» »

Afričani niso čist diht

Afričani niso čist diht

««
5 / 16
»»

USS Liberty ::

Meni še vedno ni jasno zakaj črnci hitreje šprintajo kot belci, če pa smo vsi enaki. Očitno evolucija deluje samo na celice, ki so v mišicah in kosteh, na možganske celice pa ne deluje - tako pravi politično korektna "znanost".
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Thomas ::

Ne verjmem, da koga kaj zanima, kar bi vidva (jype&Okapi) lahko "razložila". Dvomim.

Je pa občinstvo tega foruma danes (od mene) izvedelo, da se pestrost genov veča znotraj človeške populacije. Kar lahko premislijo s svojo glavo, če drži ali ne drži.

Pač, "poenotenje genoma človeštva" je tak politično korekten bulšit, katerega vidva zavzeto propagirata.

Samo to se v resnici NE dogaja.



-
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Tear_DR0P ::

čaki - thomas trdi da v času, ko se ljudje selimo po vsem svetu in noro mešamo gene, prihaja do večje specializacije, kakor pred 100 leti, ko smo ljudje živeli izolirano po svojih vaseh in se inbreedali?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Thomas ::

homas trdi da v času, ko se ljudje selimo po vsem svetu in noro mešamo gene, prihaja do večje specializacije, kakor pred 100 leti, ko smo ljudje živeli izolirano po svojih vaseh in se inbreedali?


Točno to in tako Thomas trdi. Nov mulat nič ne zmanjša genetske diverzitete na svetu. Niti med njegovo materjo in očetom. Invariantna operacija, glede na diverziteto, ki jo smiselno lahko definiramo z množico vseh DNA fragmentov v ljudeh na svetu.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Pa eno piramido proti sevanju na glavo, ker je znanstveno dokazano!

WTF man? Ti sploh veš kaj "genetska diverziteta" pomeni? Iz tvojih izvajanj ni opaziti, da bi.

No, igrajte se s Thomasom še naprej, če se vam zdi da ve, kaj govori. Obnaša se podobno kot kak dušebrižnik, ki pridiga o božjih namenih.

USS Nimitz> če pa smo vsi enaki.

Ti si pa brez vhodnih enot, al kako? Nisi prebral, v čem je finta, ali ne razumeš, ali si, tako kot Thomas, že spoznal edino pravo in zveličano resnico, zdaj pa moraš samo še vse ostalo podrediti temu?

donfilipo ::

Meni še vedno ni jasno zakaj črnci hitreje šprintajo kot belci, če pa smo vsi enaki. Očitno evolucija deluje samo na celice, ki so v mišicah in kosteh, na možganske celice pa ne deluje - tako pravi politično korektna "znanost".




Obstaja genetska razlaga. Črnci v svojem primtivnem okolju še morajo za samicami tekati na kratke proge, da pridejo do seksa. Zato so ohranili hitroaletkse gene v večji paleti. V EU in USA je dovolj če pokažeš denarnico, zato smo vedno bolj podobni hruškam z velikimi ritmi, ki pa lažje prenašajo in izpostavijo veliko denarnico:))

Še resno: imaš prav! Zapovedano pridiganje popolne genetske enakosti in lažno zanikanje realnih razlik, je enako bolno, kot poveličevanje teh genetskih razlik DALEKO nad veliko močnejše in vplivnejše razlike v kulturi in znanju!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Thomas ::

Če je tole gostilniška debata, je jure zrel za vržt na cesto.

Vseeno. To, da se genetska diverziteta med ljudmi veča, je dober shocker za bralstvo tele teme.

A bo kdo hvaležen za to spoznanje? ;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Če bi ti vedu, kaj genetska diverziteta je, potem bi se lahko vsaj pogovarjali, čemu tvoja trditev ne drži.

Thomas ::

Vzemimo primer Jugoslavije od 1950 do 1990. Se je kaj zmanjšalo število različnih genov v ljudeh, ker so se selili po državi sem in tja? Čisto nič. Enako velja za Šengen. Je manja "biodiverziteta" med nosilci njegovih pasošev, kot je bila pred pristopom zadnjih članic?

