» »

SDS ponareja dokumente

SDS ponareja dokumente

««
16 / 17
»»

oldguy ::

Janšev izvirni greh je bil, da je popustil sindikatom in ni izpeljal dobro zastavljenih gospodarskih reform.
Upam, da se je naučil kaj iz tega in zadevo izpelje v naslednjem poskusu čez 2 leti.


Agreed. Zraven se prišteje še jajcanje okoli "centrov moči" in posledična nerazprodaja t.i. "paradnih konjev". Da fiaskov, kot so npr. tile dokumenti, ne omenjam. Pa precej idiotov ima v stranki, seveda. Kurc, napake jasno so, vseeno pa pod črto v bednosti grabežljivega trojčka ne more premagat.

BlueRunner ::

vseeno pa pod črto v bednosti grabežljivega trojčka ne more premagat.

Tri na ena res ni fer.

Dva na ena bi pa morda že imel šanse. >:D

Karaya 52 ::

Alternative Janši danes ni. Mogoče bi morali združiti znanje levi in desni ter mu pomagati pri pisanju programa.

BlueRunner ::

Seveda so alternative. Praktično vse je alternativa, kar se še ni umazalo v parlamentu.

Programe pa naj si kar sam piše. So mu že v preteklosti želeli drugi pomagati, pa je vse odrinil na stranski tir. Ne vem zakaj, ampak to je pač storil.

Človek pa, ki en dan okoli sebe pljuva žveplo in ne varčuje pri izbiri besed s katerimi obklada za predsednika, potem pa "nenadoma" (oziroma po padcu priljubljenosti v anketah) nenadoma postane veliki združitelj, ki k sebi vabi vse leve in desne zmerneže, ni ravno lik, ki ga bi želel predolgo gledati, kaj šele voliti. Veliki kameleon, ki se isto kot drugi obrača po anketah, v sebi goji neko globoko užaljenost, kot da mu cel svet dela krivice (dobrodošel v politiki) in ima polna usta prvoborčevske retorike, ki so jo verjetno morali poslušati '45 - '65, sedaj pa mi jo znova pogreto z nekaj spremenjenimi imeni servira že skoraj 20 let. Zasluge za narod in jada, jada. Me zanima kakšen bo končen izkupiček njegovih "zbranih del". Upam, da manjši od kardeljevih.

Angleži so že vedeli kdaj je bil čas za Churchilla in kdaj je bil čas za njegov odhod. Ni vsak človek primeren za vse čase.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Če bi namesto JJ prišel na čelo SDS recimo Virant, bi prav gotovo dobili precej več glasov. Tudi najbolj fanatični privrženci JJ bi verjetno še vedno volili SDS, dobila pa bi tudi veliko takih volivcev, ki SDS ali kakšne druge desne stranke ne voli samo zaradi JJ.

O.

BlueRunner ::

Jp. Virant ima dobršnjo mero trme, da bi marsikaj spravil skozi, hkrati pa ne deluje konfliktno. Dejansko bi mu na besedo verjel, da se bi v veliki meri tudi po volitvah držal predvolilnega programa. Ampak otom, potom. Najprej se mora odločiti, če kaj takšnega sploh želi ali ne.

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

Hear hear.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Karaya 52 ::

Pozabite na Viranta, še vedno je rekel da ga strankarska politika ne zanima. Zato vam je všeč, ker vas ne ogroža in ker se gre nekega sredinskega politika. Naj bo vroč ali mrzel.

dbevfat ::

Jah, deluje manj maščevalen in destruktiven. Trenutno recimo bi bolj potrebovali konstruktivno opozicijo, ne tako, ki je avtomatično proti čisto vsakemu vladnemu predlogu, podpihuje nezadovoljstvo, plasira afere in že malodane agitira za coup d'etat, hkrati pa kaže obraz nedolžnega side-kicka, ki samo želi pomagati. In ki je kao sam žrtev pogroma. (omg lol, kakšen izraz so našli, v retoriki tragedije jim res ni para.)

