» »

Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

««
3 / 20
»»

Zero0ne ::

Sims je izjavil:

@Ice

Kako nastavim črno ozadje ikon, kot je na zgornji sliki?

Hvala.

EDIT:

Sem našel:
CompizConfigSettingsManager -> UbuntuUnity Plugin - > Backlight Off


sims


Osebno uporabljam "Backlights toggle", ker se tako jasno vidi, katere aplikacije trenutno tečejo. Kar uporabna in dokaj estetska zadeva.
uname -o

Icematxyz ::

Zanimiv "feature" je tudi ta, da če datoteko z miško pomakneš nad "Unity Launcher", da se osvetlijo le aplikacije, ki to datoteko odpirajo.

Za lastnike Epson (Inkjet) tiskalnikov (modeli po letu 2005) bo ta "feature" v Natty Narwhal velika pridobitev za udobnost uporabe:

Ubuntu 11.04 will automatically download and install the correct Epson printer driver when connecting an Epson printer to your computer.


 Epson Inkjet

Epson Inkjet



Currently, in order to use Epson printers on Linux PCs, it is necessary to manually download the appropriate driver from the AVASYS website. In order to improve the user experience for Epson printer owners using the Linux OS, Epson and AVASYS collaborated with the Linux Foundation*3 to make the automatic printer driver download service possible. As a result, the automatic download function has been included in the Linux distribution*4 "Ubuntu*5 11.04", due to be released at the end of April 2011. For this distribution, users will be able to automatically download the driver just by connecting the printer, enabling much simpler set up.


 Diagram Poteka

Diagram Poteka



Till Kamppeter, leader of the OpenPrinting project, commented: "...This will be the first time that a Linux system downloads distribution-independent driver packages triggered simply by connecting the appropriate device. This makes printer setup and printing "just work", and faster and easier than on most other operating systems..."


Epson and AVASYS novica & OMG

Kljub vsej enostavnosti uporabe, ki jo prinaša Natty Narwhal, pa tudi "Power User" zlahka naleti na kaj uporabnega:

 Custom Quicklists

Custom Quicklists



...I’ll admit when Mark announced that Unity would be the new desktop for Ubuntu, I was skeptical...


...I didn’t know how much I liked it until I had to stop using it for a week and a half...


Jamie Strandboge & Jorge Castro

Sims ::

@Zero0ne

Hvala, mi je še bolj všeč.

RejZoR ::

Kdaj nej bi izšla verzija 11? Me mal mika, da bi si jo fliknil na netbooka zdej ko bom dobil SSD-ja.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

dux ::

Upanje je v nasih odlocitvah

Zvezdica27 ::

Icematxyz ali kdorkoli to ve:

današnja novica, da bodo Ivy bridge Intel procesorji zunanje monitorje kontorlirali preko vgrajene grafike, ki je objavljena na Slo-tech: http://slo-tech.com/novice/t463729#crta

Ali to pomeni, da poleg Nvidia Optimus čipov (kar pomeni skoraj vsi laptopi) tudi ATI ne bo več deloval pod Linux (če bo izris vedno kontroliral vgrajeni Intelov čip)? Ali bo še vedno na voljo BIOS switch (kot recimo na Thinkpadih z Nvidio Otimus čipi)?

Torej je dejansko prihodnost Linuxa na Intelovih procesorjih v Intel HD grafiki?

Če je temu tako, potem lahko rečem samo eno besedo: SRAMOTA. Fuj in fej.

zz

Zero0ne ::

Ne, gre za (opcijsko) integrirano grafiko. Sicer pa za GNU/Linux še vedno velja da sta kar se grafike tiče najbolje podprta Nvidia in Intel.
uname -o

jan_g ::

Nvidia optimus je menda tehnologija tesno v povezavi z windows 7:
Optimus technology leverages Windows 7's ability to allow two independent graphics drivers to be active at the same time.


