Forum » Programiranje » [java] števila
[java] števila
ta_pravi ::
ali mi lahko kdo pomaga pri nalogi v kateri bi rad izračunal vsoto števk nekega naravnega števila???
problem je v tem, da ne znam dostopat do posamezne števke v številu???:( če kdo ve kako bi lahko to izvedel??
TNX
[edit: Naslednjič si poglej PREBERI ME: označevanje topicov v oddelku programiranje! - snow]
problem je v tem, da ne znam dostopat do posamezne števke v številu???:( če kdo ve kako bi lahko to izvedel??
TNX
[edit: Naslednjič si poglej PREBERI ME: označevanje topicov v oddelku programiranje! - snow]
ta_pravi
- spremenilo: snow ()
hvala vseeno ma sem pogruntal:)))
vsota+=Integer.getInteger(niz,i);
neki tacga naj bi blo...
vsota+=Integer.getInteger(niz,i);
neki tacga naj bi blo...
ta_pravi
po več poskusih mi ni uspelo zato se spet obračam na vas če ima kdo kakšno doro idejo??
NALOGA:
Sestavite metodo, ki za dano naravno število vrne vsoto njegovih števk.
LP
TNX
NALOGA:
Sestavite metodo, ki za dano naravno število vrne vsoto njegovih števk.
LP
TNX
ta_pravi
mHook ::
Poskusi nekprej število pretvorit v string, potem pa greš črko po črko, jo pretvoriš v int in jo prišteješ k vsoti.
kopernik ::
Ali pa zamikaš decimalno vejico v desno (deljenje z deset) in prištevaš celi del števila.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kopernik ()
Tutankhamun ::
Jah, k ti lih noben nč ne pomaga bom probu js.
Recimo da maš številko 5687.
Najprej deliš s 1000 in dobiš ostanek 5. Pomoje da gre v javi tko k v Cju int stevka = stevilka % 1000.
Pol pa sam daš v zanko pa dela.
Kej tazga recmo:
Me hope it works. Bol čip, ampak ok. drgač pa mislm da obstaja tut ena tema za neki tazga
Recimo da maš številko 5687.
Najprej deliš s 1000 in dobiš ostanek 5. Pomoje da gre v javi tko k v Cju int stevka = stevilka % 1000.
Pol pa sam daš v zanko pa dela.
Kej tazga recmo:
int stevilo = 5687; int stevka = 0; int del = 1000; // recimo, lahk pa še prej zanaliziraš velikost številke do { stevka += stevilo % del; //dobiš števko stevilo -= stevka * del; //odšteješ od števila }while( (del /= 10) >= 1 );
Me hope it works. Bol čip, ampak ok. drgač pa mislm da obstaja tut ena tema za neki tazga
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB
Kami ::
Deljenje z 10 - premikanje vejice (vzamemo ostanek)
public class VsotaStevk { public static void main(String[] args) { int stevilo = 111, vsota = 0, ostanek = 0; while (stevilo != 0) { ostanek = stevilo % 10; vsota += ostanek; stevilo /= 10; } System.out.println("Vsota števk = " + vsota); } }
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# program za pretvorbo v desetiško število z rekurzijoOddelek: Programiranje | 1478 (1201) | MrStein |
» | JavaOddelek: Pomoč in nasveti | 1362 (987) | shadeX |
» | [c++] nek programcekOddelek: Programiranje | 1671 (1232) | black ice |
» | [visual c++] Rabim nasvet, razbijanje števila na števkeOddelek: Programiranje | 3038 (2405) | hexor |
» | C# nalogaOddelek: Programiranje | 1713 (1527) | gejzo |