» »

Xp black screen ali hang up med inštalacijo

Xp black screen ali hang up med inštalacijo

Daniel ::

Torej zgodba je taka: Kolegu sem pomagal inštalirati xp-je:D , pa se sistem obesi;(( ali pa zaslon ugasne med kopiranjem inštalacijskih datotek8-O (pred grafičnim vmesnikom). Dvakrat se mi je ustavil na različnih datotekah ostalo so bili black screeni;( . Ima računalo Pc plus 700 mhz proc, maxtor 80 disk, 2 cd roma in onboard sound in grafiko(alladin TNT2) za matično žal ne vem katera je.

Se je komu že to zgodilo? in kako težavo odpraviti

+ danes sem od nekoga drugega slišal da ima isti problem, vendar ima durona 800 (torej tudi drugi čipset če bi bile mogoče s tem težave)

LP
  • spremenil: Daniel ()

AngelOfDeath ::

ram ?

Daniel ::

Skoraj ni možno da bi bil ram, saj ostali sistemi ME, 98, delujejo ok.

Je pa mu enkrat strela udarla v modem in ga skurla (AMR), pa je zdaj kupil nekega US roboticsa pa se mu tudi ne odziva 8-O .Mogoče mu je skurlo še keri PCI slot.

Ampak to skoraj sigurno ni problem

Add on: Ti PcPlus računalniki so itak neka čudna roba, saj mu je tudi že disk crknil.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Daniel ()

ToniT ::

Moj sosed je imel probleme z grafično kartico (neki geForce - oznake ne vem). Potem smo pa za inštalacijo zamenjali grafično in je šlo vse v redu.

TESKAn ::

Poskusi dat vse nenujne komponente ven in potem inštaliraj, se pravi da ostanejo le proc, plata, RAM, disk, grafa. Druge onboard zadeve dej, če se da, v BIOSu izklopit. Če ti potem bo inštaliralo XPje, vstavljaj komponente nazaj eno po eno in boš videl, katera je problematična.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

|Luka| ::

Enak problem sem imel jaz, potem pa sem disejblu on board sound in je slo gladko. Ko pa je zadeva instalirana, ga pas enablas in instaliras driverje...

LP Lix

Daniel ::

Bom poskusil to varianto, grafa je sicer onboard plošča pa še niti agp slota nima tak da mu svoje ne morem posodit. V Pci reži ma pa le en modem, ki zgleda itak ne deluje.

LP

SanSan ::

Jaz sem imel enake probleme pri kolegu, pa so bili krivi bad sektorji na disku. Win ME so normalno sli instalirat in delali XP pa ne.
SanSan pravi: poslusajte Konfucijeve modrosti.

Kaboom ::

jaz sem do zdaj pri vsakem sistemu - win2k, win2k server, win xp, moral nastavit bios na default, ko je naložlo vse datoteke in preden je šlo dokončno v winse pa sem lahko vklopil nazaj vse nastavitve v biosu...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Daniel ::

SanSan: Disk je novi 80 GB Maxtor ker se mu je prejšnji Fujitsu kar na lepem ustavil.

Bom poskusil vse izklopti pa bomo vidli kak bo.

LP

DanKick ::

Kar se tiče RAM-a; pri pokvarjenem RAM-u (to so kasneje potrdili tudi na servisu) sem brez problemov uspel inštalirati Win98, WinXP pa so mi javljali ob inštalaciji podobne stvari kot tebi.
Skratka, WinXP so precej občutljivi na delno delujoče zadeve.

Daniel ::

Stvar deluje :D Vzel sem ven tisti modem, ki itak ne deluje četudi mu oni v trgovini zatrjuje da deluje;(( ( U.S. robotics z Conexantovim čipom), onemogočil zvočno, izklopil skener iz usb-ja in printer iz LPT ja in vzel ven 64 mega nekega čudnega rama. Zdaj ma eno ploščico 256 rama not.

Stvar se je inštalirala brez napake. :D Kasneje ko sem zvok omogočil je sicer nekaj opozarjal sistem da gonilniiki niso digitalno podpisani ampak zvok deluje brez problema (verjetno prestari driverji) le za printer (Stylus color 460) še mu moram najti driverje. Upam da bodo za Win 2000 OK.

Hvala vsem

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Acer Aspire 5315 wireless driver

Oddelek: Omrežja in internet
3410511 (4499) amigo_no1
»

Windows Server 2003 - mnenje ? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Operacijski sistemi
47028710 (12144) darkolord
»

WIN XP vs. WIN 2000

Oddelek: Operacijski sistemi
291691 (1226) Tomi
»

Modem motorola

Oddelek: Pomoč in nasveti
422754 (2134) joco
»

WinXP RC1 BSOD pri instalaciji

Oddelek: Operacijski sistemi
171132 (924) andrej

Več podobnih tem