» »

ADSL in Hub ...

ADSL in Hub ...

[D|g|t] ::

lp

Bom kr naravnost povedu ka bi rad.

1. mam 2 kompa v njih mrezne mam tud hub (za 12 kompov) mam pa tud adsl z staticnim ipijem! (naredu bi mrezo pa to...)

2. zadevo bi rad povezu in zanima me sledece:
- a se da da oba kompa dostopata do neta loceno?? (1x se 1 poveze gor drugic 1x pa drugi) in ce se da bi vas prosu ce mi lahko kdo pove kako. Da ne bi uporabljal Internet Con. Sharing. (bi na oba namestu gonilnike za adsl pa da bi samostojno se konektala gor)

3. upam da nism prevec cudn napisu :)) in hvala za odgovor :D

SasoS ::

Če imaš statičen IP pri ADSLu potem lahko dobiš maximalno 1 IP (pri dinamičnem 2), zato ne moreš priklopt gor 2 kompa neodvisno. Pri dinamičnem IPju pa lahko vštekaš ADSL modem v upstream port na hubu in se potem lahko 2x povežeš...

thnx
sam ta moj hub je ze mal star. Je od 3 coma pa ma 12 prkluckov za kompe. Upstream porta pa nima.. :(
A mislis da bi izmenicno delalo? (enkrat 1 enkrat drug)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: [D|g|t] ()

ToniT ::

BI!
Če nima tega porta, pa uporabiš crossover kabel.

akulp ::

Ves kaj ti jest predlagam...ADSL router..so že dost pocen. PA vsakemu računalniku dodeli svoj IP tud če ma ADSL statičnega, pa pol lahko neodvisno dostopate do neta

hvala za odgovore! Z adsl rutrom bom se mal pocaku..... drgac pa a pol treba cross kabl dat gor in ga z adsljom povezat (a ne navadnga)?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793569452 (6281) c23po
»

Switch ali router???

333700 (2694) Ursus
»

Switch

51245 (1190) slemo
»

ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?

384901 (4420) SasoS
»

Najcenejše domače omrežje

Oddelek: Pomoč in nasveti
281740 (1322) Senitel

Več podobnih tem