» »

overclockanje grafične !

overclockanje grafične !

SisQ ::

Imam program power strip in me zanima po koliko lahko zvišujem kaj pač že in, če je potrebno po vsakem zvišanju resetirat računalnik.

OwcA ::

A se ti zdi pametno, da počneš nekaj, o čemer se ti še sanja ne? Drugače zvišuješ lahko frekvenco procesorja in RAMov, zvezno ali nezvezno, odvisno od grafične kartice. Da spremembe obveljajo, moraš ponovno zagnati računalnik.

SisQ ::

Pametno ali ne, enkrat se človek mora naučit. Saj sem že probal pri voodoju zviševat, samo nisem imel jajc narejeno potrdit. Zato pa bi bil hvaležen za pojasnilo oz. za navodila.

kuglvinkl ::

Owca ti je že rekel, da zvišuj zvezno ali nezvezno RAMe in GPU. Pri GeF se najbolj pozna, če dviguješ hitrosti RAMov. Vendar je skorajda obvezno (razen, če so RAMi prekleto hitri) namestiti hladilna rebra.

+ nikar ne pozabi na airflow.

Svetujem ti tudi, da natančno prebereš OC oddelek v Forumu in pa članke, ki so tu.

Potem pa poročaj tu.
Your focus determines your reallity

SisQ ::

OK, i get it. Dont fu.. with system, ki ga ne poznaš. :D

kuglvinkl ::

Navit grafično karto ni absolutno noben problem. Samo določeni pogoji morajo biti izpolnjeni, da se lahko greš te reči. In pri tem se lahko še veliko drugega naučiš in razumeš delovanje tudi drugih komponent.

Tako da, nikar puške v koruzo!

Glede odgovorov tu. Moraš vedet, da s(m)o nekateri tu gor že kar nekaj časa. In preprosto ne da se nam prisati odgovor na povsem splošno vprašanje. Ti se le potrudi, študiraj, ko se bo zalomilo oz. boš v dvomih pa takoj vprašaj. Zagotovo boš dobil pravi odgovor! :)
Your focus determines your reallity

SisQ ::

Hej kuglvinkl, brez skrbi, da se zavedam tega. Logično je, da se nekomu, ki pozna te stvari in jih je že 100* razlagal enostavno neda še enkrat.
Zato pa ravno tukaj iščem odgovore, ker vem da vas je tukaj kar nekaj, ki zadevo obvladate v "nulo" -nekje se pač človek mora naučit.:)

Po mojih vprašanjih na forumu ni težko ugotovit, da sem se šele začel ukvarjati z računalnikom; želim pa pač vedet čim več.

Pa še novi sistem kupujem, pa bi pač rad vedel določene stvari, da ne bo denar stran vžen. ;(( No ja saj ga že imam, vendar še nesestavljenega. :D
Jajca pa taka !!

jRk0 ::

Zakaj bi te mogo rac. zagnat znova ce graf. navijas? kje pr vragu si pa se to slisal owca???

Premaknes slajder in stisnes ja, ko te vprasa ce hoces obdrzat nastavitev. In je to to:)
You fuck up once, you loose two teeth.

OwcA ::

Priznam, graficne nimam za dolg navite (ker ma revica ze tko al tko probleme z AGPje na 96MHz :D ), ampak nekoc nekdaj, ko sem to se pocel, je blo treba, saj je Powerstrip samo spremenil neko vrednost v registrih (da takšna sprememba obvelja, moras ponovno zagnati).

jRk0 ::

Navijal sem ze kar precej graficnih. mojih, drugih pa se nikol nisem zagnal znova racunalnika. Kot dokaz naprimer:

na bivsem Ati Rage Fury MAXX sem v PS navil pa so se teksture trgale v igri pol (prevec navita ze).Pa tudi q3 je pokazal vec fps. Prav tako 3d mark ko sem navil brez ponovnega zagona.
You fuck up once, you loose two teeth.

