Forum » Loža » katero ponev?
katero ponev?
echo ::
Dej no poglej začetek posnetka, onadva delata to s sous-vide stejki, ki jih je prej dve uri v vakuum vrečki stemperiral na 55°C, potem pa z brenerjem samo naredi skorjo.
Se strinjam, da mora biti ponev vroča - ko se začne olje kaditi, je čas za meso.
Razbeljena ponev je po mojem bolj primerna za zelenjavo oz vok način kuhanja.
Se strinjam, da mora biti ponev vroča - ko se začne olje kaditi, je čas za meso.
Razbeljena ponev je po mojem bolj primerna za zelenjavo oz vok način kuhanja.
koyotee ::
Sej ga lah daš v pečico, rezultat bo podoben pol pa nahitro v ponev. Seveda rabiš termometer v steaku.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Rok Woot ::
Meni se je postopek z polivinil vrečko zmeraj rahlo gabil. Že tako ne maram plastike. Pač imaš na sobni temperaturi, pa vržeš na ponev za kako minuto, če je debel pod 2 cm potem manj. Počakaš ene 5 minut, pa imaš dober zrezek. Razen če si presnojedec, potem del s pečenjem spustiš.
koyotee ::
Meni se je postopek z polivinil vrečko zmeraj rahlo gabil. Že tako ne maram plastike. Pač imaš na sobni temperaturi, pa vržeš na ponev za kako minuto, če je debel pod 2 cm potem manj. Počakaš ene 5 minut, pa imaš dober zrezek. Razen če si presnojedec, potem del s pečenjem spustiš.
Pod 2cm ni noben stejk :)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
nejcek74 ::
za vecje kose mesa uporabljam jaz tale recept:
Hawksmoor: ultra slow roast rump
sploh ker čedalje vec uporabljam "sekundarne" kose za zrezke: flank in skirt steak ter tri trip (ta mi je trenutno najljubši), ki imajo vec mascob in jim pase malo vec toplotne obdelave. Na hitro ksss,ksssa na vsako stran pa samo pljučno (ce ne gre v karpačo).
Hawksmmoor (ki je kar priznana angleska steak restavracija) recept z lahkoto modificiras in prilagodis: pecica na malo vec ali manj, peka prej ali potem. In nobene komplikacije s sous vide. Pecenje mesa je itak najbolj enostavna zadeva v kuhinji, dela se pa iz nje celo znanost. Vse skupaj je na nivoju al dente paste (btez omake).
Hawksmoor: ultra slow roast rump
sploh ker čedalje vec uporabljam "sekundarne" kose za zrezke: flank in skirt steak ter tri trip (ta mi je trenutno najljubši), ki imajo vec mascob in jim pase malo vec toplotne obdelave. Na hitro ksss,ksssa na vsako stran pa samo pljučno (ce ne gre v karpačo).
Hawksmmoor (ki je kar priznana angleska steak restavracija) recept z lahkoto modificiras in prilagodis: pecica na malo vec ali manj, peka prej ali potem. In nobene komplikacije s sous vide. Pecenje mesa je itak najbolj enostavna zadeva v kuhinji, dela se pa iz nje celo znanost. Vse skupaj je na nivoju al dente paste (btez omake).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejcek74 ()
Rok Woot ::
Menio zgleda močno prepečeno tole na sliki ampak vsak po svoje. Kaj je to nekaj med medium in well done?
Tole je že bolje:
Še zrezek:
Tole je že bolje:
Še zrezek:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rok Woot ()
koyotee ::
To bo kar medium.
