» »

Univerzitetna knjižnica v Bathu izmenični tok zamenjala za enosmernega

««
6 / 6
»
»»

BigHugo ::

The man who makes no mistakes does not usually make anything.--William Connor Magee

Človek, ki misli zmotno, na koncu naredi še večjo zmoto. - moja malenkost

Samo te tvoje predpostavke in zmote bi na koncu nekoga krepko stale. A si že kdaj razmišljaj, kdo bi jih plačal. Verjetno misliš, da jih ti ne boš.
LP BigHugo

Pyr0Beast ::

Vsekakor in tudi jaz včasih napišem bedarijo. Preseneča samo vehemenca, s katero zavračaš nasprotne argumente.

Stand up for what is right, even if it is wrong ! ;)
Jaz ne zaupam vsemu kar preberem in kar mi ljudje povedo. Ideje se evaluira in napačne zavrže, pravilne pa shrani. Definicija 'open-mindness'.
Če ne zagovarjaš svojih idej si 'spineless' in se upogibaš kakor drugi hočejo od tebe, tega pa jaz pač ne počnem.

To bi bilo res le pri močno induktivnih bremenih, ker bi se znebil jalove moči. Pri štedilniku, bojlerju in likalniku boš pa rabil enak kabel pri AC in DC.

Hm ?
Zadeva lavfa samo zaradi 325VDC po dratih. Višja napetost, večja prenesena moč. Zaradi karakteristik DC napetosti pa je lahko izolacija enaka, tok pa je odvisen praktično izključno od bakra samega.

In to zna naredit čisto vsak, ki ima štrom v bajti. Don't think so.

Verjetno da ne.
Saj pa potem tudi stikala ne znajo zamenjati, če se iztroši ?

Bom kar danes menjal vse 2,1 mm^2 kable po bajti za 1,5. Stare bom pa ciganom dal.

Če si hočeš dajati delo, ti kar. Lahko jih zamenjaš tudi za 0.75^2 ker delo itak največ stane in drati so ponavadi izkoriščeni večino časa recimo do 10, 20%. :))

Zmotil si se. In to kar nakajkrat v tej temi.

Ajde, citiraj me kje. Razen zabluza glede kvadrata izgub ne vidim drugih napak, ali pa ti nekaj vidiš kar jaz ne ?
Potem pa pozornost obračaš na eno zadevo ter vse ostalo zanemariš.

Zraven smo odkrili napako v enem od linkov, dodali en kup koristnih info v temo. Ter še kaj kar sem pozabil.

Potem pa pozornost obračaš na izolacijo, ki itak zdrži veliko več kot teh 325 V.

Meh. Seveda da zdrži, samo to ni point.

Človek, ki misli zmotno, na koncu naredi še večjo zmoto. - moja malenkost

Vse dokler ne odkrije lastne zmote in jo popravi. - moja vehemenca

“A man must be big enough to admit his mistakes, smart enough to profit from them, and strong enough to correct them.”

Samo te tvoje predpostavke in zmote bi na koncu nekoga krepko stale. A si že kdaj razmišljaj, kdo bi jih plačal. Verjetno misliš, da jih ti ne boš.

Ja no. Končni potrošnik je do sedaj še vse sam plačal. Saj ni kot da bi denar rasel na drevesih in te na omrežje priključijo praktično zastonj.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

TESKAn ::

Saj pa potem tudi stikala ne znajo zamenjati, če se iztroši ?

Če se iztroši != smo zamenjali AC z DC.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Če se iztroši != smo zamenjali AC z DC.

Seveda. Samo zgleda da uporabnik ne bo nič menjal pri morebitnem prehodu na DC in bodo to naredili inštalaterji, am I right ?

steev ::

Zmotil si se. In to kar nakajkrat v tej temi.

Ajde, citiraj me kje. Razen zabluza glede kvadrata izgub ne vidim drugih napak, ali pa ti nekaj vidiš kar jaz ne ?
Potem pa pozornost obračaš na eno zadevo ter vse ostalo zanemariš.

Ta zabluza se je vlekla 3 strani.
:|

TESKAn ::

Seveda. Samo zgleda da uporabnik ne bo nič menjal pri morebitnem prehodu na DC in bodo to naredili inštalaterji, am I right ?

Inštalaterji bodo menjali povsem dobra AC stikala za DC stikala. Ti ne vidiš problema z menjanjem par milijonov dobrih stikal samo v Sloveniji?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

A. Smith ::

Zraven smo odkrili napako v enem od linkov, dodali en kup koristnih info v temo. Ter še kaj kar sem pozabil.

Blede se ti. V tistem linku na hamradio ni nobenih napak. In z enosmerno napetostjo ne spraviš več moči po istem preseku čez. Enkrat te bom do konca rasturil, ampak trenutno nimam časa za to.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Ta zabluza se je vlekla 3 strani.

Ali pa če bi se 10. Tvoje prisostvovanje načeloma ni potrebno.

Inštalaterji bodo menjali povsem dobra AC stikala za DC stikala. Ti ne vidiš problema z menjanjem par milijonov dobrih stikal samo v Sloveniji?

Nah. Jih pač prodaš tistim zaostalim narodom ki še furajo AC tok :))

Blede se ti. V tistem linku na hamradio ni nobenih napak. In z enosmerno napetostjo ne spraviš več moči po istem preseku čez. Enkrat te bom do konca rasturil, ampak trenutno nimam časa za to.

Ti kar. Jaz pa tudi nimam časa da ugibam kje bi me razturil. Pravtako čakam, da mi dokažeš da je tisti link popolnoma pravilen.

Zgodovina sprememb…

««
6 / 6
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Enosmerni tok in FID stikala