» »

Pomoč pri izbiri med dvema TV karticama

Pomoč pri izbiri med dvema TV karticama

Tom_K ::

Prosil bi tiste, ki imajo izkušnje z eno ali drugo kartico, da napišejo slabosti in prednosti, da se bom lažje odločil. Na izbiro imam:
- LEADTEK WinFast TV 2000 XP PCI TV TUNER z FM radijem in daljinsko kontrolo
- TerraTec Cinergy 400 ali 600
in mogoče še
- Pinnacle Studio PCTV PRO

Še nekaj podatkov o računalniku:
Win XP, AMD Athlon XP 1600+, osnovna plošča K7S5A, GeForce 2MX 64MB brez TV OUT in SB Live! 5.1

Po branju starih postov iz tega foruma sem razbral, da imate dobro mnenje o TerraTec kartici. Ima kakšne slabosti? Hvala za pomoč.

AngelOfDeath ::

največja slabost TerraTeca je v tem če naložiš posodobljene voznike ti stvar več ne bo delala tako kot mora (morda so problem že odpravli). In pa v supportu ker čakaš okoli 3tedne da ti odgovorijo (vsaj jaz sem)

Tom_K ::

A mogoče kdo ve, kje v LJ bi se dobil Terratec Cinergy 400 ali 600? Sem še malo bral po forumu in po raznih straneh tujih in se več ali manj strinjajo, da ima Terratec vse pošlihtano, Winfast naj ne bi imel tako dobro sliko. A te težave z driverji so v XP tut prisotne, ker piše, da je kompatibilen z XP-ji?

AngelOfDeath ::

mam samo xpje za druge ne vem
z priloženimi vozniki deluje v redu samo če sem jih nadgradil so se začele težave pojavljat :/ (mogoče pa so že popravli)

Tom_K ::

No sej zdej je kr je. Sem danes kupu Terratec Cinergy 400 in mi lepo dela z driverji s CD-ja. AngelOfDeath a mogoče veš, če obstaja še kakšen drug program za nastavljanje programov in snemanje. Jst sm do zdej sprobal dva, ki sta vključena na CD-ju (Cinergy Live in WinDVR), ampak ne znam fino nastavljati programov, samo Auto Scan. Zaenkrat se mi zdi WinDVR boljši, sigurno pa obstaja še kakšen drug program. Čudno se mi zdi, da kartica ne bi imela možnosti finega nastavljanja programov.

AngelOfDeath ::

seveda se da fino nastavljat programe
Windvr to ponavadi že sam nardi
pri tunerju pa poženeš tv software in maš tam za nastavit tv opcije (ikona od ključa) in glasbene opcije greš na tv opcije -->>> station setup in si tam nastaviš

Tom_K ::

Zdej ne vem, al sem jst tko zabit, da ne vidim te opcije, al pa ne obstaja. To sem že prej vedu, da se gre na station setup, ampak tam je samo opcija za samonastavitev. Program poišče kanale in potem sam izbereš katere hočeš shranit in kako jih poimenovat. Kje je tu opcija za fino nastavljanje, ker jst jo ne vidim.

AngelOfDeath ::

tam na levi izbereš kanal pa imaš spodaj eno zelo lepo tipko na kateri piše edit >:D

xCore^ ::

Jaz mam Cinergy 400 pa dela lepo z novimi driverami...na XP deluje lepo druge se sicer nisem probal...edino kaj vcasih malo zasteka je dalinc ampak ni hudega! moti me se edino tisti program ko mas za gledat ti ne pise na katerem kanalu si oz st kanala to glih ni vredu...drugace je pa kr ok :D
..:: R Š T ::.. [one shot, one hit]

Tom_K ::

Problem je bil v tem, da sem imel jst naložen starejši program, ki ni imel edit gumba. Kaže da le nism tko zabit. >:D

Zdej mam problem samo s kvaliteto slike. TV kabel moram namreč pri Televizorju razdelit, tako da je en konec za TV in drugi za računalnik. Ko dam vmes razdelilec je slika veliko slabša. A obstaja kakšen način, kako okrepit signal?

Aja, še to. Kako bi jst nove driverje naložil, ker ko grem na Control Panel in .... in dam update driver vpraša za lokacijo in točno povem kje se nahajajo pa jih noče sprejet. A je možno, da zato ker nimajo tistga certifikata in jih zato Winsi ne marajo? A moram celo kartico odinštalirat pa z novimi driverji inštalirat al kako. Progije sem naložu nove, tko da zdej kul dela, samo driverji so še stari.

Se moram še mal pozabavat z nastavitvami za snemanje. Zdej sem najdu eno kul varianto, da je slika zlo dobra, ampak gre za minuto videa približno 7 MB. Je še kakšna boljša varijanta?

AngelOfDeath ::

xCore^
mislim da se tisto lahko lastnoročno nastavi >:D




kok jaz vem so driverji v obliki exe fajla :)

BBB ::

Pred razdelilec daj se TV ojacevalnik. Kupi kar najenostavnejsega, kar tistega, ki ga direktno vklopis v vticnico omrezja. Dobis ga recimo v Bauhausu, morda v Big Bangu (malo se razglej po stacunah).
V glavnem glej, da ojacevlanik pokriva tudi podrocje UHF.

Update driver zahteva fajl s koncnico inf. Ocitno imas pobrane drajverje v kompletu z instalacijskim programom. Zato ne mores direktno iz control panela... updejtat drajver.

AngelOfDeath ::

kakšne driverje pa potem maš ti če nimaš ne exe in ne inf končnice ?

Tom_K ::

Sem imel driverje v exe obliki, ampak to je samo neke vrste zip file. Iz tega exe fajla sem potem dobil .inf datoteko, ampak še vedno nekaj javka. Bom tako ali tako kmal računalnik formatiru pa se bom potem s tem ubadal.

Mam sam še eno vprašanje. A je to normalno, da šteka pri snemanju vseh formatov nad 320x240 (včasih tudi pri tej resoluciji). Računalnik ima procesor Athlon XP 1600+, 512 MB RAM-a in 40GB disk s 7200 obrati. To bi moralo biti dovolj pa vseeno nekaj očitno ni OK. Kaj je potem šele treba za snemanje v 704x576 resoluciji?

Pepo ::

Tom,
dobro preberi informacije ob vsaki od TV kartic. Kar pa imas Elitko: vem, da recimo kartice Aver media in Haugpage (ali nekaj takega, znana znamka), ne marata SIS cipovja. Da ne bi bile tudi druge obcutljive na to.

xCore^ ::

Angel...poves pliz kje...oz ce ves..
..:: R Š T ::.. [one shot, one hit]

AngelOfDeath ::

malo pobrskaj v nastavitvah :)

KontraCepec ::

je kdo že probal odkodirat zakodirane satelitske programe s to kartico?

Damjan Jagar ::

Tom K:

Prosil bi te ce mi na moj mejl posljes kratek vzorec posnetega programa (s TVeja) s tvojo kartico, ker se tudi sam zanimam zanjo.

Posnetek je lahko zelo kratek... toliko samo da vidim kvaliteto "tistih 7 MB/ 1 min".


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV Tuner za DVB-C Terratec Cinergy C PCI HD (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
648491 (2480) joze67
»

Zamenjava grafične -> slabša slika pri TV kartici ???

Oddelek: Zvok in slika
101595 (1388) RC14
»

TV tuner

Oddelek: Kaj kupiti
181437 (1219) VASkO
»

Cinergy 400 problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
6935 (865) buhica1
»

Test TV kartic

Oddelek: Novice / Grafične kartice
103794 (3794) Boky

Več podobnih tem