» »

Nicon coolpix p500

Nicon coolpix p500

sokel ::

Me zanima, če ga mogoče kdo ima in kako je zadovoljen z njim?. Najbolj me zanima kot snemanje hd video posnekov.

Hvala

Matej_K ::

Imam, kupil ene 5 tednov nazaj, zaenkrat zadovoljen, ampak počakaj ko jutri pridem domov iz tega dopusta in si slike/filme pogledam na 22", trenutno jih gledam na 12" pa sem kar zadovoljen. Zoom je megalomanski...
... .. .

sokel ::

Super, da se je le nekdo oglasil. Sem se ustračil, da ga nihče nima. Ker zelo slabo vidm in rabim bolj fotagraije občasno pa tud kak video posnet, se odločam med temi aparati z maega zoomom.
Sem še gledal Sony cybershot dsc-hx100v in imata skoraj iste lastnosti glede leče, zoom, gorišnica. Imam kamero in ne morem z njo snemat, ker na svetlobi ne vidm na ekratn. Za fotoaparat pa imam nastavek, ki mi omogoča delo z digitalci. Pa moj sedanji je star in težak. Tega nicona sem si ogledal v trgovini in mi je bil kar všeč. Kako je pa kaj z baterijo, kolk časa lahko kaj snemaš z njo? Bi te prosil, če mi lahko napišeš, kakšna je slika ali posnetek, če čisto približaš do konca. Je lepa ali motna?.

Hvala za podatke

sokel ::

Včeri sem še z nekom gooru, ki se profi z tem ukvarja, ampak je samo za canon aparate vedel.
Rekel mi je, da ne moreš z fotoaparatom skoz snemat po uro ali več skupaj, ker se lahko pregreje. Če se pa pregreva, se pa avtomatsko izklopi. Si imel tudi ti podoben problem?
Bi pa prosil, če bi mi res odgovril, ker se moram počasi odločiti glede nakupa.

Hvala

wooted ::

jaz imam P100 (ne uporabljam več), posnetki omejeni na 20min, kvaliteta je bolj tako tako glede posnetkov, je pa vsaj HD ;)

sokel ::

A Nicon p100 imaš al imaš model dsc-hx100v?
Ker se razlikujejo tehnika in kvaliteta posnetkov od modela, do modela.

wooted ::

nikon coolpix P100

sokel ::

Sam kolk je pa ta model star? Če je zdaj že 500. Vprašanje, kaj pomeni ta p500. Lahko zaradi zooma ali česa drugega. Čakam, da mi kdo odgovori, ki ma model P500. Samo noben nima časa.

djordjevic ::

P500 je naslednik lanskega modela P100, mislim pa, da je prišel ven hitro po novem letu. V primerjavi s 100-ko ima nekoliko večjih zoom pa še mogoče kako malenkost, kaj več pa ti ne znam povedat, ker sem zadovoljen lastnik P100. :)
No grave is deep enough to keep us in chains.

sokel ::

Prišel je na tržišče meseca marca letos. Sony dsc-hx100v, ki ima podobne lastnosti kot nicon p500, pa šele sedaj prihaja. Jaz potrebujem veliki zoom, da si lahko stvari približam in tako vidm, ka sploh gledam. Ker pri moji Fujifilm pixma, lahko snemam brez prekinitve, samo ne morem zoomirat med snemanjem. Posnetki so bolj tk, podobno kot minidv kamera. Seveda ne moreš vedet, če nimaš tega modela, ki bi jaz rad podatke.

wooted ::

hm, zdej zoom je vrhunski.. Samo kljub temu da je optični, vseeno malo zgubiš na kvaliteti.. Se pa tudi kar dobro sliši med zumiranjem v posnetku, snemanje proti vetru ne priporočam, stereo snemanje je vredu.. (govorim za P100, jutri se poglobim v specifikacije P500)

Prosim bolj podrobno opiši namen uporabe..

sokel ::

Tule so vsi tehnični podatki. Za tega mi ni vedel kolega povedat, za nekatere pa ve, da se sliši med snemanjem zvok zoomiranja.

http://www.dpreview.com/news/1102/11020...

wooted ::

hm, upam da so izboljšali flash, pri P100 niso ble glih najbolše slike v temi+flash. če misliš imeti to kot nek družinski fotoaparat pa sem pa tja kaj posnet se ti splača.. samo ti pa lahko povem da odkar sem na DSLR se ne vrnem ;) pomoje splača še par 100eur prišparati..

