» »

Inštalacija operacijskega sistema na prenosnik

Inštalacija operacijskega sistema na prenosnik

Bela01 ::

Procesor: Intel Celeron 933,
model: hp omnibook xe3

Prej (na prejšnji disk, ki je zaj crknil) se je operacijski sistem (winxp) naložil oz. obnovil tovarniške nastavitve s pomočjo recovery cd-ja. Sedaj je not nov disk, na katerega bi naložila winxp (a so kakšni posebni xp-ji za prenosnik??), vendar po tistem ko se osnovno naloži s cd-ja in restarta javi napako, da mu manjka file (ki ga ni bilo mogoče prej naložiti), ki ga rabi za nadalno inštalacijo ("D:\i386\asms\6000\msft\windows\comman\controls\controls.man" on line 0
Instalation failed: D:\i386\asms )

A mi lahko kdo pomaga?


LP, Ina

Scorpia ::

A te upraša da lahko ročno najdeš ta file? npr. ¨browse¨ če ti da to, enostavno izbereš cd, pa eno mapo ( ne vem točno kera, se mi ne da it pogledat :8) ) pa mal poišči, lahko pa je cd poškodovan in probi od koga drugega dobit. kako si lahko naredila recovery, ker imaš nov disk, torej prešnjega windovsa gor ni bilo, ali si pa kopirala? ti dej format pa new install, če to ne bo hotlo probi drug cd dobit.
////

Bela01 ::

Torej naj bolj podrobno opišem, ker se mi zdi da nisi razumel.
Torej na prejšnjem disku je bil tovarniško nastavljen operacijski sistem in si ga samo s priloženim recovery cd-jem popravil če se je sesipal.
Torej sedaj na tem disku, ki je nov in torej prazen tega recovery cd-ja ne morem uporabit. Zato sem vzela cd od winxp in ga skušala gor inštalirat. Na začetku sem sformatirala disk nato pa začela s nalaganjem winsov. Ta napaka se je napisala, ko se je po osnovni instalaciji računalnik restartal in začel z nadaljno instalacijo - ta napaka se zgodi takoj po zagonu računalnika, ko želi nadaljevati z inštalacijo. Ne da mi možnosti da bi lahko tisti file izbrala s cd-ja oz. s kod drugod. Enostavno se izpiše napaka, potem še podrobnosti napake in ko stisnem še tam ok se računalnik ponovno zažene - od tu dalje se stvar ponavlja.
Dvomim sicer da bi mi ta cd kar naenkrat crknil, namreč zanimivo je ko sem želela gor inštalirat te pač win98, je tudi rač zmrzno (sploh se več ni hotel odzivat). Da bi dva cd-ja bla kar hkrati zanič se mi zdi skoraj nemogoče.
Ali imam napačen cd oz. operacijski sistem za ta prenosik?


LP

Scorpia ::

kakšna dva meseca nazaj sem imel ta isti računalnik.računalnik mi je prinesel frend od njegove kolegice ki je ne poznam(mogoče si to ti :|?:D ) , ki joj je prav tako crknil disk.
Kje si menjala trdi disk oz. pri kom?
Ker eni od hp-ja baje nočejo drugih diskov, da so kao težave, mogoče imaš tudi to ti. Zato sem stopil v stik z enim serviserjem v ljubljani na šmartinski dela za servis hp.No in je odnesla, pa je preizkusil kateri disk dela pravilno in kasneje pa sem slišal da je ful zadovoljna, da ji vse dela.
Da ti pogledajo kaj je narobe z računalnikom hočejo 6 tisoč. poglej kero firmo diska imaš, pa si presnemi program ki ti stestira disk.
////

OrlyTM ::

ena moznost je tut (ker vidim, da ne gre za ravno nov laptop) da CD-Rom odpoveduje poslusnost ... jst sm mel nekoc ogromne tezave okrog tega in istalacije Win ... ko sm zamenjal CD-Rom je pa zlaufalo BP ...

sam kot opcijo pisem, preveri ce zelis :)

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Bela01 ::

