» »

Garancija, nalepka in cd pogon

Garancija, nalepka in cd pogon

Zzzzzzz ::

Tle imam danes za spremembo en bolj pravniški problem. Kaj zdej je tle na stvari za nardit, pa sprašujem vas, cenjena gospoda.

Torej, pred dnevi sem dobil na popravilo en računalnik. Le-ta je bil še kao v garanciji, vendar pa nalepke ni bilo. Dobro, nalepke ni, se pravi ga lahko odprem. In tako sem računalnik odnesel s sabo. Doma, po mučnih urah prerekanja z računalnikom, pridem do ugotovitve, da je nekaj narobe s cd pogonom. Zdelo se mi je, da bi mogla bit leča kej umazana. Dobro, nalepke ni, dejmo mi kišto odpret. In sem jo. Odprl sem tudi CD pogon in med čiščenjem leče slučajno prišel do ugotovitve, da je ležaj motorčka CD pogona fuč (ko sem ga slučajno zavrtel je nekej škrtalo med vrtenjem).
Naslednji dan grem k stricu čigar računalnik je bil in mu povem vso štorijo. In nakar mi ta stric pove, da je računalnik še v garanciji in da je bila nalepka sneta dol z blagoslovom prodajalca računalnika.
Potem greva skupaj k prodajalcu, mu povem, da sm računalnik in cd pogon odprl, da je še v garanciji, da nalepke ni blo in da je ležaj cd pogona fuč. No, tipo mi reče, naj prinesem cd pogon, bo poslal naprej in dal novga.
Res, potem dan mu ga nesem in ga pustim tam, ker prodajalca ni blo. Naslednji dan me kliče, da kaj se to pravi cd pogon odpirat (je kao vidu, ker ni nalepke), če je stvar v garanciji, pa da tako se ne dela, ipd...

Pa kerga k****... Kaj sm mu jst kriv, da ni dal nalepke nazaj na računalnik ko ga je tikal? Če bi bla, ga jst ne bi tikal in bi mu ga nesu nazaj, naj poštima, da dela.

Vprašanji, ki ostajata, pa sta:
-> kaj je zdej z garancijo za cel računalnik?
-> a bom dobil nov cd pogon al ga bom mogu kupt?

Any ideas?
Ker polej mi je prow malo nerodno nest računalnik nazaj, sej izpade kot da sm jst, ki sem računalnik BREZ NALEPKE odprl, kriv da je blo treba plačat nov cd pogon. Damn!

Gandalfar ::

a ni cist tko da ti na cdrom pogonu pise, da ce ga odpres ti gre stran garancija?

cybermedo ::

ce si kake nalepke trgal dol, to ves samo ti. Je pa res, da je CD-romu ponavadi nalepka (praviloma srebrne barve, na njej pa pise Warranty void if tampered ali podobno), ki ji gor prilepi proizvajalec CD-roma in sestavljalec racunalnika (OEM). Torej ti racunalnika ne bi smel odpirat, tudi ce ni nalepke gor. ta je dana gor samo zato, da v primeru spora prodajalcu oz. proizvajalcu olajsa dokazovanje, da si racunalnik odpiral in sraufal po njem. Tako da, ce bi bil prodajal skrajno trmast bi lahko celo prislo do tega, da bi sla garancija na racunalnik in CD-rom. Se pa tolazi s tem, da do tega verjetno ne bo prislo, ker prodajalcu z uveljavljanjem garancije ne bos nardil skode, jo bos zgolj proizvajalcu, ki bo moral to zamenjat... Prodajalcu pa vec pomeni ohranitev stranke od katere ma korist... Tak da pomoje ne bo problemov in ti bodo zamenjali Cd-rom pa tudi garancija ne bo sla...

Nekaj pravil, ko uveljavljate garancijo:
1. Ce je na racunalniku nalepka, ga ne odpirat - raje placajte tistega jurja ali dva, kot da vam gre garancija
2. Ce na racunalniku ni nalepke, ga nikoli in nikdar ne nesite k prodajalcu razstavljenega ali se pa sirokoustite o tem, da ste ga razdrli in veste kje je napaka - tudi ce ste to storili, racunalnik lepo sestavite nazaj, ga takega odnesite k prodajalcu in povejte, da pac racunalnik ne dela, tako kot bi moral in ga naj popravijo, ker je v garanciji. Tako prodajalec ne bo imel nobenega razloga za to, da popravilo zavrne.

LP

P.S. Mogoce bo kruto, ampak res je neumnost racunalnik pod garancijo razstavit na prafaktorje, povrhu pa to se povedat prodajalcu... bi ga moral kar na zacetku nest tja, povedat da nekaj z njim ni v redu in ga naj popravijo, pa ne bi blo nobenega problema...

MadMicka ::

probi še: prever, katera firma uvaža tvoj cd v slo, potem greš k njim in pri njih uveljavljaš garancijo (seveda o nalepki nič ne govor, če te vprašajo, rečeš, da je ni blo gor)

druga varjanta pa je, če boš težil, ti bodo verjetn tm k so ti ga prodal, uredil zadevo zastonj..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Garancijska nalepka (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
828806 (6032) Invictus

Comtron in garancija (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
838053 (6534) Mr.B
»

Komu je ze kdaj Cd-rom (RW) zlomu cd medtem k se je vrteu?

Oddelek: Strojna oprema
8955 (809) swar
»

Sfukan CD-rom

Oddelek: Strojna oprema
291424 (1074) stromar
»

čimbolj prefinjeno odstranjevanje nalepke iz compa

Oddelek: Pomoč in nasveti
252538 (2170) gorenc

Več podobnih tem