Forum » Loža » dela za elektrotehnika - Energetik
dela za elektrotehnika - Energetik
killa bee ::
Živjo,
zanima me kakšna dela lahko opravljaš kot univerzitetni diplomirani inžener elektrotehnike - smer energetika. Sam namreč končujem to smer in me zanima kakšne vse zaposlitve se lahko dobi? Katere so največja podjetja in kaj pol tm delaš? Zanima me tudi kakšne so povprečne plače v sloveniji za tako delovno mesto?
zanima me kakšna dela lahko opravljaš kot univerzitetni diplomirani inžener elektrotehnike - smer energetika. Sam namreč končujem to smer in me zanima kakšne vse zaposlitve se lahko dobi? Katere so največja podjetja in kaj pol tm delaš? Zanima me tudi kakšne so povprečne plače v sloveniji za tako delovno mesto?
- premaknil iz Problemi človeštva: bluefish ()
TESKAn ::
Plače za inženirje? V Sloveniji povečinoma zanič, tam ~1000EUR neto je IMO povprečje.
Za zaposlitev imaš pa na voljo elektro podjetja, imamo tudi izdelovalca transformatorjev (ETRA), pa še kaj se najde verjetno :).
Za zaposlitev imaš pa na voljo elektro podjetja, imamo tudi izdelovalca transformatorjev (ETRA), pa še kaj se najde verjetno :).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
lebang1 ::
Tukaj na el. ljubljana, delo za računalnikom, nič kaj pretirano veze z elektro, plača cca 1200EUR ti na koncu ostane.
Sicer pa na vseh teh večjih firmah iste finte... če ne poznaš nekoga ne prideš noter :(
Sicer pa na vseh teh večjih firmah iste finte... če ne poznaš nekoga ne prideš noter :(
chittax ::
Kot projektant komot dobiš tudi 1500 EUR samo moraš pa imeti že nekaj izkušenj, pa če opraviš še strokovni izpit za vodenje del ali projektiranje, to ti potem prinese pravo ceno. Sama šola je v bistvu le pogoj (poleg delovnih izkušenj seveda), da lahko opraviš strokovne izpite v raznih področjih.
Se mi je zdel da v državnih podjetjih ne delajo kej dost(Eles,ElktroLJ itd.)
Kaj pa delajo na faxih, inštitutih(Turbo,Milan Vidmar)? V kerih programih ?
A projektiranje se dela va AutoCadu?
A je še kej razn projektiranja pa državnih podjetjih?
Kaj pa delajo na faxih, inštitutih(Turbo,Milan Vidmar)? V kerih programih ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: killa bee ()
chittax ::
Zdaj projektiranje je precej širok spekter... Kar se uporabe programov tiče je tudi lahko Autocad, ja je pa po navadi še nekaj specialnejših orodij, npr. e-plan, WScad, itd, ki so za risanje enopolnih in tropolnih shem za vezavo omar, drugače pa tudi osnovni, kot so word exel in ostali šmorn.
Drugače pa dela se najde kar precej tudi v kakšni kontroli kvalitete, npr. gorenje, BSH itd., je pa tudi odvisno kaj te sploh zanima. Je pa en problem pri iskanju službe tudi ta, da vsi iščejo nekoga z delovnimi izkušnjami, ki pa jih kot študent nimaš kje dobiti, vsaj ne na takšnem nivoju, kot to marsikdo pričakuje. Sam sem tudi študent, vendar izredni, saj sem zaposlen kot projektant električnih inštalacij že osem let in sem se odločil za študij elektrotehnike ravno zato, ker nimam pogojev za opravljanje strokovnega izpita za odgovorno projektiranje, čeprav sem sprojektiral že takšne objekte, ki jih marsikdo še videl ni....
Pa še tu lahko nadgradiš z dodatnimi strokovnimi izpiti na nadzornika ali revizorja itd.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: chittax ()
kakšna dela pa opravljajo na Elektro faxu in na inštitutih(Milan Vidmar, Turbo inštitut...)
energetik ::
Na faksih in inštitutih analize in študije EES. Recimo študija dinamičnih pojavov pri vključitvi nekega novega agregata v EES. Študija nastavitev zaščit v nekem delu omrežja in podobno.
V velikih EE firmah pa imaš vse sorte, od analiz, napovedi porabe do ukvarjanja s SCADA, zaščitami, meritvami; ali pa s samo gradnjo primarne opreme (projekti, naročanje, nadzor gradnje DV, TR...).
V velikih EE firmah pa imaš vse sorte, od analiz, napovedi porabe do ukvarjanja s SCADA, zaščitami, meritvami; ali pa s samo gradnjo primarne opreme (projekti, naročanje, nadzor gradnje DV, TR...).
gruntfürmich ::
nimaš kaj izbirat. bodi vesel da te bodo kje uzeli, ker si brez izkušenj, ker nikjer ne marajo 'vzgajat' kadra.
spekter dela pa je zares ogromen. verjetno se ti še sanja ne, kaj boš lahko delal... vsekakor pa lahko poveš če te kaj posebej veseli, recimo projektiva, razvoj...
spekter dela pa je zares ogromen. verjetno se ti še sanja ne, kaj boš lahko delal... vsekakor pa lahko poveš če te kaj posebej veseli, recimo projektiva, razvoj...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
energetik ::
Tuki ni glih finta, kam bi ti rad šel, ampak kje te bodo sploh povabili na razgovor.
V velki firmi moraš imeti res srečo in koga poznati, ki te priporoči. Se pa sedaj na veliko špara in praktično ni možnosti, da te zaposlijo v firmi kot je ELES, Elektro LJ...
V velki firmi moraš imeti res srečo in koga poznati, ki te priporoči. Se pa sedaj na veliko špara in praktično ni možnosti, da te zaposlijo v firmi kot je ELES, Elektro LJ...
TESKAn ::
Al pa maš štipendijo, tudi pomaga.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | plača začetnika inžinerja elektrotehnike (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 20119 (5310) | jure116 |
» | Strokovni izpit iz odgovornega projektiranjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6820 (6302) | comp007 |
» | Kje dobiti AutoCAD 2000-2008?? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16813 (15153) | strojix |
» | gradbeni faksOddelek: Šola | 5525 (3033) | ekasteli |
» | Predavanje AutoCad-aOddelek: Programska oprema | 3294 (3022) | Invention |