» »

Delodajalec in zaokroževanje ur

Delodajalec in zaokroževanje ur

1
2
»

noraguta ::

Ma zutri je podobn, se hočes skom kej zment pa vsak na svoje. Mislm nek razlog najbrž je, da so vam zatežil. Najbolš, da vprašaš.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

• polepsal: Mavrik ()

tony1 ::

Keyser Soze je izjavil:

Glede na to, da delam v "human resources" ti lahko povem, da srečam veliko takšnih "karakterjev". Pa ni to nujno najboljša zadeva po kruhu z marmelado. Prej obratno.

Takšni, ki takole komplicirajo pri tako banalni zadevi se ponavadi izkažejo za najbolj problematične. Povprečno produktivne in pretirano pedantne pri izvajanju njihovih pravic. Delovno razmerje, kjer je medsebojno zaupanje "v qrcu" je popolnoma ničvredno. Nekako tako kot delovno razmerje tistih pri bozicku. Res stimulativen "režim".

Takšne sorte šefi in delavci so navadno vir vseh težav v podjetju. Ker ustvarjajo negativno klimo in sčasoma spravijo v "depresijo" celotne time drugače normalnih delavcev. Videno že na par primerih.

Preberi svoj post in razmisli, če morda ne velja kaj tudi zate. :)

Keyser Soze ::

tony1 je izjavil:

Preberi svoj post in razmisli, če morda ne velja kaj tudi zate. :)

Care to explain? Al igraš loto?
OM, F, G!

amigo_no1 ::

marvin42 je izjavil:

amigo no1: menda ne misliš resno... vprašaj kakšno prodajalko v mercatorju koliko časa pred začetkom delovnega časa že mora biti v službi in koliko časa potem še pospravlja na koncu...

ali pa odpri podjetje in boš videl, če ti bo zneslo z 8 urami dela na dan.

Problem poznam in je lep nateg s strani delodajalca.Me zanima kako dolgo bo še tako.

Če te jaz najamem dnevno za 3 urno kidanje snega in potem še zahtevam da 1 uro neplačano sekaš drva, mislim da ne bil ravno dolgo zaposlen pri meni.

Zgodovina sprememb…

fosil ::

Keyser Soze je izjavil:

Glede na to, da delam v "human resources" ti lahko povem, da srečam veliko takšnih "karakterjev". Pa ni to nujno najboljša zadeva po kruhu z marmelado. Prej obratno.

Takšni, ki takole komplicirajo pri tako banalni zadevi se ponavadi izkažejo za najbolj problematične. Povprečno produktivne in pretirano pedantne pri izvajanju njihovih pravic. Delovno razmerje, kjer je medsebojno zaupanje "v qrcu" je popolnoma ničvredno. Nekako tako kot delovno razmerje tistih pri bozicku. Res stimulativen "režim".

Takšne sorte šefi in delavci so navadno vir vseh težav v podjetju. Ker ustvarjajo negativno klimo in sčasoma spravijo v "depresijo" celotne time drugače normalnih delavcev. Videno že na par primerih.

Meni se pa zdi da so problematična podjetja, kjer velja sistem tiho bodi pa delaj, pa tudi če bedarije. V sodobnih podjetjih spodbujajo input delavcev. Celo nagrajujejo dobre ideje in inovacije. Je pa tak sistem bolj naporen tudi za šefe. Najbolj enostavno je po liniji najmanjšega odpora, torej da je delovni proces nespremenjen desetletja. Potem pa pride kriza in je država kriva da si nekonkurenčen.
Tako je!

fosil je izjavil:

Meni se pa zdi da so problematična podjetja, kjer velja sistem tiho bodi pa delaj, pa tudi če bedarije. V sodobnih podjetjih spodbujajo input delavcev. Celo nagrajujejo dobre ideje in inovacije. Je pa tak sistem bolj naporen tudi za šefe. Najbolj enostavno je po liniji najmanjšega odpora, torej da je delovni proces nespremenjen desetletja. Potem pa pride kriza in je država kriva da si nekonkurenčen.

Ja, samo problem je ker ste vi vsi malo pomešali termine "produktivnost" in "pikolovstvo". Ni to nujno isto. Oz. gre zelo redko z roko v roki.

