» »

Problem z vtičnicami Tem Modul

Problem z vtičnicami Tem Modul

Davidoff ::

Pozdravljeni!

Nabavil sem vtičnice in stikala od proizvajalca Tem Čatež. Nosilce imam z krempeljci, pojavi pa se mi problem pri montaži le-teh v doze. V stanovanju imam doze, ki nimajo na levi in desni strani tistih rebrc za krempeljce in gre vse skupaj bolj na silo noter, zadeva pa ne drzi. Če zadevo obrnem na glavo, vse špila samo vtičnice in stikala so narobe obrnjena. Ker z dotičnimi stvarmi nimam veliko prakse vas prosim za kakšno pomoč. Ali je edina rešitev, da menjam stikala in vtičnice sedaj ko imam že vse kupljeno ali obstaja kakšna rešitev, ki sem jo spregledal. Hvala.
Pivo Laško vsak dan eno flaško!

uvz123 ::

Ali se nosilca ne da privijačit na dozo?

Modula sicer ne poznam preveč dobro, sem pa pred leti montiral Vimarjeve nosilce, ki pa niso odvisni od rotacije. Tudi sam sem imel podoben primer, da se tisti repki (krepelci) niso dovolj "zagrizli" v dozo oz. nosilec nisem spravil v dozo, če je bil repek na istem mestu kot tisti del, kamor lahko privijačiš nosilec v dozo... za stikalo bi že bilo, za vtičnico pa ne, ker sem jih lahko z najmanjšo silo povlekel iz doze. Če sem pa repke močno privijačil, se je pa plastični nosilec začel zvijati... Kupil sem še M3 vijake in nosilce dodatno privijačil v dozo. Sedaj bi pa najbrž kabel prej odtrgal, kot pa spravil vtičnico iz doze oz. dozo iz stene.

Ne vem sicer, če sem ti kaj pomagal... si pa tvojega problema ne predstavljam 100%. Mogoče ne bo škodila kakšna slika nosilca in doze (če je ta kakšne posebne izvedbe). Sklepam, da govoriš o 2M nosilcih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: uvz123 ()

Davidoff ::

Verjetno bo res treba zvrtat kakšno dodatno luknjo v nosilec, da bo zadeva se dala pritrdit na dozo. Doza je takšna, da ima na levi in desni strani prostor za vijak, po hitri oceni pa se mi zdi, da so vijaki na nosilcu manjše širine kot prostor za vijake na sami dozi. Kot so mi namignili že drugje, bo zgleda treba zvrtat novo luknjico na samem nosilcu, da bo pasala v luknjo na dozi. Nevem no, sem upal na kakšno "hitrejšo" rešitev =).

Ja nosilci so 2M:
 Nosilec 2M

Nosilec 2M

Pivo Laško vsak dan eno flaško!

znanec ::

Tudi jaz imam ravno tak problem - zmontiral sem celo bajto, sedaj pa bom moral popraviti, ker ne drži dobro!
Sta pa tu dve težavi: 1.Če vrtam luknjice zraven vijaka, potem oslabim obstojrči vijak, pa tudi ne vem če bo prostor zraven za še en vijak. 2.kako "loviti" vodoravni položaj okvička 2M, ko pa doze niso točno vstavljene!?
Se priporočam tudi jaz, če ima kdo kakšno idejo.

uvz123 ::

Nič vrtat, s tem boš samo še kaj pokvaril.

Ta nosilec ima eno slabost in ta je, da ga ne moreš obrniti za 90 st., ker s tem obrneš tudi stikalo/vtičnico. Sem ravnokar preveril še pri Vimarju in zadeva je analogna - nosilce s pritrditvenimi repki tudi ne moreš obračati:
http://www.elektronetshop.de/vimar-1460...
Da se pa dobiti nosilce brez teh repkov, ki pa ga lahko rotiraš po mili volji:
http://www.elektronetshop.de/vimar-1460...

Tako, da jaz sem pri sebi nosilce montiral glede na nagib doze. Če je doza imela del za privijačit gor in dol, sem uporabil nosilec z repki (dozo sem ravnotako še dodatno privijačil), če je pa imela levo in desno, sem pa uporabil ta-drugi nosilec. Nič vrtanja oz. ga odsvetujem - priporočam samo vijačenje v dozo.

Sem prepričan, da bi Tem moral imeti tudi ta-drugi tip nosilca.

Šem šel preverit njihov katalog in imajo nekaj podobnega brez krepeljcev (šifra NM21, s krepeljci je šifra NM20). Malo me moti, ker ni simetričen oz. nima po vseh stranicah enakih odprtin za vijake (da spraviš nosilec v "vaservago"), pa tudi tega ne moreš obračati kakor bi se ti zazdelo. Bilo bi za preverit, če ima luknje pripravljene točno na mestu, kjer jih ima tudi doza. Potem pa molit, da je električar doze montiral v "vasevago", drugače bodo stikala in vtičnice postrani.

Opažam, da je Tem bolj slaba kopija Vimarja...

Kot zadnjo možnost še vidim, če bi uporabil Vimarjeve nosilce... samo bi bilo prej za preverit, če so kompatibilni s kolekcijo Modul.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: uvz123 ()

Davidoff ::

No sedaj sem tudi jaz preveril katalog in dejansko tega prej nisem opazil. Tisti nosilec brez krempeljcev ima luknje tam kot jih ima doza. Tako, da v mojem primeru upam da bo šlo brez vrtanja novih lukenj. Jutri grem prvo kupit en nosilec v merkur, če bo šlo pa upam, da mi jih bodo v trgovini kjer sem jih kupil tudi zamenjali. Jutri sporočim, kako se bo glede montaže izšlo.
Pivo Laško vsak dan eno flaško!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Davidoff ()

Davidoff ::

Nosilci brez krempeljcev, se pravi tisti ki so baje za knauf pašejo čisto vredu. Dokupit je treba le še vijake. Tako, da če bo kdo imel še podobno težavo lahko reši z omenjenimi nosilci. Se zadeva reši brez vrtanja novih lukenj. ;)
Pivo Laško vsak dan eno flaško!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vezava menjalnega stikala

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
1639633 (9889) SonoR
»

vtičnice, stikala za luči... (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5616370 (7748) marjan_h
»

priklop stikala - dvopolno

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
123345 (3204) mirator
»

Demontaža stikala

Oddelek: Pomoč in nasveti
72352 (2282) Ganon
»

Električna napeljava (homemade ali strokovnjak?) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7443240 (37371) smile-

Več podobnih tem