sokel ::

Saj sem hotel it na dslr in so mi vsi odsvetoval, ki se z tem bavijo in ko so me spoznal. Slikam bolj tako-tako in ne vsak dan. Slikam pa doma v makro načinu in pošiljanje slik preko neta in kolegom. Tudi delam doma stvari in potem pošlem po netu, da komu kaj pomagam ali drugi meni. Včasih potrebujem dobre kvalitetne slike. Fotoaparat sem mislu vzet do 500€, ker se mi ne zdi pametno devat veliko. če ne uporabljam tako veliko. Se mi pa gre, da bi imel dobre kvalitetne slike v primerjavi z starimi negativi filmi. Moti me to, ker moram vse urejat z programi in bi rad, da bi lahko zaupal fotoaparatu. Ker velikrat svojim očem ne verjamem, ker nimam vedno tako čistega vida, da bi lahko rekel je lepa. Včasih se mi zdi slaba slika, nek videč pa vid lepo. Pri nas ne poznam nobenega in tud ni trgovine z tako opremo. Pač se me ljudje izogibajo, ker vsak si misl, ka bo ta če ne vid. Sedaj si rihtam okular za display, da bom lahko uporablal kamero.

Kar se tiče dslr. Glede ostrenja naj jaz ne bi mogel delat, ker je treba vse ročno delat in bi jaz to predolgo časa delal. Če imam jaz hitro premikajoče objekte, potem bo on že 3x mimo, preden bom jaz kaj naredil. Pa še enkrat bi moral v šolo za dslr. Imam knjigo na cd o vsej tehniki, samo mi ne gre kaj dost v glavo. Verjamem tvojim besedam, da se ne bi več vrnil nazaj. Je pa tako, da maš lahko super mašino in če ne znaš, ti nič ne nuca.
Če boš kaj več napisal bom hvaležen.

wooted ::

lahko ti povem da ima P100 odlične makro fotke, tudi ob uporabi zooma. iskalo ima kolo za dioptrijo, in tudi dejansko gledaš na notranji display in ne skozi leče. najbolje je da sprobaš, ker P100 ni vedno izostril kar sem hotel, se je fokusiral na sredino zaslona..

hitri predmetu mu tudi malo težav povzročajo, ampak z manual nastavitvami se da rešit par problemov..

je bil odličen za panorame in tudi za makro, seveda vse na low ISO nastavitvah, je zalo rado do šuma prišlo..

sicer pa pri DSLR imaš sstabiliziranje slike in ostrenje štima, do sedaj še nisem imel problemov, ampak če je budget tak in seveda namen ti ne moram oporekati.

prilagam neobdelano sliko, sicer v slabših pogojih (senca in pozno popoldne) in bolj na hitro sem skočil da sem slikal :D
 klik-slika

klik-slika

sokel ::

Hvala da si tole slikal, samo na žalost ne morem povedat kaj je na njej. Sem jo pomnjšal in si ne morem predstavljat kaj je na njej, lahk samo ugibam. Smem vprašat iz kot si?
Si bom šel malo pogledat podatke glede tega P100. Glede nicona sem si že premislil, ker če ne morem z njim delat videa, bom raje vzel en fotič na baterije aaa, ne li-ion in eno full hd kamero. On okular je dolg 10cm in sem danes zmeril in je točno toliko od ekrana do začetka kamere.

Če bi imel takšen dslr, da bi jaz lahko samo nastavil par stvari in delal po zvoku, bi bilo super, če je pa treba vse sam nastaviti čase , svetlobo, belino in podobne stvari, potem pa ne vem kako bi to bilo. Ker pri mojem samo nastavim gorišnično razdaljo in super makro in nato samo avtomatsko ostrim in slikam. Te robe je na tone in nihče ne ve, kaj bi vzel, da bi bilo super za njega.

Glede budgeta je bolj tk, sam se mi ne zdi smiselno velik devat, če ne morem pol uporablat in ne bom izkoristil vsega. Ne vem, zakaj vsi ljudje pravjo. Če grem na izlet mam slab aparat, drugače pa dslr, kje je tu poanta? Morš pa ja met za izlete in potovanja boljši aparat, da narediš dobre fotke.

