» »

Najlepša leta..dijaška ali študentska?

Najlepša leta..dijaška ali študentska?

žana ::

Veliko jih je mnenja, da so študentska leta najlepša, drugi pa pravijo, da je ravno v srednji šoli najboljše. :)
pa me informativno malo zanima kot bodočo študentko kako je kaj z vašimi izkušnjami? :)

Lep pozdrav :D

bigbada ::

Dijaška.
Sedaj, ko sem na računalniškem faksu so same slabe stvari:
-ni punc
-čudni sošolci:zateženi, preveč geekasti, nič socialni, sam na svojo rit gledajo
-za faks je treba cel dan delat(kao bolonc je easy-my ass)-si na faksu cel dan, potem pa še dobiš vaje, prideš domov, delaš vaje... in potem ti mine do vsega, da bi še sploh kaj lepega počel. včasih sploh nimaš časa za spanje, ker se moraš ubadati s faksom. jebejo te u glavo. preveč stvari ti nalagajo. skos moraš delat. ni prostega časa nič. če pa si ga vzameš, pa se slabo konca s faksom. tehnični faks, predvsem kaki taki, kjer imaš doma vaje za delati so pain in the ass. če se vpišeš na kaki EPF ali FDV ali pravo je situacija lepša.. lahko žuraš kolko hočeš, pred izpitom se kak teden piflaš in to je to.. narediš
-dijaška leta so vsekakor lepša.

Smurf ::

Po mojih izkušnjah imaš v gimnaziji manj skrbi in več časa, na faksu pa se učiš tisto kar te dejansko zanima, poleg tega pa imaš tudi večjo svobodo. Tako, da ima oboje svoje pluse.

ali3n ::

študentska; definitivno
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

logit ::

Najlepše je bilo v osnovni šoli.

...nedolžna leta, ko je bil vsak petek po pouku praznik zase. Nogomet na šolskem igrišču, kolesarjenje s prijatelji, poletne počitnice niso bile delovne, po pouku si laufal domov gledat magajvera, tovarišice in tovariši namesto profesorjev, šolski copati, šolska malica, junij ko smo nestrpno čakali dan ko se odpre bazen na Kodeljevem, šolski izleti, rolarji in "strgana" kolena, zimsko kepanje pred in po pouku, kasete, cd playerji in gameboyi,...

thor24 ::

+4

Zdej si me pa peljal nazaj ja!

Glede vprašanja pa tako: po mojih izkušnjah imaš dva tipa ljudi.

Ljudi ki so v srednji šoli pridni (sošolka iz prve klopi, od katere si prepisoval nalogo :D) in na faksu doživijo razodetje, KMŠ postane center sveta. Ti bodo prisegali na študentska leta :D

Drugi tip ljudi pa pride na faks z mislijo da boljše kot je blo ta 4 leta v srednji itak ne more bit (npr. naredil sem srednjo pa še sam ne vem kako oz. kdaj), in jim faks ne ponuja takega presežka (nekaj v smislu, saj zdaj je fajn, ampak kolk smo ga pa včasih sral :D).

Ostali ki ne spadajo v zogrnji kategoriji bodo pa po vsej verjetnosti odgovorili "ne vem"!

_Dormage_ ::

vrtec definitivno! :P

MKC00 ::

dijaška ali študentska?

- Dijaška 4 Me
@bigbada :D
sem tudi na računalniškem (k sreči že proti koncu prve stopnje). sigurno je drugačen odnos med sošolci na faksu ali na srednji. čeprav se tudi na faksu najdejo dobri sošolci (sem na VSŠ, jih je pa na UNI morda manj takih).
- sigurno več 'zaje*ancije' na srednji kot sedaj.
- zavedaš/zavedam se, da sem že 'star' :D hehe

usoban ::

Študentska, definitivno.

Ko sem hodil v srednjo šolo sem moral vstajat ob petih zjutraj, zdaj pa lahko spim do enajstih :D

crazyLIKEme ::

Dijaška :D

Drugo mesto, brez nadzora staršev in vzgojitelj v domu, ki se ga je dalo okoli prsta vrteti. Kaj češ lepšega?