Dokler na linuxu ne bo kaj podobnega, nvidia ne bo naredila driverja z optimus tehnologijo za Linux. Problem so tisti laptopi, kjer se ne da v biosu izbrati, katero grafiko (integrirano ali diskretno) želiš uporabljati - pri takih ti ostane samo integrirana intel grafika, diskretna nvidia pa ostane zgolj mrtva teža, ali še huje (v nekaterih primerih) dela v prazno, ker je ne moreš izklopiti in ti žre baterijo.

EDIT: še en citat:

"The beauty of Optimus is that it leverages standard industry protocols and APIs to work. From relying on standard Microsoft APIs when communicating with the Intel IGP driver, to utilizing the PCI-Express bus to transfer the GPU‟s output to the Intel IGP, there are no proprietary hoops to jump through. NVIDIA‟s new hardware and software design seamlessly blends into the existing frameworks.

One of the primary advantages of Optimus compared to Switchable Graphics is that it does not need additional hardware like multiplexers. An Optimus implementation's simplicity reduces
costs, eases design and verification effort, and speeds time to market. As noted earlier, all display connections are made directly to the IGP. Regardless of which display adapter is
processing the workload, the IGP will push the output to the display."

The above quote is key to what makes Optimus different from traditional switchable graphics. With traditional switchable graphics there is a physical display switch between GPUs. This is why the screen blanks for a second or two when switching. With Optimus there is no direct connection to the display for the Nvidia GPU. So turning off the Intel GPU would essentially result no Nvidia GPU display.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jan_g ()

poweroff ::

Hehe, držimo pesti, da bi bilo tole res:

Macs are grey, Windows are blue, Narwhals are pretty, And so are you.
sudo poweroff

dux ::

@Zvezdica: Intel Sandy Bridge grafika na Linxu kar lepo dela. Glej tu.

@Zero0ne: Ne vem, če je temu še tako. Predvsem za starejše kartice ima IMO ATI boljšo podporo.
Upanje je v nasih odlocitvah

techfreak :) ::

Zero0ne je izjavil:

Ne, gre za (opcijsko) integrirano grafiko. Sicer pa za GNU/Linux še vedno velja da sta kar se grafike tiče najbolje podprta Nvidia in Intel.

Nvidia pa podpira. Hah. Kje si ta vic pobral?

Zero0ne ::

Če nimaš ideoloških problemov z uporabo ne-prostih gonilnikov, je za večino hardwara boljša podpora kot pri AMD. Pa tudi prosti gonilniki hitro napredujejo.
uname -o

Zvezdica27 ::

lp,

Sandy bridge grafika dela na Linux (če govorimo o Intelovem čipu9. Problem je, ker Nvidia čip ne dela (optimus ne dela na Linux, noben čip, razen če se da v BIOS izklopit optimus, kolikor vem to omogočajo samo Thinkpadi).

Aja, oprostite - nisem navedel - govorimo seveda za laptope. Za desktop to odpade.

Glede na novico, bo v Ivy bridge tako, da bo Intelov čip v VSAKEM PRIMERU kontroliral displaye - analogija z optimusom (kjer noben Nvidiin optimus čip ni podprt ravno zaradi tega ker Nvidia računa, Intel pa pošilja podatke na display) poraja moje vprašanje:

Bo od Ivybridge naprej na laptopih v Linux možna samo Intel HD grafika?

Ali bo treba v laptopih posegati po (fuj) AMD procesorjih?

Problem leži v X, saj sodeč po forumih ne omogoča dvojnih čipovij.

Torej še enkrat (in velja samo za laptope). nisem bil jasen.
zz

dux: tisti test je bil seveda opravljen na desktopu, kjer težav ni (sodeč po tem kar vem)

Na laptopih pa na Nvidio kar pozabi (razen očitno na Thinkapdih in System 76)

zz

Zgodovina sprememb…

Icematxyz ::

NVIDIA Optimus deluje trenutno le pod pogojem, da uporabljaš Windows 7. Se pravi Ubuntu (Linux) uporabnik (in seveda tudi uporabnik kakšnega drugega OS, ki ni Windows 7) bo imel s tehnologijo "NVIDIA Optimus" v tem trenutku težave.

