» »

Hewlett-Packard z rahlo višjim dobičkom

Hewlett-Packard z rahlo višjim dobičkom

Bloomberg - Hewlett-Packard je pohitel z objavo poslovnih rezultatov za izteklo četrtletje, saj so ti že pred uradno najavo pricurljali na internet. Prihodki od prodaje so se v primerjavi z enakim obdobjem lani povečali za tri odstotke na 31,6 milijarde dolarjev (realna rast je le enoodstotna, preostanek odpade na inflacijo). Dobiček se je povečal za pet odstotkov in dosegel 2,3 milijarde dolarjev.

Prihodki so se najbolj povečali v regiji Azija Pacifik, in sicer za 10 odstotkov (štiri odstotke realno), medtem ko so v Amerikah, Evropi, Afriki in na Bližnjem vzhodu realno stagnirali. Dve tretjini prihodkov HP ustvari izven ZDA. Razčlemba po segmentih pokaže največjo rast v kategorijah finančne storitve (17-odstotna rast), programska oprema (17-odstotna rast) in ESSN (Enterprise Servers, Storage and Networking, 15-odstotna rast). Drugod je bila rast realno zanemarljiva ali celo negativna.

Izvršni direktor Leo Apotheker je hkrati vse zaposlene v okrožnici opomnil, da je pred njimi še eno trdo in težko četrtletje, zato morajo paziti na vsak stotin in minimalno zaposlovati. Od avgusta 2008, ko so prevzeli Electronic Data Systems, se je število zaposlenih izrazito povečalo. Trenutno imajo 324.600 zaposlenih, kar je dvakrat več kot pred tremi leti.

1 komentar

kow ::

"Dve tretjini prihodkov HP ustvari izven ZDA."

Dobička verjetno precej manj, ker s PC-ji ni nobenega profita.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft sklenil rekordno prvo četrtletje

Oddelek: Novice / Rezultati
218376 (6059) janig
»

Microsoft povečal dobiček in prihodke (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
12534641 (29028) Mr.B
»

Google v zadnjem četrtletju rekordno

Oddelek: Novice / Rezultati
2211807 (4134) jype
»

Intel sicer z rekordnim dobičkom, a slabo prodajo Atomov

Oddelek: Novice / Rezultati
154405 (3153) zavajon
»

Google povečal dobiček za manj od pričakovanj

Oddelek: Novice / Rezultati
206685 (5119) zeleni

Več podobnih tem