Kar si ti postal je pa rare, in med medium ter well done je še done, tak da nimaš niti osnovnih pojmov razčiščenih ;)
Kar si ti postal je pa rare, in med medium ter well done je še done, tak da nimaš niti osnovnih pojmov razčiščenih ;)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: koyotee ()
koyotee ::
Ja in to je isti k**** kot rare.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
koyotee ::
No dobro, to je isto kot ce bi surov kos mesa posmodil z brenerjem, pol raj jem tatarski :D
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Rok Woot ::
Ja tatarski je tudi super, le v naših trgovinah ni nevem kaj, saj ni iz biftka, pa še strgan ni večinoma. Jah sej pravim, pri dobrem kosu mesa, lahko toplotno obdelavo povsem opustimo. Malo bakterije na robu pobiješ, če že ne režeš iz večjega kosa mesa :)
koyotee ::
Ja tatarski je tudi super, le v naših trgovinah ni nevem kaj, saj ni iz biftka, pa še strgan ni večinoma. Jah sej pravim, pri dobrem kosu mesa, lahko toplotno obdelavo povsem opustimo. Malo bakterije na robu pobiješ, če že ne režeš iz večjega kosa mesa :)
Ja sori, velika večina nima 40€/kilo tatarca iz pljučne pa da je notr pravi konjak ne le umetna aroma. Zato je pa iz stegna in 20€.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
nejcek74 ::
Kaj je to nekaj med medium in well done?
Preberi si, pa ti bo jasno. 10 stavkov.
Ocitno je tebi edini kvaliteten kos mesa plucna? Si na stopnji slovenskih (evropskih) gospodinj iz sedemdesetih let, ko smo mislili da mora biti meso kar se da sveze. Naivno je vse metat v isti koš. Meni je dolgočasno jesti stalno ene in iste kose mesa, pljucne sem kar malo navelical.
"blue rare" je primeren predvsem za pljucno oziroma kose ki so izrazito brez mascob in brez teksture.
Cim imas marmorirano meso ga toplotno obdelaš - smisel marmorinja je ravno v tem da se mascoba stopi med pecenjem. torej nekje med medium rare do medium za tiste ki pri pljucno uzivamo surovo.
In pod marmoriano gre veliko stvari: Wagyu govedina, zorjeni kosi 2. kvalitete (kot sem ze napisal: skirt, flank, tri trip etc).
Bom se enkrat priporočil, najvišja temperatura ali pa najbolj surovo meso nista vedno dobri za najboljši izplen, bolj pomemben je občutek kaj si vrgel v ponev.
harvey ::
Ja tatarski je tudi super, le v naših trgovinah ni nevem kaj, saj ni iz biftka, pa še strgan ni večinoma. Jah sej pravim, pri dobrem kosu mesa, lahko toplotno obdelavo povsem opustimo. Malo bakterije na robu pobiješ, če že ne režeš iz večjega kosa mesa :)
Ja sori, velika večina nima 40€/kilo tatarca iz pljučne pa da je notr pravi konjak ne le umetna aroma. Zato je pa iz stegna in 20€.
Še boljše je iz križa (rump), če gledamo je pljučna po okusu še "najmanj goveja" primerjalno z ostali kosi. Sicer pa je čisti nesmisel pljučno dajati v tatarc, ker itak ga narežemo/nastrgamo in tako dosežemo učinek zmehčanja tudi pri drugih kosih. Samo bolj fancy je, ker je 3-4x dražje od ostalih kosov.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
nejcek74 ::
mag3 ::
nejcek74 ::
Obe ki si jih dal bosta opravili svoje delo. Priporocam pa nakup dveh ponev:
1. ponev z neoprijemljivim premazom za zelenjavo (kot iz tvojih linkov)
2. ponev brez premaza za meso, ta je lahko litozelezna / jeklena / zelezna
Ce ne pripravljaš mesa, potem samo 1. Peka mesa v ponvi (visoke temperature, pa potem deglaziranje) precej skrajša življenjsko dobo ponve s premazom, te pod točko 2 pa so praktično neuničljive.
Kaj kupis niti ni tako vazno, poglej par zadev:
- debelina dna vpliva na razporeditev toplote (vecina izvor toplote je manjših kot ponev), pri res tankih pa pride tudi do izrazitega zvijanja in potem so ze problemi pri kuhanju
- vpetje rocaja:1 vijak = slabo, 3 ali vec netov = ok, privarjen ročaj je najboljši vendar najdražji (higiena in enotna notranja stran ponve)
- material ročaja (kvaliteta plastike, kovina: pločevina vs solid)
ponve s premazom so kot gate al pa stumfi, potrošna roba, ce se izogneš najbolj cenenim, jih večina opravi svoje delo. Lahko pa si kupis kaj dražjega, ce ti je v zadovoljstvo in denarnica dopusca
1. ponev z neoprijemljivim premazom za zelenjavo (kot iz tvojih linkov)
2. ponev brez premaza za meso, ta je lahko litozelezna / jeklena / zelezna
Ce ne pripravljaš mesa, potem samo 1. Peka mesa v ponvi (visoke temperature, pa potem deglaziranje) precej skrajša življenjsko dobo ponve s premazom, te pod točko 2 pa so praktično neuničljive.
