» »

Ažurnost spletnih strani prodajalcev!

Ažurnost spletnih strani prodajalcev!

imi ::

Ali vas nič ne moti, da nekateri prodajalci strojne in programsek opreme v Sloveniji nimajo ažuriranih spletnih strani (eventus, lancom....)

Po moj je boljše da sploh ne bi bili prisotni on-line, kot pa da danes ponujajo na svojih straneh kot vrhunec tehnike Gforce 2 MX 400 kartice!?

To mi gre res na .......
;((
LP
IMI

.:joco:. ::

Agree 100%

Mislim, itak 60% strank dobijo preko interneta, ne vem zakaj se ne bi malo bolj potrudili...
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

San ::

Vsaj veš pri čem si pri taki firmi.

monster-x ::

pr eventusu: akcije: gf3;( :(

dexter_II ::

ok s takimi se ni za menit,ocitno so kake autoupdate skripte pravo cudo pri nasih prodajalcih

ma kaj ces tudi z azurnim cenikom -poklices pa pravijo da nimajo,kako nimate saj je na danasnjem ceniku...ocitno prodali ze vse v naprej!
:O ali pa je zaj... vrstico iz excela ven zbrisat (hint: skrajni gumb,klik!,tam nekje)

kuglvinkl ::

Naš trg obvezno potrebuje Pricewatch.si. To je verjetno najcenejša varianta za štacune.

Samo, kdo ima denar za postavitev sistema?
Your focus determines your reallity

whatson ::

Smo premišljevali v to smer že.

Stroški niso tako ogromni, kot je pa vloženega cajta, pogajanja in ostalih reči.

Nekaj takega bi naj bila tehnika.net, ampak ji ni ratalo kaj preveč. Oz ji sploh ni ratalo.
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

Pogajanja s strani štacun? Prepričan sem, da bi imela stvar 10k+ obiska na dan., če bi bilo poskrbljeno za oglaševanje.

Ne vem no, jaz sem eni firmi ponudil to idejo in jim je padla žlica dol. Ko se naj bi začeli resno pogovarjat, so začeli mencati kot kmečke neveste.

whatson ::

Mencat v kerem smislu? Kaj so meli za argumentov?

Se pa strinjam s tistim delom glede oglaševanja. Tukaj se potem pojavi finančni problem.
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

Da nimajo dosti kadra, da bi bil vložek prevelik, da bi šlo ogormno časa itd itd...

Predvsem sem mnenja, da bi to zagotovo vodilo do znižanja cen. Konkurenca bi postala transparentna in pregledna. Sanje skratka.

Zgodovina sprememb…

dnapas ::

Se moje mnenje:

Sistem, kjer bi morala podjetja sama vpisovat cene in jih spreminjat, je pri nas se TRENUTNO obsojen na propad. Ker se jim enostavno ne da...(ze primeri starih cenikov;(( ). Da pa bi podjetja placala, da bi uredniki strani sami spreminjali cene, pa malo morgen....

Glede oglasevanja taksne strani, pa ni taksen problem. Ce je stran dobra se sama oglasuje :D

lp

fizolcek ::

En zlo lep primer taksnega sajta je na http://www.geizhals.at , ne vem pa podrobnosti o tem kako azurirajo cene.

Brane2 ::

kuglvinkl:

Sem se pozanimal pri lokalnih štacunah za to varianto in nisem doživel toplega sprejema.

Vsi po vrsti so (pre)dragi in take stvari jim niso všeč.

Če ima nekdo recimo plac v BTCju, tam plačuje kvadrat svinjsko drago, ker BTC to opravičuje s prometom folka. Ker pa je efekt obiskovalcev v BTCju bolj tko-tko, če ravno ne prodajaš viagre, je ta prodajalec na ta račun mogoče dražji od konkurence, ki se skriva v garaži na obrobju mesta. Potem, ko je dal $$$ za solidno lokacijo mu valjda ni do tega, da bi dal dodaten $$$ za plac, kjer bi bla cenejša konkurenca videt v boljši luči...

Poleg tega lokalni prodajalci oprezajo drug za drugim ko hijene in informacija, kaj se pri sosedu najbolje prodaja je zlata vredna. Nemalo analnega seksa se je že zgodilo na ta račun.

Sosed izvoha dober deal in začne določeno robo prodajat ko žemljice. Ti lepo počakaš, da si vpelje kanale, nato pa greš po kontejner navidez iste robe na Tajvan. Pri tem ni važno, če sosed prodaja malo dražjo dobro robo, ti pa sranje. Folk bo med dvemi izbirami hitro izbral tebe. Ravno ko bo tvojih zalog konec, se bodo razširile zgodbe o tem, da je ta stvar crap, sosed bo pa ostal s solidno zalogo neprodanih stvari....

