» »

Manchester United vs FC Barcelona

Manchester United vs FC Barcelona

USS Liberty ::

Finalista sta znana. Navijam seveda za Manchester United in upam na Unitedovo zmago v finalu.

Pred dvema letoma je bil favorit United nato pa ga je Barcelona presnetila v finalu. Tokrat je rahel favorit Barcelona in mislim, da je to za United psihološko dobro, da niso v vlogi favorita kot pred dvema letoma. United ima boljšo in bolj kompaktno ekipo kot takrat in igra bolj kolektivno brez tiste punčke Christine, saj se je takrat vsa igra Uniteda vrtela okoli njega. United ima tudi daljšo klop kot Barcelona in praktično lahko sestavi dve enakovredni enajsterici.

Finale se bo igralo v Angliji, kar gre na roko Unitedu. UEFA si najbrž tudi ne bo privoščila, da bi sodniki v finalu favorizirali Barcelono in bi oškodovali United. Vse to me nadaja z optimizmom glede zmage Uniteda v finalu. Edino kar me skrbi je to, da bi United slučajno v domačem prvenstvu v naslednjem kolu izgubil proti neugodnemu Chelseaju in bi si ogrozil osvojitev domače lige, kar bi lahko psihološko negativno vplivalo na igralce...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

iNooby ::

+1 za MUFC
Haters gonna hate...

aJPOD ::

Bracelona 4ever , zanimiva tekma bo mi je pa res malo škoda da nimamo boljše špice Villa mi nikako ni všeč,....

negot ::

+1 Bracelona 4ever,:)

errhec ::

Zmagovalec ni važen, če bodo igrali nogomet. :)
dd

Mare3 ::

errhec je izjavil:

Zmagovalec ni važen, če bodo igrali nogomet. :)


Svaka čast, upamo lahko samo da bo dobra tekma veliko golov in da ne bo barca gnjavila žoge celo tekmo kot oni to znajo, kajti potem tekma postane totalno nezanimiva in zaspim med tekmo. Sam upam da bo Manchester zmagal verjamem pa da ima Barca veliko več možnosti in se bojim da bomo gledalii nekako takšno tekmo kot pred tremi let finale med Barco in Manchestrom, v kateri pa Manchester ni imel prav veliko možnosti. Pustimo se presenetiti ;) Pa prosil bi da naslednji ki bodo komentirali ne pišejo komentarjev kot so Barca ftw, Visca barca, Manchester united zakon itd. ker je res brezvezno brat take komentarje povejte kakšno mnenje da ga bomo komentirali ;) LP

Aramis ::

Zame je favorit Barcelona. Čeprav je ManU dobra ekipa trenutno vodilna, mislim da bo Barca igrala njihovo tipično igro z veliko posesti žoge in globinske podaje ter utekanje. Barcelona veliko dela postori že s tem, ko ima posest. Čeprav se mnogim zdi ta "pepček" bedn, je to dober način, kako umrtvit nasprotnika. Sicer je res dobro gledat kakšno run& gun tekmo, kot pa tega pepčka, če nisi fan Barcelone. ManU lahko napade s prve minute, kot je to storil Rela v pokalu, je pa to dvorezen meč. Mislim pa, da bo ManU napadel s prve. Takrat edino bo Barcelona imela težave. Pritist na njihovo zadnjo linijo. Takrat se takoj pojavijo težave. To se je zgodilo tudi na zadnjem el clasiku. Smrt za MauU bi bila, če bi se branil. Gledal sem njihovo tekmo s Arsenalom in je bilo ravno to. Arsenal je napadal, ManU pa čakal.

Čeprav je Barcina klop krajša, mislim da to nebo imelo pomena v finalu. Razn seveda, če se do finala poškoduje pol ekipe Barcelone :) Mislim pa, da trenutno ni ekipe ki bi parirala Barceloni. Razn kakšna ekipa s uber bunkerjem. Tudi Real s drugačnim pristopom in igro.