Res fajn met delavca, ki ti da tako konstruktiven predlog, da bi pa mal kompliciral strinja z uveljavljenim zaokroževanjem delovnega časa na pol ure, in misli, da bi morda rajši štel kar minute, in se morda celo mal kregal s tabo okrog tega. Ampak, sej kreg je itak en sam hec baje.

Al boš zdaj rekel, da pa nimaš v mislih glih tega primerka, ampak enga druzga, pri katerem je pa...

Ja, obstajajo primeri, ki s svojimi kritikami konstruktivno pripomorejo k izboljšavi delovnih procesov. To pač ni to. Žalostno, da ljudje v vsakem teženju vidijo konstruktivne kritike. Mal samokritike tud ne bi škodilo.
OM, F, G!

St235 ::

Eno je konstruktivna kritika in izboljšanje delovnih procesov, čist nekaj drugegta je pa pametovanje o tem kako zaokroževat ure.

Spomni me na anekdoto o tem kako je parlament zasedal in so imel na dnevnem redu dve točki: 6 milijard eur vredna renovacija jederske elektrarne in 1000 eur vreden nakup aparata za kavo. Ko so govorili o ederski eltrarni je 20 minutni predstavitvi sledilo glasovnje in je bila zadeva zaključena v pol ure. Ko so začeli govorit o aparatu za kavo pa je debata trajala 4 ure in so morali odločitev prestaviti na naslednjič. JE imel pač vsak kaj pametnega in konstruktivnega za pripomnit, ker na avtomate za kavo se pa ja vsi spoznajo.

Če verjameš, da obvladaš posel bolje od šefa potem predlagaj spremembe v delovnem procesu ker bodo rezultati vidni, če je pa edina stvar na katero se spoznaš zaokroževanje ur, potem je pa bolje, da tiho delaš dalje.

Mavrik ::

Če verjameš, da obvladaš posel bolje od šefa potem predlagaj spremembe v delovnem procesu ker bodo rezultati vidni, če je pa edina stvar na katero se spoznaš zaokroževanje ur, potem je pa bolje, da tiho delaš dalje.

Torej ti res zagovarjaš, da mora delavec, katerega delodajalec nategne za do pol ure časa dnevno, biti tiho in delati dalje?

Kak tipičen slovenčkarski odnos: "glavo dol in bit tiho ko te nategujejo".
The truth is rarely pure and never simple.

Mavrik je izjavil:

Torej ti res zagovarjaš, da mora delavec, katerega delodajalec nategne za do pol ure časa dnevno, biti tiho in delati dalje?

A pa misliš, da ga nateguje za pol ure. Al mu pusti toliko svobode, da lahko celo zaokroži sebi v plus?
OM, F, G!

Mavrik ::

Keyser Soze je izjavil:

A pa misliš, da ga nateguje za pol ure. Al mu pusti toliko svobode, da lahko celo zaokroži sebi v plus?

Razni božički v tej temi vedno zaokrožujejo v škodo zaposlenemu. A je v tem primeru ta zaposleni tudi "komplikator ko mora biti tiho pa držati glavo dol"?
The truth is rarely pure and never simple.

St235 ::

Mavrik je izjavil:

Kak tipičen slovenčkarski odnos: "glavo dol in bit tiho ko te nategujejo".

Kdo govori o zaokroževanju v škodo in nategovanju? Več kot 10x smo že povedali, da takšno zaokroževanje na daljše časovno obdobje nima učinka. Sploh ker si lahko SAM zaokrožuje. Govorimo o temu ali štejemo na minuto natančno ali zaokrožimo na najbližjih 30 minut, kar pomeni včasih v plus včasih v minus.

Gre pač za sistem ki ga ima delodajalec uveljavljenega in NIKOMUR ne škodi. Seveda pa je o zaokroževanju delovnega časa vsak delavec pameten, ker se na to pa ja vsak spozna.

Če ti bo pa delodajalec zaokroževal v minus (omenjene trgovke)... je zgodba drugačna, sam ravno pri študentih to ponavadi ni problem, ker so plačni na uro. To je večji problem pri rednih zaposlenih, ki imajo fiksno mesečno plačo, 40 urni delovnik v pogodbi, potem morajo pa delat 9-10 ur kot del rednega delovnega procesa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

fosil ::

Zanimivo kako so nekateri takoj postavili tezo, da v tem primeru komplicira delavec.
V resnici tukaj komplicira šef.