Najverjetneje ne moreš uporabljati NVIDIA GPU ampak le integriran (Intel) GPU (ni izbire ali / ali). Verjetnost, da bo NVIDIA GPU ob tem kljub temu "praznil baterijo" je pa dokaj velika.

dux ::

Sicer ne uporabljam takšnih sistemov, vendar pa je sodeč po tem članku delayed Gpu swithching nekaj časa že na voljo.

Po temle blogu sodeč pa se že nekaj časa dela tudi na Hot gpu switchingu. Komentar enega od razvijalcev glede Optimus Prime.

the PRIME work is currently being redone, I was able to play openarena on an nv50 displaying on an ironlake yesterday afternoon. I'm also hoping Ben can get the nvidia PCOPY engine going. I'm hoping to push the various bits upstream on this effort and at try and figure out how to configure things for users. I'll hopefully write up a design document so people can review the design before I push the code out.

Na menjavi grafičnih kartic bo delalo tudi nekaj študentov preko Google summer of code, zato bi lahko ta preklop morda deloval že v jesenskih distribucijah.
Upanje je v nasih odlocitvah

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dux ()

jan_g ::

>Sicer ne uporabljam takšnih sistemov, vendar pa je sodeč po tem članku delayed Gpu swithching nekaj časa že na voljo.
>Po temle blogu sodeč pa se že nekaj časa dela tudi na Hot gpu switchingu. Komentar enega od razvijalcev glede Optimus Prime.

Tradicionalni gpu switching ni isto kot nvidia optimus in kot zgleda v prihodnosti default za Ivy Bridge. Kolikor jaz vem (sem ravno mesec ali dva nazaj gledal za nov laptop), zaenkrat ni opcije, da usposobiš to novejšo tehnologijo, kjer ima izključno integrirana grafika dostop do displaya, diskretna pa samo računa, kot je že povedal višje zvezdica. Zato sem tudi vzel ati namesto nvidio. Upam, da bo podpora prišla čimprej, ker take stvari tudi odvračajo ljudi od linuxa. Nvidia optimus je že več kot leto dni stara tehnologija in fajn bi bilo, da se naredi kakšen korak naprej tudi na linux strani. Jaz sem takrat, ko sem kupoval, videl tudi en site, kjer je zbran team, ki se ukvarja prav s tem problemom, ampak otipljivih rezultatov še ni za končnega userja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jan_g ()

Zvezdica27 ::

lp,

torej glede na vse napisano drži: Ivy bridge prenosniki bodo na laptopih pod Linux delali samo z Intlovo grafično, ker bodo šli vsi displayi obvezno čez Intla. Tudi Ati.

Trenutni sandy bridge še ni tako hud (Ati recimo zaobhaja Intel, Nvidia pa pač to celo promovira).

Bravo. Super. Gotovo obstaja kaka nagrada ali priznanje za tak debilizem.

b

jan_g ::

Zvezdica, ne se jeziti. Že odkar uporabljam linux, je tako, da je pametno kupiti prenosnik, ki je kakšno generacijo zadaj. Pri najnovejših so vedno problemi z: grafiko, sleep/hibernate, dodatnimi knofi na tipkovnici in podobno. Tudi v tem primeru je tako, čeprav je res, da je trenuten problem hujši, ker je menda potrebno narediti skoraj celoten rewrite drobovja v x strežniku.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jan_g ()

Zvezdica27 ::

... kar se seveda ne bo zgodilo (rewrite X), niti firme ne bodo prepisovale generičnih BIOSov (razen Lenovo na Thinkpadih), niti Nvidia ne misli Optimus prenesti/prepisati na Linux (open source ter zaprtokodni pa ne delajo na Optimus).

Mah jezen sem tudi zato, ker se trenutno to da obiti (Sandy, switch v BIOS), po novem pa to sploh ne bo več možno (v Ivy, se mi zdi, kolikor razumem, če prav berem novico).

