Forum » Pomoč in nasveti » Enable virtualization?
Enable virtualization?
drejc87 ::
Živjo!
Zanima me kako lahko vključim virtualizacijo? Imam prenosnik dell vostro a860 in je nikakor ne morem vključiti. Sem probal pogoglat, v biosu nimam te funcikje... Skratka zanima me, če je kakšna druga verjetnost?
Rabim pa za program VMWARE, da bom lahko naložil OS.
Hvala in lp!
Zanima me kako lahko vključim virtualizacijo? Imam prenosnik dell vostro a860 in je nikakor ne morem vključiti. Sem probal pogoglat, v biosu nimam te funcikje... Skratka zanima me, če je kakšna druga verjetnost?
Rabim pa za program VMWARE, da bom lahko naložil OS.
Hvala in lp!
Saj glih za to se gre, da verjetno ne podpira pa sem mislil, če je slučajno kakšna druga možnost.
Procesor je pa DualCore 2.0
Sem pa probal tudi na laptopu HP6830s Core2Duo pa tudi ne gre...
Tak, da nevem katere procesorje podpira sploh.
Procesor je pa DualCore 2.0
Sem pa probal tudi na laptopu HP6830s Core2Duo pa tudi ne gre...
Tak, da nevem katere procesorje podpira sploh.
fosil ::
Ne vem kako je z vmware, ampak za virtualbox ne rabiš podpore za virtualizacijo. Je sicer fino če je, ni pa nujno.
Tako je!
netanyahu ::
Tako VMware kot tudi VirtualBox zahtevata strojno podporo samo za poganjanje 64-bitnih gostov. Če tvoj procesor ne omogoča strojne virtualizacije lahko poganjaš 32-bitne goste.
Finta je v tem, da sem downloadal Mac os pripravljen že za VMWARE in mi procesor ne podpira virtualizacije.
Torej kaj lahko naredim?
Torej kaj lahko naredim?
Adrijan0 ::
Za začetek povej kak procesor imaš. Ker informacija da imaš dualcore in da je 2ghz ne pove prav veliko. Potem ti bodo ostali znali pomagat.
jizzer ::
Mene pa zanima kako vlopim VT-x?
Google pravi da procesor (i7-4702MQ) ima to podporo vendar v BIOSu ni videt opcije za enablat.
Rad bi malo pohitril Ubuntu 64bit ker v VBoxu se opazi kar precejšen zamik.
Google pravi da procesor (i7-4702MQ) ima to podporo vendar v BIOSu ni videt opcije za enablat.
Rad bi malo pohitril Ubuntu 64bit ker v VBoxu se opazi kar precejšen zamik.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Napaka pri zagonu Windows Server 2012 v Virtualcu(VMWare)Oddelek: Operacijski sistemi | 1655 (1558) | Goran's Blog |
» | Sistem za virtualizacijo (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7836 (5408) | Blisk |
» | XP način v Windows 7 brez strojnih omejitevOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 10162 (8824) | jRk0 |
» | Kako iz Win 7 ponovno na Win XP?Oddelek: Operacijski sistemi | 2595 (2312) | lopov |
» | Zahteve za virtualne XPje (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 9028 (6732) | tomitza |