Forum » Programska oprema » .doc se zaradi velikosti ne odpre!
.doc se zaradi velikosti ne odpre!
Ana2 ::
Pozdravljeni,
imam eno vprašanje in res upam, da mi lahko kdo pomaga, ker drugače mi je šlo veliko ur dela v nič. Ker sem študentka umetnostne zgodovine, si material za izpite (slike) printam, pred tem pa dajam v .doc. Ampak med zadnjim autosavom se je word kar sam izključil ("report, ignore" box se je nato pojavil). na srečo sem ravno malo pred tem tudi sama shranila, zato sem brez panike dokument ponovno odprla, ampak mi reče, da word tega ne more odpreti, ker je dokument večji od 32 mb. ne gre tudi z nobenim drugim programom, ki ga imam na mojem macu. kaj mi lahko kdo prosim pomaga? mislite, da bi morda šlo v open officih? ali kakšnem drugem programu na PCju?
upam, da kdo od vas vsaj morda približno ve, kaj bi se dalo narediti. hvala že vnaprej!
imam eno vprašanje in res upam, da mi lahko kdo pomaga, ker drugače mi je šlo veliko ur dela v nič. Ker sem študentka umetnostne zgodovine, si material za izpite (slike) printam, pred tem pa dajam v .doc. Ampak med zadnjim autosavom se je word kar sam izključil ("report, ignore" box se je nato pojavil). na srečo sem ravno malo pred tem tudi sama shranila, zato sem brez panike dokument ponovno odprla, ampak mi reče, da word tega ne more odpreti, ker je dokument večji od 32 mb. ne gre tudi z nobenim drugim programom, ki ga imam na mojem macu. kaj mi lahko kdo prosim pomaga? mislite, da bi morda šlo v open officih? ali kakšnem drugem programu na PCju?
upam, da kdo od vas vsaj morda približno ve, kaj bi se dalo narediti. hvala že vnaprej!
zee ::
Poskusi zadevo odpreti v OpenOffice-u ali LibreOffice (oba programa sta zastonj).
Predlagam ti tudi, da si slike shranjujes v PDF-ju (CMD+P, pritisnes gumb PDF in to je to).
Predlagam ti tudi, da si slike shranjujes v PDF-ju (CMD+P, pritisnes gumb PDF in to je to).
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Ana2 ::
ok bomo probali, hvala!
drugače pa vedno vse shranjujem v pdfju, ampak tukaj sem bila komaj na 1/3. brez dvoma da bom oz zdaj naprej vedno v pdfju shranjevala na vsakem koraku ;)
drugače pa vedno vse shranjujem v pdfju, ampak tukaj sem bila komaj na 1/3. brez dvoma da bom oz zdaj naprej vedno v pdfju shranjevala na vsakem koraku ;)
nejcek74 ::
sicer ne vem koliko zares stisne, ampak drugič poskusi z ukazom stisni slike v wordu. Preveri ali kaj zmanjša fajl. kolikor sem prebral naj bi bila 32 mb omejitev za tekstualni del (ali 10.000 strani), brez upoštevanja grafike. klik
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izšla nova različica InkscapaOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 6892 (4890) | CaqKa |
» | Adobe in Microsoft ter PDF (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Tožbe | 13851 (10724) | Jst |
» | Oblika OpenDocument dobila zeleno luč (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 8110 (6504) | GRainbow |
» | S "kopiraj/prilepi" do zaupnega poročilaOddelek: Novice / Zasebnost | 4741 (3376) | Matev |
» | .pdf ... Moj trn v petiOddelek: Programska oprema | 996 (894) | jetam |