Ker sem našel skoraj best buy laptop, pa ima seveda Nvidia optimus tehnologijo. In sem ga že skoraj kupil, morš mislit... in pol mi še punca (pardon, mati mojih otrok, torej recimo ji žena) reče - pa saj kaj pa je narobe z windows? Banda.

ah. Jaz vam povem, tole bo pokopalo linux (pri širših množicah), zraven s tem da je čedalje manj in manj računal brez sistema na trgu. Ker če se še meni zdi brezveze, kaj šele pri nekem povprečnem uporabniku.

Bomo videli, kaj bo apple stuhtal - morda so zato govorice, da gredo na ATI.

zz

Zgodovina sprememb…

opeter ::

Kako pa so to rešili pri Macih? Saj tam imajo tudi dva GPU-ja (integriranega in ločenega). En čas si se moral odjaviti iz sistema (oz. ponovno zagnati računalnik), če si želel uporabiti drug GPU. Če dobro vem, to pri letošnjih Applovih sistemih več ni potrebno.

Ali bi se dalo to nekako rešiti tudi v Linuxu?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

jan_g ::

Kolikor sem pred kratkim gledal macbook pro-je, imajo ati oz. amd, ne pa nvidio. Je pa tam kljub vsemu situacija drugačna, ker Apple poskrbi za driverje oz. imata tudi ati in nvidia verjetno velik interes, da vse dela, tako kot mora.

Starejši macbooki pa imajo verjetno tradicionalni gpu switching, ki dela tudi na linuxu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jan_g ()

Icematxyz ::

Ali bi se dalo to nekako rešiti tudi v Linuxu?


Kratek odgovor je ne. Če želiš uporabljati Ubuntu zaenkrat ne kupuj strojne opreme, kjer je uporabljena NVIDIA Optimus tehnologija, ker boš imel težave. Se pravi lahko boš uporabljal le Intel GPU, NVIDIA GPU pa ne.

To še pa ni vse. Pri nakupu prenosnika, ker ga ne kupiš ravno vsako leto, kot Ubuntu uporabnik moraš vedeti, da prihaja Wayland.

Bolj ali manj se ve, kateri gonilniki so v tem trenutku primerna izbira za Wayland...

opeter ::

Aha, hvala obema za odgovor.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Icematxyz ::

Na voljo je Ubuntu 11.04 Beta 2. Medtem pa kot kaže vse več in več Ubuntu uporabnikov ugotavlja, da Unity vendarle je korak v pravo smer:

 Ubuntu Unity

Ubuntu Unity



After all this time spouting off how Mark Shuttleworth has made a huge mistake (switching to Unity), I am happy to say the mistake was really mine. But how? Why? Huh?


Ubuntu 11.04: Small issues, big win

Uporabniku je na voljo storitev Ubuntu One:

 Ubuntu One Control Panel

Ubuntu One Control Panel



 2GB Free

2GB Free



Primer uporabe Ubuntu One.

Ko se sprehajaš mimo prodajnih polic, kako točno prepoznaš, če ima strojna oprema prednameščen Ubuntu OS? Prepoznaš jo seveda zlahka:

 Kogan Agora PRO 12

Kogan Agora PRO 12



Kogan & Kogan Agora & OMG

 2.5 Stable

2.5 Stable



http://www.blender.org/

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

V danasnjem daily buildu je popravljen tudi fglrx AMD driver. Stvari delajo out of the box tudi po instalaciji restricted driverja.

Icematxyz ::

Lepo.

b ::

Jaz sem zadevo dal na netbooka (Acer Aspire One D520 če se ne motim), pa je vse skupaj precej buggy... Na srečo mi to ni primarni računalnik. Na tem (Asus M2N-E, athlon x2 4800+) imam tudi 11.04, ampak ne z Unity-jem, ker je bil pred par tedni še precej neuporaben na več monitorjih. Zanimivo pa nisem imel nobenih težav z nvidia proprietary driverjem, mogoče je ostal od 10.10 :)

Na netbooku z Unityjem je pa tako, da vse skupaj občasno zmrzne in ne morem niti alt-tab-at med okni, niti klikat na indikatorje... včasih se to popravi, včasih moram preklopit v konzolo in restarta gdm... Dogaja se, da se po suspendu ne pojavi okno za vnos gesla, tako da moram spet restartat cel gdm... take neumnosti. Na žalost nimam časa za pisanje bug reportov, a sem prepričan, da nisem edini s podobnimi težavami.