Kaj kupis niti ni tako vazno, poglej par zadev:
- debelina dna vpliva na razporeditev toplote (vecina izvor toplote je manjših kot ponev), pri res tankih pa pride tudi do izrazitega zvijanja in potem so ze problemi pri kuhanju
- vpetje rocaja:1 vijak = slabo, 3 ali vec netov = ok, privarjen ročaj je najboljši vendar najdražji (higiena in enotna notranja stran ponve)
- material ročaja (kvaliteta plastike, kovina: pločevina vs solid)
ponve s premazom so kot gate al pa stumfi, potrošna roba, ce se izogneš najbolj cenenim, jih večina opravi svoje delo. Lahko pa si kupis kaj dražjega, ce ti je v zadovoljstvo in denarnica dopusca
mag3 ::
V bistvu za zelenjavo in pražene jedi že imam wok.
Potrebujem pa še 1 ponev, v kateri bom lahko spekel jajca/meso in skuhal kakšno omako, pri železnih ponvah piše, da se ne sme v njej pripravljat omak(Paradižnikova recimo) to drži?
Gledal sem recimo to: De buyer pa piše, da se v njej nesme pripravljat omak.
Potrebujem pa še 1 ponev, v kateri bom lahko spekel jajca/meso in skuhal kakšno omako, pri železnih ponvah piše, da se ne sme v njej pripravljat omak(Paradižnikova recimo) to drži?
Gledal sem recimo to: De buyer pa piše, da se v njej nesme pripravljat omak.
nejcek74 ::
v litozeleznih s premazom in nerjavecih (stainless steel) lahko kuhaš omake, v zeleznih brez premazana pa raje ne, ker s kislo hrano "speres" seasoning. Naceloma ponev za omako pa za jajca ni ista :)
stainless steel se ti bo vedno malo prijelo, zdaj pri mesu in vmešanih jajcih je to ok, ker tam prihaja do intenzivne karamelizacije, kar v koncni fazi daje prazeni hrani okus, za jajca na oko pa je to ponavadi problematično. Prav tako visok rob pomeni oviro pri omletah ali jajcih na oko.
Ampak jaz bi na tvojem mestu vseeno poiskal stainless steel, jih ima tudi de Buyer. So pa ponavdi malo drazje, ker je izdelava bolj zahtevna.
stainless steel se ti bo vedno malo prijelo, zdaj pri mesu in vmešanih jajcih je to ok, ker tam prihaja do intenzivne karamelizacije, kar v koncni fazi daje prazeni hrani okus, za jajca na oko pa je to ponavadi problematično. Prav tako visok rob pomeni oviro pri omletah ali jajcih na oko.
Ampak jaz bi na tvojem mestu vseeno poiskal stainless steel, jih ima tudi de Buyer. So pa ponavdi malo drazje, ker je izdelava bolj zahtevna.
mag3 ::
Ok hvala za nasvete, jajca na oko jem mogoče 1x na 2 meseca, ponavadi si vmešana naredim. Bom malo premislil in kupil nekaj.
Invictus ::
Potrebujem pa še 1 ponev, v kateri bom lahko spekel jajca/meso in skuhal kakšno omako, pri železnih ponvah piše, da se ne sme v njej pripravljat omak(Paradižnikova recimo) to drži?
To lahko brez problemov narediš v woku.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
IL_DIAVOLO ::
Ne poslušaj strokovnjakov
Kupi tefal, zdaj ali s fiksnim rocajem ali brez. Jaz sem vzel set s snemljivim rocajem za lažje zlaganje v predal. Imas vok za razne omake in rizote da ne sprica po plati, potem nizka manjša posoda za kaksna jajca in podobne zadeve, kjer ne rabis velike povrsine in pa vecja/nizka posoda za večjo količino mesa spect ali kaj podobnega.