Drugače pa mi tudi kot študentki ne gre slabo :DD Pač drugačne in vedno nove izkušnje :DD
http://crazyl1keme.deviantart.com/

gendale ::

dijaška definitivno
mogoče imaš res malo manj svobode (recimo zgodnje ustajanje), ampak po drugi strani pa nimaš praktično nobene odgovornosti, vse ti je prinešeno k riti, za teste se učiš maksimalno 2 dni pa še vedno dobiš 3 ali 4, vsak petek si pijan in ti je kul, ...
še najboljši je bil 4. letnik, ko nam je razredničarka nehala pisat neopravičene (če nisi ravno šprical cel teden) in si lahko tudi zjutraj spal malo dlje :)

kot študent je pa drek
sicer na večini stvari ni obvezna prisotnost in teoretično lahko spiš do 12, ampak dejansko, če hočeš naredit, je pametno kdaj priti na kake vaje in predavanja :)
sam si odgovoren za praktično vse, če zamudiš kak rok za oddajo seminarske, se boš zlo težko zmenil, da prineseš čez en teden in če je ta seminarska pogoj za izpit....
za večino izpitov se je treba učit malo več kot 2 dni
alkohol počasi izgubi svoj čar (hkrati postane pitje rahlo drago, ko večini ni kul flaša vodke + park ampak hočejo pit po lokalih/klubih)
počasi je treba začet delat
bolonci imajo pa sploh drek, ker je skoraj povsod obvezna prisotnost (vsak kakor sem slišal)

aja, pa večino dijaških let si mladoleten, kar je tudi velik +, če pride do kake pizdarije
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gendale ()

atena85 ::

definitivno študentska, več prostega časa, svobode, sem sicer s fdvja, ampak mamo tudi pri nas ogromno sprotnega dela zarad bolonjca, tko da to ne uide, sam še zmeri je dost manj stresno kot gimn. z mio kontrolkami in nenapovedanim spraševanjem. poleg tega smo bli še od 21h naprej zaklenjeni v dijaški dom, tko da no night life :S

mare_ ::

absolutno študentska. več svobode, več časa (dajte no, v srednji šoli je bilo treba vstajati ob šestih, trajalo je do dveh, treh... sem imel vsaj to srečo, da se mi ni blo treba vozit), več ljudi spoznaš, več možnosti imaš, da počneš, kar hočeš in kar te zanima, toliko si že starejši, da te približno resno jemljejo pa še vseeno nisi čisto odrasel, lahko hodiš okoli po svetu brez kakšnih posebnih skrbi... skratka kul je :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mare_ ()

KaRkY ::

Najlepša leta študentska?, dijaška? nikoli. To je bil najhujši čas kar jih je blo za mene, najlepša leta so mi sedaj ko sem redno zaposlen in stojim na lastnih nogah.
When you look long into an abyss, the abyss looks into you

bigbada ::

atena85 je izjavil:

definitivno študentska, več prostega časa, svobode, sem sicer s fdvja, ampak mamo tudi pri nas ogromno sprotnega dela zarad bolonjca, tko da to ne uide, sam še zmeri je dost manj stresno kot gimn. z mio kontrolkami in nenapovedanim spraševanjem. poleg tega smo bli še od 21h naprej zaklenjeni v dijaški dom, tko da no night life :S

Ko berem takšne stvari mi je kar žal, da se nisem vpisal na FDV.

D3m ::

Najboljša leta so, ko si sam svoj gospodar in imaš redno zaposlitev.
|HP EliteBook|R5 6650U|

šernk ::

odvisno kaj pogledam...po eni strani dijaška, po drugi študentska.

v dijaških letih smo se precej manj družili z drugimi, bila je tista pijača v času ko se ti ni dalo iti h pouku, ter vikend, ostalo pa preko računalnika.

sedaj pa skoraj vsak večer, če ne drugega greš z nekom na večerjo, pride vikend skočiš spet na kakšno pijačo ali dve, če si znaš razporedit pravilno čas ga imaš še preveč.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

lonz ::

Dijaška. Bistveno več je stvari, ki so se ti zgodile 1.
...arrrrrr, shiver me timbers...

