Forum » Pomoč in nasveti » Cinergy 400 problem
Cinergy 400 problem
buhica1 ::
Torej po več forumih sem bral nasvete in se odločil za Terratec Cinergy 400 TV kartico. Jo dam v mašino, na WIN2000 instaliram originalne driverje s CD ter priložen software + WINDVR. Toda kartica po scanu programov sicer najde kanale, vendar NI SLIKE (samo črn kvadrat ), zvok pa se sliši !!!! A je kdo imel podoben primer, za pomoč bi bil do smrti hvaležen...
Pa še to: nato sem probal še v WIN98 SE pa je stvar identična! (ni slike le zvok). V WIN2000 imam DirectX 9, v WIN98SE pa DirectX8.1. Drugače je plata MSI BX Master, Celeron 1200, 384 MB RAM-a, zvočna SB Live 5.1, Radeon 9000(ne pro) ter Creative DXR-3 dekoder.
Nasveti kaj lahko še preizkusim, ker več ne vem dalje????? A je mogoče da bi bila kartice zanič (čeprav najde programe in da zvok????
LP Buhica
Pa še to: nato sem probal še v WIN98 SE pa je stvar identična! (ni slike le zvok). V WIN2000 imam DirectX 9, v WIN98SE pa DirectX8.1. Drugače je plata MSI BX Master, Celeron 1200, 384 MB RAM-a, zvočna SB Live 5.1, Radeon 9000(ne pro) ter Creative DXR-3 dekoder.
Nasveti kaj lahko še preizkusim, ker več ne vem dalje????? A je mogoče da bi bila kartice zanič (čeprav najde programe in da zvok????
LP Buhica
- spremenil: V-i-p ()
borchi ::
imel točno tak problem. pri meni je pomagalo, da sem dal tv kartico v drug pci slot.
l'jga
bmen ::
Pšoglej kako imaš nastavljen "overlay" - poskusi sprmeniti nastavitev
- a si nastavu na PAL (PAL/B) namesto na NTSC
- a si nastavu na PAL (PAL/B) namesto na NTSC
AngelOfDeath ::
a si nastavu na PAL (PAL/B) namesto na NTSC
obratno bi moralo bit ali ?
če bi mel na NTSC bi bla slika črno bela (NTSC = Never The Same Color)
obratno bi moralo bit ali ?
če bi mel na NTSC bi bla slika črno bela (NTSC = Never The Same Color)
buhica1 ::
Torej uspelo mi je rešiti problem . Sicer zdaj zasigurno ne vem kaj je bil pravi vzrok. Namreč deinstaliral sem Ati MMC 7.8.0.0 nato še Atijev Hydravision, deinstaliral driverje ter software od TV kartice, jo dal v drugi slot in po ponovnem zagonu ter inštalaciji driverjev in software iz originalnega CD stvar naposled dela (tako da ne vem ali je bil PCI slot ali MMC). Moram pa dodati, da je slika precej boljša s programom WinDVR kot z originalnim Terratecovim in boljša od slike z ATI All in Wonder Pro PCI kartico.
Hvala vsem za nasvete
Lp Buhica
Hvala vsem za nasvete
Lp Buhica
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava računalnik-starejši televizor.Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2626 (2389) | cegu |
» | TV OUT - črno bela slika - grafična geforceOddelek: Zvok in slika | 1914 (1749) | dskerg |
» | TV Tuner Cinergy 400 ( zajemanje )?Oddelek: Zvok in slika | 1215 (1049) | rap3r |
» | ATI RADEON 9000PRO TV OUT - CB SLIKA - STOTIC !!!Oddelek: Zvok in slika | 1384 (1134) | mitjaxp |
» | Tv-karticaOddelek: Kaj kupiti | 1889 (1471) | AngelOfDeath |