Nikakor.

Se je zato zmanjšala "biodiverziteta" na celotni Zemlji? Nikakor.

Šele, ko bi vsak dal vse svoje gene v nek pool, potem bi pa izbrali iz tega poola "najboljše" in dali to vsem ali vsaj večini v celice, potem bi se pa zmanjšala. Tako pa ni pogojev.

Aborigini so genetsko driftali proč od nas že 60000 let. Ko je Cook prišel v Avstralijo, se je trend samo nadaljeval. Aborigini so še nekaj promil dlje oddriftali.

Prav tako driftajo vsak sebi plemena v Afriki in Štajerci in Kranjci. Njihovo mešanje v Ljublani zajame samo en del Kranjcev in Štajercev. Pa še to le tisi del, ki zanemarja ostale.

Velja splošno in povsod. Horizontalni transfer genov iz ene celine na drugo, ne zmanjšuje velikosti genetskega poola.

Vprašanje je v bistvu matematični problem, politični korektneži si pa prizadevajo s hrupom ovirati diskusijo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Manu ::

Thomas je izjavil:

Ja. Ja. Sem že rekel, da ja. Vendar je naša okolica mau drugačna in ni tako ugodna za množitev. Je povedal Looooooka dovolj jasno, preprosto in naglas, kako in zakaj.

Sem povedal tudi jaz, da če jim podtaknemo kukavičje jajce EU norm, bo tudi njim nehala potekat tako intenzivna množitev. Bodo padli v isto jamo. Ko da si vrgu mau bora v reaktor.

To hočemo.

But, zaenkrat nam ne gre. Kolonializma ne marajo. Še več. Prepričali so tudi našo pošteno inteligenco, da je kolonializem izvor vseh njihovih tegob. Da morajo reči ostati čimbolj naravne. In podoben crap.


Kolonializem ni način, da nekoga socializiraš (t.j. podtikanje kukavičjega jajca naših norm). Kolonializem koristi vladarju in ne podložnikom kolonializmu. Naravno, da se ne dajo kolonizirat!!!

Obstajajo drugi načini, ki pa jih ti zavračaš. To je: ustvarjanje ekonomskih sistemov, ki koristijo državi, ne pa, da jo izčrpavajo, kot se to dogaja danes s kapitalizmom.

Ustvarjat je treba ugodne ekonomske sisteme, ki so kulturološko lastni okolju, in ki koristijo državi, ne pa da jo izčrpavajo zato, da bodo prebivalci drugih držav bolje živeli na račun dela tretjih držav.

Kapitalizem je podaljšek kolonializma in kot tak neučinkovit pri odpravljanju revščine. Je pa učinkovit k bogatenju določene skupine na račun druge skupine.

Potrebujemo ekonomski sistem, ki bo odpravljal revščino. Ekonomski sistem mora temeljiti na abstraktni ideji enakosti. Torej enakosti dostopa do hrane, vode, bivališča, zdravstvenega varstva in izobraževanja. To so temeljne potrebe človeka.

Na ta način, in samo na ta način bomo zmanjšali pretirano rodnost v revnih državah. To je pravzaprav empirično evidentno. Bolj bogate države imajo manjšo rodnost in revne države imajo večjo rodnost.

Ekonomska enakost ni edini, ki ga je potrebno uvesti za zmanjšanje rodnosti v revnih državah in tudi preseljevanje. Je pa prvo kar je treba uvesti.

Izredno pomembno je tudi izobraževanje, ki spreminja mentaliteto. Ker samo zares izobražen človek gleda na religijo drugače.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Thomas ::

Odnos Cerkve Politične Korektnosti do biodiverzite je tak, da v naravi je to dobra reč, a jo žal izgubljamo. Biodiverziteta znotraj človeštva je pa nekaj slabega, a jo na srečo izgubljamo. Predvsem z mešanimi zakoni med Inuiti in Belokranjci. Naj bi se zmanjševala in bo enkrat v prihodnosti padla na nulo in takrat bomo vsi ljudje bratje. Ko bo tudi jagnje leglo z levom, takrat.