Barca si lahko največ škode naredi sama. Priigra si veliko priložnosti, a kaj ko jih veliko zgreši. Pa neumnosti v obrambi. Že tista prva tekma proti Arsenalu v Londonu, kjer so izgubili 2-1. Moralo bi biti že 3, 4-0, dobijo pa en neumen gol zaradi golmana. Drugi gol pa itak kontra. Recimo Reala je v igri držal Iker, ki res brani fenomenalno kljub oni zgrešeni žogi v ligi :D VDS pa mislim, da ni več na tem nivoju.

Napovedujem 3-1 za Barcelono.

lp

Bellatrix ::

Držim za Barcelono... na žalost pa nimam dovolj časa da bi spremljal vse tekme, tako da se mi sanja ne kakšno igro ima Manchester. Posledično tudi ne morem ocenjevati te ekipe. Vsekakor pa si želim, da bi bila ta tekma za razliko prejšnjih čista, torej da ne bo vsake pol minute nekdo ležal na tleh.

Najslabše pri Barceloni je to, da velikokrat prekoračijo mejo njihovega podajanja. Še posebej če te vragolije izvajajo tik pred svojimi vrati, na zadnji tekmi se je to poznalo, saj je Real s bliskovitim pritiskom na zadnjo obrambno vrsto hitro ukradel žogo in zabil gol.

Tega se morajo obvarovati, dovolj hitro ugotovit kje je meja. Poleg tega Barcelona napada veliko premalo, napada le takrat ko se ji odkrije lepa priložnost, zelo malo je poskusov napada med normalnim potekom igre. Prav tako škripajo v obrambni vrsti - proti napadi so hud zalogaj.

Vsekakor upam, da zmaga Barcelona oz. tisti ki si bo to zaslužil, če bo Manchester igral bolje bom poraz sprejel brez večjih težav.
People are quick to judge and slow to correct themselves.

Mare3 ::

Aramis, če sem te prav zastopil glede golmanov da je trenutno Casilias boljši kot Van Der Sar, moram pripomniti da Casilias ni niti približno tako dober golman kot je Van Der Sar. V vsakem pogledu ga prekosi( postavljanje, igra z nogo ki je zelo pomembna, borba do zadnje možnosti), vse našteto v oklepaju in še aj Casilias ne obvlada. Najbolj pomembna stvar za vratarja je da ko mu soigralci vrnejo žogo ne zganja panike in odreagira mirno ter pametno z obema nogama ni važno al leva al desna tako da tu se pokaže kakovost golmana in zato je tudi Van Der Sar najboljši golman na svetu. Da omenim še najšibkejšo točko Barcelone: VICTOR VALDES. Če bo Manchester izkoristil to šibko točko in imel čim več strelov v okvir verjamem da jih lahko premaga, ker ta človek pa res nima pojma o brenjenju ima pač to srečo da igra v najboljši ekipi na svetu ki večino tekme drži žogo v svoji posesti in on nima dela.

;-) ::

Naslov teme pa tak da bodo posti samo v stilu: +1 za Manchester in kreganje =)

Timmah ::

+1 za Manchester in kreganje
donde esta francesca

USS Liberty ::

Današnja zmaga Uniteda v domačem prvenstvu, ki mu je praktično prinesla osvojitev rekordnega 19. naslova prvaka premier lige, bo psihološko zelo dobro vplivala na United tudi v finalu lige prvakov. Najbolj sem se bal, da bi izgubili današnjo tekmo proti neugodnemu Chelseaju in si zakockali domače prvestvo, kar bi ekipo Uniteda sigurno psihološko destabiliziralo. Sedaj sem še večji optimist, da bo padla tudi Barcelona...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Bellatrix ::

Barcelona zmagala :)
People are quick to judge and slow to correct themselves.

zee ::

FCB bil bolj nasprotnik od MU. IMO.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Aramis ::

Kot sem napovedal zgoraj. :)

BALAST ::

 I told ya!