SisQ ::

Jaz sem v PS na ne vem čem premikal sliderje za nekakšne clocke. Grafična, je bila originalno na 115 mhz . Nato sem to sicer zvišal, ker pa nisem vedel po koliko lahko (po 5 , 10mhz ali koliko pač) nisem zadevo potrdil. Pa sploh nisem vedel kaj bi s tem pridobil (oz. poslabšal). :D Pač sem probal, kar sem slišal od drugih.
Ali sem bil na pravi poti ??:\

kuglvinkl ::

Bil. To je to. Če se bo moralo rebootat, da bodo obveljale nastavitve, ti bo že kaj kje blinkalo. Namreč, sam s PS nisem nikoli navijal, ampak, ker sem imel GeF, "preko" Coolbitsov.

Pozna se to, da igre hitreje laufajo.

Najlažje preveriš kakšen je tvoj dosežek, če po vsakem dvigu poženeš 3Dmark 2001.
Your focus determines your reallity

SisQ ::

Po koliko pa lahko naenkrat povišan ?

Pa glede 3dmarka ! Kako ga zaženem oz. kjega sploh dobit ? :\

Sergio ::

www.madonion.com je uradna stran. tuki ga dobis.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

kuglvinkl ::

Po koliko pa lahko naenkrat povišan ?

Po majhnih korakih, 5 MHz, potem zaženeš v loopu (denimo 15 min) 3Dmark in če se slika ne trga, lahko naviješ več. Torej, dokler se slika ne bo začela trga oz. se bodo pojavljale anomalije.
Your focus determines your reallity

SisQ ::

OK, hvala. ;)

freejack ::

No ja, jst sn tut študiral glede navijanja in sem neki časa grafo tut mel navito, sam pol sn pa študiral še mal več. :D A se splača? Pr 800x600 itaq ni razlike v FPS, navita ali ne, pr 1024 je razlika minimalna 2,3 FPS,..tako da občutnejše razike vidimo šele pri 1280 oz. 1600, AMPAK, jst s svojim compom(monitor) ne pridem čez 1024, špilam pa še na manj, od 640 do 800, ker pr 1024, pr novejših igrah še za kruh nimam. ;( Bo treba verjetno grafo zamenjat, al pa proc.

SisQ ::

A se splača? Pr 800x600 itaq ni razlike v FPS, navita ali ne, pr 1024 je razlika minimalna 2,3 FPS,.
Good question !
To tudi mene zanima, ker pač imam nastavljeno na 1024*700nekaj. ( monitor je kakšen je ) :D

freejack ::

Kar se starejših GeSil tiče, je blo pri Anihliator Pro (iz 120/300 clockana na 145/345) tko; 640x480-nobene razlike, 800x600-2FPS, 1024x768-5FPS, 1280x1024-7FPS in 1600x1200-3FPS, ampak dobro, to je starejša grafa. Pr Gainward GeForce2 Pro (220/450 oc. na 240/520) je pa tko; (Q3A-demo002-16-bit )800-1.7FPS, 1024-5.3, 1280-15.3, 1600-10FPS (in 32-bit) 800-14.3, 1024-17.3, 1280-12FPS in 1600-9FPS.Sej neki je razlike, sam je vprašanje, če se ti splača igrati z grafo za tistih par FPS, če bi rad pa iz nje iztisnil 10 ali 20 FPS več, je pa močno zaželjeno, da si porihtaš hlajenje. Vzem morphinga za vzgled. :D Moje skromno mnenje.

morphling1 ::

Khm, go si ravno mene omenil tu je posledica navijanja http://service.madonion.com/compare?2k1...
Kako sem prišel do tega si lahko ogledate v hlajenju in modifikacijah :)
Če je procesorska moč zadostna se praktično vsak procent navitja pozna v enakem procentu hitrejšega delovanja iger, v obratnem primeru pri premajhni moči procesorja/spomina se navijanje grafične kartice praktično ne bo poznalo saj je ozko grlo tu. In ko postaneš razvajen hitro ugotoviš da je default hitrost definitivno premalo. Poženi kak špil na 1280*1024 32bit texture na max oz vse na max tako kot so si programerji zamislili, pa povej če ti vse igre delujejo tekoče... to enostavno ne bo res zame je tekoče igranje pri min povprečju 60fps , kar je dosti manj ni igrabilno sploh pa v mrežnem igranju.
Navijanje se seveda še kako pozna, predvsem pa fsb procesorja ker ni programa, ki ne ljubi prepustnost spomina.
Kako se navija so ti pa že lepo razložili.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