Za pečico imam posebej pekače oz. posodo z "usesi". Ne komplicirat :)
Kupi tefal, zdaj ali s fiksnim rocajem ali brez. Jaz sem vzel set s snemljivim rocajem za lažje zlaganje v predal. Imas vok za razne omake in rizote da ne sprica po plati, potem nizka manjša posoda za kaksna jajca in podobne zadeve, kjer ne rabis velike povrsine in pa vecja/nizka posoda za večjo količino mesa spect ali kaj podobnega.
Za pečico imam posebej pekače oz. posodo z "usesi". Ne komplicirat :)
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
nejcek74 ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Jaz sem vzel set s snemljivim rocajem za lažje zlaganje v predal.
Ne poslusaj nasvetov o ponvah od ljudi, ki jih imajo razstavljene v omari.....
Nina16 ::
Da še jaz pristavim svojo ponev :D .
Meni najbolj ustreza, da imam v kuhinji 2 ponvi - eno "non-stick" in eno klasično jekleno brez premaza. Tisto z Non-stick premazom ponavadi uporabljam za kakšno ribo, jajca in še kaj na hitro. Jeklena pa mi je za dušo. Tam se pečejo stejki, burgerji in kaj podobnega.
Sem pa kar De Buyer fan, čeprav je malo dražje.
Tole mi je top:
https://chefbruni.si/collections/jeklen...
https://chefbruni.si/collections/non-st...
Meni najbolj ustreza, da imam v kuhinji 2 ponvi - eno "non-stick" in eno klasično jekleno brez premaza. Tisto z Non-stick premazom ponavadi uporabljam za kakšno ribo, jajca in še kaj na hitro. Jeklena pa mi je za dušo. Tam se pečejo stejki, burgerji in kaj podobnega.
Sem pa kar De Buyer fan, čeprav je malo dražje.
Tole mi je top:
https://chefbruni.si/collections/jeklen...
https://chefbruni.si/collections/non-st...
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Ganon ()
nejcek74 ::
Sem pa kar De Buyer fan, čeprav je malo dražje.
Tole mi je top:
https://chefbruni.si/collections/jeklen...
https://chefbruni.si/collections/non-st...
kul, čeprav so cene pri tebi kar zasoljene, tule je precej nižja. 49,50€ (+5,90€ dostava) vs 76,50€.
edi123 ::
Se splaca placati 16€ vec za te unlimited?
https://www.merkur.si/ponev-unlimited-3...
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B08ZSTKNV...
Ta je za 24€
https://www.merkur.si/ponev-unlimited-3...
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B08ZSTKNV...
Ta je za 24€
edi123 ::
Ganon ::
Se splaca placati 16€ vec za te unlimited?
https://www.merkur.si/ponev-unlimited-3...
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B08ZSTKNV...
Ta je za 24€
Vse imam iz serije Unlimited. Zelo zadovoljen.
Okapi ::
Se splaca placati 16EUR vec za te unlimited?
https://www.merkur.si/ponev-unlimited-3...
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B08ZSTKNV...
Ta je za 24EUR
Vse imam iz serije Unlimited. Zelo zadovoljen.
Samo ta podatek ne pove v bistvu nič, ker je vprašanje primerjava z enim cenejšim tefalom. Morda bi bil z njim tudi zelo zadovoljen.
Manjka samo še kdo, ki bo napisal, da moraš kupit ponev za 100 evrov, ker vse cenejše so za en drek.
Recimo tale Jamie Oliver - najbolje prodajana na Amazon.de - 110 evrov, znižana na 50.
https://www.amazon.de/-/en/Induction-Di...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
kuglvinkl ::
A te od Hexclada ima kdo? K ruknem na tri leta ponev stran, pa naj bo za 20 evrov al pa za 100...
Your focus determines your reallity
edi123 ::
Se splaca placati 16EUR vec za te unlimited?
https://www.merkur.si/ponev-unlimited-3...
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B08ZSTKNV...
Ta je za 24EUR
Vse imam iz serije Unlimited. Zelo zadovoljen.
Samo ta podatek ne pove v bistvu nič, ker je vprašanje primerjava z enim cenejšim tefalom. Morda bi bil z njim tudi zelo zadovoljen.