Prepričan sem, da se bo to uredilo, Unity gre po mojem v pravo smer in je zelo uporaben, sploh na manjših zaslonih.

Bolj me skrbi Firefox... postaja obupno bloated :( Sicer uporabljam precej pluginov in mogoče je težava v kakšnem (ali več) od njih... žal si težko uporabljam uporabo browserja brez njih. Lahko kdo pogleda, koliko RAM-a mu požreta Firefox in Thunderbird?

firefox-bin 1522m 799m 35m
thunderbird-bin 878m 140m 24m

Oba imata podobno razliko med RSS in VIRT, okrog 730MB. Predvidevam, da so to deljene knjižnice, ki pa jih uporabljata samo tadva. Ogabno.

rio972 ::

Ubuntu One - zadevo so lepo poštimali. Končno deluje, kot bi moralo.

BTW, Evolution dopušča sinhronizacijo kontaktov z Ubuntu One iz Personal adresarja, medtem ko za (uvoženega) Googlovega ne ponudi možnosti (?).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rio972 ()

Icematxyz ::

Lahko kdo pogleda, koliko RAM-a mu požreta Firefox in Thunderbird?

firefox-bin 1522m 799m 35m
thunderbird-bin 878m 140m 24m


FireFox brez nameščenih dodatkov po zagonu porabi nekaj krat manj sistemskih sredstev od teh vrednosti. Thunderbird v testni namestitvi 11.04 še nimam nameščen.

@rio972

Ne uporabljam Evolution ampak če prav razumem lahko kopiraš stike v Ubuntu One imenik iz drugih imenikov ročno? Ne vem pa kako to deluje ali če bi moralo to delovati samodejno.

Drugače pa dokaj pričakovana poteza. Oracle predaja OpenOffice.org skupnosti.

Oracle blog, OfficeBuzz, h-online...

Zgodovina sprememb…

Icematxyz ::

S pomočjo "Zeitgeist Global Privacy" GUI orodja bo uporabnik lahko:

 Blokiral Program

Blokiral Program



 Celotno Mapo

Celotno Mapo



 Počistil zgodovino

Počistil zgodovino



...

That means you'll be able to blacklist your "highly confidential" (read: porn) files from ever showing up in any application that uses Zeitgeist (Unity, Synapse and so on).


WebUpd8

Zgodovina sprememb…

Sims ::

hm ... morda hecno vprašanje.

Kako zaženem tale zeigeist? Nikjer ga ne najdem. Synaptic ter Programsko središče kažeta, da je nameščeno. Med programi ni zagonske datoteke Alt F2 tudi nič ne zažene ...

Hvala.

Sims

Icematxyz ::

Zeitgeist je že zagnan. Uporablja se za na primer prikaz največkrat uporabljenih aplikacij, odprtih datotek in map s strani uporabnika.

Zgodovina sprememb…

Sims ::

aha ... Sem mislil, ker v 10.10 sem lahko zagnal in je tam bil neke vrste grafični prikaz.

dux ::

@Sims: Tisto pa je verjetno začelje za Zeitgeist, ki se imenuje gnome activity journal.
Upanje je v nasih odlocitvah

Sims ::

Pozdravljeni,

ker pač rad testiram moj Ubuntu, sem prišel do naslednjega programa: Gwibber 3.0.0.1. Torej, ponuja direktno komunikacijo na Facebook , Twitter itd ... Noter dam FB račun in celo mi prikaže zadnji post pač od enega od prijateljev. Si mislim ok, bom odgovoril. Napišem tekst, dam pošlji in .... Nič. V redu, bom pa nekaj na svoj zid napisal. Napišem tekst, dam pošlji ... Nič. Aja, sem pa dal pri kreiranju računa pošlji, sprejmi sporočila.