Večinoma uporabljam 200-400 iso, več grem malo kdaj. Nima stabilizatorja slike in zelo malo rafalnih posnekov.
Če si res tak expert ali sin, mi lahko kaj priporočata za moje potrebe. Bi pa z njim tudi posnel kak hd video, če se sploh da /dslr mislim.
Pa kako je kaj mišlenje glede kit kompletov?.
Hvala

sthep ::

Predlogam ti Nikon P100 ali Canon SX20 IS. Zate več kot dovolj!

sokel ::

Sem mislu že vzet Canon sx30is, pa sem dobil podatke, da ni lih tk dober.
A ti imaš Canona sx20?

sthep ::

Nimam.
Za tako ceno mislim, da ne morš falit. Na bolhi ga dobiš za 250€ + opremo.
Bistvene razlike v kvaliteti slike pa tako ali tako ni med temi modeli. Moraš vedet, da je pri super zum aparatih največji kompromis ravno pri kvaliteti slike.
Res, da ima SX20 IS malce manj zuma in "samo" HD vendar mislim, da je to čisto dovolj. Za večje povečava pa tako ali tako rabiš stativ, ker drugače dobiš zmazek.

sokel ::

Nicon dsc-hx100v je nardu kar kvalitetno sliko in sem zoom čist do konca potegnu. To sem probu v Mercatorju pri dnevni svetlobi, brez fleša, ker je bil izklopljen in tovarniške nastavitve, ker nisem smel kaj dost pritiskat po njem. Samo pa ne morem z njim snemat hd. Kaj misliš glede Nicona D3100? Ponoč sem malo pregledal od firm Sony, Canon, Nicon in mi je bil ta še najbolj, kot po ceni in karakteristikah. Tam nekje do 600€ mislim kupt, več je pa brez veze devat. Objektive bi pa počasi kupoval, samo kar bi nujno rabu za začetek.

sthep ::

Matjaž Intihar iz e-fotografije pravi:
"NI NAJBOLJŠE KAMERE ! Obstaja samo najboljša fotokamera za naše želje po zajemu motiva!
Izberite si jo z vprašanjem, ZA KAJ BOM FOTO KAMERO SPLOH POTREBOVAL!"

Nikon 3100 je sigurno dobr DSLR vstopnega razreda. Vprašat se moraš predvsem koliko časa si pripravljen vložit v fotografijo, ker DSLR sam po sebi ne bo naredil dobre slike, tako kot kompakt.
Mogoče edina opazka pri D3100 - pri snemanju videa je autofokus še vedno problematičen.

Predlagam ti, da pogledaš malo po prej omenjeni spletni stran in na dpreview.

sokel ::

Če po pravici povem, sem do sedaj dal 15 let v fotografijo. Priznam, da nimam pojma o slr. So mi že prvili ljudje o tem in kar sem po netu bral. Samo niso vse informacije iste, tako da sem malo zbegan in ne vem kaj je res in kaj ne. Res je, da se tehnologija iz mesca v mesec nadgrajuje in je boljša tehnologija. Če imaš izkušnje z delom v dslr tehniki mi na kratko opiš, kako to deluje. Lahko to dela ena zelo slabovidna oseba al ne. In koliko je dela, da se naredi ena fotografija in koliko časa gre, za vse nastavitve pred slikanjem.
Če to ne bo zame, potem ne bom tega jemal. Enkrat sem se že z enim menil iz LJubljane in na koncu ni bilo nič iz tega. Noben nima časa, da bi mi pokazal in malo poučil glede tega. Če bi jaz imel možnost sprobat in vidt, kako to gre bi se lažje odločil.
Na e-fotografije ne morem, ker sem izgubil prijavne podatke in moj mail že obstaja. Sem pisal na e-info, pa ni bilo nobenega odziva. Ne vem, na koga naj se obrnem al kaj naj naredim, da bi se lahko spet prijavil.


Hvala za pomoč.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DSLR fotoaparat (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
689389 (3066) errhec
»

Kateri fotoaparat? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8727168 (18776) bela120
»

Spet nakup fotoaparata -Canon

Oddelek: Zvok in slika
143320 (2324) Tadys
»

Fotoaparat za 300 do 400 evrov

Oddelek: Zvok in slika
203405 (2764) tomko0300

Več podobnih tem