Sem prepričan, da bi bil Virant boljši za ljudi.
nvr2fat

Karaya 52 ::

Quite an imagination.

Coup d'etat?

Afere ponavadi lansirajo mediji, politika gotovo "tala" dokumente novinarjem, s to razliko da se v tem mandatu medsebojno s precejšnjo vnemo koljeta Zares in LDS.

Da je opozicija proti vladnim predlogom, nič novega. Kar Janša želi, sodelovanje, je potrebno zavrniti in tukaj dam Pahorju prav.

Da se pa novinarska srenja na trenutke ubada bolj s pozicijo in opozicijo pa ni nič novega za Slovenijo. Isto počenete dragi kolegi na forumu (ravnokar) o kakšni Mladini pa tako nima smisla razgovarjati. Stresa naslikajo kot grim reaperja pa človek še sploh ni bil na funkciji nadškofa. To je pa vaš kulturkampf.

Malajlo ::

Da se ukvarjamo s pozicijo je bolj znak zdrave pameti. Opozicija lahko samo serje, konstruktivna je težko (predvsem sedanja).
Torej je še nekaj upanja...

PS: kaj vraga si res hotel sploh (do)povedati s Da se pa novinarska srenja na trenutke ubada bolj s pozicijo in opozicijo pa ni nič novega za Slovenijo.

GregiB ::

Karaya 52 je izjavil:

Alternative Janši danes ni. Mogoče bi morali združiti znanje levi in desni ter mu pomagati pri pisanju programa.


Torej, če ga jutri npr. vlak povozi, lahko zapremo štacuno... ah pa dajmo no takele malikovalne floskule opustiti...
Vse skupaj podpreš seveda s tem, da glavno da JJ "gor pride", program naj pa ta pametni pišejo... tsss, tssss.
Da se sploh ne gre za SDS ampak osebo JJ sem prepričan, da če bi JJ jutri izstopil iz SDSa in ustanovil neko drugo stranko, bi seboj odpeljal 80%+ volilne baze SDSa...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

USS Liberty ::

Če bi namesto JJ prišel na čelo SDS recimo Virant, bi prav gotovo dobili precej več glasov.


Virant v svojem volilnem okraju ni mogel niti tistega brezveznika Andreja Magajno premagati in se mu ni uspelo prebiti v DZ. Takšen je njegov resničen domet in popularnost. Virant je "žlahtna" desnica, levi trojanski konj, ki je v politiko prišel kot državni sekretar za časa vlade LDS, on je sorodnik Jankovićeve žene, ki si ga na čelu desnice želijo predvsem novinarji 571, antidesničarji, neokomunisti, forum 21, jugonostalgičarji, to je nedemokratični levi del naše politike, ki bi desnico pri nas imel samo kot nek okras, kot nujno zlo, ki ga morajo prenašati zaradi EU, ne pa zato, ker bi sami verjeli v to, da je tudi desni del politike legitimna politična opcija. Viranta si najbolj želijo na čelu desnice tisti pri nas, ki bi vse desničarje najraje v gulage zaprli...

A si predstavljate bizarno transvestijo, ki je pri nas realna politična opcija... Janković vodja levice, njegova "žlahtna" opozicija pa njegova žlahta Gregor Virant...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

Malajlo ::

Važno, da imamo po 50 letih še gulage. In po 20 jugonostalgike.... Nimitz, narobe! Nedemokratični levi del politike želi grmade. GRMADE!

imagodei ::

Nimic je tipičen primer slovenceljna, ki ga prepričajo reklame tipa "Je nov? - Ne, opran s Pervolom". Brez kritičnega razmisleka prevzema neko stališče ideološke križarske vojne, ki mu jo prodajajo njegovi Svetilniki. Pri tem je najbolj žalostno to, da gre pri ideološki delitvi levice in desnice za neko umetno, navidezno delitev, ki se med zbeganimi volilci fino prodaja, nihče od avtorjev "ideologij" (tako na levem, kot na desnem polu) pa ne verjame vanjo.