Manjka samo še kdo, ki bo napisal, da moraš kupit ponev za 100 evrov, ker vse cenejše so za en drek.
Recimo tale Jamie Oliver - najbolje prodajana na Amazon.de - 110 evrov, znižana na 50.
https://www.amazon.de/-/en/Induction-Di...
Dobra ponudba. Ampak te pa se vprasas je ta vredna za tocno 2 komada od one ko sem jo jaz dal iz amazona? Bo zdrzala 2x dlje? Deluje 2x boljse? 😀
Okapi ::
Edini način, da to ugotoviš, je, da kupiš obe. Pa potem napiši tu, da bomo vedeli, v čem je razlika.
LapD ::
Se splaca placati 16EUR vec za te unlimited?
https://www.merkur.si/ponev-unlimited-3...
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B08ZSTKNV...
Ta je za 24EUR
Vse imam iz serije Unlimited. Zelo zadovoljen.
Samo ta podatek ne pove v bistvu nič, ker je vprašanje primerjava z enim cenejšim tefalom. Morda bi bil z njim tudi zelo zadovoljen.
Manjka samo še kdo, ki bo napisal, da moraš kupit ponev za 100 evrov, ker vse cenejše so za en drek.
Recimo tale Jamie Oliver - najbolje prodajana na Amazon.de - 110 evrov, znižana na 50.
https://www.amazon.de/-/en/Induction-Di...
Dobra ponudba. Ampak te pa se vprasas je ta vredna za tocno 2 komada od one ko sem jo jaz dal iz amazona? Bo zdrzala 2x dlje? Deluje 2x boljse? 😀
Odvisno kaj rabiš, od Jejmija dela na indukciji pa še v pečico jo lahko porineš na 210 stopinj. To dvoje je za marsikoga kar big deal.
web&motion designer
Ganon ::
Samo ta podatek ne pove v bistvu nič, ker je vprašanje primerjava z enim cenejšim tefalom. Morda bi bil z njim tudi zelo zadovoljen.
Sem imel cenejše tefale, o eni ponvi sem celo odprl temo, ker se mi je začela luščiti in sem bil odločen, da ne kupim več nobene. Ampak pri Unlimited seriji mi premaz in celotna ponev delujeta veliko kvalitetnejša.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ganon ()
alešhojs ::
Jaz sem se svoje litoželezne po nekaj časa tako navadil, da sem vse teflonske do sedaj že zmetal stran. Ostala je le še ena, ki jo uporabljam za peko jajc.
Na začetku sem imel probleme s prijemanjem, kljub seasoningu, zdaj po pol leta uporabe se pa ne prijema tudi če jo perem z milom in gobico. Ker to, da puščaš gor tisto staro olje in ga vsakič znova pregrevaš se mi ne zdi ok.
V glavnem, zdaj sem še master v kuhanju z litoželezno, moja se mora pa še navadit :)
Na začetku sem imel probleme s prijemanjem, kljub seasoningu, zdaj po pol leta uporabe se pa ne prijema tudi če jo perem z milom in gobico. Ker to, da puščaš gor tisto staro olje in ga vsakič znova pregrevaš se mi ne zdi ok.
V glavnem, zdaj sem še master v kuhanju z litoželezno, moja se mora pa še navadit :)
Slopek ::
Hojs, ne razumem kakšno olje naj bi se znova pogrevalo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Slopek ()
alešhojs ::
Hojs, ne razumem kakšno olje naj bi se znova pogrevalo?
Litoželeznih ponev naj ne bi pral z detergentom, ker s tem uničiš “seasoning”, pri čemer je seasoning v stvari olje, ki ostane na ponvi, ker je čistiš samo z vodo. Se mi pa po pol leta uporabe hrana bistveno manj prijema, čeprav ponev temeljito operem z milom.
yury ::
A te od Hexclada ima kdo? K ruknem na tri leta ponev stran, pa naj bo za 20 evrov al pa za 100...
Nimam od Hexclada, imam pa že 10+ let ponve WMF Profi Resist (kovinsko satovje nad keramično prevleko) in nič ne kaže da bi jih bilo potrebno menjati. Jih pa perem samo na roke, ker proizvajalec odsvetuje pranje v pomivalnem stroju. Edina stvar, ki me moti je “kromiran” notranji rob, katerega je težje oprati, če se kakšna maščoba prežge tam.