Delavec vestno beleži prisotnost, ura pa se izračunavajo avtomatsko v excelu.
Potem pa pride šef in zakomplicira zadevo in zahteva neko zaokroževanje.
Ko pa delavec vpraša zakaj ta komplikacija, je pa problematičen, kajti ima šef vedno prav, tudi če počne bedarije.
Tako je!

@fosil
Moraš še enkrat prebrat temo, sploh tam nekje okoli začetka. Al pa vsaj prvi post.
OM, F, G!

barakus ::

Priznam, da je prvi post negativno nastrojen, to pa zato, ker sem ga napisal v trenutku jeze, ko sem ugotovil, koliko dokumentov bom moral it popravljat in bil jezen, zakaj mi tega nihče ni takoj povedal. Za tem sem nekajkrat vdihnil in si rekel da, pa dobro, pobralo me spet ne bo. Vseeno me je pa še vedno zelo zanimalo, zakaj se tako beleži in sem v temi sodeloval.

Zato bi rad še enkrat poudaril, da se tukaj ne gre, da bi bi bil jaz v izgubi na ta račun in da se mi nikakor ne gre za to, da bi se s komerkoli kregal. Gre se za čisto praktičen problem, ki pa mogoče to sploh ni. Zdej Keyser Soze lahko to sprejmeš ali pa dalje goniš po svoje kaj sem jaz "v resnici" mislil in kako sem videl izredno priložnost za nepotrebno pametovanje. Če bi hotel pametovat, bi pametoval in ne spraševal na forumu.

Pa v resnici moji nameni sploh ne bi smeli vplivati na objektiven pogled na vse skupaj. Tako, če potegnem črto, bi mi to prišparalo 10 minut na mesec. Pogovor o tem s šefom bi trajal recimo 5 minut, torej bi v primeru, da ni zadržkov, prinesel nazaj ta čas v 1 mesecu, v nasprotnem primeru pa vrgel v smeti 5 minut časa. To je ena taka čisto objektivna kalkulacija, ki pa je v resnici zanemarljiva in ostane samo še gola radovednost, katero sem skušal tudi zadovoljiti na forumu in pa moje frustracije ob početju nečesa, kar ne razumem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: barakus ()

marvin42 ::

amigo_no1 je izjavil:

Če te jaz najamem dnevno za 3 urno kidanje snega in potem še zahtevam da 1 uro neplačano sekaš drva, mislim da ne bil ravno dolgo zaposlen pri meni.

Če nimam druge alternative, bi bil pri tebi zelo dolgo zaposlen.
Mostly Harmless

T0RN4D0 ::

A zaokroževanje ti dejansko porabi kaj časa (če seveda že v štartu zaokrožuješ, ne da za nazaj popravljaš)? Ja lahko uro napišeš brez da bi sploh pogledal na kazalce, če ti ni treba komplicirati z minutami.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

bozicek ::

Mavrik je izjavil:

Keyser Soze je izjavil:

Razni božički v tej temi vedno zaokrožujejo v škodo zaposlenemu. A je v tem primeru ta zaposleni tudi "komplikator ko mora biti tiho pa držati glavo dol"?

Skodujem? Kako?
Ce imas ti siht ob 8:00 ampak ti dovolim in stejem od 7:45 je to v tvojo skodo? Zakaj? Ker si mi 15 kadil pa kafe pil in sem to dopustil

Sedaj je pa tvoj problem kako bos ta sistem izkoristil. Prisel 7:44 (7:45 stetje sihta) ali pa 7:46 (8:00)

In kot tretje da ne bos prevec mislil...Prvotno je bilo misljeno postavitev ure pred vhodom v proizvodnjo, kar pomeni vsak izhod ven se stempla (malca, cigareti, WC)
Raje smo izbrali "lazjo" varijanto in postavili napravo pri receptorju pa se te malenkosti stejejo v teh 15 minut. Poleg tega to ni neka firma kjer stopis skozi vrata in si v pisarni ampak je potrebno se kar nekaj casa da prides do garderobe.

in verjemi da nihce od delavcev ni bil za to, da se zigosajo pri prihodu v proizvodnjo
Darila letos samo za poredne

Ales ::

To, da si prej bil še bolj rigoroznih misli je opravičilo za to, kar delaš zdaj? Logika pa taka.

Je sploh zakonito, da delavec ne bi imel dostopa do WC-ja znotraj delovnega časa?

