» »

AHCI mode in Windows XP

AHCI mode in Windows XP

Sharky ::

Trenutno mam nameščen Windows 7 x64 in bi rad mel dual boot z Windows XP.

V BIOS-u mam naštiman disk na AHCI mode in mi zard tega pri inštalaciji XP-jev vrže vn moder ekran.

Kokr vem, bi moral na disketo dat driverje in potem F6 pritisnt. Probal sem že ne vem kok gonilnikov pa nič ne pomaga. V bistvu sploh ne vem katere morem točno dat na disketo, ker je na Intelovi strani malo morje tega, potem ti pa še XP-ji med inštalacijo dajo na izbiro 4 varjante za izbrat.

Plato imam Intel DP67BG.
Core i7 6700K | Asus ROG HERO VIII |
Gigabyte GeForce GTX 780 Ti | Kingston HyperX Savage 32 GB |
Samsung 850 Pro 256 GB

Wox ::

Tale STOR_F6_32_10.1.0.1008_PV.exe ti ne dela? Razširiš in kopiraš na disketo tistih 8 filetov.
Commodore 64

Wox ::

Aja. Sej nimaš floppija. Najboljš da slipstremaš gonilnike z npr. nLite.
Commodore 64

Wox, sem probal tele pa ne delajo. Mam zunanji USB floppy...

Nevermind, sem prešaltu na IDE in bom naknadno probu inštalirat driverje za AHCI mode, baje se da...zdej imam pa drug problem in mi ni jasno zakaj, ker sem že večkrat delu dual boot pa je zmerom šlo brez problema. Inštaleru sm XP-je, bootu win 7 dvd in popravu mbr, bcd in boot, tko kot vsi vodiči po netu pravijo, potem sem prišel v windows 7 in namestil EasyBCD, ki mi pa enostavno ne prepozna windows XP, da bi jih dodal v boot.ini. Ne vem kaj narest, počasi že zgubljam živce, ker se zajebavam že cel dan z vsem skupaj.
Samsung 850 Pro 256 GB

Nikonja ::

Ne vem zakaj točno rabiš XP-eje ampak zakaj ih ne virtualiziraš v win 7 ker 7ka ima že ugrajen mod za virtualiziranje xp-a, in ti seveda procesor to mora podpirat. Meni dela super in nobenega problema do zdaj, čeprav ih bolj retko uporabljam in mi se ne da resetirat rač vsakič ko ih rabim.

LP

Rabim jih za starejše igre, bolj natančno za Gothic I in II, ker ju nikakor ne morem usposobit v Win 7 x64. V virtual XP pa ne vem, če jih sploh lahko igraš, ker kokr vem ti tam not da eno navidezno grafično kartico, a ni tko?
Samsung 850 Pro 256 GB

Spc ::

Sharky je izjavil:

Trenutno mam nameščen Windows 7 x64 in bi rad mel dual boot z Windows XP.

V BIOS-u mam naštiman disk na AHCI mode in mi zard tega pri inštalaciji XP-jev vrže vn moder ekran.

Kokr vem, bi moral na disketo dat driverje in potem F6 pritisnt. Probal sem že ne vem kok gonilnikov pa nič ne pomaga. V bistvu sploh ne vem katere morem točno dat na disketo, ker je na Intelovi strani malo morje tega, potem ti pa še XP-ji med inštalacijo dajo na izbiro 4 varjante za izbrat.

Plato imam Intel DP67BG.

Izklopi AHCI in zadeva bo delovala.

Spc je izjavil:

Izklopi AHCI in zadeva bo delovala.

ma ne? a res? :|
Samsung 850 Pro 256 GB

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nadgradnja računalnika (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
12314831 (11429) Kaj
»

Kako dodati XP k že naloženi visti z AHCI v biosu

Oddelek: Operacijski sistemi
193215 (2192) Gutjerez
»

sata drivers & bios

94137 (3807) jackorsen88
»

sata/ide nepravilno razumevanje pojma!

113351 (3024) Icematxyz
»

Kako naj instaliram winxp, če moj novi notebook s sata diskom, ki nima disketnika???H

Oddelek: Pomoč in nasveti
474846 (3428) al3s

Več podobnih tem