» »

Štemplanje na šihtu

Štemplanje na šihtu

1
2
»

konspirator ::

r3dkv1c4 je izjavil:

Dejstvo je, da kajenje ne spada v delovni proces in zato podpiram tista podjetja, kjer se je potrebno štemplat za čik pavzo.....kar se seveda odšteje od delovnega časa.....v kolikor to presega 2x15min v 8h urah.

Da ne bo pomote, tudi nekadilcem se kafe pavza odšteje....nihče ni na boljšem.

Torej če je delavec nekadilec in nima 2*15 minut obreda kave gre lahko 1/2 ure prej domov kot kadilec - da so vsi enaki.
Yeah right.
--

Zgodovina sprememb…

Rok Woot ::

Ja, ko ne kadilci pa skoz delajo. Pa jaz ne kadim. Samo itaq noben ne dela 7 ur full gas ... V svojih pisarnah ne smejo kaditi?

Kaboom ::

Sedaj sem že pri drugem delodajalcu, ki gleda na minute. Pri obeh super izkušnja.

1.) Štemplal zjutraj ob prihodu v službo, ob odhodu na kosilu in nazaj, ter ob odhodu domov.
Plačan glede na ure - plačana vsaka minuta (mislim da zaokroženo na 1/4 ure).

2.) Štemplam ob prihodu v službo in ob odhodu domov.
Fiksna mesečna plača - vse nad 8h dnevno gre v moj plus (in vse manj v minus), ki ga lahko prednajavljeno koristim (nazadnje sem to koristil za dopust kot 11 zaporednih dela prostih dni)

Zakaj vaši nadrejeni na vas gledajo kot na sužnje in dober sistem uporabljajo vam v slabo, pa morate vprašat nadrejene...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

ginekk ::

Barbarpapa2 je izjavil:

Pozdrav

Replika tebi, ginekk. Šteje oboje! V bilokateri službi boš težko našel dela, kjer si lahko za njihovo izvedbo najdeš poljubno dolg čas (še v privatnem življenju to ne gre pri vseh delih). So pa dela (serijska proizvodnja za trakom) kjer moraš v določenem času biti na delovnem mestu in opravljati delo z določeno hitrostjo (čas za opravljeno delo je tu alfa in omega)...

Lp

Jože


Ja in? Potem pa štej čas porabljen za določeno opravilo, če je res kritično. Ker štemplanje gleda samo prisotnost v firmi. Pri delu za trakom, se takoj opazi manjko, bodisi imaš norma, bodisi trak teče dalje.

Pri bolj zahtevnih opravilih, pa se določi cilje in rok. Pa še to ponavadi terjajo nenehno spremembo prioritet in prilagajanja, ker naloge prihajajo tudi ad-hoc. Tudi nujen, nenapovedan sestanek ali pol-urni klic šefa vpliva na načrt.

anko ::

Rok Woot je izjavil:

V svojih pisarnah ne smejo kaditi?


To se hecaš, a ne?

borisk ::

facepalm je izjavil:

Jaz sem se tudi moral stempljat v prejsnji firmi in se mi je tudi zdel en velik bullshit.
Delo (normo) sem skockal v 3h do 4ih urah. Dolocene taske tudi v 1h, ker sem si avtomatiziral proces. Preostali cas pa sem surfal po netu. Skratka dolgcas. Vec kot obvezne norme nisem opravil saj se pri placi ni poznalo (preverjeno). Stempljanje je mene stalo 4h dolgcasa dnevno, delodajalec pa ni imel od tega nic.


potem je norma oziroma predviden obseg dela zgrešen.

kar se pa kajenja tiče, je stvar čisto v rokah podjetja, v prostorih tako ali tako ni dovoljeno kaditi, razen točno določenih kadilnicah, podjetje lahko prepove kajenje zaposlenim na celotni površini podjejta, ali zaradi požarne varnostni(odvisno od požarne ogroženosti podjetja), skrbi za zravlje delavcev, ali zaradi politike vodstva.

hancy ::

Jaz mislim, da je štemplanje predvsem za javno upravo, kjer je nekaj folka, ki dejansko nič ne dela in jim zato ne morejo postaviti nobenih norm/planov.
S štemplanjem so tako plačani zato, da so tam.

V gospodarstvu pa to ne gre tako...nikomur ni v interestu, da te plačuje zato, ker si tam, ampak te plačuje zato, da nekaj narediš.
Predvsem se v majhnih firmah točno ve, kaj kdo dela in kdo ni opravil svojega dela, če to ni narejeno.
Meni se zdijo plani (realni+recimo 10% za motivacijo) veliko boljši od štemplanja. Ima tudi svoj s.p. in vem, da če jaz ne bom nekaj naredila, ne bo narejeno, pa tudi če 8 ur nekje sedim...

fikus_ ::

Če je nekje zaposlenih 5 - 10 ljudi, potem "peš" beleženje prisotnosti ni problem, za več pa ja. Delam v firmi s 150+ zaposlenimi in za "peš" varianto bi verjetno potrebovali enega zaposlevnega, ki bi pisal ure, dopuste, bolniške, nadure, . . . .