V resnici biodiverziteta raste. Od virusov gor, pa do nas. Najraje ima pa bodiverziteta takoimenovano monokulturo. Takoj ko imaš velike populacije česarkoli, se ta hitro cepi. Večja je, hitreje to poteka.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

username ::

Thomas je izjavil:

da se genetska diverziteta med ljudmi veča, je dober shocker za bralstvo tele teme.

Kva pa vem če je to shocker, jaz bi bil zmeden če bi kdo trdil obratno.

A ni logično, da imaš lažje veliko genetske diverzitete, če je veliko ljudi (in število se vseskozi veča, zadnjih nekaj stoletij)

Thomas > Šele, ko bi vsak dal vse svoje gene v nek pool, potem bi pa izbrali iz tega poola "najboljše" in dali to vsem ali vsaj večini v celice, potem bi se pa zmanjšala.

Ja, in točno to se zgodi ko recimo ustvariš in potem vzdržuješ neko pasjo pasmo - vzreditelji v bistvu iz poola izberejo določene gene ki jih želijo za te pse. Potem te gene skušajo naprej perpetuirat in s tem efektivno umetno zabremzajo evolucijski mehanizem.

Tole se lahko naveže na prejšnjo Okapijevo bajanje glede psov, kjer je Okapi seveda zabluzil v obratno (napačno) smer:

Evolucija se najhitreje dogaja v majhnih izolirnih populacijah. To je recimo tudi eden od vzrokov, da imamo toliko različnih pasem psov (in drugih domačih živali) - ker se ne parijo v velikih populacijah, ampak v zelo majhnih in (umetno) ločenih.
Ja, obstajajo številne pasme psov - ampak (če ponovim nekaj stvari od zgoraj in povem še kaj zraven):
- pasme niso nastale zaradi naravnega evolucijskega 'parjenja v malih populacijah', ampak so bile umetno kreirane, in nato šele nastane (umetno vzdrževana) majhnost populacije - znotraj katere potem seveda ni več večanja genske raznovrstnosti oz. gensko raznovrstnost vzreditelji načeloma probajo odpravit, ker je ravno to point imeti določeno pasmo
- pasje pasme so bile umetno kreirane iz obstoječega pasjega genskega poola, kjer so, poenostavljeno rečeno, načeloma prisotne vse lastnosti vseh pasem, ljubitelji posamezne pasme pa izbirajo svojo željeno kombinacijo
- ravno zato, ker se v malih populacijah, kakršne so posamezne pasme, konča genska diverziteta, imaš za praktično vsako pasjo pasmo znan nabor gnesko popgojenih bolezni/problemov, ki te kužate pestijo.

No skratka, Okapi povsem zmotno misli, da so različne pasje pasme produkt evolucije; ter da je znotraj pasem evolucija pospešena, zaradi majhnosti populacije.
Težko rečem, katero od teh dveh prepričanj je bolj trapasto...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: username ()

Okapi ::

Meni še vedno ni jasno zakaj črnci hitreje šprintajo kot belci, če pa smo vsi enaki.
Kdo je rekel, da smo vsi enaki? Eni imajo modre oči, eni rjave, eni zelene ..., eni imajo črne lase, eni blond, eni ima črno kožo, eni rumeno, eni bledo ... Vsi smo različni. Slovenci se med seboj bolj razlikujemo, kot se razlikujejo Slovenci od Kenijcev.

Po domače povedano, Slovenci se med seboj razlikujemo v recimo 1000 lastnostih (barva oči, las, kože in še stotine lastnosti, ki se na zunaj ne vidijo). Kenijci se med seboj razlikujejo v prav tako 1000 lastnostih (v glavnem enakih, kot Slovenci, se pravi barva las, kože, oči ...). Slovenci in Kenijci v povprečju se pa razlikujemo v morda 100 lastnostih, ali še precej manj (barva kože, kodravost las, hitrost mišic ...). Slovenci smo med seboj vsaj 10x bolj različni, kot smo različni od Kenijcev. Samo tega marsikdo ne razume.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Thomas ::

Ko vzredijo neko novo pasmo, se diverziteta pasjega genetskega poola kvečjemu poveča. Če so seveda uspeli vnest nek nov gen v to pasmo, so vsi psi na svetu povprečno še bolj različni med sabo.

