Forum » Programiranje » [c++] nek programcek
[c++] nek programcek
renegade22 ::
sestavi program ki bo za dano naravno število m izpisal vsa naravna
števila med 1 in 1000, za katera je vsota cifer (v desetiškem
seštevku) enaka m.
nujno..ce je mozno celo source kodo
števila med 1 in 1000, za katera je vsota cifer (v desetiškem
seštevku) enaka m.
nujno..ce je mozno celo source kodo
ERGY ::
Že sam naslov teme izpade neprimerno Kaj pa je tako nujnega? Naravna števila veš kaj so, interval tudi, vsota pravtako.
kogledom ::
za začetek:
int DigitSum(int number) { int sum = 0; while (number >= 1) { sum += number % 10; number /= 10; } return sum; }bo šlo naprej?
black ice ::
@kogledom: za začetek? Cel problem si mu rešil
@OP: moraš še prebrati želeno vsoto števk, nato se sprehodiš po celotnem intervalu s for zanko (lahko tudi while, če želiš) in izpišeš število, če ustreza pogoju (če je vsota števk danega števila enaka želeni/iskani vsoti). Imaš celotno rešitev, samo prepiši jo v kodo. Če ti bo to predstavljalo problem potem pa ne vem...
@OP: moraš še prebrati želeno vsoto števk, nato se sprehodiš po celotnem intervalu s for zanko (lahko tudi while, če želiš) in izpišeš število, če ustreza pogoju (če je vsota števk danega števila enaka želeni/iskani vsoti). Imaš celotno rešitev, samo prepiši jo v kodo. Če ti bo to predstavljalo problem potem pa ne vem...
ni problem v tem da ne vem kaj so naravna stevila in interval...problem je sestevek cifre...mislim...jaz si nalogo predtavljam tako....izberem stevilo 15.sedaj pa gre na intervalu od 1 do 1000 in gleda ce je kateri sestevk cifer enak 15.
to pomeni
15=15,69,78,96,159,168,177,186,195.....razumem prav?
15=6+9
15=7+8
kako to cifro 78 pogledati posamezno kot 7 in 8 in potem sesteti...
to pomeni
15=15,69,78,96,159,168,177,186,195.....razumem prav?
15=6+9
15=7+8
kako to cifro 78 pogledati posamezno kot 7 in 8 in potem sesteti...
nekaj napisal pa mi izpisuje samo stevilke od for zanke ... kot da ne primerja
#include <iostream.h> #include <time.h> #include <stdio.h> #include <stdlib.h> int main() { int number = 0; int sum = 0; int stevec1=0; cout<<"vpisi cifro:"<<endl; cin>>number; for (int stevec=1;stevec<=20;stevec++) { sum=0; stevec1=stevec; while (stevec1 >= 1) { sum += stevec1 % 10; stevec1 /= 10; } if (sum=number) { cout<<"Stevilke med 1 in 20 katerih vsota je enaka vpisani stevilki so:"<<stevec<<endl; } } return 0; }
Zgodovina sprememb…
- spremenil: renegade22 ()
Ni čudno, če pa izpisuješ spremenljivko stevec. Zakaj imaš dodane knjižice katerih sploh ne uporabljaš?
Evo tule je moja koda (avtorske pravice za funkcijo ima @kogledom):
Evo tule je moja koda (avtorske pravice za funkcijo ima @kogledom):
#include <iostream> using namespace std; int DigitSum(int number) { int sum = 0; while (number >= 1) { sum += number % 10; number /= 10; } return sum; } int main() { int sum; cout << "Vnesi zeleno vsot stevk:" << endl; cin >> sum ; cout << endl; for (int i=1; i<=1000; i++) { if(DigitSum(i) == sum) cout << i << endl; } system("PAUSE"); return 0; }
tnx black ice....sem ugotovil da moram funckijo potem klicati...sem se malo pobrskal po knjigi....mah...nekaj danes pamet ne dela:)
tnx se 1x black ice in kogledom...resila sta mi zivljenje in pa mozgane ki niso pomislili na to resitev
tnx se 1x black ice in kogledom...resila sta mi zivljenje in pa mozgane ki niso pomislili na to resitev
Zgodovina sprememb…
- spremenil: renegade22 ()
Vaja dela mojstra.
