» »

Link za AVTO nacrte

Link za AVTO nacrte

jureus ::

Zanima me če ve kateri kakšen link kjer so načrti od avtomobilov, ker imam RC avto in bi si rad naredil ohisje od kakega larborginija ali ferarrija.:D

R0K ::

Svoje? Si ti ziher? Mislim da bi blo to nekam hudo težko, razn če nimaš dome vse opreme za modeliranje. Sploh iz čega bi ga nardil...

Itak pa ni blema. Ti poiščemo slike 'pravih' avtomobilov, ti pa nardiš maketo iz njih :)

Sam pomoje se ti to ne splača, edino kar pa je, lohk bi si ga nardil čist po svoje. Aja še to. Kak motorček imaš? Elektro al bencin? Tekmuješ kaj al bl 'amatersko' za doma? :D :)

rc-car ::

Doma se ti ne splača delat karoserije za avto, še posebej ne, če hočeš kako prav posebno obliko, ker boš to zelo težko zadel.

Poznam pa nekoga, ki si je sam naredil karoserijo. Bila je iz neke zelo lahke in trdne snovi, ne vem več kakšne... Je bila pa oblika podobna formuli s spojlerji in temi rečmi, pa taka bolj odprta, da je za razno šraufanje ni blo treba dol jemat. Sam kadar je blo treba pa kaj bolj resnega za popravit je pa porabil pol ure sam da je karoserijo dol snel ;)
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

jureus ::

Avto sestavljam prvič, v bistvu sem ga dobil a karoserija je cela potolčena in zlomljena. Drugače sem sestavljal avione.
Karoserijo bom pa naredil iz plastike.
Najprej model iz lesa potem, pa das hitro vroce plasticno platno ces počakaš, da se ohladi malo zrezes pobarvas, pa mas.8-O

Lucifer Tanatos ::

hm zanimivo gt :) Od kerga avta karoserijo pa hoces nardit?
Les yeux sans visage

Dante ::

Zivijo!

tudi sam se ukvarjam z avtomodelarstvom, in lotil sem se ze izdelave marsikaterega dela za moj model (bencinski - 1:8). Ne recem, tudi o izdelavi karoserije sem ze razmisljal, vendar to res ni tako enostavno. Predvsem zato, ker mora biti karoserija cimlazja, prozna ter odporna na udarce in trke, ker ti bo v nasprotnem primeru ob prvem konkretnejsem trku počila.

potrebno bi bilo narediti 3D model karoserije v kakem risarskem programu in nato dati izdelati kalup za globoki vlek lexana.
Vse to se da narediti pri nas v SLO (sem se ze zanimal), samo vprasljivo je koliko bi vse skupaj stalo, potrebna bi bila izdelava karoserije vsaj v manjsi seriji.

Kašen model imaš 1:10 ali 1:8?
Bencinski ali baterijski?

V kolikor imas model v merilu 1:10 imas na izbiro malo morje karoserij, eno lepso od druge.. ce pa imas model v merilu 1:8 si malo bolj omejen.

lp
D.

P.S.
Od kod si?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dante ()

wince ::

A eno vprasanje ze ki je debata o avtkih :D kje pri nas (al pa italija) bi se dalo nabavit karoserijo za 1:8 (za cestno - C varianto) pa sploh kiri posilja po posti?!

PS:mam eno staro cestno posast (se iz casov ko so bili brez vzmetenja...) pa je brez karoserije :\

jureus ::

Kakor koli že bom to napravil prepustite meni, zanima me samo če kdo ve kje bi bili kaksni nacrti magari pravega avta ali kaj podobnega.
Zelel sem pa napraviti Lamborgini mourcihilago, ali kaj podobnega.:D
Navdusil sem se v igri need for speed hp2

Dante ::

vabim te na forum nasega modelarskega drustva, morda ti tam lahko kdo pomaga s kakim nasvetom.

http://mmm.zrcalo.si/forum/

v drustvu upamo da bo forum zaživel in postal eden osrednjih virov informacij za modelarje, predvsem za modelarje ki se ukvarjajo z modeli čolnov in avtomobilov. Prav slednji smo ob ukinitvi RVSLOVENIJA izgubili največ, tako smo bili nekako prisiljeni čimprej najti neko rešitev.

V kratkem se bo društvo MMM predstavilo tudi s spletno stranjo, ki jo pospešeno pripravljamo.

Vsi modelaji vljudno vabljeni!


Lep pozdrav!
D.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kabli za vžig (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9022768 (2376) gruntfürmich
»

Renault vs ... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11025129 (22786) krneki0001
»

Radijsko vodeni modeli avtomobilov!!!

Oddelek: Na cesti
142611 (1295) BladE_
»

Rabim izkusnje z avtomobilom Skoda Felicia 1.9 D

Oddelek: Na cesti
236264 (5529) Spajky
»

avtomobilizem

Oddelek: Na cesti
192289 (1970) CX20RE

Več podobnih tem