Torej, zadeva sploh deluje ali v čem je fora? Kdo to uporablja?

@dux: Da, to je bilo to. Hvala.

Sims

BigWhale ::

Sims je izjavil:

Pozdravljeni,
ker pač rad testiram moj Ubuntu, sem prišel do naslednjega programa: Gwibber 3.0.0.1. Torej, ponuja direktno komunikacijo na Facebook , Twitter itd ... Noter dam FB račun in celo mi prikaže zadnji post pač od enega od prijateljev. Si mislim ok, bom odgovoril. Napišem tekst, dam pošlji in .... Nič. V redu, bom pa nekaj na svoj zid napisal. Napišem tekst, dam pošlji ... Nič. Aja, sem pa dal pri kreiranju računa pošlji, sprejmi sporočila.
Torej, zadeva sploh deluje ali v čem je fora? Kdo to uporablja?


Naceloma stvari delujejo, a lahko kam uploadas $HOME/.cache/gwibber/gwibber.log datoteko?

Sims ::

Trenutno ne vem kam bi uploadal. Sem pogledal file, nič nenavadnega nisem zasledil(no glede na to, da nimam pojma kaj gledam ;D). Recimo tole se mi vidi ok

2011-04-17 09:07:35,191 - Identi.ca - INFO - Account Changed: {"username": "Simon Ho\u010devar", "uid": "100000431813675", "service": "facebook", "color": "#3B57C4", "receive_enabled": true, "access_token": ":KEYRING:10", "send_enabled": true, "id": "566df30e68bd11e0b82c00219bcdcec7"}
2011-04-17 09:08:00,683 - Gwibber GNOME Client - INFO - Gwibber Client closed
2011-04-17 09:08:05,569 - Gwibber GNOME Client - INFO - Running from the system path
2011-04-17 09:08:20,152 - Gwibber GNOME Client - INFO - Gwibber Client closed
2011-04-17 09:08:38,339 - Identi.ca - INFO - Loading complete: 4 - []
2011-04-17 09:13:38,404 - Identi.ca - INFO - Loading complete: 5 - []
2011-04-17 09:18:38,415 - Identi.ca - INFO - Loading complete: 6 - []
2011-04-17 09:23:38,070 - Identi.ca - INFO - Loading complete: 7 - []
2011-04-17 09:28:38,166 - Identi.ca - INFO - Loading complete: 8 - []

Zadeva se potem ponavlja. Edino pri Uporabniku je malo hecno. Moj priimek ima šumnik in nastane kvaka.

Naj bom na kaj pozoren? Zanimivo še to, da v Try mi piše nova sporočila 87. Ko pa pogledam v sam gwibber, je pa not še vedno tisti prvi post od prijatelja, ki ja je prvioč naložlo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sims ()

BigWhale ::

Na pastebin.org lahko zalimas celo datoteko. :)

Ugasni Gwibber (Gwibber | Quit), pobrisi gwibber.log, potem zazeni ponovno in probaj poslati sporocilo. Potem pa zalimaj log file na pastebin.

Sims ::

Skoraj ne rabim nič uplodat. Sem naredil kot si napisal. Sedaj je v log failu tole:

2011-04-17 21:12:01,235 - Gwibber GNOME Client - INFO - Running from the system path
2011-04-17 21:12:02,677 - Gwibber Service - INFO - Running from the system path
2011-04-17 21:12:17,081 - Identi.ca - INFO - Loading complete: 1 - []
2011-04-17 21:12:45,971 - Identi.ca - INFO - Loading complete: 2 - []

To je to ... Druga ni noter.

BigWhale ::

ah... pardon pozabil.

Ko ugasnes gwibber, ga pozeni iz terminala

$ gwibber-service -d
$ gwibber -d

Da bo sel v debug mode. Potem bo vec vsebine... :)

Sims ::

BigWhale ::

Strange, tukajle v logih ni nicesar o tem, da bi ti karkoli posiljal.