Če imaš veliko volje za programiranje si lahko ogledaš Project Euler. Ima me, da bi rešil vseh 300+ problemov. Malo vaje nikdar ne škodi.
Če imaš veliko volje za programiranje si lahko ogledaš Project Euler. Ima me, da bi rešil vseh 300+ problemov. Malo vaje nikdar ne škodi.
billgates ::
Mi lahko kdo prosim pomaga napisati/napiše program, ki niz preoblikuje tako, da se bo vsaka beseda začela z veliko začetnico, vse presledke pa pobriše.
Nujno, prosim, hvala.
Nujno, prosim, hvala.
XsenO ::
neki takega bi moralo biti
for zanka čez niz
if charat(i) == " "
charat(i) = "";
charat(i+1).touppercase
ali nekaj takega, se ne spovnem če c++ ima to že implementirano čene pa pretvori charat(i+1) v ascii število odštej se mi zdi 32 in nato nazaj pretvori v črko) in bo velika začetnica. Če boš ubral to pot poglej če ni že uppercase (google ascii table)
for zanka čez niz
if charat(i) == " "
charat(i) = "";
charat(i+1).touppercase
ali nekaj takega, se ne spovnem če c++ ima to že implementirano čene pa pretvori charat(i+1) v ascii število odštej se mi zdi 32 in nato nazaj pretvori v črko) in bo velika začetnica. Če boš ubral to pot poglej če ni že uppercase (google ascii table)
1 + 1 = 1
billgates ::
Kaj pa tale program:
Definiraš dve enodimenzionalni polji nizov. V prvega vpiši kratice šolskih predmetov, v drugega pa priimke proferorjev, ki te predmete učijo, nato napisi zanko v kateri vpises ime predmeta, program pa izpise priimek profesorja.
začel sem tako, pa ne znam več naprej :/ prosim za pomoč
void main()
{
char predmeti [5] = {"APJ", "RAK", "PBA"}
char ucitelji [5] = {"Gec", "Pogac", "Cepin"}
Definiraš dve enodimenzionalni polji nizov. V prvega vpiši kratice šolskih predmetov, v drugega pa priimke proferorjev, ki te predmete učijo, nato napisi zanko v kateri vpises ime predmeta, program pa izpise priimek profesorja.
začel sem tako, pa ne znam več naprej :/ prosim za pomoč
void main()
{
char predmeti [5] = {"APJ", "RAK", "PBA"}
char ucitelji [5] = {"Gec", "Pogac", "Cepin"}
void main() { string predmeti [5] = {"APJ", "RAK", "PBA"}; string ucitelji [5] = {"Gec", "Pogac", "Cepin"}; string predmet; cout << "Vpisi ime predmeta:" << endl; cin >> predmet; for(int i=0;i<5;i++) { if(predmet == predmeti[i]) { cout << predmeti[i] << endl; cout << ucitelji[i] << endl; break; } } system("PAUSE"); return 0;
Nekaj na pamet, nisem preverjal če deluje.
Opombe: Niz == string in ne char. Beri navodila kot je treba, pa ti sploh ne bo potrebno kaj dosti razmišljati. Še nekaj: program bo pravilno deloval samo, če vpišeš profesorja in ime predmeta na isti indeks v polju.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NUJNO!Algoritmi C++Oddelek: Pomoč in nasveti | 1956 (1218) | DOOM_er |
» | JavaOddelek: Pomoč in nasveti | 1357 (982) | shadeX |
» | [C#] razlagaOddelek: Programiranje | 1590 (1307) | krastača |
» | perfektno steviloOddelek: Programiranje | 1467 (1142) | joze67 |
» | [java] številaOddelek: Programiranje | 1272 (1142) | ta_pravi |