» »

kurji tatovi v večjih trgovinah...

kurji tatovi v večjih trgovinah...

LordTado ::

lp
No par dni nazaj vidim enega kako je nekaj pospravil v žep v enem izmed centrov ala obi, bau...
Vse povsod piše kako je odjekt pod video nadzorom in da prijavijo krajo in od tega nič ni bilo...

Ali sploh delajo inventure v takih velikih centrih ali kako?
Komu sploh to prijavijo?
  • zaklenil: bluefish ()

amigo_no1 ::

Prijavijo na 113, če ga seveda dobijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Zheegec ::

Čakaj, videl si ga in ga nisi prijavil varnostniku? OMG? In potem o tem še temo o tem odpreš?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Tilen ::

Ja, zakaj si neumnež ni nakopal še skrbi s policijo in zapisniki! Tatu pa tako ali tako ne bi dobili nikoli.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

bluefish ::

Če bi stopil do varnostnika, teh sitnosti ne bi bilo.

Keyser Soze ::

IMO se jim niti ne splača prijavljat zadeve, če gre za stvari manjših vrednosti. Tako ali tako imajo zavarovanje, plus policija bi jih verjetno nekam poslala, če bi jih klicali za vsake čigume, ki jih kdo vtakne v žep.
OM, F, G!

Tilen ::

BlueFish, sedaj pa ti meni povej kaj bo naredil varnostnik, če mu poveš, da je gospod ki je 2 minuti nazaj odkorakal iz trgovine imel polne žepe žvečilnih? Bo sam sebe zatožil šefu, da ni zalotil tatu?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

bluefish ::

Seveda sem govoril za primer, če je kupec še v trgovini.

St235 ::

Keyser Soze je izjavil:

IMO se jim niti ne splača prijavljat zadeve, če gre za stvari manjših vrednosti. Tako ali tako imajo zavarovanje, plus policija bi jih verjetno nekam poslala, če bi jih klicali za vsake čigume, ki jih kdo vtakne v žep.

Ravno obratno. Striktno prijavljajo VSE kraje pri katerih vlomilca zasačijo. Ker s tem odvračajo potencialne vlomilce od kraj. Če bi vsi vedeli, da te v "merkaroju" ne bodo prijavili, če ukradeš za manj kot recimo 10€bi imel vsi polne žepe. Ravno tako je prvi pogoj, da se zavarovalnica pogovarja o vračilu česarkoli, policiski zapisnik.

Video nadzor, elektronski nadzor in varnostniki pač ne morejo pokrivat vsega. Kaj je bilo dejansko nakradeno v nekem obdobju pa se vidi na inventuri.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

Inventure pa verjetno ne deljo tile veliki centri.
Pa še varnostniki bi jih verjetno dosti več stali kot pa se ukrade na mesec...

;-) ::

Inventure se morajo delajo brez skrbi. Kje pa kure kradejo ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

No pa ga ne dobijo tako kot tega niso in potem se lahko brez video nadzora sami slikajo...
Kaj pa bo jim rekla policija?
Kaj nas kličete zaradi enega šraufa pa še posnetkov nimate?

Razen če sprožijo forenzično preiskavo in prstne odtise in vse ljudi ki so tisti dan bili v štacuni izprašajo:)
Ali vse ki so leto dni nazaj bili tam.

;-) ::

kaj sploh hočeš povedat z to temo ?

Pač razpravlat o tem...

Vikking ::

Se pogovarjam z nekaterimi zaposlenimi. Teh kraj je zelo veliko. Pravzaprav imajo takorekoč veliko stalnih povratnikov, katere že varnostniki ponavadi poznajo. Se pravi se jim kurji tatovi vračajo v isto trgovino. Vrednosti so majhne, se pravi zapor odpade. Največ naredijo s tem da prepoznajo "stalne stranke" ter jim varnostniki onemogočijo vstop v trgovino.

St235 ::

Mešaš dve stvari. Eno je kraja, ko nekoga zasačijo pri delu. To je naloga varnostnikov, elektronskega nadzora itd. in to striktno sporočajo policiji.

Čisto nekaj drugega pa je, če se na inventuri najde manjko. Inventure seveda delajo VSI, pri velikih centrih je to še posebej pomembno tudi zaradi logistike, nabave, davkov. Ta manjko se niti ne obravnava kot kraja, saj nima smisla delat prijave, če ne veš niti kdaj je nekaj zmanjkalo, kaj šele da bi imel dokaz. Tudi inventure niso dnevne tako, da to nebi imelo smisla.

Mipe ::

Če prijaviš ci- pardon, Roma varnostniku in te Rom vidi, te bo zagotovo obiskal s svojo familijo. To se dogaja, zato jih nihče ne prijavi.

