Forum » Kaj kupiti » Kater Procesor kupiti
Kater Procesor kupiti
HroSCeK ::
Vse ki veste vec od mene (kar jih je zelo veliko) bi prosil da mi malo razlozite kater procesor naj si kupim. Imam maticno plosco od Lucki Star s stevilko: 6va639a. Vec informacij o maticni plosci dobite na sledecem naslovu: http://www6.tomshardware.com/mainboard/...
Sedaj je na plati nataknjen procesor Celeron 333MHz in je ze skrajni cas da ga zamenjam. U glavi imam Pentium III 900MHZ ali kaj podobnega. Sedaj pa moj problem: A bo tak procesor delal v mojem racunalniku?
Naslednji del bom citiral iz knjigice ki je bila prilozena maticni plosci (knjigica ni cisto originalna ker opisuje maticno plosco s SLOT 370. Moja plata pa ima SLOT 1. Saj je vse isto - isti chipset in vse)
"Tha main board using Socet370, accepts Intel Pentium II Celeron (66MHz) & Pentium III (100/133MHz)processors.
Vprasanje: A moram povecati FBS na 133MHz da mi bo delal pentiumIII? Nevem ravno veliko vendar ce ima plosca koeficient 8x in ce ta koeficient mnozimo z FBSjem (133MHZ) dobimo 1064MHz kar bi bilo najvec kar se da nalozit na to plato.. A jaz to prav razumem? Torej ce je temu res tako bi morel FBS dvigniti na 133MHZ za katero pa nevem ce bi jo prenesli RAMi.
Seenrkat povdarjam da nimam originalnih navodil od maticne plosce!! Imam samo nekaj internet strani na katerih pise opis plosce, ne pa kaj lahko vse prikljucim nanjo in podobno. Prosil bi tudi da ce ima kdo nalodila od maticne plosce (saj jih jaz nisem nasel) da pasta link v forum...
Prosim ce cimhitreje razlozite kako in kaj..
Hvala
Sedaj je na plati nataknjen procesor Celeron 333MHz in je ze skrajni cas da ga zamenjam. U glavi imam Pentium III 900MHZ ali kaj podobnega. Sedaj pa moj problem: A bo tak procesor delal v mojem racunalniku?
Naslednji del bom citiral iz knjigice ki je bila prilozena maticni plosci (knjigica ni cisto originalna ker opisuje maticno plosco s SLOT 370. Moja plata pa ima SLOT 1. Saj je vse isto - isti chipset in vse)
"Tha main board using Socet370, accepts Intel Pentium II Celeron (66MHz) & Pentium III (100/133MHz)processors.
Vprasanje: A moram povecati FBS na 133MHz da mi bo delal pentiumIII? Nevem ravno veliko vendar ce ima plosca koeficient 8x in ce ta koeficient mnozimo z FBSjem (133MHZ) dobimo 1064MHz kar bi bilo najvec kar se da nalozit na to plato.. A jaz to prav razumem? Torej ce je temu res tako bi morel FBS dvigniti na 133MHZ za katero pa nevem ce bi jo prenesli RAMi.
Seenrkat povdarjam da nimam originalnih navodil od maticne plosce!! Imam samo nekaj internet strani na katerih pise opis plosce, ne pa kaj lahko vse prikljucim nanjo in podobno. Prosil bi tudi da ce ima kdo nalodila od maticne plosce (saj jih jaz nisem nasel) da pasta link v forum...
Prosim ce cimhitreje razlozite kako in kaj..
Hvala
cybermatrix ::
Oglej si se opis na Lucky Star spletni strani:
http://www.lucky-star.com.tw/english/pr...
Mislm, da lahko na plato postavs max. PII do 1Ghz ravno zato ker imas Slot 1.
Ce bi imel Slot 370 potem bi lahko na plato postavil tudi PIII procesor.
Problem je samo v tem kateri SLOT imas na plati, chipset kakrsen je bi podpiral tudi PIII ampak ga ne mores postavt na Slot 1.
Skratke PII do 1Ghz das lohka gor.
Ce se motim naj me kdo popravi.
LP,
-CM
cybermatrix ::
Sej pravm jest ne vem vsega.
Ce je tko pol pa nebi smel bit problema in je tko kot si tud ze sam ugotovil. Vseeno pa raje povprasaj se koga.
-CM
HroSCeK ::
Sj ne recem.. No zj k sm mal pobrskau naokol sm prsu do seenga sklepa. K pa celeron 1000 k ma 256catcha? A tacga sploh spravm notr?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tualatin Upgrade Adapter nasel v ZG!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 11405 (7743) | Spajky |
» | Abit BH6Oddelek: Strojna oprema | 1282 (1115) | iggy1517 |
» | Najmočnejši procesorOddelek: Strojna oprema | 1705 (1134) | blazp88 |
» | ABIT BE6, staró ja...Oddelek: Kaj kupiti | 1518 (1297) | dvokolaš |
» | Stara plata + nov procesor = ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1312 (1142) | suse80 |