Pri trgovcih je problem, ker niso tehnični ljudje. Oni se že odpravijo ven po robo, a neimajo vedno dobre predstave, kdaj je roba prepoceni (slaba) in kaj se bo sploh prodajalo. Zato se izogibajo dajanju informacij o tem, kaj se prodaja.

In zato jim tudi te online variante izven njihovih rok niso všeč.

dnapas ::

Za sistem bi bil zanimiv za "majhne" trgovce(vcasih se jim je reklo garazni), ki nimajo tradicije imajo pa nizke cene. Trgovci, ki pa imajo trgovine v trgovinski centrih, pa tak ciljajo na otroke s starsi, ki imajo debelo denarnico.

lp

Khm, precej bedna situacija. Primer, ki si ga navedel s prodajnim prosotrom v BTCju in nekim garažnim podjetjem kaže na to, da se prodajalcem sanja ne, kaj je tržna racionalnost. Torej, imajo raziskave, ki empirično dokazujejo, da je efekt kupca v BTCju slab in kljub temu hočejo oz. imajo svoje prodajne prostore prav tam. Vzemimo Mlacom. Absolutno garažno podjetje (OK zdej imajo novo zgradbo) z nikakvim supportom, slabim odnosom do strank. In jim gre! (za pojme podjetja take velikosti), folk še vedno daje linke pojdite tam. Vse kar je imajo najnižje cene. Popolnoma zaksbljujoč poslovni model.

2. Avtotehna. Si je nakupila vsa podjetja, ki kaj veljajo (govorimo o HW štacunah). Ker od njih nič ne slišim (leta 2002) bi to zagotovo moral), rahlo domnevam,da so preveliki mastodont, kot je že bil nekoč IBM. Skratka, preveliki so za prožno obnašanje na trgu, beri končnemu kupcu.

3. Mnenja sem, da bi uvedba "PriceWatch.si" (tisti, ki ne veste o čem govorimo, si le poglejte to stran in pa, po moje še boljšo, PriceGrabber.com) veliko doprinesla slovenskemu kupcu. Kot sem rekel že zgoraj, predvsem transparentnost in znižanje cen. Tako bi morali najti neko dodano vrednost, da bi končni kupec zavil prav k njim. Denimo odličen support, prijaznost, svetovanje, ...

4. Ker bi to v teh zapečkarskih glavah povzročilo turbulence in napenjanje ubogih sivih celic, se temu seveda izmikajo.

5. V najslabšem primeru, bi potrebovali firmo, ki bi sama prepisovala podatke od denimo štirih firm. Tako bi se verjetno zmigali tudi drugi in začeli posredovati podatke. Sploh nisem mislil na, da bi imele štacune tu gor tudi online shop (morda kasneje), gre za to, da končni kupec dobi informacijo (samo poglej št. hitov pri Mlacomu...).

6. Nekega dne, denimo, da se mlademu ambicioznemu ekonomistu posveti, kakšen učinek na trg ima taka zadeva, in si si izbori od šefa zadosten kapital ter stvar realizira. Heh, ubogi trgovčki bodo postavljeni pred zid čez noč!

Ta pred mano je govoril o tem na katere kupce cilja določena štacuno. Naš trg je premajhen za tako razmišljanje. Tarča so vsi! kupci.

Brane2 ::

Po moje bodo mrtvi ze, ko pridemo v evropo, pa tudi sedaj jim konkurenca dela sranje.

Sem primerjal ceno za Sharp Zaurusa zunaj in pri nas. In se temeljito zamislil.

Taka stvar je na Amazonu nova $350, pri nas je pa verjetno ne bi dobil ispod 160 kSIT.
Tudi če prištejemo DDV, poštnino in carino ( ki je BTW za te stvari ni), je to še vedno za razred nižje- in to za en kos (!)...

V HR imajo zadevo: klik.

Sicer je daleč od profesionalnosti zgornjih dveh pa vendar... stvar definitivno je uporabna.

Sergio ::

o zadevi smo na Slo-Techu že VELIKO razmišljali, a smo se vedno zataknili pri miselnosti podjetij, ki jim bi bilo škoda odtegniti 20 jurjev mesečno za vzdrževanje ažurnosti cen.

_Danes_ je zadeva, IMO, neizvedljiva, če nimaš za seboj desetih milijonov štartnega kapitala.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slovenski trgovci ter tujina (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
19541216 (37540) s51as
»

Za koliko trgovine dvignejo cene izdelkom (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13638171 (34047) Gregor P
»

Posebna cena XFXa za slo-techovce?

Oddelek: Slo-Tech
462533 (1849) Primoz
»

Comtron SG (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15813710 (8515) Turtle
»

COMTRON