» »

Parcela na luni?

Parcela na luni?

forplan ::

Prebiram danes znani slovenski časopis pa vidim novico pa zraven naslov.

Sedaj pa me zanima ali se jim je zmešalo, ali pač nimajo drugega dela kot nat*****t narod ali pa mogoče obetajo veliko priložnost(čez 100let).

Kaj menite bo narod pokupil parcele na luni in marsu, še posebej slovenčki, da imajo nekaj kar sosed nima oziroma jih lahko sosed pošlje potem dobesedno na luno.


p.s kdo se javi za soseda! :D

lp
da se strinjam

zaj_tam ::

Kje se nahajajo zemljišča, ki jih prodajate?

Zemljišča na Luni se nahajajo na iz Zemlje vidni strani, kar pomeni da jih je mogoče opazovati s teleskopom. Zemljišča na Marsu se nahajajo na strani, katera je bližje Zemlji.



Lahko zaračunam NASI če pristanejo na mojem zemljišču?

To ni mogoče. Nobeno izvenzemeljsko telo ni last NASE. Luna je na razpolago za raziskovanje vsemu človeštvu in v takšnem primeru ima tudi Nasa pravice do raziskovanja na vašem zemljišču. Če pa želi nekdo zgraditi hiši na vašem zemljiščo ali vrtati za vodo ali minerali pa je temu drugače.
.


Torej gledam s teleskopom in čakam da gor pristane NASA in začne črpat vodo.

Potem jih oglobim.

wtf

forplan ::

Jp edino če nebo to v raziskovalne namene:)

Drugače pa bo že Nasa poskrbela da bo dobila kar bo rabila kjerkoli

Edino pametno bi blo če skupaj damo za eno parcelo pa gor nastanimo naše vrle politike in tajkune pa pol gledano jih skozi teleskop kako bodo podražili pesek na luni :D
da se strinjam

Zheegec ::

Ahahaha, res smešna nategancija :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Meizu ::

Spodleteli poskus oživljanja "wild west" finte. Dej, nej jih kdo prijavi in naj lepo inšpekciji dokaže svojo istovetnost, šele tedaj bom verjel temu nategu.

jest10 ::

In katera stran Marsa je bližje Zemlji? Me zanima njihova razlaga

Aston_11 ::

Take stvari se prodajajo. Če se združimo in začnemo prodajati parcele po novo odkritih planetih? Naivcev je polno, ki bi za kos papirja, kjer piše, da naj bi nekaj kupili, kar je daleč stran, dali nekaj denarja.

c00L3r ::

Kako lahko nekdo meni proda nekaj kar ni njegovo? Luna je od koga? Mars je od koga?

c3p0 ::

Brez problema. Jaz ti prodam celotni Merkur za le 10000 EUR.

carota ::

Mimogrede, Luna in druga nebesna telesa spadajo v isto kategorijo kot Antarktika, ki je nikogaršnja zemlja. Torej si je ne more nihče prilastiti, ne glede kdo prvi zapiči zastavico. :)

Avenger ::

Pravna podlaga na tisti strani se bere kot vic... po isti logiki bi lahko v "zemljiško knjigo" vpisal lastništvo nad celotnim vesoljem in potem prodajal razna ozvezdja in pravice do vrtanja in izkoriščanja kometov podjetnim investitorjem hahahaha
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

jest10 ::

No, saj zvezde se tudi že prodajajo:P

ahac ::

Aston_11 je izjavil:

Take stvari se prodajajo. Če se združimo in začnemo prodajati parcele po novo odkritih planetih? Naivcev je polno, ki bi za kos papirja, kjer piše, da naj bi nekaj kupili, kar je daleč stran, dali nekaj denarja.


Ja, fajn bi blo prodajat parcele na teh planetih, ki naj bi omogočal živlenje. Še alieni bodo moral plačevat. :))
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Ziga Dolhar ::

Sicer je bilo že omenjeno, pa ni nič narobe, če je še enkrat. Nebesna telesa (tudi Mesec) so internacionalizirana območja in izvzeta iz pravnega prometa.

"Lastninske pravice" ni mogoče dobiti. Lahko sicer "kupite" in tudi "plačate", a več od "občutka lastništva" ne dobite. Če vam to zadostuje, super ;)
https://dolhar.si/

vorantz ::

Edino vprašanje je, ali ta Blanka Gričnik enostavno nateguje ljudi, ali je pa tako gromozansko neumna, da je dejansko kupla celiko količino parcel in jih zdaj prodaja xD

McGregorSL ::

carota je izjavil:

Mimogrede, Luna in druga nebesna telesa spadajo v isto kategorijo kot Antarktika, ki je nikogaršnja zemlja. Torej si je ne more nihče prilastiti, ne glede kdo prvi zapiči zastavico. :)


Če si samozadosten, imaš svoje vesoljsko plovilo in dovolj močno orožje, da uničiš ameriške vesoljske ladice... si na konju... se pač preseliš na Mars in tudi če te tožijo na zemlji se ti kaj dosti ne sekiraš :D Edino če bi na marsu živeli že kaki nezemljani... potem je pa stvar tvoje diplomacije, da najdeš skupni jezik in živiš v dobrih sosedskih odnosih :D

Če bi imel npr. Enterprise klasso svojega vesoljskega plovila bi enostavno iz Lune popikal vse ameriške zastavice in zasadil svoje... požvižgam se na nikogaršnjo zemljo... to je moje!! :D

Keyser Soze ::

Extraterrestrial real estate @ Wikipedia

Tip naj bi Luno vpisal v zemljiško knjigo v San Franciscu? In to je to kar potrebuješ da si prisvojiš izvenzemeljski objekt? Se ne strinjam, mislim da je edina merodajna naša ZK. Če ni tam not, pol ne obstaja.:)
OM, F, G!