Frustracija, ki jo kot nekoliko bolj levo usmerjen volilec občutim pri komunikaciji z ideološko obremenjenimi desničarji, ne izhaja iz polariziranja na levo stran ideologije, pač pa iz tega, da se desno usmerjeni volilci oklepajo te svoje ideologije kot zadnje rešilne bilke in si v glavi gradijo neobstoječe konstrukte. To je shizofreno obnašanje; kot da bodo izgubili neko vojno, če si priznajo, da so komunisti izumrli pred 20. leti. Kot da bodo izgubili lastno identiteto, če se bodo nehali opredeljevati kot "nekomunisti".

Frustrirajoče je tudi, da desničarji vidijo komunizem v vsem, kar je levega; da neki imaginarni "osebi za zaveso" očitajo, da je "sila kontinuitete" ter da komunistična levica spodkopava neke legitimne poskuse desnice, ki želi komunizem iztrebiti. Prepad med levico in desnico pa v resnici vzdržujejo sami. Pravzaprav je tisto, kar je dodatno frustrirajoče v bistvu to, da so to ljudje, ki pozivajo k Spravi, pa sami niso pripravljeni odložiti orožja.

Ker desnica pri nas izgine, če nima Archnemesisa v tovarišu Kučanu.


In ja - frustrirajoče je tudi, da so nekateri pripravljeni v svoji zapeljanosti in zaslepljenosti iti tako daleč, da je v njihovih očeh prav vse boljše od komunizma. Tudi izdaja.


Dokler boste furali ideologijo "Bolje bel, kot rdeč", itak niste resni sogovorniki.
- Hoc est qui sumus -

dbevfat ::

Ha, izvrsten post, imagodei. Točno tako je, kot si rekel; potrebujejo sovražnika. Če se ne profilira sam oz. se umakne iz žarometa (Kučan), je treba najti novega.

edit: typo
nvr2fat

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dbevfat ()

djordjevic ::

Sej ga že imajo. Tuerk ga je več kot uspešno nadomestil.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Okapi ::

Sovražnikov jim ne bo zmanjkalo, ker potem je tu še Janković;)

O.

Karaya 52 ::

Zgoraj sem naredil napako, to da se večina medijev ukvarja z opozicijo in ne vlado, je tipično za Slovenijo oz. bolje, kjer je Janša tam je fokus.

Sicer se je pa danes zgodila ulica, že večkrat sem napisal da če bo kdo šel na ulice bo to srednji razred. Nizozemska buržoazna revolicija imo. Dobr so tole izpeljali v SDS, zdaj bo Matthai srečen. :))

Mr.B ::

Verjetno je bilo toliko policajev kot protestnikov. No odvisno s katerega zornega kota, bodo novinarji morali današnje manifeste prikazati. Verjetno tako kot v egiptu, vsi nas imajo radi....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

USS Liberty ::

Sicer se je pa danes zgodila ulica, že večkrat sem napisal da če bo kdo šel na ulice bo to srednji razred.

Iz teh protestov ne bo niti majhna praska nastala, kaj šele, da bi neka revolucija nastala. Revolucijo bi kvečjemu lahko naredil lačni delavski razred, ta pa je načrtno pasiviziran od vladajočega režima , saj je čvrsto pod Semoličevo kontrolo. Da bi pa pri nas srednji razred delal revolucijo, je pa čista utopija. Pri nas je polovica srednjega razreda diplomantov fdv v državnih službah, ki so najbolj indoktrinirani fanatični podporniki vladajočega režima. Oni štiri ure na dan delajo, štiri ure na dan pa na državnih računalnikih srfajo po internetu in se borijo proti notranjemu sovražniku. Nekaj takšnih glasnih primerkov je tudi na tem forumu. Za njih je v tej državi vse super, edini problem v tej državi je pa desničarska domobranska klerojanševistična opozicija in pa nekaj takšnih nerazgledanih ovc kot sva recimo ti in jaz, ki nasedava pokvarjenim janševikom in ne vidiva, da je edina prava pot pri nas t.i. levica oz. zdrave sile....