I told ya!

errhec ::

90 minut nogometa, neprecenljivo. ;)
dd

negot ::

USS Liberty ,:'(

Mare3 ::

90 minut dolgčasa...ko bi barca vsaj bolj atraktivno igrala bi bila čisto druga zgodba...

galu ::

Joj joj, Van Der Sar....
Tako to gre.

JC Denton ::

Mare3 je izjavil:

90 minut dolgčasa...ko bi barca vsaj bolj atraktivno igrala bi bila čisto druga zgodba...


Prosim povej mi kaj je zate atraktiven nogomet?

Učeraj je Barca sprožila 19 strelov proti golu, zadela tri gole, Messi je prodiral in driblal po igrišču, bilo je veliko dvojnih podaj. Kaj od tega ni atraktivno? Prosim razloži mi...

Včerajšnja tekma je bila dobra, to pa predvsem po zaslugi Manchestra, ker je prišel proti Barci igrat nogomet in se je ni ustrašil tako kot Real v polfinalu. Vsa čast Fergusonu, ker kolikor sem ga gledal med prenosom, mu je bilo jasno da igra proti boljši ekipi in da bo s takim načinom igre težko prišel do rezultata. A tip ima jajca, jajca je imel učere ves Manchester, ker niso samo stali pred svojim golom ampak so igrali, poskušali so igrati, čeprav so vedeli da tako ne bodo zmagali.

Mislim da je lahko cel Manchester ponosen, ponosni so lahko tudi vsi navijači Uniteda.

Mare3 ::

Kaj je atraktivem nogomet? Poglej si tekmo angleške premier lige pa boš vidu...

JC Denton ::

V angliji igrajo štiri ekipe zelo všečen nogomet; Totenham, Arsenal, Chelsea in pa Manchester. Ostali pa ne morejo drugače kot pa da igrajo na rezultat. In nekatere tekme so totalno brezvezne, sploh kadar se ekipa odloči igrati na dolge žoge na napadalca čez polovico igrišča, pri čemer morda uspe streljati enkrat ali dvakrat na nasprotni gol.

Nekako se mi zdi, da na kakšni tekmi vse poteka tako šablonsko, kot včasih pri Sagadinovi Olimpiji. Nogomet je bolj fizičen, večji je povdarek na prekinitvah in tak stil mi ni najbolj pri srcu.

Vsake oči imajo svojega malarja, vendar menim da atraktivnosti ali neatraktivnost nista pravi besedi. Res pa je, da ko Barca stopi na žogo in ima gol ali dva prednosti, potem tekma ni več 'tako' zanimiva. A to še ne pomeni da ni atraktivna.

Ker takšne poteze, kot jih delajo vrhunski nogometaši v 5-8 najboljših klubih na svetu, lahko večina ekip v premier ligi in tudi ostalih ligah le sanjajo.

Aramis ::

Mare3 je izjavil:

90 minut dolgčasa...ko bi barca vsaj bolj atraktivno igrala bi bila čisto druga zgodba...



Dolgčasa? Si 100% da nisi gledal kakšne tekme iz angleške lige?

Barca je bila za 2 razreda boljša od manU. Pol pa tako opevani strokovnjajki trdijo, da Barcelona nebi imela šans v angleški ligi. Še večjo prednost bi imela kot jo ima v španski. Real in Barca sta za 2 razreda nad vsemi, zato zgleda la liga tako nekvalitetna. V resnici bi takšno prednost imela tudi v italijanski ligi in angleški.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FC Barcelona VS. Real Madrid (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28767163 (56192) win95<3
»

Nogomet-povejte svoje mnenje

Oddelek: Loža
202255 (1618) tommy boy
»

Champions league 2007/08

Oddelek: Loža
121709 (1537) El Nino
»

Liga prvakov v nogometu - sezona 2005/2006

Oddelek: Loža
314089 (3602) monster-x

Več podobnih tem