» »

720p in 1080p ne popolnoma gladko

720p in 1080p ne popolnoma gladko

blizz79 ::

lep pozdrav. morda je bila ta diskusija že odprta, se opravičujem če je bilo tako. vendar kljub raznim forumom do rešitve svoje težave še nisem prišel.

za predvajanje mkv datotek sem do pred kratkim uporabljal svoj dobri stari p4 z radeon kartico, ki je strojno odkodirala HD zapis. zdaj sem svoj hišni kino stišal in predvsem zmanjšal, kupil sem asrock ion 3d, ki prav tako omogoča strojno kodiranje HD vsebin in je več kot dovolj močan, da to dela tekoče. pravim tekoče, povsem gladko brez rahlih zatikanj pa ne. za predvajanje uporabljam mpc hc (kljub visti uporabljam 32 bitno različico, ker je bolj stabilna - 64 bitna mi je že zrušila sistem), ter paket kodekov, ki ga priporočajo pri mpc. tako je vklopljen DXVA in vse deluje ok. ker pa sem dokaj dovzeten za podrobnosti, me moti rahlo zatikanje, ki je vidno predvsem pri kadrih, kjer se kamera sprehodi od leve na desno ali dol gor. prebral sem, da naj bi veliko vlogo igrala frekvenca osveževanja. ker so mkv filmi večinoma posneti pri 24 slikah na sekundo (23,976), sem frekvenco tudi sam nastavil na 1080p 24p, kar moja panasonic plazma tudi podpira. le da je bila stvar še nekoliko slabša in se mi zdi, da je bilo zatikanja še več.

se je morda kdo loteval teh stvari in ima morda kdo kakšne predloge? morajo biti kakšni specifični kodeki (shark, ffdshow pack,...), in ali morda obstaja še kakšen predvajalnik z DVXA podporo, ki bi bolje shajal z mkv datotekami kot mpc?

hvala!

bojan

Lion29 ::

dejavnikov zakaj ti ne laufa tekoce je lahko vec....

ampak... plasmo si nastavi na najvisjo mozno frekvenco...to nima nic veze z zatikanjem posnetka...

sam posnetek pa se lahko zatika iz vec razlogov kot prej napisano... lahko nima ustreznih kodekov, lahko ni strojna oprema zadosti mocna (zlo je pomemben bitrate posnetkov), lahko imas slab kabel, lahko imas vklopljeno kaksno dodatno funkcijo ki dodatno procesira sliko, etc, etc
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Yoni ::

blizz79 je izjavil:

uporabljam 32 bitno različico


Tule si si sam odgovoril. Inštaliraj x64 MPC in CoreAVC(in nobenih drugega sranja od kodekov) in ti bo gladko delalo. Pa ne pozabi cude omogočit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Yoni ()

zavajon ::

Na x64 ni predvajanje HD prav nič bolj tekoče. Celo nekoliko več CPU pokuri. Preveril na isti mašini.
Vsekakor je za tega asrock nujna uporaba CoreAVC z enablanim cuda. Pa v MPC mora biti nastavljeno DirectShow video na System Default. Šele, če je na tem zadovoljivo, se lahko igračkaš s kakšnim EVR.

Yoni ::

Tole da je vseeno če je x64 al pa x86 seveda ni res. Potem je isti klinac al predvajaš v vlc al pa mpc.

blizz79 ::

pri gledanju 1080p procesor z vklopljenim dxva ne porabi več kot 25% moči. drugače kot evr na visti naj ne bi šlo... imam pa slabe izkušnje z x64 bitnim mpc playerjem. se mi je zgodilo recimo to, da ko sem zagnal film, se je sistem v 3 minutah zanasal in zasedel 100% spomina (asrock ga ima 2gb) in je cel sistem potem zablokiral. mislim, da je 32 bitna verzija mpcja boljša za visto. sem dobil potrdila z veliko forumov. bom poskusil coreavc nekje staknit... pa sporočim. prosil bi samo še to, kako potem coreavc enablaš v mpc-ju.

