» »

Kolonizacija Marsa!?!

Kolonizacija Marsa!?!

1 2
3
»

Grey ::

Kakšen je potencial za medplanetarno vojno? Recimo, da se najde nek miljarder na Zemlji, ki se odloči, da bo zbral pametne glave vkup in da naredijo vesoljsko ladjo/shuttle/raketo, ki bo popeljala ljudi na Mars in tam ta gospod naredi planet njegov. Kdo bi se uprl? Zakaj in na kakšen način?

Vesoljskega prava kolikor vem še niso napisali v taki meri ali pač? Meni se zdi situacija zelo podobna Zemlji pred odkritjem Amerike...kdor prvi pride, prvi melje.

Zero0ne ::

Na tem področju še vedno velja Outer Space Treaty, ki na kratko prepoveduje uporabo WMDjev v vesolju in priključitve kakršnegakoli izvenzemeljskega teritorija obstoječim državam. Razglasitev neodvisnosti takih kolonij je še vedno sivo območje. Ampak seveda da taka kolonija sploh preživi, mora biti najprej samozadostna, sicer jo lahko brez vojaških posegov zradirajo preprosto tako, da onemogočijo dobave zalog zraka in hrane z zemlje.

Thomas ::

Prihodnost ne bo humana, bo transhumana. Če pa bi bila humana in bi naredili kolonije po Vesolju, potem bi bile vojne neizbežne.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mars One Project (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6411159 (5554) vostok_1
»

NASA gleda naprej proti Marsu

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
175329 (3753) Smurf
»

Odprava na MARS: Mars Rovers: Spirit, Opportunity (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
9011418 (6790) guest #44
»

Voda na Marsu (baje) !

Oddelek: Znanost in tehnologija
142029 (1760) Alec999

Več podobnih tem