Pa kaj se je delodajalcem res toliko odfukalo, da razmišljajo o takih stvareh? Zdaj, ali je trg v delovno intenzivnih panogah postal tako vampirski, da se drugače ne da preživeti, ali pa so delodajalci postali skrajno pogoltni.

Ejga, božiček, si upaš napisati katero podjetje tukaj tako častno zastopaš?

barakus je izjavil:

Zdej Keyser Soze lahko to sprejmeš ali pa dalje goniš po svoje kaj sem jaz "v resnici" mislil in kako sem videl izredno priložnost za nepotrebno pametovanje.

A pol bi moral bit tih in samo kimat? Al kako? Sorči, če se javno izpostaviš, pričakuj tudi kakšno kritiko.
Vsekakr pa pričakuj debato, če ti in drugi še vedno "gonite" svoje. Saj ponavadi kar hitro odneham, ko presodim, da ne bom prišel nikamor. Sicer škoda da pustim drugim trosit bedarije, ampak na čist vsako se pa tud ne morem odzvat. Tako da, tule sem vse povedal, speljat temo na en drug tir oz. podat alternativna "dejstva", da dokažeš svoj prav pa tud ni ena huda znanost. Treba bit previden na začetku.

@bozicek
Se enkrat preberi svoj post pa mi povej objektivno kaj bi si mislil o šefu, če bi ti pribil eno tako. Sej lahko da si v uber dobričina in te delavci naravnost obožujejo, ampak takšnele izjave smo poslušali v vojski. Kako lahko najebeš, kaj lahko izgubiš, kolk so prijazni ker ti nudijo to in to, ipd...
OM, F, G!

bluefish ::

Morajo biti pa delavci res obupani ali pa nesramno dobro plačani, če jim odbijaš še cajt, ko gredo na skret.

bozicek ::

Keyser: Imam sefa nad sabo (direktorja) in ti nekaj povem...jaz se teh stvari zavedam in se jih tudi drzim, ker vem kako dobro mi je tukaj (takisto delavci to vejo)
Jaz se zavedam da nikjer drugje ne morem iti na cigaret ali kafe ko si zazelim. Ne ko je cas ampak ko si zazelijo. Nikjer drugje ti ne bodo tezili ce sedis stiri ure. Pri meni je moto...to je treba narediti (imamo kvoto) sedaj pa po zelji...Lahko sedis 4 ure pa potem paras na polno...lahko pa pol ure delas, gres na cigaret, pol ure delas, kafe cigaret, spet delas eno uro pa se za pol ure itd vsedes...itd...

Aja ups...pozabil na javno upravo...v tem primeru povsem razumem da vam je malce cudno ce lahko kar setas pa kadis med sihtom
Darila letos samo za poredne

barakus ::

Keyser Soze je izjavil:

A pol bi moral bit tih in samo kimat? Al kako?

Ja, nehaj pametovat in pridno sprejmi moja dejstva. Izkaži zaupanje v soforumaša in ne oporekaj tistemu, kar rečem ter tako ne ustvarjaj negativne klime. Raje napiši kakšen konstruktiven post, kot pa, da meni pametuješ, kako bi se samo rad kregal. ;)

barakus je izjavil:

Raje napiši kakšen konstruktiven post, kot pa, da meni pametuješ, kako bi se samo rad kregal. ;)

Mogoče je pa le v tem problem, da si pričakoval večjo podporo s strani forumašev, ko pa si uvidel realno stanje je pa prišel na vrsto "damage control". Tole je precej pogodta reakcija "forumašev". Sori, samo bolj zaupam svojim izkušnjam kot soforumašem.

@bozicek
Javna uprava in kaj o njej širijo povečini slabše izobraženi, leni posamezniki tule nima nobene veze. Gre se zgolj za odnos do delavcev, ki je sodeč po tvojem uvodnem postu precej gnil. Mislim pa, da nisem samo jaz potegnil tega iz tvojega posta.
OM, F, G!
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obračunavanje ur v službi

Oddelek: Loža
425298 (3263) Superboyy
»

Zdravniški pregled med delovnim časom (strani: 1 2 3 )

14240602 (30667) Tilen
»

Štemplanje na šihtu (strani: 1 2 )

6212248 (9526) miha1135899
»

Delovni čas (strani: 1 2 )

6211253 (8407) Mato989
»

Kaksen je v vasi firmi praksa pri kratkih pavzah