Forum » Strojna oprema » WD 160gb disk problem
WD 160gb disk problem
Siddh ::
pred kratkim sem od soseda dobil disk-wd1600aajsna vodilu SATA ali SATA II, ne vem ker nikjer ne piše točno
no problem pa je sledeč, ko sem dobil disk, ga v biosu ni prepoznalo, bil pa je priklopljen sam ker nisem imel drugega sata kabla
potem kupim sata kabel priklopim oba diska in deluje! čeprav v biosu še vedno ga ne pokaže in boottime se znatno podaljša
preden sploh računalnik začne oddajat video signal traja kar nekaj časa, potem spet v tistem pozdravnem zaslonu od biosa mi obstane računalnik kakšno minuto, tam kjer pa je seznam diskov pa mi kaže samo prazen prostor
pred bootanjem winsow pa mi v zgornjem desnem kotu za kakšno minuto utripa črtica potem pa se normalno boota
smešno je da včasih po vsem tem stvar pokaže v windowsih včasih pa ne
včasih pa lepo od začetka v biosu vse lepo in hitro deluje, pravtako v winsih
na žalost pa je večino časa disk v okvarjenem stanju
vem da tile diski slovijo po težavah ampak kolikor sem bral po netu so te takšne da diski popolnoma mrknejo in se nikoli več ne prižgejo, zato sumim kakšen slab kontak
bi mogoče peka v pečici delovala?
no problem pa je sledeč, ko sem dobil disk, ga v biosu ni prepoznalo, bil pa je priklopljen sam ker nisem imel drugega sata kabla
potem kupim sata kabel priklopim oba diska in deluje! čeprav v biosu še vedno ga ne pokaže in boottime se znatno podaljša
preden sploh računalnik začne oddajat video signal traja kar nekaj časa, potem spet v tistem pozdravnem zaslonu od biosa mi obstane računalnik kakšno minuto, tam kjer pa je seznam diskov pa mi kaže samo prazen prostor
pred bootanjem winsow pa mi v zgornjem desnem kotu za kakšno minuto utripa črtica potem pa se normalno boota
smešno je da včasih po vsem tem stvar pokaže v windowsih včasih pa ne
včasih pa lepo od začetka v biosu vse lepo in hitro deluje, pravtako v winsih
na žalost pa je večino časa disk v okvarjenem stanju
vem da tile diski slovijo po težavah ampak kolikor sem bral po netu so te takšne da diski popolnoma mrknejo in se nikoli več ne prižgejo, zato sumim kakšen slab kontak
bi mogoče peka v pečici delovala?
amigo_no1 ::
Testiraj disk z orodjem proizvajalca.Če je zanič je neuporaben kot disk.
Diagnostična orodja in reševanje podatkov s trdih diskov
Diagnostična orodja in reševanje podatkov s trdih diskov
Maxl ::
Tudi sam imam podoben problem z diskom. Pred dnevi mi je kar naenkrat prenehal delati - tako da ni bil več viden v BIOSu oz. v Windowsih. Potem sem parkrat poizkušal z premikanjem SATA kabla in sem prišel do tega, da je disk bil viden, prav tako pa tudi vse datoteke na njemu. Poskusil sem ga tudi formatirati, kar je tudi uspelo (tako se mi zdi), a še vedno ne dela tako kot bi moral. V večini primerov ga BIOS ne zazna, če pa ga že, je pa nalaganje Windows nalaganje v nedogled + z diskom takrat ne morem nič početi, ker meče ven napako.
Kaj mi je sedaj storiti? Je disk kaput ali pa je le potrebno s kakšno programsko opremo narediti dober format? Hvala za nasvete in pomoč!
EDiT: pozabil dodat, da ne gre za sistemski disk, pač pa disk za download.
Kaj mi je sedaj storiti? Je disk kaput ali pa je le potrebno s kakšno programsko opremo narediti dober format? Hvala za nasvete in pomoč!
EDiT: pozabil dodat, da ne gre za sistemski disk, pač pa disk za download.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Maxl ()
Pyr0Beast ::
Verjetno crkuje
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Maxl ::
Pa obstaja kakšen program, s katerim bi lahko vsaj preveril, če res crkuje? Sem probal s Spinritom, pa bi potreboval ~55 ur, da bi ga pregledal...
mr1two ::
Ja pusti ga, da pregleda zadevo, boš vsaj vedel na čem si. Drugače pa obstaja tudi HDD regenerator ali nekaj podobnega, ki ti javi, kaj je narobe z diskom, odpravi ti slabe sektorje ipd, tako da je lahko disk potem vsaj še delno uporaben.
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | I7 4790K problem??!!Oddelek: Strojna oprema | 2936 (1928) | Clubraider |
» | WD Disk Caviar Black 1TB: Problem_Mesto ni na voljo_Disk po zagonu izgine!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1220 (1100) | Brias |
» | SSD disk za Namizni računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 7484 (6637) | nejodagreat |
» | Po nekaj urah brez elektrike se XPji ne zaženejo več?!?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1572 (1280) | diso32 |
» | RAID 0 Rešitev za ASUS P5KC ?Oddelek: Strojna oprema | 1435 (1090) | st0jko |