@lion29: za zatikanje sem prebral nekoliko forumov, da bi lahko prišlo do neskladja osveževanja pri frekvencah. če film teče pri 24 slikah, osveževanje pa je 50 ali 60, lahko kakšn sliko na ta način baje preskoči in zato slika izgleda, kot da se zatika. zato sem poskusil tudi pri ločljivosti 1080p pri 24hz osveževanja. vendar ni razlike. samo toliko. uporabljam pa dvi = hd kabel. ne gre za kakovost kabla, ker se to dogaja le v določenih izsekih filmov. opazno pa je pri popolnoma vseh (recimo batman pri pan sliki mesta od leve proti desne) itd.

hvala, bomo še kopali za rešitvami. pa se že vnaprej zahvaljujem za pomoč.

blizz

Nikonja ::

minimalno zatikanje ko se kader hiter premika z leve na denso in obranto tudi jaz vidim ampak ni zaskrbljujoče, čeprav mi ni jasno zakaj se dogaja. Pa dogaja se neodvisno na katerim windowsima ali media playerima ali codecima vrtiš film !

zavajon ::

Yoni je izjavil:

Tole da je vseeno če je x64 al pa x86 seveda ni res. Potem je isti klinac al predvajaš v vlc al pa mpc.

Verjemi ali ne. Sam sem na 2 enaka diska inštaliral Win7 32 in 64, ravno z namenom, da preverim, če na 64 dela bolj tekoče. In nisem opazil razlike. Nisem pa šel preverjati s kakšnimi toolsi, ker filme pač gledam z očmi in ne z orodji. Glede mpc in vlc pa je razlika. VLC namreč uporablja samo svoje dekoderje in trenutno (v1.1) še ne uporablja DXVA zadovoljivo, pri meni sploh ne. V options piše, da je "experimental". Medtem ko mpc zna delati z zunanjimi dekoderji.

@blizz79
Options -> External filters -> Add Filter.
Najdeš coreAVC Video Decoder in izbereš Prefer.

Pa v nastavitvah coreAVC moraš obkljukati, da uporablja CUDA. Mislim, da je bolje še Deblocking daš na Skip always.

Pa zatikanje se lepo vidi v odjavnih špicah, ko se bel tekst skrola po črnem ozadju.

ps.: sam sicer uporabljam BsPlayer

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zavajon ()

Yoni ::

No, jaz imam z x64 in x86 mpc-jem nekoliko drugačne izkušnje, ampak ok. 100 ljudi 100 čudi....

blizz79 v Configure CoreAVC moraš imeti kljukico pri "Prefer CUDA acceleration". V istem menuju naštimaj še Deinterlacing na Hardware. Potem greš v MPC in narediš tako kot ti je zavajon napisal pa še nekaj. Potem greš še pod Internal filters in na desni strani tam pod Transform files odstraniš kljukico pri H264/AVC(DXVA) in pri H264/AVC(FFmpeg).

blizz79 ::

ok. sem poštimal zdaj pospeševanje prek coreavc dekoderja. neke bistvene razlike ne opazim, le pri previjanju coreavc potrebuje malo več časa, kot ffdshow, ki sem ga odstranil iz sistema in je prej skrbel za dxva pospeševanje. no, mislim, da bi, če že gre za bluray kodiranje, tudi dober mkv 720p ali 1080p moral delati gladko kot svila. sem pa namestil novejšo verzijo mpc hc, ki zdaj pri zagonu zahteva junij 2010 directx namestitev... ali nima vista že sama po sebi posodobljene knjižice za dx? ne želim kaj preveč namestit, da se ne bo slučajno spet vse obesilo, kot nazadnje, ko sem to storil.

se moramo potem udati v usodo in živeti z zatikanjem? resda mnogi tega sploh ne opazijo, mene pač moti. in če sem že kupil nov htpc, želim tega tudi maksimalno izkoristiti...

pa še tole... imel sem naročen asrock 330ht, pa jih je zmanjkalo, za 50 eur več sem potem vzel asrock ion 3d. po specifikacijah bi moral biti ion še nekoliko močnejši, če se ne motim (pustimo tisti 3d, ki ga itak nihče ne bo uporabljal). je morda kdo že stestiral dts zvok, če ima kdo katerega od omenjenih asrockov?

