»

Google sme prevzeti ITA Software

vir: CNet
CNet - Google je lani poleti napovedal prevzem podjetja ITA Software, ki se ukvarja s posredovanjem informacij za popotnike različnim spletnim stranem, za katero bodo odšteli 700 milijonov dolarjev. S prevzemom podjetja, s katerimi sodelujejo praktično vse večje letalske družbe, želi Google ponuditi možnost nakupa letalskih vozovnic. Google se je zaradi tega znašel pod lupo protimonopolnih inštitucij. Ameriško pravosodno ministrstvo je prevzem pod nekaterimi pogoji odobrilo.

Google sme prevzeti ITA Software, če bo še naprej licenciral tehnologijo za iskanje prostih letov QPX prevzetega podjetja konkurenci pod...

0 komentarjev

Google prevzel ITA Software

CNet - Google je objavil vest, da bodo prevzeli podjetje ITA Software, ki se ukvarja s posredovanjem informacij za popotnike različnim spletnim stranem. Za podjetje bodo v Mountain Viewu odšteli 700 milijonov dolarjev, pridobitev pa bodo uporabili za prikaz podatkov o letalskih letih in rezervacijah kart iz Googlovega iskalnika.

ITA, ki ima 500 zaposlenih, uporablja posebne algoritme in tehnologijo, s katerimi so spremenili način rezervacij vozovnic in iskanja ugodnih letih. Z njimi sodelujejo skoraj vse večje letalske družbe, storitve pa ponujajo tudi turističnim agencijam in spletnim iskalnikom. ITA vsrka vse informacije o letalskih voznih redih, cenah, zasedenosti, jih prežveči in posreduje partnerjem. Vsi ti se lahko znajdejo v težavah, če bo Google po prevzemu sodelovanje prekinil.

Google, ki želi ponuditi nakup vozovnic neposredno s svojih strani, se bo najverjetneje znašel pod drobnogledom protimonopolnih inštitucij. Zvezna trgovinska komisija je podobno dolgo preiskovala...

9 komentarjev

Cisco prevzel Tandberg

CNet - Cisco je lani napovedal prevzem norveškega podjetja Tandberg, a se je kasneje prevzem ustavil, ker švedska borznoposredniška družba SEB Enskilda, ki je četrtinski lastnik podjetja, ni bila zadovoljna s ponujeno ceno. Cisco je popustil in ceno s treh milijard zvišal na 3,41 milijarde dolarjev, kar je prepričalo tudi Švede. Včeraj je tako Cisco objavil, da je prevzem podjetja končan.

Za 3,3 milijarde dolarjev so postali 91,1-odstotni lastnik podjetja Tandberg, kar je dovolj, da izvedejo iztis še preostalih delničarjev. Do decembra je namreč Cisco pridobil 89 odstotkov delnic, meja za prisilni iztis malih delničarjev pa je tako kot pri nas 90 odstotkov. Medtem ko je Cisco lovil manjkajoči odstotek, sta ameriško pravosodno ministrstvo in Evropska Unija potrdili, da prevzem ne krni konkurence. Letos naj bi prevzem Ciscu prinesel nekaj izgube, že drugo leto pa bo dobičkonosen.

Podjetje Tanberg se ukvarja s področjem video konferenc, telekonferenc in telekomunikacij, kamor meri tudi...

2 komentarja

HP prevzel 3Com

X-Bit Labs - Lanskega novembra smo poročali, da se Hewlett-Packard pripravlja na prevzem podjetja 3Com, ki je znano predvsem po mrežni opremi. Ta teden so prevzem dokončali Kot so napovedali, so za delnico odšteli 7,90 dolarja, kar postavlja vrednost podjetja na 2,7 milijarde dolarjev. S prevzemom je Hewlett-Packard dobil kopico izdelkov za usmerjanje mrežnga prometa, ki jih bo združil s svojo linijo HP ProCurve in tako okrepil svojo strategijo Converged Infrastructure, tako da imajo sedaj pokrit cel spekter mrežne opreme. Svoj položaj bodo občutno okrepili na Kitajskem, kjer ima 3Com 28-odstotni tržni delež in koder zbere polovico vseh svojih prihodkov. Prvi je na Kitajskem sicer Cisco, ki ima 49-odstotni tržni delež.

0 komentarjev

Google prevzel DocVerse

Ars Technica - Google je objavil prevzem podjetja DocVerse. Podjetje je bilo ustanovljeno pred tremi leti, ko sta moči združila dva nekdanja Microsoftova uslužbenca. Razvila sta vtičnik za Microsoft Office, ki omogoča sodelovanje z drugimi ljudmi v realnem času. Tako je DocVerse v bistvu razvil dodatek za rabo Officea, ki je sila podobno oblačnim programom Google Docs in Microsoft Office Web. Nič čudnega, da je nanj svoj pogled vrgel tudi Google.

Google pravi, da so ljudje še vedno navajeni na klasično lokalno programsko opremo. Zato jim bo prevzem pomagal pri prepričevanju ljudi, naj preidejo na oblačne rešitve, saj DocVersov program omogoča prehod brez zamenjave delovnega okolja.

Obstoječi uporabniki DocVersa bodo lahko nadaljevali z delom brez težav, medtem ko so nove registracije zaprte, dokler se Google ne določi, kako in kaj. Verjetno ga bodo vgradili v Google Docs. Cene nobeden izmed akterjev ne omenja, se pa neuradno govori o vrednosti 25 milijonov dolarjev. Google Blog.

2 komentarja

Google nadaljuje z nakupi oglaševalcev

CNet - Pred kratkim smo pisali, da Google prevzema AdMob, ki je poznan oglaševalec na mobilnih napravah. Nakupovanje v tej branži se nadaljuje, saj je Google napovedal prevzem podjetja Teracent, ki je prav tako ponudnik oglaševanja. Podjetje se namreč ukvarja s prilagajanjem slik, izdelkov, sporočil, barv v oglasih na podlagi lokacije, jezika, obiskovanih vsebin, lokalnega časa in preteklih preferenc uporabnika. Poenostavljeno rečeno, gredo se popolno personalizacijo oglasov. Google je v blogu, koder so prevzem najavili, zapisal, da bodo z novo tehnologijo dobili boljše rezultate pri oglaševalskih kampanjah, s čimer bodo v končni fazi tudi založniki več zaslužili, uporabniki pa bodo deležni relevantnejših reklam. Nobeno izmed podjetij ni želelo razkriti, koliko bo posel vreden.

0 komentarjev