St235 ::

Citirano z linka:

Extraterrestrial real estate is land on other planets or natural satellites or parts of space that is sold either through organizations or by individuals. Ownership of extraterrestrial real estate is not recognised by any authority. Nevertheless, some private individuals and organizations have claimed ownership of celestial bodies, such as the Moon, and are actively involved in "selling" parts of them through certificates of ownership termed "Lunar deeds", "Martian deeds" or similar. These "deeds" have no legal standing.


Drugače zadevo ureja leta 1967 sprejet dogovor UN: Treaty on Principles Governing the Activities of States in the Exploration and Use of Outer Space, including the Moon and Other Celestial Bodies.

The Outer Space Treaty represents the basic legal framework of international space law. Among its principles, it bars States Parties to the Treaty from placing nuclear weapons or any other weapons of mass destruction in orbit of Earth, installing them on the Moon or any other celestial body, or to otherwise station them in outer space. It exclusively limits the use of the Moon and other celestial bodies to peaceful purposes and expressly prohibits their use for testing weapons of any kind, conducting military maneuvers, or establishing military bases, installations, and fortifications (Art.IV). However, the Treaty does not prohibit the placement of conventional weapons in orbit. The treaty also states that the exploration of outer space shall be done to benefit all countries and shall be free for exploration and use by all States.

The treaty explicitly forbids any government from claiming a celestial resource such as the Moon or a planet, since they are the Common heritage of mankind. Art. II of the Treaty states that "outer space, including the Moon and other celestial bodies, is not subject to national appropriation by claim of sovereignty, by means of use or occupation, or by any other means". However, the State that launches a space object retains jurisdiction and control over that object. The state is also liable for damages caused by their space object and must avoid contaminating space and celestial bodies.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

ahac ::

Splačal bi se tud sonce kupit, potem pa vsem državam izdat račun za uporabo sončne energije.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

jype ::

Jsm se skregu s sosedi na Titanu, je pa zlo lepa parcela, tko da če bi kdo ugodno kupu, pišite na ZS.

McGregorSL ::

sem zainteresiran za parcelo na titanu... lahko pokažeš kakšen razgled ima parcela? Pa ali ima na vrtu bazen?

Tomas 33 ::

Zheegec ::

Fantje, Titan ni popularen, težko je vzgojiti dober vrt, predlagam Merkur, ima več sonca.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

jype ::

McGregorSL> sem zainteresiran za parcelo na titanu... lahko pokažeš kakšen razgled ima parcela? Pa ali ima na vrtu bazen?

Še 50 minut, da mi pobere fotko.

McGregorSL ::

jype je izjavil:

Še 50 minut, da mi pobere fotko.


Ni problema bom počakal. Če mi bo razgled všeč, ob kateri uri,dnevu,letu pa se lahko najavin na razgled parcele. Pa še prosim sporoči ali je to lokalni čas ali Zemeljski?

jype ::

Kadarkoli, ko ni v jupitrovi okluziji.

McGregorSL ::

Pridem v najkrajšem možnem času (cca 10let), ker imam že polhen k. teh nizkih temperatur na Jupitrevem satelitu Evropa. Upam, da je na Titanu kaj topleje.

DarkSite ::

Parcela na kateremkoli objektu ob od tistega, ki bo imel gor kolibo in shotgun!

jype ::

McGregorSL> Pridem v najkrajšem možnem času (cca 10let), ker imam že polhen k. teh nizkih temperatur na Jupitrevem satelitu Evropa. Upam, da je na Titanu kaj topleje.

Na Titanu je super:



Zgleda je pri prenosu na Zemljo prišlo do ene interference, ker na originalu ni sky one logota.

Good Guy ::

jst prodam parcelo ob edini luži k je gor

vorantz ::

Še dobro, da sem lani kupil tisto lužo

Good Guy ::

a ti si tist k mi tirman prestavla ;)

Zero0ne ::

Terra Nullis, Outer Space Treaty. Nateg infa100%.
uname -o

St235 ::

ne glih 100% ker outer space treaty pokriva samo države, ne pa eksplicitno tudi fizične in pravne osebe. Luno je pa kdaj že v imenu Lord British-a okupiral richard garriott.

McGregorSL ::

A s temi sosedi na sliki imate težave (ribiči?)? Še malo pa sem tam. Sem šel ravno mimo Evropine meglice.

Keyser Soze ::

St235 je izjavil:

ne glih 100% ker outer space treaty pokriva samo države, ne pa eksplicitno tudi fizične in pravne osebe. Luno je pa kdaj že v imenu Lord British-a okupiral richard garriott.

Samo, kako pa ti claimaš eno ozemlje, ki še ni priključeno določeni državi? S čim izkazuješ lastništvo?

Razen če ustanoviš tam svojo državo. Sozeland. Razglasiš neodvisnost, postaviš meje, deklariraš obliko vladavine in to je to. Sozeland na Marsu. Zdej moraš samo še ubranit zadevo pred morebitnimi drugimi osvajalci.:D
OM, F, G!

St235 ::

saj to je tista pravna praznina, ki zaenkrat obstaja smoa v teoriji. Ali je možno imet lastništvo parcele, če ta parcela ni del neke države. Ker takoj ko ustanoviš državo prideš v konflit z OZN.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Moon, hoax or real? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16218643 (15665) Loocas
»

Kolonizacija Marsa!?! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
10210110 (6409) Thomas
»

Trk ob 13:30 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
669589 (6221) celebro
»

Prve slike vesoljske sonde HiRISE

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
214689 (3586) gzibret
»

Na Mars do 2010 (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
695856 (4702) Thomas

Več podobnih tem