» »

Povečava za kamero

Povečava za kamero

sokel ::

Obrnil sem se na ta forum, ker ste mi že kar dostikrat pomagali. Zaradi težav z vidom, sem prikrajšan, da ne morem uporabljati video kamere na prostem in svetlobi. Ker je lcd odaljen od obraza ne morem dati oko čisto zraven zaslona. Če mogoče kdo ve za kakšno rešitev, naj se javi. Za digitalni fotoaparat imam okular privit na fotoaparat in čez njega gledam na lcd, da vidim objekte in stvari.
Ne vem pa, kako bi za kamero naredil, da bi zapru okoli zaslona in dodal povečevalno steklo not.

Hvala za pomoč.

antonhac ::

Napiši model kamere (link na model), da vidimo kakšena je! Mogoče kdo kaj "pogrunta".

sokel ::

Hvala za pomič.
Za enkrat se še odločam in išem informacije glede hd kamer in hd fotoaparatov. Pač kamere tako in tako imajo vse isto lcd in nobena nima zaslona čisto pri obrazu, kot dig.fotoaparati. Sem malo probaval z okularjem in bi kar šlo, samo je premajhen kot in za pol cm manjka med zaslonom in okolurjem, da bi videl kaj se dogaja na zaslonu. Če bi kdo imel podoben okular, kot je za diapozitive, če to še kdo uporablja.
Lahko mi pa vi napišete, katere HD kamere na pomnilniške kartice in velikim zoomom. Baterij bom pa moral kupit več komadov, za več ur.
Hvala vsem...

antonhac ::

Mislil sem na tisto štirioglato lupo, ki so jo nekoč uporabljali uredniki, ko so še diapozitive na negatoskopih gledali in izbirali. Bile so različnih velikosti, od diag. 35mm do večjih za t.i. 9cm filme oz. negative. Nazadnje sem tako na Lj. bolšjem sejmu videl lani v jeseni se mi zdi.

Mr Hilter ::

http://www.crunchgear.com/2008/06/30/ma...

Na ebayu se mi ni dalo potrudit najti. Imaš pa tam kup povečevalnih stekel, išči z ''magnifying glass'' in vmes je ogromnoooo stvari ki bi jih lahko uporabil v ta namen. Narcenejšo varianto pa 2m selotejpa jaz pravim :))

mataur ::

http://foto-klik.si/index.php?page=shop...

tole se bi dal dobit celo pri nas...

sokel ::

Mataur, zadel si moj problem. Bom pogledal na ebayu ali tujih straneh, ker tole je malo prehuda cena za tole plastiko. Morm pa še malo pregledat mere zaslonov od kamer, ker ne vem če niso večji. A z magnetom bi se prijel na okvir od kamere?

mataur ::

Mislim, da so ekrani kamer tuki nekje, vsaj ta manjših...premeri diagonalo, ne sme biti večja od 7,62 cm. Če pa je, pa ne pokrije celotnega ekrana. Brez magnetnega okvirja, katerega moraš prilepiti na rob ekrana, se ta nastavek ne prime, ker je ekran obdan s plastiko. Dobiš zraven dva samolepljiva okvirja. Jim pa lahko napišeš email, da dobavijo v trgovino in nato s kamero greš tja pomerit in če ti odgovarja, vsaj veš iskat dalje na ebayu. Da na koncu, ne boš imel doma viška neuporabne opreme.

sokel ::

Tule sem neki našel, samo ne morem si slik ogledat, ker mam povečavo, če pa omnjašm, pa spet nič ne vidm. Če bi si hotel ogledat in mi povedat, kako to zgleda in kako se uporablja. Ona spodnja zadeva bi bila bolje, ker prav piše da ti čisto zapre pred svetlobo in prahom. Samo ne vem pa, če podpira kakšno povečavo.
Hvala za pomoč.

http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=LCD+...

mataur ::