Pyr0Beast ::


Na netbooku z Unityjem je pa tako, da vse skupaj občasno zmrzne in ne morem niti alt-tab-at med okni, niti klikat na indikatorje... včasih se to popravi, včasih moram preklopit v konzolo in restarta gdm... Dogaja se, da se po suspendu ne pojavi okno za vnos gesla, tako da moram spet restartat cel gdm... take neumnosti. Na žalost nimam časa za pisanje bug reportov, a sem prepričan, da nisem edini s podobnimi težavami.

Probaj izklopit screensaver in lock screen pri screensaverju.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Sims ::

@BW

Da, probal sem pa odgovorit na status od prijatelja in pač le, da napišem svoj status ... Ko dam pošlji se ni zgodilo nič. Sem pa izbrisal FB iz Gwibberja in dodal novega. Pa ostaja situacija enaka. A moram na FB strani kake nastavitve spremenit?

Sims

BigWhale ::

Strange, bom mal povprasal v ce je kak known bug... Jaz sicer ne vem za nobenega. Precejkrat se zgodi, da FB spremeni svoj API ali kaj podobnega.

Enkrat je bil Gwibber blokiran, ker so na Facebooku trdili, da Gwibber spama njihov API. Na koncu se je izkazalo, da je slo za bug v Facebook APIju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Aston_11 ::

V prejšnjih verzijah je bil v synapticu ubuntu-restricted-extras, ki ga sedaj ne najdem. Ima ta zadeva kakšno novo ime?

dux ::

@Aston_11: Če si v installerju pri prvem vprašanju obkljukal nekaj podobnega kot "namesti kodeke", potem je paket že nameščen.

Sicer pa je ime paketa enako in se nahaja v multiverse.
Upanje je v nasih odlocitvah

Aston_11 ::

dux je izjavil:

@Aston_11: Če si v installerju pri prvem vprašanju obkljukal nekaj podobnega kot "namesti kodeke", potem je paket že nameščen.

Sicer pa je ime paketa enako in se nahaja v multiverse.



Ne, to pa sigurno nisem obljukal. Bom pogledal multiverse.

Edit: našel, v multiversu. Hvala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

b ::

Icematxyz je izjavil:

Lahko kdo pogleda, koliko RAM-a mu požreta Firefox in Thunderbird?

firefox-bin 1522m 799m 35m
thunderbird-bin 878m 140m 24m


FireFox brez nameščenih dodatkov po zagonu porabi nekaj krat manj sistemskih sredstev od teh vrednosti. Thunderbird v testni namestitvi 11.04 še nimam nameščen.



firefox -safe-mode, odprtih 5 tabov (ob zagonu ni bilo bistvene razlike):
PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND
9213 b 20 0 797m 178m 27m S 3 18.1 4:05.96 firefox-bin

wtf?

Na 10.10 sem uporabljal oni firefox PPA za FF4, tukaj pa ne...

rio972 ::

Ne vem, če gre za bug ali kaj drugega;

Včasih se mi na vrhu Unity launcherja (ali orodne vrstice) pojavita dva bela/prazna kvadratka. Sicer ne motita pri uporabi.

[screenshot](http://i.imgur.com/zcKBn.jpg)

edit : predvidevam, da je zaradi odprtokodnih gonilnikov. ATI-jevih raje ne tikam tako zgodaj.

Imam ATI kartico z Natty-jevimi gonilniki. Drugače gonilniki delujejo (več ali manj) OK.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rio972 ()
««
3 / 20
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ubuntu 10.10 - 10 Out Of 10 (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1093159058 (116651) Icematxyz
»

Ubuntu Oneiric Ocelot 11.10 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Operacijski sistemi
813180803 (146742) Icematxyz
»

Ubuntu 12.04 Beta je nared, Unity za vse (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
10629766 (25043) MrStein
»

Izšel Ubuntu 11.04 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
20648167 (38029) Icematxyz
»

Izšel Linux 3.0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
7725636 (22869) MrStein

Več podobnih tem