Vsak človek se rodi s kakšno mutacijo, večina jih je čisto mimo. Vendar je to 130 milijonov novih mutacij letno. Self accelerating process. Njihovi potomci nadaljujeo od tam. In če še tako pridno nosijo in trosijo svoje gene naokoli, poupdejtajo s tem zelo malo. Pa tudi če, ni poupdejtal zato en drug!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

username ::

Manu je izjavil:


Ustvarjat je treba ugodne ekonomske sisteme, ki so kulturološko lastni okolju, in ki koristijo državi
1. eni imamo rajši, da se gleda na korist posameznikov, ne pa 'države'. Država je lahko samo v funkciji koristi za posameznike, sicer je en qrc vredna, ali pa celo škodljiva (v preimeru če se korist posameznikov prisilno podreja koristi države).

2. "ekonomske sisteme, ki so kulturološko lastni okolju" - kakšen bullshit je pa to? Če je kultura v nekem okolju za en qrc (in veliko kultur pač je takih), bo ekonomski sistem na njeni osnovi pač že v fundamentu sjeban.
Ekonomski sistem mora biti v sozvočju zgolj s tako kulturo, ki zapoveduje spoštovanje svobode posameznikov in njihove ekonomske lastnine in pobude. V praksi pomeni to da je edini sprejemljiv sistem kapitalizem, ki temelji na
svobodi posameznika (kar avtomatično zajema ekonomsko svobodo).

Kapitalizem je podaljšek kolonializma in kot tak neučinkovit pri odpravljanju revščine.
Narobe. Ravno kapitalizem je daleč najučinkovitejši (v bistvu edini res učinkovit) sistem, če imaš za cilj zmanjševanje splošne revščine.


Potrebujemo ekonomski sistem, ki bo odpravljal revščino. Ekonomski sistem mora temeljiti na abstraktni ideji enakosti. Torej enakosti dostopa do hrane, vode, bivališča, zdravstvenega varstva in izobraževanja. To so temeljne potrebe človeka.

Na ta način, in samo na ta način bomo zmanjšali pretirano rodnost v revnih državah. To je pravzaprav empirično evidentno. Bolj bogate države imajo manjšo rodnost in revne države imajo večjo rodnost.
'Bogate države' so do manjše rodnosti prišle zaradi podobnih vzrokov kot so prišle do situacije, da ima večina dostop do hrane, vode itd (kar si gor naštel).
Dostop do teh dobrin ni padel iz neba, ampak je bilo treba to vse ustvariti. To pa je mogoče trajno zagotavljati samo če imaš učinkovit sistem, ki odpravlja revščino (to pa je kapitalizem), v takem sistemu pa vzporedno tudi pada motivacija za prekomerno število neposrednih potomcev.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Thomas ::

Kva pa vem če je to shocker, jaz bi bil zmeden če bi kdo trdil obratno.


Ja no, sej enim je to verjetno res že jasno. Včasih preveč sodim celo bralstvo po raznih "cvetkah". Čeprav se trudim, da ne bi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Okapi ::

Thomas, ti resno ne razumeš delovanja evolucije in naravnega izbora. Število mutacij ti čisto nič ne pomaga, če ni naravnega izbora, ki bi izločal ene in favoriziral druge. Ti zmotno domnevaš, da se mutacije kar kopičijo in povečujejo raznolikost, ampak to seveda ni res.

In da še Usernamovo blodnjo omenim - volkovi so ena sama velika populacija in zato so vsi bolj ali manj enaki med seboj. Psi so umetno razdeljeni na stotine majhnih populacij, ki se med seboj ne parijo, zato (umetna) evolucija, na osnovi umetnega izbora, deluje sto na uro. Tudi tiste lisice, ki so jih udomačili, so bile ena zelo majhna populacija, nekaj deset živali. Če bi poskušal udomačiti stotisoč lisic naenkrat, ne bi prišel nikamor.

O.

Vajenc ::

Slovenci smo med seboj vsaj 10x bolj različni, kot smo različni od Kenijcev. Samo tega marsikdo ne razume.