Edina revolucija, ki bi jo ta levi srednji sloj pri nas naredil, bi izgledala tako, da prepovedali vse kar ni pro režimsko, takšne notranje sovražnike kot sva ti in jaz, bi pa izgnali v Graz in Filadelfijo, potem bi pa bili vsi problemi v tej državi rešeni...

Nobene revolucije pri nas ne bo, pa tudi če bo stanje še desetkrat slabše. Pri nas lahko kradeš revežem po mili volji, pa se ti vse odpusti, če se enkrat na leto pokažeš v Dražgošah. Sicer pa ima ta butast narod točno tako oblast, ki si jo zasluži. Narod, ki ima raje Mitjo Ribičiča kot Ljuba Sirca, ki ima raje Staneta Dolanca kot staneta Kavčiča in ima raje Milana Kučana kot Jožeta Pučnika, si niti ne zasluži, da bi dobro živel.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Meni se v tem svojem slepem sovraštvu do lastnega naroda pravzaprav smiliš. Življenje te očitno tepe, sam si pa ne znaš pomagati in v nemoči stresaš svojo jezo na vse druge. Verjetno potrebuješ tudi kakšno resnejšo pomoč, samo se bojim, da je na internetnem forumu ne boš našel.

O.

Malajlo ::

"Kdor ni z nami, je proti nam!" Čak, čak... Kje (in KDAJ) smo to slišali?
Notranje sovražnike išče desničarska domobranska klerojanševistična opozicija in pa nekaj takšnih nerazgledanih ovc kot sva recimo ti in jaz, ki nasedava pokvarjenim janševikom.
Si pa lepo opisal "tiste druge" ;)

T-h-o-r ::

nimitz že od kar sem član foruma izliva gnev nad svoje sonarodnjake, ampak še vedno vztraja


neverjetno
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Daedalus ::

Revolucijo bi kvečjemu lahko naredil lačni delavski razred, ta pa je načrtno pasiviziran od vladajočega režima , saj je čvrsto pod Semoličevo kontrolo.


Zdaj se pa odloči, si komjunara al si komjunara? Revolucijska doktrina je komunajzarska, tega ne veš?

Edina revolucija, ki bi jo ta levi srednji sloj pri nas naredil, bi izgledala tako, da prepovedali vse kar ni pro režimsko, takšne notranje sovražnike kot sva ti in jaz, bi pa izgnali v Graz in Filadelfijo, potem bi pa bili vsi problemi v tej državi rešeni...


LOL, Nimitz. Mislim da resno precenjuješ svojo pomembnost:))
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

pecorin ::

Nobene revolucije pri nas ne bo, pa tudi če bo stanje še desetkrat slabše. Pri nas lahko kradeš revežem po mili volji, pa se ti vse odpusti, če se enkrat na leto pokažeš v Dražgošah. Sicer pa ima ta butast narod točno tako oblast, ki si jo zasluži. Narod, ki ima raje Mitjo Ribičiča kot Ljuba Sirca, ki ima raje Staneta Dolanca kot staneta Kavčiča in ima raje Milana Kučana kot Jožeta Pučnika, si niti ne zasluži, da bi dobro živel.


ce ti ni vsec ves narod, potem si v tem narodu problem ti. in namesto, da jokas za lepim zivljenjem, ki ga v sloveniji ne mores imeti zaradi celega slovenskega naroda, ki tu zivi, se raje odseli nekam kjer so ljudje bolj podobni tebi. in ti bo zelo lepo.
ne pravim tega zato, ker bi se te hoteli resiti. ker itak nimas najmanjse sanse proti celemu narodu rdecih :)

bluefish ::

Oh, kolikokrat je Nimitz že govoril o selitvi, pa so očitno zanj to le mokre sanje.