žana ::

prav zanimivo vas je brat hehe :D jaz bom na FMF, tako da me čaka še pestro..
Play music with real instruments.

hendriks ::

Definitvno študentska! Študentski dom, faks, vaje, predavanja pri Mihelčiču, žuri v Brlogu,
Rožni. Edino Pajzlja se mi ni ratalo udeležiti ;)

whatever ::

Vrtec.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

WaterBoy ::

Definitivno študenska. Sej dijašna niso bla slaba, smo ga feštali med vikendi in to, vendar se z študenskimi ne da primerjat. Če nimaš prave družbe si si pa čisto sam kriv. Ker je brez problema dobit kaj kolegov in prjatlov, ki ga lahko skupaj žurate in se družite. In to se tudi splača, ker se med študiju dobijo tisti prijatelji, ki ti pridejo prav celo življenje

LP

black ice ::

Meni so oboja leta kul (dijaška in študentska). Sranje v dijaških letih je predstavljala šola, čeprav ni bil big deal. Žural sem malo manj kot sedaj, vendar mi nič ni manjkalo (beri: sem se imel super fajn).
Sedaj študiram smer, ki me veseli in žuram še več kot prej. WIN-WIN. :D

PS: Če ne uživaš si si popolnoma sam kriv in prosim ne valiti krivde na druge. Če hočeš se bo vedno našla dobra družba.

PromeuZ ::

Študentska. Definitivno boljša klapa :D
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

PNG ::

Lol, družboslovci se derejo študentska, naravoslovci pa dijaška xD

Monster ::

FRI, definitivno študentska!
Ka zaboga...

;-) ::

bigbada je izjavil:

Dijaška.
Sedaj, ko sem na računalniškem faksu so same slabe stvari:
-ni punc
-čudni sošolci:zateženi, preveč geekasti, nič socialni, sam na svojo rit gledajo
-za faks je treba cel dan delat(kao bolonc je easy-my ass)-si na faksu cel dan, potem pa še dobiš vaje, prideš domov, delaš vaje... in potem ti mine do vsega, da bi še sploh kaj lepega počel. včasih sploh nimaš časa za spanje, ker se moraš ubadati s faksom. jebejo te u glavo. preveč stvari ti nalagajo. skos moraš delat. ni prostega časa nič. če pa si ga vzameš, pa se slabo konca s faksom. tehnični faks, predvsem kaki taki, kjer imaš doma vaje za delati so pain in the ass. če se vpišeš na kaki EPF ali FDV ali pravo je situacija lepša.. lahko žuraš kolko hočeš, pred izpitom se kak teden piflaš in to je to.. narediš
-dijaška leta so vsekakor lepša.

Se strinjam. Odvisno od srednje šole in faksa. Na srednjo sem hodil ekonomsko (kot turist) brez torbe, brez zvezkov naredil BP tudi maturo z pravdobrim... tole je bilo lepo obdobje. Potem je bilo eno leto faxa na Feri-tu se strinjam z zgoraj citiranim, čeprav me bojo sedaj geeki s5 pojedli. Sedaj hodim na bol u izi višjo šolo in mi je lepo za crknit, še lepše kot v srednji, zraven tega je še več svobode, prostega časa in $$.

Torej študentska na pravem faxu seveda.

finpol1 ::

logit je izjavil:

Najlepše je bilo v osnovni šoli.

...nedolžna leta, ko je bil vsak petek po pouku praznik zase. Nogomet na šolskem igrišču, kolesarjenje s prijatelji, poletne počitnice niso bile delovne, po pouku si laufal domov gledat magajvera, tovarišice in tovariši namesto profesorjev, šolski copati, šolska malica, junij ko smo nestrpno čakali dan ko se odpre bazen na Kodeljevem, šolski izleti, rolarji in "strgana" kolena, zimsko kepanje pred in po pouku, kasete, cd playerji in gameboyi,...

se strinjam

Mipe ::

Študenti samo žurajo in se piflajo, to že ni življenje.

Najlepše je v osnovni šoli, ko se kujejo pristni odnosi. Srednja šola je samo podaljšek osnovne šole.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Ameriško šolstvo

Oddelek: Problemi človeštva
234106 (3603) Mavrik
»

Študentsko življenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
5619626 (15176) K3kec
»

Status dijaka