Kako se lahko v hitrosti mišic Slovenci bolj razlikujemo med sabo, kot v primerjavi s Kenijci? Sej nimajo vsi Kenijci enako hitre mišice. Verjetno pa imajo v povprečju Kenijci hitrejše mišice in več kodrčkov kot mi, če si to mislil.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Okapi ::

Kje sem rekel, da se v hitrosti mišic Slovenci razlikujemo bolj? Na splošno, po številu vseh različnih genov/alelov se Slovenci individualno med seboj razlikujemo bolj, kot se razlikujemo Slovenci od Kenijcev.

O.

Thomas ::

po številu vseh različnih genov/alelov se Slovenci individualno med seboj razlikujemo bolj, kot se razlikujemo Slovenci od Kenijcev.


Neumnost. Ti si zelo confused v teh rečeh.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

username ::

Okapi je izjavil:

In da še Usernamovo blodnjo omenim - volkovi so ena sama velika populacija in zato so vsi bolj ali manj enaki med seboj. Psi so umetno razdeljeni na stotine majhnih populacij, ki se med seboj ne parijo, zato (umetna) evolucija, na osnovi umetnega izbora, deluje sto na uro.
Na en način res deluje umetna evolucija, dokler je pasma še v postopku ustvarjanja. To pa je takrat ko vzreditelj reče "evo, takega psa sem hotel", pa recimo prijavi pasmo ustrezni organizaciji in so predpisene lastnosti teh psov zabetonirane. Ko potem vzdržuje tako pasmo v želeni obliki, je umetno evolucijo ustavil, že po definiciji. Ne nehal pospeševati, ustavil - kolesja evolucije ni zgolj nehal umetno hitreje vrteti, ampak je zarinil kol med zobnike, so to speak. Naravna evolucija je potem tudi onemogočena, ker se naslednji primerki pasme vzrejajo in parijo selektivno, naprej gredo samo geni tistih psov, ki ustrezajo uradno predpisanemu standardu.

Naravna evolucija bi se znotraj te pasme sicer lahko nadaljevala, če bi vse pse te pasme zbobnal skupaj in jih prepustil naravnemu parjenju. Ampak bi bila počasnejša kot če bi skupaj zbobnal in 'prepustil naravi' zraven še vse ostale pse (ostale pasme), že zaradi števila primerkov.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

hamax ::

Neumnost. Ti si zelo confused v teh rečeh.

Neumnost. Ti si zelo confused v teh rečeh.

Razlika med dvema Slovencema je vecja kot je razlika med dvema populacijama. Slovenci in Kenijci.

username ::

Thomas je izjavil:

Ko vzredijo neko novo pasmo, se diverziteta pasjega genetskega poola kvečjemu poveča. Če so seveda uspeli vnest nek nov gen v to pasmo, so vsi psi na svetu povprečno še bolj različni med sabo.
Tole ne bo čisto v redu.
Pri novih pasmeh ne gre za nove gene, ampak le za novo kombinacijo obstoječih genov. Kvečjemu s postopkom selektivnega vzrejanja kak gen fentaš (preprosto povedano), ne da ustvariš kakega novega.


A če se vrnemo k ljudem - saj so ravno na podlagi odkritja relativno majhne genetske raznovrstnosti prednikov današnjih ljudi ugotovili, da se je pred nevemkoliko desettisočletji, populacija homo sapiensa zmanjšala na zgolj par 1000 osebkov. Ta razlaga zdrži samo ob (pravilni) predpostavki, da je genetska variacija znotraj vrste večja, če je število pripadnikov te vrste večje, in obratno.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

USS Liberty ::

Kdo je rekel, da smo vsi enaki?


no, kul, smo že korak dlje. Torej le nismo vsi enaki, vendar politično korekna znanost nas uči, da se razlikujemo samo po barvi kože, las, oči, pa mogoče še po telesni konstituciji, govoriti o tem, da pa mogoče nimajo vse rase popolnoma enak IQ, je pa še vedno tabu...