Vsi so za 3" displeje in imajo do 2.8 povecavo. Sedaj moras samo zmerit tvoj displej na kameri in bos videl, ce ti bo pasalo. Jest sem dva tedna nazaj kupil preko DPLO spletne trgovine grip za moj fotic, dobil v dveh tednih po posti brez problema, kvaliteta zelo dobra, tako, ce se bos odlocil, ti lahko samo priporocam to spletno trgovino iz HK...
Je pa sistem pritrditve enak, kakor tisti iz nase trgovine...nalepis okvir na ekran in potem samo nastavis na ta okvir kukalo, kateri se zaradi magneta prime okvirja

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mataur ()

sokel ::

To vem, da so vsi za 3 in ekrane, samo sem mislil če bi pogledal glede same zadeve. Sem jim pisal in opisal moj problem. Zgleda kar dolga in prava zadeva ki bi jo rabil. Je še en model ki je pa 3.5 in brez povečave, samo ohišje. Če bi imel probleme glede teh magnetkov, lahko navrtam lukence not in naredim držalo iz kovine, da samo objame okvir in snamem.
Daj mi napiš ono stran.
Na mojo staro kamero bi ustrezal, samo ta kamera je stacionirana in ne gre nikamor. To kupujem za novo kamero, ki pa še en vem kako bi kupu, kr bi rad eno hd kupu, ki bo dobra kvaliteta slike in veliki zoom. Težava je glede baterij, ker so hitro prazne. Imam drugače digitalca, ki lahko z njim snemam navaden video, samo ne morm zomiat med snemanjem, zato je neuporaben. Pa težava je glede fotičov, ker se pregrevajo in se nato izklop. Jaz pa potrebujem zadevo brez prekinjanja med snemanjem.

mataur ::

Takole, sedajle sem prišel domov...premeril ekran od fotiča in od kamere. Na fotiču je za centimeter večji ekran, kakor na kameri, samo na kameri je več roba...samo, pod robom, so funkcijski gumbi...iz tega sledi, da ne moreš kupovati nekaj na slepo...tvoja prednost je, da še nimaš kamere in lahko kombiniraš glede ekrana. Problem, pa je, ker so današnje HD kamere minimalne z minimalnimi ekrani + ekrani na dotik, kar pomeni, da jo upravljaš preko ekrana, kar pomeni, da ti bo ta adapter samo v napoto. Vsi ti adapterji, so namenjeni fotoaparatom...fotoaparati, pa imajo...po lastnih izkušnjah...proti kameram neuporaben video. Kakor si že sam ugotovil, se pregrevajo in si vezan na snemanje kadrov...obdelavo z računalnikom...na kratko, preveč dela za premal užitka...Če bi se vseeno odločil za nakup, ni problem z pritrditvijo...vse se da, bo malo bolj nerodno, a bo šlo. Bi pa vseeno vzel adapter z možnostjo povečave. Cena ni pretirana, in če ne rata, vrjamem, da bi lahko to prodal. Če ti lahko še kako pomagam, povej...tudi sam precej kombiniram in prilagajam

sokel ::

Res hvala lepa za pomoč. Ne vem, kaj je dons z folkom, vsi neki pravjo ja, pol pa ni nič al pa sploh ni nobenega odziva. Marsker mi reče, pa ke se sploh s tem ubadaš, če ne vidiš.. Dokler bojo še rešitve bom, ker v bistvu moram. Pa tud družinski posnetki so mi najbolj važni, saj imaš večni spomin. Pa moram se osamosvojit, ker ne morem bit skoz odvisen od drugih in prosit naj mi snemajo. Pa dost ljudi ni za take reči. Je treba znat z tem delat in znat uporablat.
Mi lahko malo poveš, kako se ti z tem ukvarjaš, kot hobi al bolj profi. Če bi bil brez podobnega okularja na fotiču, sploh nič ne morem z njim. Ga dam samo takrat dol, ko polnim baterije.
Počakal bom, če mi odpišejo, če ne bom pa onega vzel k je malo daljši in je tud za camcorder. Pri nas so za vsako stvar dvojne cene. Veš ka mi ni jasn, ko piše cena v funtih, dobiš pa iz HK?
Hotel sem se lotit tud dslr, sam pravjo da ni zame. Ker sedaj mam fujifilm pixma in je to zame ratala igračka. V bistvu preslab. Ampak čez dober mesec imam ene stvari za snemat in morm met to pošlihtat. Če imaš kako idejo, mi napiš.
Hvala

mataur ::

