» »

Fotoaparat ne dela-kako naprej?

Fotoaparat ne dela-kako naprej?

Dromar ::

Danes mi je padel na tla fotoaparat Canon 400D po tleh. Bil je v oblazinjeni torbi in še v rukzaku, tako da sem sprva mislil, da mu nič ni. Ko sem prišel h Krki, da bi jo slikal, najprej ni hotel izostrit, na manualnem ostrenju pa je slika enostavno črna-ne slika.
Zanima me, če slučajno kdo ve, kaj bi se dalo naredit, kaj je sploh šlo k vragu ob padcu, koliko bi načeloma stalo popravilo, če se sploh splača popravljat in tako dalje...
Na fotoaparatu samem ni nobene vidne napake...
Hvala za vaše odgovore!

KoMar- ::

Morda je šel samo objektiv. Probaj si kje sposodit kakega za probo.

Ni objektiv. Sem dal gor še 70-300 pa tut ne dela :S

s1m0n ::

Verjetno poškodovan mehanizem ogledala!
Odstrani objekti pa probaj naredit fotografijo ter glej v body kako se kaj premika ogledalo!

Meni zgleda kot da se bi htel premaknit, pa se ne...Samo neki mal se premakne, vidim pa, da fotič sliko nardi in tut zvok spusti pa vse...Torej je verjetno kar ogledalo...Kaj naprej?

Če imaš srečo je le mehanizem ogledala padel iz svojega ležišča!
Najbolje je, da odneseš na kak servis fotoaparatov pa ti naj tam pogledajo, če je res le izmaknjeno bo popravilo poceni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s1m0n ()

Lahko poveš kaj več? Kaj zate pomeni poceni? 20EUR? 50? Ker rabljenega 5Dja dobim že za kakih 600EUR (mark 1) in res ne mislim zapravljat za popravilo več kot je vrednost tega rabljenega fotiča!

Dodatn info še: ko gledam skozi kukalo in slikam, se slika premakne...Skoči navzgor...Slika je seveda samo črna...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dromar ()

Težko povem kolko!
Najbolje je, da ti to nekdo pogleda celoten mehanizem in ti pove svoje mnenje.
Ker je to fejst občutljiv del je lahko tudi poškodovan tako, da se ga da le zamenjat, kolko te to pride nevem verjetno pa vseeno manj kot nov ali rabljen body!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

D-SLR pomoč pri nakupu

Oddelek: Kaj kupiti
192367 (1430) schurda
»

Kateri D-SLR fotoaparat (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11320341 (16831) dottor

kateri 4\3 fotaparat do 500evrov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
20428973 (25815) bluefish

Več podobnih tem