Eni imajo modre oči, eni rjave, eni zelene ..., eni imajo črne lase, eni blond, eni ima črno kožo, eni rumeno, eni bledo ... Vsi smo različni. Slovenci se med seboj bolj razlikujemo, kot se razlikujejo Slovenci od Kenijcev.


Tvoja logika pri rasah gre nekako takole, kot da bi rekel, da ima nemška doga harlekin barve več skupnega s pritlikavim pudlom, kot pa ima z nemško dogo črne barve... To enostavno ne drži vode...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

.:joco:. ::

hamax je izjavil:

Razlika med dvema Slovencema je vecja kot je razlika med dvema populacijama. Slovenci in Kenijci.

Jep.
An apportionment of human DNA diversity
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Okapi ::

po številu vseh različnih genov/alelov se Slovenci individualno med seboj razlikujemo bolj, kot se razlikujemo Slovenci od Kenijcev.

Neumnost. Ti si zelo confused v teh rečeh.
:)) OK, če že ravno vztrajaš, pa se smeši se naprej, ne morem ti pomagat.

In general, however, an average of 85% of genetic variation exists within local populations, ~7% is between local populations within the same continent, and ~8% of variation occurs between large groups living on different continents,. (Lewontin 1972; Jorde et al. 2000a; Hinds et al. 2005).


O.

Thomas ::

Tole ne bo čisto v redu. Pri novih pasmeh ne gre za nove gene, ampak le za novo kombinacijo obstoječih genov


Se strinjam. Vendar bi se jim lahko primerila mutacija. V tem primeru se biodiverziteta poveča. Če se jim mutacija ne primeri, je to samo zbiranje obstoječih genov.

Vendar KARKOLI delali, mutacije so vedno prisotne is se kopičijo.

Razlika med dvema Slovencema je vecja kot je razlika med dvema populacijama. Slovenci in Kenijci.


Ena osnovnih dogem Cerkve Politične Korektnosti pač, ki vas dela confused. V resnici ni tako. Kenijci se od Slovencev razlikujejo bolj, kot Slovenci med sabo.

Kdor nima spranih možganov, to ve.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

username ::

Thomas je izjavil:

Tole ne bo čisto v redu. Pri novih pasmeh ne gre za nove gene, ampak le za novo kombinacijo obstoječih genov


Se strinjam. Vendar bi se jim lahko primerila mutacija. V tem primeru se biodiverziteta poveča. Če se jim mutacija ne primeri, je to samo zbiranje obstoječih genov.
Res je. Le da 'ustvarjanje pasme' samo po sebi ne povzroča mutacij, do mutacije pride ali pa ne pride neodvisno od tega.

Če se greš vzrejanje pasem, gensko biodiverziteto lahko kvečjemu celo zmanjšaš (psov z neželenimi lastnosti namerno ne razmnožuješ, pa s seboj v grob odnesejo tudi kak svoj ekskluziven gen, ki ne gre naprej).
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Thomas ::

Če se greš vzrejanje pasem, gensko biodiverziteto lahko kvečjemu celo zmanjšaš


Ja, lokalno v grupi jo manjšaš. Izločaš vse "nezaželene" lasnosti in delaš enakšne pse. Ali golobe, ali karkoli.

Tvoja logika pri rasah gre nekako takole, kot da bi rekel, da ima nemška doga harlekin barve več skupnega s pritlikavim pudlom, kot pa ima z nemško dogo črne barve... To enostavno ne drži vode...


Hočjo rečt, da teže ločiš med Štajercem in Kranjcem, kot med Slovencem in Kenijcem. Al niso brihtni, ali pa so samo tako predani vernik CPK.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

hamax ::

Ena osnovnih dogem Cerkve Politične Korektnosti pač, ki vas dela confused. V resnici ni tako.

V resnici pojma nimas.

Thomas ::

Ti torej trdiš, da so Slovenci bolj različni med sabo, kakor Slovenci in Kenijci?

YES?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

.:joco:. ::

Krava je po genih bliže kitu, kot konju.
Na "uč" ločit (skoraj) nima veze z genetsko raznolikostjo.
Barva kože, pa skodrani lasje. Par bitov, npr.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Thomas ::

Vprašanje ostaja in velja tudi zate joco.

