» »

Server + Wlan

Server + Wlan

Hrenowsky ::

Imam tezavo. V sluzbi imamo nek veliki server iz katerega je napeljano celo omrezje. Situacija pa je naslednja. V delu firme kjer sem, je aktivna samo ena vticnica za mrezo, pa tudi ta je ze v uporabi.
Sedaj pa me zanima kako bi na to vticnico priklopil wlan router (ker bi dva pc-ja dostopala na mrezo preko wlan) in en pc preko kabla (ta pc ki trenutno uporablja to vticnico). Rabim za to wlan router s kaksnimi posebnimi funkcijami? Ker gledam malo na ceno, ker firma nic ne vrne :)

tilenmpower ::

zdravo, kups pac rutr iz uticne povezs v rutr pa iz ruterja naprj pac en na kabl drugedva na wlan tko kokr si reku nc nc te ne skrbi more delat cist simpl lp tilen

SasoS ::

Izklopi DHCP na routerju in priklopi mrežo na LAN port.

Hrenowsky ::

Aha. Hvala za pomoc. Imam pa se eno vprasanje, malo sem se sprehajal po firmi in sem ugotovil da imamo cca. 100m neuporabljenega utp kabla. Ce namesto routerja uporabim navaden switch (pa napeljem kabel namesto wlan) bo isto delovalo?

crniangeo ::

seveda bo delovalo. Server je dhcp , mogoče je samo problematična dolžina utp kabla. S je dogajalo v nekih primerih da je konekcija padala zaradi dolžine kabla :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

OmegaBlue ::

Lahko enostavno dodaš switch pri vtičnici, če ni potrebe po wlan. Delovanje je pa odvisno od topologije vaše mreže.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793570192 (7021) c23po
»

Domače omrežje - precej veliko

489277 (7576) SeMiNeSanja
»

Router kot repeater - nekaj vprašanj

165275 (2788) mile
»

Internet + IPTV preko WLAN omrežja