Jaz se čisto ljubiteljsko ukvarjam s fotografijo. Mi je pa sin profi fotograf, zadnje čase, pa bolj v športu in poslovnem svetu, tako moram prevzet še del njegovega dela...Jest bi probal s tem adapterjem, mislim da je cenovno najugodneje. Predno naročiš, pa se obvezno pozanimaj glede kamere, katero nameravaš kupiti. Kaj pa kukalo na kameri? Mogoče kak adapter, kot pri fotoaparatu. Da pa ni zate kak DSLR, je pa neumnost...dosti lažja uporaba velike kamere, kakor majhnih kompaktov + več možnih dodatkov zanje. Avtomatiko, pa imajo tako vse v hobi razredu.

sokel ::

Moj sin raje pozira pred kamero, kot pa da bi sam kaj slikal. Sam sem bolj navajen na stare fotoparate in negative, kot pa na to digitalko. Dobil sem odgovor in so mi isto napisal, kot na strani piše. Tako d anisem zvedel nič novega. Bom ga vzel in ga magari nazaj pošlem, če ne bo ustrezal. Ljudje k se z tem profi ukvarjajo, so mi rekl da ni dslr zame. Vidm 5% in ni centralnega vida in še par zadev, koi so potrebne pri vdelu z takimi rečmi. To je res, da je danes večinoma avtomatizirana in po sam vse naredi. Kukalo mi nič ne pomeni, ker tam samo eno svetlobo opazim in tud če bi imel adapter zraven ne bi nič pomagal. Če na meter pa pol pol plazmi ne vidm obazov čisto, pol veš kako je to. Malo gledam za Jvc khd kamero z velikim zoomom. Ne mislm kupovat ne vem kako super kamero, pač gre se mi, da je full hd posnetek in kokr tolk lepa slika in zvok.
Če se pa sin profi ukvarja, pa njega praši glede mojega primera in fotorefleksni aparati, če bi bil kakšen model zame.

mataur ::

sokel je izjavil:

Za digitalni fotoaparat imam okular privit na fotoaparat in čez njega gledam na lcd, da vidim objekte in stvari.


Sem se navezal na ta stavek...ne vidim razlike med kompaktom in DSLR fotoaparatom, kar se tiče slabega vida. Je pa res, da nima smisla it v tak strošek, ker ne bi iskoristil vseh možnosti, katere ti ponuja tak fotoaparat. To je moj edini pomislek proti DSLRju. Izbira videokamer je velika in ni vrag, da nebi našel take, da ti bo odgovarjala. Daj poročaj, ko boš dobil zadevco.

sokel ::

Glede ostrenja in teh zadev, jaz ne bi mogel uporabljat dslr. Pa še to je fora, da moj fotič ima 200.000kb pix lcd, novejši fotiči majo pa tud do 1.000.000 kb px lcd. Že tu bi pridubu pri ogledu lcd displaya. Nimam koga in tud ne trgovine, da bi imela tako opremo in da bi lahko sprobal. Bi pa mogel spet it v šolo in se učit delo z dslr. Čez kak mesec jo bom pa že imel/upam.

sokel ::

Ne vem kerga naj vzamem, a naj vzamem 3 inch ali 3.2? Ker on ki je 3 inc, mi noče napisat kako dolg je ohišje. Ta ki je pa 3.2, je pa 10€ draži in je 10cm dolg ohišje. Pomoje nimam kaj zgubit, če vzamem onga 3.2?

sokel ::

A ogoče kdo ve, kakšno ima povečavo okular za diapozitive premer 7cm?

Hvala

Furbo ::

sokel je izjavil:

Obrnil sem se na ta forum, ker ste mi že kar dostikrat pomagali. Zaradi težav z vidom, sem prikrajšan, da ne morem uporabljati video kamere na prostem in svetlobi. Ker je lcd odaljen od obraza ne morem dati oko čisto zraven zaslona. Če mogoče kdo ve za kakšno rešitev, naj se javi. Za digitalni fotoaparat imam okular privit na fotoaparat in čez njega gledam na lcd, da vidim objekte in stvari.
Ne vem pa, kako bi za kamero naredil, da bi zapru okoli zaslona in dodal povečevalno steklo not.