Sta dva Slovenca v povprečju različnejša od Slovenca in Kenijca?

YES?

P.S. Madona, razen če je Kenija ena ulca v Lublan. Potem je to pa možno, ja.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Okapi ::

Slovenci se med seboj razlikujemo približno 10x bolj kot se razlikujemo Slovenci od Kenijcev. Ampak moraš biti očitno malo pametnejši od Thomasa, da to razumeš>:D

O.

hamax ::

Ti torej trdiš, da so Slovenci bolj različni med sabo, kakor Slovenci in Kenijci?

Glede na okapijev citat sta dva Slovenca lahko razlicna v 85%, Slovenec in Kenijec pa 85% + 8% kar nanese 93%.
Sicer se teh stevilk ne da tako sestevati ampak za eno oceno bo.

Torej ce imamo 2 osebka za katera ne vemo iz kje sta, imamo pa podatek, da se razlikujeta v 50%, nimamo pojma ce sta iz istega kontinenta ali ne.

To je poanta raznolikosti znotraj populacije in med populacijami.

nevone ::

Okapi je izjavil:

Slovenci se med seboj razlikujemo približno 10x bolj kot se razlikujemo Slovenci od Kenijcev. Ampak moraš biti očitno malo pametnejši od Thomasa, da to razumeš>:D

O.


Kateri mehanizem skrbi za to pravilo?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

.:joco:. ::

1.) Če vzameš
random slovenec 1
random slovenec 2

Bosta (bolj verjetno kot ne) bolj različna kot:

2.) Če vzameš
mediana sloveneca
mediana kenijca
...

3.) Če vzameš pa:
random slovenec
random kenijec

Bosta pa seveda (večinokrat) bolj različna kot tista dva iz 1.)
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Thomas ::

Slovenci se med seboj razlikujemo približno 10x bolj kot se razlikujemo Slovenci od Kenijcev.


A Dolenci se pa med sabo razlikujejo pa še 10 krat bolj kot Slovenci med sabo?

To je poanta raznolikosti znotraj populacije in med populacijami.


A pol si mau revidiral stališče?

mediana sloveneca
mediana kenijca


Od kod pa mediana Kenijec? Od kod si pa to privlekel in kako definiraš to mediano na lepem?

"Mediana Kenijec" je zagorelejši od "mediana Slovenca". Naprimer.

Katero mediano lastnost misliš.

P.S.

Nedvoumno odgovori na zastavljeno vprašanje Hamax. Ne muti in se ne izmikaj.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Okapi ::

Slovenec in Kenijec pa 85% + 8% kar nanese 93%.
To pa ne bo držalo. 8% razlika med Slovenci in Kenijci je znotraj 85% razlike znotraj populacije. Razlika med random Slovencem in random Kenijcem je prav tako 85%.

Slovenci med seboj se ločimo po barvi kože. Kenijci med seboj se ločijo po barvi kože. Slovenci in Kenijci med seboj se ločimo po barvi kože. Random Slovenec in random Kenijec se ločita po barvi kože (ta razlika se ne prišteje k drugim razlikam).

O.

Thomas ::

Torej Dolenci se med sabo razlikujejo pa še bolj?

(Cela bio srenja zbegana ... hehe.)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

username ::

Thomas je izjavil:

Sta dva Slovenca v povprečju različnejša od Slovenca in Kenijca?

YES?
Pomojem bi to lahko bilo možno, ampak ne na tak način kot morda želijo eni prikazat.

Komot je namreč to mogoče celo možno v smislu če razbiješ genom na posamezne gene in greš samo slepo štet, koliko je različnih genov. Ampak pomembno je tudi to, kateri geni so to (ker delojejo zelo različno), pa kakšna je njihova kombinacija, pa da so eni geni dominantni, pa da so nekateri geni "odveč"...