in še tole... :) ion 3d ima 2 zvočni kartici. tista, mislim da je realtek, na plati, spušča čudne zvoke, ko premikaš miško in ko dela disk, tako da uporabljam zvok prek grafične (hdmi kabel). lahko potem zvok pripeljem v tv in nato iz tvja prek optičnega kabla do zvočnikov (tu pride potem z5500 sistem) in dobim dts zvok?

sem poln vprašanj, pričakujem polno odgovorov :)

lp, blizz

blizz79 ::

našel sem tudi program reclock v raznih forumih, ki naj bi skrbel, da se uskladi frekvenca 23,973 = 24.000 fps. se ta zatikanja pojavljajo pri ostalih na tvju ali na monitorju?

jutri se pozabavam z reclockom in nastavitvijo tvja na 24hz. pa da vidimo.

blizz

Primoz78 ::

Meni na AT5ION plati 2gb rama in plazmi Panasonic se cisto nic ne zatika pri MKV datotekah in MPC windows 7 x64. Problem je ker ce hoces vkljucit podnapise DXVA dekodiranje odpade in potem se zacne sele zatikanje...Instaliral sem ze vse mozne kodeke...od avcore, CCC, Shark,....na koncu pa ostal na FFDshow in ac3 kjer se mi nic ne zatika a se vedno brez podnapisov v WMC.

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

blizz79 ::

no takole. inštaliral sem si reclock, ki ga zdaj mpc uporabi ob vsakem predvajanju. je pa očitno nekaj tudi na frekvenci osveževanja. če sem poskusil film gledati pri 24hz je bilo dosti več zatikanja. zdaj imam desktop nastavljen na 720p pri 60hz in tako vse skupaj še najboljše deluje. izključil sem tudi transparency (aero) v nastavitvah. zgleda da je to najbolje...

torej: coreavc codec, nobenega ffd filtra, reclock, tv na 60hz.
cpu ima pri teh nastavitvah konstantno porabo med 20 in 25%

čeprav se mi zdi, da še vedno ni to to :) ampak je bolje, kot prej.

blizz

MajstrZvasi ::

Jest na htcp uporabljam kar http://www.free-codecs.com/k_lite_codec... full verzijo in vedno pocahnam da mi grafična pomaga pri filmu in zelo glatko dela. Sem pa že tudi opazil da pri kakšnih ripih se pojavi malo zatikanje samo to je pomoje zaradi ripa ne codecov.
Pjača je kurba kurbe mamo pa rad.

Primoz78 ::

Kaj pa podnapisi pri h.264 filih v MPC in teh kodekih?

Lp
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Mavrik ::

Podnapise ti itak riše predvajalnik po kodiranju, tako da kodeki na to nimajo vpliva. Razen če res vztrajaš da mora to kodek delat in predvajalnik ne zna (MPC, BSPlayer in tile znajo).
The truth is rarely pure and never simple.

Primoz78 ::

To ze ampak v WMC na Win 7 je problem, ker takoj ko podnapise vkljucis pri h.264 datotekah ti izkljuci DXVA dekodiranje....in posledicno se slika zatika.

Lp
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

MajstrZvasi ::

Podnapise meni laufa vobsub kateri je tudi v packu. In se zaradi podnapisov nič ne zatika. Lepo dela v wmp in mpc.
A seveda vi uporabljate daljince in WMC jas to nevem kako gre sem si zadevo poenostavil in imam v dnevni na mizi wireles miško. Po potrebi pa v omari še wireles tipkovnico. :)
Pjača je kurba kurbe mamo pa rad.

Zgodovina sprememb…

Tugo ::

Poglejte še tole stran:
http://imouto.my/watching-h264-videos-u...

Rešitev je madVR. Podobno kot EVR, samo boljše in manj CPU/GPU zahtevno. Minus je to, da potrebuješ ffdshow za izris podnapisov.
madVR je napisal madshi. Tisti, ki je napisal tudi eac3to, za vse tiste, ki ta program uporabljate oz. ga poznate.

Imam pa Asusov At3Iont (330 + ION), tako da stvar preverjeno deluje na Full HD in s podnapisi.

lp, T.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tugo ()

Primoz78 ::

Mam tudi jaz tipkovnico in misko poleg MCE daljinca ampak ne pomaga kaj prevec, ali H.264 brez zatitaknja ali podnapisi...tko dela pri meni. Bom poskusil kot mas ti pa bomo vidli.

