Forum » Pomoč in nasveti » ADSL težava (prepočasnost!)
ADSL težava (prepočasnost!)
Z-lot ::
Torej, sem pred nekakšno težavo.
Pred tednom dni sem se priklopil na SiOLov ADSL (Stardandni paket). Že takoj po vklopu je merilec hitrosti pokazal, da je linija nenavadno počasna (samo 40KBps namesto 110KBps, kot je menda povprečje).
SiOLov serviser je nato priklopil svoj prenosnik (na isto linijo!), nato pa je izmeril običajnih 120KBps!
Po kicarjenju na CPN (center za pomoč naročnikom) nisem dobil nobenih uporabnih podatkov, zato sem se odločil delovati na lastno pest - ponovna inštalacija ADSL programa,mrežne kartice in gonilnikov - brez spremembe.
Imam Win98SE, od centrale pa sem oddaljen 3km.
Prosim za pomoč, saj sem že skoraj obupal. Vi ste moje zadnje upanje!
Hvala, Z-lot
z_lot@siol.net
Pred tednom dni sem se priklopil na SiOLov ADSL (Stardandni paket). Že takoj po vklopu je merilec hitrosti pokazal, da je linija nenavadno počasna (samo 40KBps namesto 110KBps, kot je menda povprečje).
SiOLov serviser je nato priklopil svoj prenosnik (na isto linijo!), nato pa je izmeril običajnih 120KBps!
Po kicarjenju na CPN (center za pomoč naročnikom) nisem dobil nobenih uporabnih podatkov, zato sem se odločil delovati na lastno pest - ponovna inštalacija ADSL programa,mrežne kartice in gonilnikov - brez spremembe.
Imam Win98SE, od centrale pa sem oddaljen 3km.
Prosim za pomoč, saj sem že skoraj obupal. Vi ste moje zadnje upanje!
Hvala, Z-lot
z_lot@siol.net
SasoS ::
Problem bo receive window. Poberi PPPoE tweake iz www.speedguide.net.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SasoS ()
Z-lot ::
Imam sicer ALLnet mrežno (Realtekovo čipovje, 2500 tolarjev), poizkusil pa sem tudi z 3Comovo (tisto za 10 jurjev - izposojeno). Spremembe pa praktično ni bilo.
Odzivni časi so pa sploh svoje poglavje- od najdaljšega, ki znaša več kot 500ms, pa vse do tistih, ki so 15ms.
Sedaj bom pa poskusil z enim izmed tweakov, ki jih je omenil SasoS (Hvala!). Rezultati bodo sledili.
Odzivni časi so pa sploh svoje poglavje- od najdaljšega, ki znaša več kot 500ms, pa vse do tistih, ki so 15ms.
Sedaj bom pa poskusil z enim izmed tweakov, ki jih je omenil SasoS (Hvala!). Rezultati bodo sledili.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Z-lot ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PingOddelek: Omrežja in internet | 1614 (1514) | TechBeats |
» | Visoki pingi Siol ADSL 1024/256 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 11516 (8095) | Alexius Heristalski |
» | Kabelski internet cenejši kot ADSL (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 8788 (8788) | Skubi |
» | ADSL iz 512/128 na 1024/128 (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Omrežja in internet | 35822 (18904) | RedOS |