To, da nekdo opravi delo v 4-ih urah in se 3,5 ure dolgočasi, je pa slaba organizacija dela. Zato pa ima SLO tako nizko dodano vrednost na zaposlenega!

Heisenberg ::

Pravkar sem ugotovil, da pri excell datoteki ni pravilen izračun.

Mi lahko nekdo pove kakšna mora biti formula, da mi bo seštel ure na koncu meseca?
Kajti z osnovno funkcijo SUM ne prikaže pravilno.

Morali bi biti nekje 170H, kaže pa 11:55:00


Ugotovil sem samo to, da do 24ur zgleda računa pravilno potem pa ne več.



Sem že našel s pomočjo googla.

Če želiš da sešteva več kot 24ur je potrebno formatirati celito na vrednost: [h]:mm;@

Sedaj deluje :)

Zgodovina sprememb…

MadMax ::

Štempljanje je del poslovne higiene.

Pa kako že gre... Zaupanje je dobro, nadzor je boljši.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

miha1135899 ::

Ne vem kaj tako k srcu nekateri jemljete to stampljanje? Je higiensko, ja. Nekje se mora videt kdo je prisoten, kdo ni, kdo je na bolniski, kdo na dopustu, kako bos to na pamet delal? Racunovodkinje niso strankam znale zaracunat ure na 15 minut zaokrozene, so rekle polne ure pis - kako bodo take kokosi potem placo racunale, ce jim je sistem sam ne bi? Pa se iz moje perspektive, kako poskodbo razdelit v skupino ,,poskodb pri delu", ce poskodovanec ni stempljan?

Pa stempljanje na minute, kaj je tak problem? Jaz imam tako, na koncu meseca se pa vzame polne ure za obracun. Imamo pa tudi fiksne delavnike, gibljiv dc, drsni dc, kakor se pac cip sprogramira glede na DM oziroma cloveka, funkcijo.

Jaz bolj v tistih, ki casa prisotnosti ne zelijo pokazat, vidim tezavo. Ali radi zamujajo, kljub gibljivim prihodom, ali bi sli dam, ko jim pade na pamet, samo neko brezvezno samosvoje mutenje.

Sej ste lahko sposobni pa opravite 8 ur v 2 urah, ampak v delovno dobo se steje dan kot polnih 8 ur, delovna mesta pa so za tak nacin tudi dizajnirana.

Markus386 ::

Jaz lahko povem od kolega, ki je nekaj casa delal v JU (niti ni važno kje), preskocil na firmo, kjer sva delala skupaj, in potem sva sla vsak na svojo firmo se.

v JU je pac stemplanje bog in batina. Imaš čas za prihode (6-9h), cas za odhode (14-18h) - vmes moras pac bit tam tistih 8 ur (plus, minus, konec meseca more bit zadosti ur). Ce prides pred šesto zjutraj ali po šesti popoldne, se ti ne šteje (ja, lahko se štempljaš, šteje se ti potem tudi kot prihod, ampak ti ure ne grejo v "plus").

Kolega je bil tam sysadmin (svež, takoj po faksu). Uradne ure (za 'stranke') so imeli do petih. Kar pomeni, karkoli je bilo treba delat na produkciji, je bilo od pete ure popoldne dalje (ko se je zadnja delavka tam odštempljala ob 17:00:01). Torej, prišel je na šiht ob devetih, bil tam do petih in delal druge stvari za službo, potem pa vsake toliko upgrade, konfiguracija, premetavanje ipd, od petih do stirih, petih zjutraj. Naslednji dan je seveda "potegnil" spanec malo dlje.

Potem se je pa začelo na kadrovski, zakaj prepozno hodi. Pa kdaj pa kdaj je imel konec meseca "minus", ker mu niso šteli popoldanskih/nočnih ur. Pa moral je utemeljevat, zakaj je ostajal po šesti tam. Pa ne enkrat, ampak vsak mesec posebej. Pa še moral je oddelat brezvezne ure, da ni imel minusa na koncu.

Tako da ja.. jaz ga razumem. Imet štemplanje pa določene ure v proizvodnji, ali pa pri delu s strankami na šalterju ipd, ja, jasno. Sysadmin, pa še s tako togostjo kot je v JU je pa totalno brezveze.

...no, potem je pa dokončal izobraževanje in dobil certifikate za eno zeleno in za eno modro firmo (plačala služba), in prišel k nam na takratnjo firmo :)

miha1135899 ::

Tukaj je tezava v hr sluzbi, v pogodbi in v dogovoru med njegovim nadrejenim in kadrovsko sluzbo. Ura samo steje sumo. En korekten dogovor naprimer obcasno bi bil od 12 do 20h delat, do 6 redne + 2 po nadurni postavki, pac je taka narava dela, ce pa ne govoris ali govoris steni pa pac je kot je :)
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obračunavanje ur v službi

Oddelek: Loža
424907 (2872) Superboyy
»

Obračun nadur v službi

Oddelek: Loža
478449 (5415) solatko
»

Nočno delo izplačilo

Oddelek: Loža
122179 (1470) MadMicka
»

neizplačilo ure dela v času premika kazalcev ure (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6814303 (10445) Mare2
»

Delodajalec in zaokroževanje ur (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7213992 (12085) Keyser Soze

Več podobnih tem