@Tugo to deluje tudi meni ampak jaz hocem to met v WMC 7...tukaj mi ne delujejo podnapisi + DXVA pospesevanje...
Lp
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz78 ()

OK.d ::

-še jaz bom vprašal glede podnapisov v mpc-ju, kje se nastavijo centralno europski, da ti pravilno prikazuje šumnike?
-drugače se tudi pri meni na ascrocku ion 330pro, rahlo pojavlja zatikanje pri 1080p, pojavlja se pa nekako na sredini zaslona, ko recimo določen pas filma ob visokem bitratu ter ko se kamera seli iz ene strani na drugo malo trzne, sicer se da preživet ampak ni čisto tko kot bi moralo biti, uprabljam pa coreAVC in xp-je, cpu-se giblje od 10-15%
LPOK.d

OK.d ::

- pa še to drugače se pa podobno trzanje slike pojavi tudi pri gledanju hd-jev na youtubu ali se to da tudi kje nastaviti, da uporablja grafično za predvajanje?
LPOK.d

bluefish ::

Flash naj bi že avtomatsko uporabljal grafično pospeševanje. Klikni z desno na flash vsebino > Settings > Enable hardware acceleration.

zile ::

glede na tole http://www.pureoverclock.com/review.php...
bi rekel, da je pri testiranju diska problem, ker pri 32k in 64k pade pod 10MB/s.
Mogoče cukne, ker disk prebavlja počasi.

MajstrZvasi ::

Težko zaradi diska meni doma ena kišta melje 24/7 torrente in jo imam samo za to pa iz nje preko wirelesa v dnevno sobo šibam 1080p film brez problema s visokimi bitrati. Sem pa gledal prenos preko wirelesa in je nekje povprečno dobre 6MB/S.
Pjača je kurba kurbe mamo pa rad.

Primoz78 ::

Pri Atom procesorjih in teh variantah je najvecji problem prava izbira kodeka...ker so CPU-ji precej svoh. MajstrZvasi kak CPU pa imas ti v tej kisti?

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

paljer ::

Pri mpcju nastavi D3D acceleration in v driverjih omogoči Vsync. Povej, če je kaj bolje.

ProGTX ::

Jaz sem svoj Atom netbook pripravil do gladkega predvajanja 720p s CoreAVC - pred tem o 720p sploh ni hotel slišati. Imam pa sicer Windows 7 32bit, CCCP (CoreAVC je prišel kasneje, samodejno prepove H.264 CCCP kodekom) in čisto vse predvajam v WMP.

Primoz78 ::

@ProGTX poskusi v WMC pa sporoci....pa podnapise ne pozabi vkljucit.

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

MajstrZvasi ::

intel E5300 2gb rama. Win7 64bit. En star 120gb disk in 9800gt supersilent. Sem imel prej eno atijevo grafično HD2400pro in so mi na 1920-1080 resoluciji pri filmu kjer se je slika premikala levo desno malo štekalo tako čudno kot bi se trgala slika opazile so se črte kot da grafična ni mogla osveževat slike dovolj dobro ali nekaj takega nisem mogel pogruntat nič potem sem vtaknil noter rabljeno 9800gt problem izginil.
Pjača je kurba kurbe mamo pa rad.

OK.d ::

-bom še enkrat vprašal glede podnapisov v mpc-ju, kje se nastavijo centralno europski, da ti pravilno prikazuje šumnike?
LPOK.d

zavajon ::

Options - Subtitles - Default Style - Font

OK.d ::

sicer so samo eastern europ, ampak delajo šumniki
LPOK.d


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HD na PC-ju, minimalne zahteve?

Oddelek: Zvok in slika
456034 (3207) zavajon
»

Kateri player za mkv fajle (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
628067 (6392) gibaj
»

HD codec (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11116995 (9880) GrimReaper
»

Predvajanje 720p in 1080p posnetkov

Oddelek: Zvok in slika
173463 (2702) biasko
»

(ne)predvajanje HD 1080p mkv z računalnikom

Oddelek: Pomoč in nasveti
152585 (2194) gujo14

Več podobnih tem