Forum » Pomoč in nasveti » ugasanje zaslona na laptopu???
ugasanje zaslona na laptopu???
robinzon ::
Zanima me ali kaj skoduje prekomerno ugasnje zaslona (tft) na laptopu ali mu to celo koristi. Privzeto imam nastevljeno da mi ga ugasne ko sem 5 minut nedejaven. Ker je kolegu zaslon crknil (beri: slika se je zapekla v ekran)sem se zbal in ga sedaj ugasam po 5minutah neaktivnosti.
Tomi ::
LCD nima fosfornega premaza, tako da se slika ne more zapeči na zaslon. Menda tudi novi in pa malo starejši CRT držijo nekaj deset let, preden se pustijo prepričati v zapeko.
Zaslon pa le ugašaj, ker se tako ali tako hitro prižge. Še posebej LCD.
Zaslon pa le ugašaj, ker se tako ali tako hitro prižge. Še posebej LCD.
metrodusa.blogspot.com
kolesar ::
Zal te moram razocarati, da morda ni vse tako roznato...
Slike pri TFT res ne bos zapekel, je pa baje problem ugasanja LCD-ja v tem, da s tem ugasas "zarnico", ki sveti v ozadju, da je slika sploh svetla.
No, in tej "zarnici" baje neprestano ugasanje ne koristi prevec - back to good old screen saver. Zamenjava te zadeve pa zna trajati...
Jaz na notebooku nimam nastavljenega ugasanja iz tega razloga, pa tudi zato, ker mi gre na zivce - kot je bilo ze receno, slike ti itak ne bo zacvrlo.
Slike pri TFT res ne bos zapekel, je pa baje problem ugasanja LCD-ja v tem, da s tem ugasas "zarnico", ki sveti v ozadju, da je slika sploh svetla.
No, in tej "zarnici" baje neprestano ugasanje ne koristi prevec - back to good old screen saver. Zamenjava te zadeve pa zna trajati...
Jaz na notebooku nimam nastavljenega ugasanja iz tega razloga, pa tudi zato, ker mi gre na zivce - kot je bilo ze receno, slike ti itak ne bo zacvrlo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Osvetlitev zaslona na prenosniku ne delaOddelek: Strojna oprema | 4682 (3518) | Silver |
» | Eizo se ugasne samOddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 4462 (3480) | PrimozR |
» | Linux dobil podporo za CrossFire in OverDrive (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 8514 (5971) | BigWhale |
» | LCD potrebuje ohranjevalnik zaslona?Oddelek: Strojna oprema | 1953 (1457) | Pyr0Beast |
» | Kateri LCD?Oddelek: Kaj kupiti | 1748 (1553) | BigHugo |