Hvala za pomoč.


Zakaj ne kupiš video kamere z vgrajenim okularjem?

i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

sokel ::

Saj bi če vi vedel. Jaz pa ne vem, kaj vse obstaja na svetu. Za moj okular sem dobil podatek, da je 4-5x povečava.

Bi prosu malo več podatkov, jaz iz slike ne morem razbrat ka za ena je to. Če ima okular, kot vse ostale, potem si jaz ne morem kaj dost pomagat z tem . Imam minidv sony kamero in si ne morem čist nič pomagat z okularjem.

Saj kupujem kamero hd in okular za njo. Samo nad 30x optični zoom.

Furbo ::

Ne razumem še točno kaj rabiš, če imaš dioptrijo morda kak nastavek za okular na kameri.

http://www.sony.si/group/1237478318389
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

sokel ::

Vidm 5% in potrebujem povečavo in temo. Kot je okular ali podobno kot imajo zlatarji. Samo mora bit ohišje velikosti 7cm-3inc. Tako da mi zatemni pred svetlobo in vidim samo kar kaže na lcd-ju.
Če bi imela kamera tako dober in velik okular, bi bilo super.

sokel ::

A mi lahko nekdo pove, kaj prikazuje na tej strani, ker ne vidm. Ker ne vem, če je to za na kamero al je kot video pripomoček.

Hvala

Povezava:
http://cgi.ebay.co.uk/3-Inch-LCD-viewfi...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sokel ()

Furbo ::

Kot kaže gre za tak nastavek za lcd ekranček, kot si ga ti želiš.

Ta paše na ekrane velikosti 3 palce in ima povečavo 2.8x
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

sokel ::

Nisi mi dal podatkov glede one kamere Sony hd.

Furbo ::

Kot kaže imajo dandanes okularje kamere s ceno preko 1.000€, res pa nisem gledal drugih proizvajalcev kot Sony.

http://acssony.si/site/index.php?mod=pr...
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

sokel ::

Kako pa naj iščem, pod kakčnimi kriteriji si ti to našel? Da ima okular. A je to običajen okular, kot ga imajo vse kamere ali je to dodatek in res poveča sliko?

Hvala

Furbo ::

Običajen je, jaz sem si pri iskanju pomagal samo s slikami.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

sokel ::

A lahko prosim še enkrat pogledaš, ta okular. Men se zdi da z vrha not gledaš al naravnost.

Hvala

Furbo ::

Naravnost.

i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

sokel ::

Ker men slika diši po tem, da je okuar na vrhu inse gled notri kot če bi preiskop na robe obrnil Si 100% da je naravnost? Ker ga ne upam, naročit, da se ne bi nahecal?
Hvala za pomoč. Mi boš prihranil denar in čas, ki ga nimam več veliko.
Hvala

Furbo ::

Pojdi v Sony ACS na Celovški, pa ti bodo pomagali. Ali pa jim piši. Jaz sem pred kratkim kupil kamero tam, pa so bili korektni.

http://acssony.si/site/index.php
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

sokel ::

Sliko sem kopiral v picaso in jo obdelal. Sedaj sem videl, da jo drži z roko in da en leži en je pa pokonci? Sem pravega mišljenja, če ne me pa pporavi.

Tk je, če ne vidiš in sestavljaš sliko, da vidiš kaj je na njej.

Furbo ::

Okular je samo eden in sicer gleda proti snemalcu.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mikroskop/lupa + pc kamera

Oddelek: Zvok in slika
131203 (979) AnotherMe
»

Nicon coolpix p500

Oddelek: Zvok in slika
211354 (1082) sokel
»

Sonyjeve fotografske novosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
7416277 (12579) technolog
»

Zakaj gledanje čez ''view finder''?

Oddelek: Loža
333351 (2548) Martin Krpan
»

Branje z DV kamero (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
545090 (4495) sokel

Več podobnih tem