» »

NOKIA C3 in WLAN

NOKIA C3 in WLAN

JOKER ::

Pozdravljeni!

Po dolgem času potrebujem strokovno pomoč in sicer:

Žena ima telefon NOKIA C3, kateri ima WLAN (WiFi).
Doma imam brezžični ruter z katerim se povežem ob vpisu gesla (dal sem, da si ga zapomni tako da ga ne vpisujem zmeraj).
Ko se pokaže ikonica čisto zgoraj, da lovim omrežje (ponavadi polno, saj sem 2m vstran), kliknem MENI -> nato IKONO INTERNET in se recimo grem na stran 24ur.com. Ko pogledam specifikacijo njenega računa po petih minutah na internetu (SiMobil strani), pa vidim, da sem s tem, ko sem šel na internet dejansko naredil strošek!!!! Zakaj prihaja do stroškov, če se povezujem preko ruterja??

Na mojem BlackBerryu deluje vse brez problemov in ko srfam recimo po netu preko WLAN ne povzročam stroškov.

Delam kaj narobe?

Kako se povezat z omenjeno Nokijo na net preko brezžičnega omrežja? Je potrebno kje kaj nastavit? Kje se to nastavlja?
Res bi bil zelo vesel namigov predvsem pa da mi nekdo natančno napiše kako se zadeva nastavi in kje.

V knjigici z navodili ne piše o povezovanju na internetno stran popolnoma nič. Piše edino kako se povezat z ruterjem, kar sem po postopku tudi storil.

Prosim res za čimprejšnjo pomoč. Bom zelo hvaležen.

mjk ::

Sam sicer nimam nokije, je pa imel kolega in je imel podobno težavo ...
... za silo smo rešili tako, da je izkolopil 3g povezavo in se konektal preko wifija ... potem pa je šlo preko routerja.

do stroškov prihaja, ker imaš na nokiji naštiman, da četudi je preko wifija povezan, da je primarna povezava do interneta 3g ... torej hoče iti najprej preko 3g in nato preko wifi .. ne vem pa kje vse se to nastavi ... sem takrat gledal, pa nisem našel ene sistemske nastavitve ... bodo lastniki nokij več povedal :)

JOKER ::

Hvala ti za odgovor. Zdaj mi je vsaj jasno v čem je problem. Žalostno je to ....
Sem imel Nokia, HTCje ... itd, pa nikjer nisem naletel na te probleme, tukaj pri ženinem me je pa to res malce šokiralo, saj ko si nekaj časa gor, to sploh ni poceni. ;(

P.S.
Če kdo ve, kje se to nastavi ... se priporočam.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: JOKER ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PCI ali USB mrežna kartica?

Oddelek: Pomoč in nasveti
475296 (4854) Gerhardt
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11952149 (23899) simone
»

Android - uvod za novince? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
14220267 (14578) Jst
»

Kronično vdiranje v router - problem. (strani: 1 2 )

7417700 (15194) Vanadium
»

Internet + IPTV preko WLAN omrežja

2823007 (13834) umexteacher

Več podobnih tem