Okapi ::

On bi že šel, ampak mu zmanjkuje destinacij. V Ameriki je na oblasti zamorec, Švedska, Nizozemska, Danska ... so postale pomehkužene multikulti države, Avstrije ja preblizu, v Singapuru je malo preveč musličev ...

O.

Karaya 52 ::

Kako človek nebi bil razočaran nad narodom, ko je velja rek da so politiki takšni kot je ljudstvo? Ne gre pozabiti, da je ljudstvo, ki je tri leta nazaj slavilo zamenjavo oblasti danes razočarano, ampak - kot da se tega scenarija takrat nebi zavedali? Vsi smo vedeli da je Pahor obseden s samim seboj, da ni oseba za premierja, evo, pa ste šli in ga izvolili. Prav vam je.

5 let nazaj smo bili z naskokom pred vzhodnim blokom, danes nas dohitevajo Slovaki, Čehi, Baltske države you name it, bolje da ne gremo gledat izven Evrope, socialne pravice ki so alfa in omega bodo pa kmalu samo še na papirju. Prav vam je.

Ljudjem kritizirajo moralo politikov, so pa sami po vrsti "fiktivni študentje, fiktivno brezposleni, fiktivni s.p.ji, fiktivno na robu revščine, fiktivno bolni, fiktivno živeči v Prekmurju, fiktivno "na koruzi", etc" in jasno, ti volijo soroden a bolj izpopolnjen prototip samih sebe. Malo delaj, malo kradi in živi pošteno.

Malajlo ::

Karaya, 7 let nazaj je ljudstvo slavilo zamenjavo oblasti. 3 leta nazaj je bilo razočarano in je posledično menjalo oblast. In JJ je tudi obseden sam s seboj (no, pa s svojo histerijo). Kaj si torej hotel povedati?
Ljudstvo nikoli ne sme biti zadovoljno z oblastjo. Pod prste jim je treba gledat nenehno. Pa tudi opoziciji.

Kaj zdej, a je SDS ponaredila dokumente ali ne?

djordjevic ::

Uradna strankarska linija je menda, da je pripravljalec prispevka v svoji gorečnosti nerodno zložil malomarno spravljene arhivske dokumente ali kako že. By no means was it intentional. ;((
No grave is deep enough to keep us in chains.

Malajlo ::

A ni uradna razlaga, da so v Arhivu vse pomešal. "Če bi videli nered, bi vam bilo jasno, da se je lahko zgodila napaka".

Daedalus ::

Kako človek nebi bil razočaran nad narodom, ko je velja rek da so politiki takšni kot je ljudstvo? Ne gre pozabiti, da je ljudstvo, ki je tri leta nazaj slavilo zamenjavo oblasti danes razočarano, ampak - kot da se tega scenarija takrat nebi zavedali? Vsi smo vedeli da je Pahor obseden s samim seboj, da ni oseba za premierja, evo, pa ste šli in ga izvolili. Prav vam je.


Velja za _vse_, da ne bo pomote. Kar se pa tiče volitev - alternativa je bil pa "Na svetu ni nobene krize" Svetilnik. Ta isti osebek, ki je kot idealna protiutež Pahorju obseden s pol/preteklo zgodovino in mu izza vsakega vogala bliskajo vrtni palčki v glavo. Ja, takle mamo.

5 let nazaj smo bili z naskokom pred vzhodnim blokom, danes nas dohitevajo Slovaki, Čehi, Baltske države you name it, bolje da ne gremo gledat izven Evrope, socialne pravice ki so alfa in omega bodo pa kmalu samo še na papirju. Prav vam je.


So nas dohitevali že takrat. Čisto nobena politična opcija se ni nikol bila ali sposobna ali pa resno zainteresirana prekiniti z gradualizmom in lokalnimi gospodarsko-političnimi mučkami. No-be-na. Pa je vsaj od leta 2000 naprej jasno, da se iz dotedanji model upravljanja z državo izpel.