Za na vikend sem si kupil podobne ponve (verjetno isti proizvajalec kot pred kratkim Rosmarino v Sparu) v Kasanovi. Tri-ply, satovje do roba in keramična prevleka (oz. nekaj podobnega). Je pa max. temperatura 220 °C. Cenovno so zelo ugodne - bomo videli kako se bodo obnašale.
Hexclad-a še nisem preskusil. Me pa zanima mnenje nekoga, ki ga že dalj časa uporablja. Malo me motijo “nestandarni” premeri ponev, a to ni nič takšnega, kar bi oviralo nakup, če bi se odločal zanje.
kingsix ::
Litoželezna ponev je zakon... Nevem kaj imam za eno ampak dal sem ene 200e za 32cm..skoraj dobesedno vsak dan se v njej kaj kuha že 8 let. BP.
Da se ne prijema jo perem normalno... Vsake tolko vržem not soli in jo podrgnem not z peki-papirjem ko je medtem ko je sol,, sploh če gor kaj "trdovratnega", -, kar se zgodi... Nato pred uporabo čist malo olja not razmažem (gre v te mikroskopske pore ali karkoli narejeni s soljo), preden dam kaj not fajn segrejem in ajmo naši.
Amapk ja vedno ko daš kaj not mora bit ponev res vroča.. Pol se ne prijema.
Da se ne prijema jo perem normalno... Vsake tolko vržem not soli in jo podrgnem not z peki-papirjem ko je medtem ko je sol,, sploh če gor kaj "trdovratnega", -, kar se zgodi... Nato pred uporabo čist malo olja not razmažem (gre v te mikroskopske pore ali karkoli narejeni s soljo), preden dam kaj not fajn segrejem in ajmo naši.
Amapk ja vedno ko daš kaj not mora bit ponev res vroča.. Pol se ne prijema.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kingsix ()
starfotr ::
Litoželezne ali pa jeklene (Carbon-Steel). Take, ki imajo ročaj iz istega materiala, kot je ponev, da lahko vse skupaj daš tudi v pečico. Enkratna investicija, za generacije in generacije.
Razne teflonske in keramične priporočam, da čim prej vržete v smeti.
Da se zadeve ne prijemajo morate dovolj segreti ponev. To naredite s testom kapljic vode. Na segreto ponev kanete nekaj kapljic, če izhlapijo potem ponev ni dovolj segreta. Če kapljice oz. vodne kuglice poskakujejo potem je ponev dovolj vroča in se ne bo nič prijelo. Če se kdaj slučajno kaj prime, samo odstavite, pokrijte in počakajte 10-15 minut pa bo samo od sebe odstopilo.
Razne teflonske in keramične priporočam, da čim prej vržete v smeti.
Da se zadeve ne prijemajo morate dovolj segreti ponev. To naredite s testom kapljic vode. Na segreto ponev kanete nekaj kapljic, če izhlapijo potem ponev ni dovolj segreta. Če kapljice oz. vodne kuglice poskakujejo potem je ponev dovolj vroča in se ne bo nič prijelo. Če se kdaj slučajno kaj prime, samo odstavite, pokrijte in počakajte 10-15 minut pa bo samo od sebe odstopilo.
Ganon ::
kuglvinkl ::
Ma s temi težkimi razbijejo steklo k keks. Za plin pa ja, samo na plin ne grem več.
Your focus determines your reallity
Twixz ::
Gledam Tefal Ingenio (pač neka srednja žalost pa važno mi je da je nerjaveče jeklo) a je to ok? Pa kaj je fora da ne dajo pokrovov za vse ponve zraven ampak samo za polovico kot da so moteni?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri set posod za kuhanje? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12277 (5284) | starfotr |
» | plehnata ponev brez vseh prevlekOddelek: Znanost in tehnologija | 6017 (4337) | kingsix |
» | Olje za prvi seasoningOddelek: Loža | 3923 (2754) | Trta |
» | Litoželezna ponev (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18144 (14053) | |
» | Kakšno posodo, teflon, emajl, litoželezna, jeklena, ... ?Oddelek: Loža | 12135 (9636) | lonewolf_ |