Recimo da imaš takle poenostavljen genski zapis treh ljudi, v smislu golega nabora genov:

Lojze: ABCČDEFGH
Jože: ABCMNORGH
Ngume iz Kenije: XYZČDEFGH

Lojze ima z Ngumetom kar 6 skupnih genov (-ČDEFGH), z Jožetom pa le 5 (ABC in GH). Ampak kaj če so določeni geni samo 'privesek' in (trenutno) nimajo neke konsekvence v zgradbi telesa, temveč so za dejansko zgradbo telesa, možganov itd. pomembni predvsem prvi štirje in njihova kombinacija?
Potem je razvidno, da sta Lojze (ABCČ) in Jože (ABCM) v 'relevantnem delu genoma' genetsko vendarle bližje eden drugemu kot je Ngume (XYZČ) kateremukoli od njiju.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: username ()

hamax ::

Nedvoumno odgovori na zastavljeno vprašanje Hamax. Ne muti in se ne izmikaj.

Ce ti ne razumes napisanega, to ne pomeni da je napisano dvoumno. Prej bi rekel, da noces razumeti.

Ce vzames 2 random osebka, bos na podlagi razlike zelo tezko povedal, ce zivita na istem kontinentu.

Ce vzames en kup Slovencev in en kup Kenijcev, pa bos ugotovil, da se Kenijci v povprecju od Slovencev razlikujejo 8% bolj, kot se Slovenci med sabo.
Se pravi 10x manj, kot se razlikujeta 2 nakljucno izbrana Slovenca.

Thomas ::

Dolenci se potem tudi bolj razlikujejo kot Slovenci?

Žuženberčani pa še bolj kot Dolenci?

Halooo? Je kdo doma?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

hamax ::

Razlika med random Slovencem in random Kenijcem je prav tako 85%.

Lahko je, lahko ni.
Ce bi vzel vse pare slovencev, vse pare kenijcev in vse mesane pare ter stevilke povprecil, bi bili mesani pari bolj razlicni kot nemesani.
Bi bila pa razlika veliko manjsa, kot je razlika med posameznimi pari.

Dolenci se potem tudi bolj razlikujejo kot Slovenci?

Žuženberčani pa še bolj kot Dolenci?

Halooo? Je kdo doma?

Trolling much?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hamax ()

Thomas ::

Odgovori, kje se neha tale "fenomen", ki ga vidiš.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

hamax ::

Kak fenomen zaboga? Daj razcisti si osnovne pojme potem pa pridi nazaj.

Thomas ::

Fenomen, da se grupa bolj razlikuje navznoter, kakor dve grupi med sabo. Če velja za Slovenijo in Kenijo, a velja tudi za Ljubljano in Slovenijo? Za Ljubljano in Šiško?

Moraš znat odgovort na to, sicer ....
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Okapi ::

Kateri mehanizem skrbi za to pravilo?
Evolucija.
Fenomen, da se grupa bolj razlikuje navznoter, kakor dve grupi med sabo.
Pa si ti prepričan, da razumeš, kaj pomeni razlika med posamezniki znotraj skupine in razlika med skupinami? Vprašanje je retorično, ker očitno ne razumeš.

O.

Zeberdee ::

Dva random fižola se že po obliki (lahko) razlikujeta bolj, kot 2 grupi po 20 fižolov med sabo.

guest #44 ::

Torej, če prav razumem...

Edino mutacija poveža genetsko pestrost, torej več kot je genov, ki lahko mutirajo več bo genetske pestrosti. Torej če nastane mulat je pestrost ista kot prej.

In če upoštevamo, da je prirastek prebivalstva pozitiven potem se novi mutirani geni kopičijo, četudi jih par izumre.

Za čistokrvne pasme, ne želimo novih genov ampak želimo obdržati sedanje, saj drugače bi ta pasma zgubila takoimenovano tradicionalno čistokrvnost. V tem primeru, jih ni dobro preveč namnožit, namreč vsak dodaten osebek poveča možnost vnosa novega mutiranega gena.

A je nekako tako?
««
5 / 16
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IQ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12321001 (17608) Fojbiran
»

"Rasa" in športna sposobnost (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7918846 (17221) Phantomeye
»

The invention of lying...aka how it really is (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14613294 (11428) guest #44
»

Moderate racists? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12253521 (51605) Mipe
»

Slovenici smo drugi najbolj inteligenten narod na svetu... (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19514403 (10835) gzibret

Več podobnih tem