Kakorkoli obrneš, smo resno fucked. Ker so vse do sedaj možne izbire failale big time, tisto, kar je pa ostalo... je pa nesprejemljivo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Karaya 52 ::

Seveda so nas dohitevali, leta 2004 je šla na Slovaško naša delegacija, da bi se kaj od njih naučila. No, oni so se že naučili, samo v prihodnje naj cel narod gor pošljejo. Takrat se je Rop zgražal po TV, da kaj si desnica misli, da bo v Sloveniji rušila "socialna tkiva" (whatever that is). Evo kekce, zdaj jih OECD šola, če to ne bo zaleglo bomo pa travnike pasli.

PaX_MaN ::

Hahahaha, niso samo preurejali vrstni red pamfletov; dve Türkovi izjavi v so "uredili" v eno in jo potem tudi lifrali naprej. ;(( :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

djordjevic ::

Pa, dobro, no. Kaj bi že nehali natolcevati o tem ponarejanju. Džizs, no. Pač so se malo zmotili. Kdor dela, se moti! >:D
No grave is deep enough to keep us in chains.

Okapi ::

Da vsi komunajzarji debelo lažejo, pa je itak splošno znano;)

O.

BlueRunner ::

Slovenska zagonetka: V Sloveniji srečaš človeka, ki ti reče, da je komunajzar. Ali je ta človek komunajzar ali ne?

>:D

djordjevic ::

Most likely, he is. By all acounts, probably a bigger one than yourself. ;)
No grave is deep enough to keep us in chains.

noraguta ::

BlueRunner je izjavil:

Slovenska zagonetka: V Sloveniji srečaš človeka, ki ti reče, da je komunajzar. Ali je ta človek komunajzar ali ne?

>:D

ja je, sej ma pravico da je. jst sm monarhist! sam koclj-a ni :~(
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

tsh2 ::

Okapi je izjavil:

Če bi namesto JJ prišel na čelo SDS recimo Virant, bi prav gotovo dobili precej več glasov. Tudi najbolj fanatični privrženci JJ bi verjetno še vedno volili SDS, dobila pa bi tudi veliko takih volivcev, ki SDS ali kakšne druge desne stranke ne voli samo zaradi JJ.

O.


ne ne. virant je dolgočasen, janša je pa zanimiv. mislim na njuno govorniško sposobnost. verjetno bi se potem okrepila sls.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tsh2 ()

poweroff ::

Hmm, če komunist po definiciji laže, SDS-ov pa po definiciji govori resnico... in potem en osebek reče, da je komunist: kdo je v resnici?
sudo poweroff

Malajlo ::

SNSjevc ;)

tsh2 ::

poweroff je izjavil:

Hmm, če komunist po definiciji laže, SDS-ov pa po definiciji govori resnico... in potem en osebek reče, da je komunist: kdo je v resnici?

laže tisti, ki da ti dve definiciji.

revvs ::

Vsi ki tukaj neke komuniste mondrujete ste definitivno nori.

PaX_MaN ::

Simpl: je SDSovec IN komunist!
:))

poweroff ::

tsh2 - pol jih pa v tejle temi veliko laže...
sudo poweroff

tsh2 ::

PaX_MaN je izjavil:

Simpl: je SDSovec IN komunist!
:))

ni možno:
sdsovc => govori_resnico
komunist => laže
govori_resnico => !laže
sdsovc & komunist => govori_resnico & laže
sledi protislovje:
!laže & laže

BlueRunner ::

Tc, tc, tc... pa tako blizu odgovora si bil.

Kdo v Sloveniji hkrati laže in ne laže? >:D

Zgodovina sprememb…

tsh2 ::

golobič?
««
16 / 17
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kdo naj bi bili strici iz ozadja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5510519 (8400) Mipe

Volitve 2011 (strani: 1 2 3 429 30 31 32 )

Oddelek: Problemi človeštva
1588162485 (134507) Ziga Dolhar

Več podobnih tem