Forum » Omrežja in internet » težava z internetno povezavo
težava z internetno povezavo
onri ::
Prosim za informacije pri naslednji težavi:
Imam dva računalnika (na enem Win7 in na drugem Vista) in telemachovovega ponudnika, kjer sem dobil modem (Arris) in Wireless Router (TP-LINK).
Ko je v računalnika vključen kabel, dela internet brez težav na obeh rač. Pri prenosniku, kjer imam naložene win7 deluje brez težav tudi brezžično omrežje, medtem ko pri visti ne poveže interneta. Omrežje mi najde in se po vpisu gesla tudi poveže z routarjem, ampak z internetom se pa ne morem povezati!!
Sem klical na telemach, kjer so mi svetovali, da resetiram routar - kakor mi svetuje tudi windows, ampak ne pomaga. Svetovali so mi tudi, naj sam nastavim IP-je, kar tudi ni bilo učinkovito. So pa videli, da se je povezal z routarjem, ampak naprej pa ni šlo. Sedaj naj bi pomagala le še plačljiva pomoč.
Ko sem pred dnevi priključil še en rač. na net, zopet ni bilo nobenih težav, samo geslo sem vtipkal in je delalo.
Drugače je pa ta rač. z visto že bil priključen na drugih brezžičnih omrežjih (ta omrežja sem sedaj pobrisal) in je vse delalo.
Ali je komu jasno, kaj bi naj bilo narobe?
Imam dva računalnika (na enem Win7 in na drugem Vista) in telemachovovega ponudnika, kjer sem dobil modem (Arris) in Wireless Router (TP-LINK).
Ko je v računalnika vključen kabel, dela internet brez težav na obeh rač. Pri prenosniku, kjer imam naložene win7 deluje brez težav tudi brezžično omrežje, medtem ko pri visti ne poveže interneta. Omrežje mi najde in se po vpisu gesla tudi poveže z routarjem, ampak z internetom se pa ne morem povezati!!
Sem klical na telemach, kjer so mi svetovali, da resetiram routar - kakor mi svetuje tudi windows, ampak ne pomaga. Svetovali so mi tudi, naj sam nastavim IP-je, kar tudi ni bilo učinkovito. So pa videli, da se je povezal z routarjem, ampak naprej pa ni šlo. Sedaj naj bi pomagala le še plačljiva pomoč.
Ko sem pred dnevi priključil še en rač. na net, zopet ni bilo nobenih težav, samo geslo sem vtipkal in je delalo.
Drugače je pa ta rač. z visto že bil priključen na drugih brezžičnih omrežjih (ta omrežja sem sedaj pobrisal) in je vse delalo.
Ali je komu jasno, kaj bi naj bilo narobe?
jest10 ::
Najprej lepo povej, na kakšen način imaš priklopljen router v modem in kako imaš router nastavljen.
onri ::
Router imam vklopljen tako, kakor so mi ga priklopili pri telemach, ker drugače mi verjetno sploh ne bi delel. Iz zidne antene v modem in potem iz priklopa ethernet 10/100 v routar priklop WAN.
Kar se pa tiče nastavitev routerja ne vem točno, kaj te zanima? Imam pa npr. naslednje:
- varnost: WPA-PSK/WPA2-PSK
- MAC Filtering izklopljen
- DHCP vklopljen
- WAN connection type Dynamic IP
- ...
sporoči bolj podrobno kaj je pomembno, pa napišem.
Kar se pa tiče nastavitev routerja ne vem točno, kaj te zanima? Imam pa npr. naslednje:
- varnost: WPA-PSK/WPA2-PSK
- MAC Filtering izklopljen
- DHCP vklopljen
- WAN connection type Dynamic IP
- ...
sporoči bolj podrobno kaj je pomembno, pa napišem.
Spajky ::
Če dela z win7 je z ruterjem vse v redu, problem je v Visti !
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 568705 (5534) | c23po |
» | Prosim za pomoč kako povezati modem/router/3 računalnikeOddelek: Omrežja in internet | 13672 (3018) | verto |
» | Povezava kabelskega modema/routerja s TP-Linkovim routerjemOddelek: Omrežja in internet | 2317 (2000) | andi5 |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52146 (23896) | simone |
» | ADSL-Planet routa-problemiOddelek: Strojna oprema | 1164 (1029) | vojkoz |