Mario18: Ne to ziher nisem jaz. :D Saj je to frišna zadeva - zaj je crkno disk. In ta rač sem jaz dobila za skoraj gešenk od enga (ker je disk crkno).
Hja prej je bil not disk od IBM-a, sedaj je nov disk 40GB firme Hitachi (a ni to vse skup pod IBM?). A bi blo možn res da te mu disk ne paše?? No disk lepo laufa. Ga prepozna, vsi testi izpišejo da je ok. Edino op. sistema se ne da gor dat.
Kaj pa da kakšni drajverji manjkajo za disk, al kaj vem...? Ker si dela rač neko svojo particijo (ne na disku), ki je velika 8MB - a bi naj blo kaj tam takego not zapisano ki bi preprečevalo nastavitev?
Sam za v Lj pošiljat se mi pa tut ni... 0:)
Torej naj poskušam pač menjavat diske in ker mu bo všeč tisti bo laufo? (nič to men biti všeč)

OrlyTM ::

Ker si dela rač neko svojo particijo (ne na disku), ki je velika 8MB - a bi naj blo kaj tam


to nima nobene veze ... to mamo vsi tako ....

se enkrat vprasam, si prepricana, da ti CDrom (oz. DVD al kaj mas notri) deluje OK ... jst sm mel s tem velke tezave in so mi windows med instalacijo ibr nagajal ...

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Bela01 ::

No ta serijska št. in tista koda pa to na starem in na tem novem disku je ista samo kaj se na koncu razlikuje, da je na starem pisalo na koncu 10 (bil je 10GB) na novem pa 40. Tak da tip diska je isti sam kaj je ta novi večji.

Me pa nekaj mantra. Prej je tu bil "zaprt" sistem. Nisi mogel inštalirat drugega sistema (saj mislim si tak) - če se je sistem sesu si vstavo not recovery disk in so se winsi zopet postavli na tovarniške nastavitve. A bi blo možno da ma kako zaščito? Namreč zakaj je sploh prej bil zraven recovery disk? Zakaj enostavno niso gor takrat inštalirali sistema in če ti se zruši ga na novo inštaliraš, ne pa da obnoviš tovarniške nastavitve?
Namreč če gledam te nove laptope imajo eni gor naložene op. sisteme in si jih pol lahko spremeniš oz. nimajo zraven tistega recovery diska, eni pa majo to. Očitno je finta nekje tu. Razmišljam samo. Kje bi lahko bilo to zapisano - če je?


Pa tak sem bla happy - sem že mislila kak bom štrcljala po njem :(

Bela01 ::

Do zdaj je cd-rom vredu deloval. Vse cd-je je vredu bral. Tak da ne vem če je to krivo.

Bela01 ::

Kak je zgledal ta tvoj problem s cd-jem? Kaj drgač ti pa je vredu delal? Al te je skos zajebaval - pri vsakem cd-ju? Namreč tu napiše da kao ni bilo mogoče nainštalirat tega fajla, ki pa je potreben za instalacijo. Ja recimo recovery cd čist lepo bere, razen ko pride do tja da bi obnovil sistem zašteka - namreč nima kaj obnavljat ker enostavno ni ničesar gor.

Bela01 ::

Poleg biosov rač še vsebuje DiagTools, za testiranje rač (napiše vse da je ok).

Scorpia ::

ta program ti sam pove da so sektorji vredu ostalo pa ne.
////

droid ::

dej disk v en drug pc pa probaj s tam instalirat.
jas sem ze tko nrdu pe je pol delalo uredu


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SSD vgrajen, kaj pa zdaj? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
10621208 (13917) MrStein
»

Laptop: težava s trdimi diski

Oddelek: Strojna oprema
142236 (1953) solatko
»

Windows recovery

Oddelek: Pomoč in nasveti
11852 (585) Frenckie
»

BOOTMGR is missing- windows xp

Oddelek: Pomoč in nasveti
154734 (4180) Duhec
»

[Windows] Kako odstraniti Linux particijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
627791 (6875) buneech

Več podobnih tem