» »

Google sme prevzeti ITA Software

Google sme prevzeti ITA Software

vir: CNet
CNet - Google je lani poleti napovedal prevzem podjetja ITA Software, ki se ukvarja s posredovanjem informacij za popotnike različnim spletnim stranem, za katero bodo odšteli 700 milijonov dolarjev. S prevzemom podjetja, s katerimi sodelujejo praktično vse večje letalske družbe, želi Google ponuditi možnost nakupa letalskih vozovnic. Google se je zaradi tega znašel pod lupo protimonopolnih inštitucij. Ameriško pravosodno ministrstvo je prevzem pod nekaterimi pogoji odobrilo.

Google sme prevzeti ITA Software, če bo še naprej licenciral tehnologijo za iskanje prostih letov QPX prevzetega podjetja konkurenci pod enakimi pogoji, kot je to urejeno sedaj, in vzpostavil kitajski zid med zaposlenimi v diviziji ITA in ostalimi, da ne bodo izrabljali informacij. Poleg tega bodo morali uvesti poseben sistem, koder bodo lahko konkurentje prijavili morebitno nepošteno poslovno prakso Googla, in pristati na neodvisno arbitražo v primeru sporov. Če bo Google izpolnil te pogoje in če bo prevzem potrdilo še sodišče, bo 500 zaposlenih v ITA Softwaru postalo del Googla. Slednji je z odločitvijo zadovoljen.

Kako bo prevzem vplival na slehernika, so raziskali v ZD Netu. V enem stavku lahko povzamemo, da bo sicer nekaj žrtev med konkurenčnimi stranmi, a končni uporabniki bodo pridobili.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rabim poceni letalsko karto za florido :/

Oddelek: Loža
2714431 (10367) nodrim
»

Rumena luč za Googlov prevzem Motorole

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
189416 (8216) antonija
»

Google je prevzel Motorolo Mobility (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
6024710 (22312) PrimozR
»

Google dodal iskanje po letalskih prevozih

Oddelek: Novice / Ostale najave
64038 (3123) zavajon
»

Google prevzel ITA Software

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
95584 (4599) MrStein

Več podobnih tem