EriNok ::

Si pa glih mene reveža za partnerja najdu !8-O

lp Primož

EriNok ::

Čudn da ni 7356 ven butnu, sej sem jih tolk dubu nazadnje, 6618, je bila pa ena izmed prejšnjih, no sicer pa ni dost razlike tko al tko!

lp Primož0:)

Area_51 ::

:)) Mam grafično Inno GeForce 4 MX 420, inbi rad vedel, do kolko bi se dalo navit procesor. Ram mi lahko gre največ na 100MHz, kar je zelo čudno.:)
Area 51

ali3n ::

Area_51: verjetno navijaš z CoolBIts-om?
Pri meni (Inno GF2 MX400 64mb) je bilo enako -slider za procesor sem lahko premaknil do 250, frekvenco spomina pa samo do 100MHz. CoolBits sem vrgel dol in inštaliral Riva Tuner. Zdej krasno dela, enostavna uporaba,... trenutno kartica tiktaka 245/170 (default je 200/165MHz). Je pa pomojem zmožna višjih frekvenc ob boljšem hlajenju (v pripravi..). Do kolk bo šla tvoja kartica boš izvedel edino tako, da probaš (po majhnih korakih, vmes testiraj - poganjaj Benchmarke, "hude" špile,...). Če ni motenj (razne pikice, trganje tekstur ipd.) naviješ še mal, pa spet probaš... prosec je dolgotrajen, sam se ne splača hiteti...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

freejack ::

EriKon: Na MadOnion primerja izbrano konfiguracijo oz. izbran rezultat s tvojim published rezultatom, tko da lahk primerjaš s svojim benchmarkom. Drugi bodo lahko tvoj benchmark videli le, če ga bodo primerjali s svojim ali ob prazen benchmark. (i think /me brave /me smart /me be tarzan :D )Aja, a kdo ve kk se ž računa MHz RAMov na grafi, glede na hitrost (v ns) RAMov? (Bi rad vedel kako teoretično mejo majo moji :D )

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: freejack ()

morphling1 ::

1000/dostopni čas [ns]
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

LordWorm ::

Mene pa zanima kdo je kriv da graficna ne premore vecje ferkvence CE imas hlajenje ok.Recimo jaz imam chrystal orb+silver3 in temp. je res vredu.Imam GF3ti200 in nevem zakaj mu ne pase vec kot 240/530?No vcasih je tut ok 240/540.Bo treba voltazo zvisat?

morphling1 ::

Hja Gf3 Ti-200 gre do tam nekje, to jim je nekako meja mogoče 260, seveda odvisno od tega kako dober čip dobiš, z voltmodom bi šlo seveda več. Btw crystal orb ni noben strašen hladilnik saj ima zelo majhno izmenjevalno površino.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

LordWorm ::

Se pravi je meja zaradi voltaze.Pa bi se kej splacalo z voltmodom zafrkavat?Kolkerkol ze chrystal orb uredu hladi graficno.

morphling1 ::

Zaenkrat če se misliš spravit delat voltmod, bi jaz na tvojem mestu zelo premislil o upgradeu coolerja >:D
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Moonman ::

Ve mogoče kdo s katerim programom je možno naviti Radeon9000???
Probal sem že z dodanim programom, power stripom in še z ta novim hercules tweakerjem?
pri nobenem ni izboljšave v 3dmark!

LP

jRk0 ::

probaj z rage3d tweak
You fuck up once, you loose two teeth.

Moonman ::

Ni razlike:(
Nikjer nisem našel nobenega programa za tuning moje grafične...
Res prosim, če kdo ve s katerim se da, da to sporoči.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

3d mark 2003 (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Navijanje
56631606 (15753) R33D3M33R
»

Odklepanje 6800LE ozeroma mod. v 6800GT (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1137766 (5100) Alesi
»

Vsem lastnikom GF2 MX/MX400

Oddelek: Navijanje
372123 (1408) AnWar
»

3d mark 2001 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
1017192 (6065) Doc
»

Ati Radeon Rocks !!!

Oddelek: Zvok in slika
121094 (789) ShadowMAN

Več podobnih tem