ali je uporaba tega dovolj enostavna da lahko uporabnik, torej jaz, to storim sama? S tem da potem verjetno izgubim tudi podatke na particiji kjer imam glasbo in ostale datoteke? Mika me, da bi poskusila pa bi potem mogoče manj štekal.
bluefish ::
Recovery postopek je precej enostaven. Malenkost se razlikuje od firme do firme - glej priložena navodila. Podatke pa mirne duše predhodno kopiraš na zunanji disk.
Če bo kdo imel podoben problem, precej enostavna rešitev - menjala sem mozillo za google chrome. LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Operacijski sistemi | 440253 (5934) | jedateruk |
» | SSD vgrajen, kaj pa zdaj? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 22182 (14891) | MrStein |
» | Dell vs HpOddelek: Kaj kupiti | 3444 (2548) | solatko |
» | nasvet...Image diska starejšega računalinka na novejši računalikOddelek: Programska oprema | 1076 (761) | Mr.B |
» | Inštalacija operacijskega sistema na prenosnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1183 (1073) | droid |