Pyr0Beast ::

Ta manjko se niti ne obravnava kot kraja

Se pa še vedno od nje plača davek.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

prox ::

najhuje je v mariboru v Planet Tuš-u, kjer kar 3 mladi cigani preprosto vkorakajo not, nakradejo kar rabijo, pa grejo lepo ven, 1 pa si kupi kokakolo. Nevem zakaj cigane sploh spustijo tja.
Enako je v evroparku, enkrat sem videl v eni trgovini z oblačili 2 cigana, šla sta v garderobo, ven je šel z šalom, ki ga seveda ni plačal. Sem šel varnostniku povedat, pa mi je rekel da ni to njegova stvar. V Qlandiji ista zgodba, v hervisu sploh ne nadzorujejo, cigan lepo gre not, "stlači" tiste čevlje ki jih rabi v torbo, in gre lepo ven. Kaj jim res nič ne morejo?
Meni so v mb že 2 kolesa ukradli, v dijaškem, iz kolesarnice, oba priklenjena. Prvič sem šel na policijo, ko so pa drugič, pa sem videl da nič ne pomaga, pa nisem ukrepav. Če ga pa kdaj kje vidim, si ga pa "sposodim" nazaj!
>>Rajš sn od slo-tech/a odvisn kot pa od Facebooka<<
|Asus K55VJ | Intel i5-3210m | 8Gb ram | nVidia GT635m|

Meni so tudi kot študentu ukradli pa sem si sposodil nazaj:)
Sicer potem pustil tam kolo ker je blo staro in skoraj zanič

T-h-o-r ::

teksačani so v tušu kar naprej kradli bonbone, čips, pijačo (v manjših količinah), ne vem, da bi kirga kdaj dobili
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Mipe je izjavil:

Če prijaviš ci- pardon, Roma varnostniku in te Rom vidi, te bo zagotovo obiskal s svojo familijo. To se dogaja, zato jih nihče ne prijavi.

Od kdaj imajo cigani nadnaravne sposobnosti, da kar vedo kdo jih je prijavil varnostniku ?

Nimajo v Hervisu večine izdelkov namagnetenih, da zatuli, ko greš mimo vhoda/izhoda ?

Teksačani ?

mihec87 ::

Varnostnik reče mi boš pokazu ker je pa rečeš tale je bil...pa te lepo ciganček mali vidi..pa pol pride cel trop..

Ja tvoje podatke prebere s super-man vidom iz osebne v tvojem desnem žepu ?
Kaj če nimaš nič dokumentov sabo ? Ti prebere misli na daljavo ?

Kam potem pride cel trop ?

Da se varnostnika tudi bolj diskretno opozoriti, da je tavelik cigan v rdeči jakni nekaj spravil v žep jakne in ga lepo pričaka na blagajni.
Itak pa varnostnik mora biti tudi vsaj malo psiholog, da zna oceniti človeka in na "naše" jih ni treba kaj preveč opozarjati.Vedo koliko je ura, če jih pride mala četica naenkrat ;).

mihec87 ::

amigo_no1 je izjavil:

Ja tvoje podatke prebere s super-man vidom iz osebne v tvojem desnem žepu ?
Kaj če nimaš nič dokumentov sabo ? Ti prebere misli na daljavo ?

Kam potem pride cel trop ?

Da se varnostnika tudi bolj diskretno opozoriti, da je tavelik cigan v rdeči jakni nekaj spravil v žep jakne in ga lepo pričaka na blagajni.
Itak pa varnostnik mora biti tudi vsaj malo psiholog, da zna oceniti človeka in na "naše" jih ni treba kaj preveč opozarjati.Vedo koliko je ura, če jih pride mala četica naenkrat ;).

kje piše da te ne more počakati zunaj(imam občutek da se v nekaterih štacunah sploh ne ukvarjajo več z njimi) ipd....

Se pravi so dosegli svoje:)

ravsek ::

prox je izjavil:

Nevem zakaj cigane sploh spustijo tja.

In kako naj bi to naredili po tvoje? Dali tablo na vrata "prepovedano za cigane"? Ali mogoce "prepovedano za vse temne v trenirkah"? Verjemi, ce kdo pozna svoje pravice, jih ravno oni (kar seveda izkoriscajo sebi v prid). Taka trgovina bi bila zaprta cez 2 dni, razlog: diskriminacija.

blackbfm ::

Heh, jz sm enkrat čopnu pico v šparu. Enostavno sem jo mel v vrečki in jo nisem dal na blagajno, sem vzel samo ene čigume. Verjetno bi šlo tak tut s kero bolj vredno stvarjo. Brez da si karkoli tlačiš, skrivaš in na splošno zgledaš sumljiv. Folka je pa tut preveč da bi te imel kdo na piki.

T-h-o-r ::

amigo_no1 je izjavil:

Mipe je izjavil:

Od kdaj imajo cigani nadnaravne sposobnosti, da kar vedo kdo jih je prijavil varnostniku ?

Nimajo v Hervisu večine izdelkov namagnetenih, da zatuli, ko greš mimo vhoda/izhoda ?

Teksačani ?

teksas - srednja strojna (negimnazija :D )

aja enkrat sem ukradel baterije, ker so bile na dnu vozička in sem jih povsem pozabil vzeti ven, opazil šele ko sem stvari zložil v avto

nisem se samoprijavil
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mercator - nakup vžigalnika

Oddelek: Loža
317072 (5332) dottor
»

Identifikacija varnostnika (strani: 1 2 3 4 )

18732500 (27071) krneki0001
»

Brutalni pretep v Cirkusu (strani: 1 2 )

9218077 (14169) Looooooka
»

Zasebni varnostniki in nošenje orožja (strani: 1 2 3 )

10322912 (21162) PaX_MaN
»

videonadzor v trgovinah

339261 (8477) peterček145

Več podobnih tem