» »

Vse več matičnih plošč s podporo Bulldozerju

Vse več matičnih plošč s podporo Bulldozerju

MSI 890FXA-GD70 - vrh MSI-jeve ponudbe za AMD

vir: X-Bit Labs

Črno podnožje je AM3+

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Po Asusovi zatrjeni podpori Bulldozerja oz. AMD-jevih procesorjev Zambezi na obstoječih matičnih ploščah podobne vesti prihajajo še iz MSI-ja. Slednji trdijo, da bo na obstoječih matičnih ploščah s podnožjem AM3 in veznim čipovjem iz serije 800 ali 700 mogoče nove procesorje uporabljati zgolj z nadgradnjo BIOS-a. Ta je že na voljo za tri matične plošče, medtem ko bodo izdaje za druge modele sledile kasneje, skupno število podprtih matičnih plošč pa naj bi se ustavilo pri 14. Uradni razlog za novo podnožje je po besedah AMD-jevih predstavnikov vključitev večjega števila funkcij, ki bi jih pri uporabi starih podnožij sicer morali izpustiti, a pri MSI vseeno obljubljajo precej širok nabor podprtih funkcionalnosti, kljub uporabi podnožja AM3. Popolnoma naj bi bil npr. podprt Turbo Core 2.0, ki bo omogočal navijanje posameznih jeder za kar 500 MHz, medtem ko naj bi bilo sicer neaktivna mogoče kar ugasniti, ne le upočasniti.

Skoraj istočasno smo ugledali še vest, da so pri Gigabytu predstavili nove matične plošče, na katerih se nahaja podnožje AM3+. Slednjega prepoznate po črni barvi v primerjavi z belim, ki je značilno za praktično vsa dosedanja podnožja, od Socket A, prek Socket 754 in 939, prek podnožja AM2 in AM2+ do trenutno aktualnega AM3. Tudi Gigabytove rešitve so kakopak osnovane na obstoječih veznih čipovjih iz serije 800 in 700, s čimer je nabor podoben MSI-jevemu. Podrobnejši pogled pravzaprav pokaže, da gre zgolj za nove revizije obstoječih matičnih plošč, torej bi bila morda podpora možna tudi na starejših modelih.

V vsakem primeru vedno večje število obstoječih oz. starih matičnih plošč z uradno podporo procesorjem AM3+ potrjuje govorice, da ima AMD težave z veznimi čipovji iz serije 900. Te naj bi po nekaterih napovedih predstavili že na letošnjem CeBIT-u, ki se je dogajal v začetku marca, a takrat ne čipovij ne matičnih plošč ni bilo na spregled. Obenem naj bi same matične plošče na police trgovin dostavili nekoliko pred procesorji samimi, kar se bo po trenutnih dogajanjih prav tako težko uresničilo.

4 komentarji

jlpktnst ::

Jah, kupim novo plato če so poštimali ahci kontroler... na fx790 se mi dogaja odkar imam 2 diska random freeze zaradi powersavinga in nato ob rebootu fake SMART fail. Potem moram naredit cold boot :) Zaenkrat rešeno z izklopom disk spindowna, to je menda razlog tudi zakaj so vsi preklinjali mobo raid.

FireSnake ::

Pa kaj bi lahko vsaj enkrat šlo gladko ..... ? :|
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Brane2 ::

Saj gre. Nategnili so se v planu, da bi nategnili stranke.

Tako boš sedaj dobil, kar ti prej niso hoteli dati- update BIOS-a za Bulldozer.

Izgubil boš na malenkost počasnejšem HT linku ( who cares ), par W porabe pri CnQ ( glej prejšnje ), Povezava NB-SB bo počasnejša ( za navadne mašine, če ne laufaš gor kakega težkega RAID-4/5/6 who cares ), USB3 ( don't give a crap ATM) itd.

Vseskupaj zanemarljivo ali vsaj na dovolj dober razlog za prehod na novo plato. Tako boš lahko ostal na stari in počakal na naslednjo generacijo za zamenjavo plate...
On the journey of life, I chose the psycho path.

PrimozR ::

USB3 itak že dela na seriji 800 popolnoma normalno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bulldozer zamuja

Oddelek: Novice / Procesorji
286736 (5497) Dr_M
»

Procesorji Sandy in Ivy Bridge bodo med seboj združljivi

Oddelek: Novice / Procesorji
246254 (5434) Jst
»

ASUS bo podpiral Bulldozerje na obstoječih matičnih ploščah

Oddelek: Novice / Procesorji
62977 (2608) 5pellfire
»

Za namizne buldožerje novo podnožje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
6816650 (14880) PrimozR
»

AMD-ju zmanjkuje šestjedrnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
7014565 (11837) Steinkauz

Več podobnih tem