Forum » Loža » EU Standard vs Slovenija
EU Standard vs Slovenija
yabadak ::
Če povprečni Evropejec za košarico hrane, pijače in tobaka nameni 100 evrov, odštejemo v Sloveniji zanjo 78 evrov, se glasi ugotovitev evropske primerjave cen živil.
Pogled v košarico pa nam razkrije, da je v Sloveniji relativno najdražja hrana in brezalkoholne pijače (85 odstotkov povprečja EU-ja), cenejši je alkohol (72 odstotkov), najcenejši pa je tobak (48 odstotkov povprečja EU-ja).
Najcenejša članica EU-ja je Španija (78 odstotkov povprečja EU-ja), najdražja pa Danska (131 odstotkov povprečja EU-ja). Če pa bi tobak izključili iz košarice, bi bile cene hrane v Sloveniji enake kot v manj razvitih članicah EU-ja.
Postavi se nam vprašanje, kako bo po vključitvi v EU. Danska ima namreč kljub svojim 131 odstotkov povprečja, VIŠJE PLAČE !!!!!!!!
Torej lahko pričakujemo višje cene živil in alkohola, plače pa bodo ostale pri 140.000 sit povprečja ????!!!!!!?????!!!!!
Pogled v košarico pa nam razkrije, da je v Sloveniji relativno najdražja hrana in brezalkoholne pijače (85 odstotkov povprečja EU-ja), cenejši je alkohol (72 odstotkov), najcenejši pa je tobak (48 odstotkov povprečja EU-ja).
Najcenejša članica EU-ja je Španija (78 odstotkov povprečja EU-ja), najdražja pa Danska (131 odstotkov povprečja EU-ja). Če pa bi tobak izključili iz košarice, bi bile cene hrane v Sloveniji enake kot v manj razvitih članicah EU-ja.
Postavi se nam vprašanje, kako bo po vključitvi v EU. Danska ima namreč kljub svojim 131 odstotkov povprečja, VIŠJE PLAČE !!!!!!!!
Torej lahko pričakujemo višje cene živil in alkohola, plače pa bodo ostale pri 140.000 sit povprečja ????!!!!!!?????!!!!!
Poletje je toplo in zima je hladna
Thomas ::
Treba je vedeti, da so nekaj nižje cene v Sloveniji posledica nekaj nižjih plač v Sloveniji. Da če bi plače šle gor, bi cene hitro presegle EU povprečje.
Organizacija dela in prenizka tehnologija tepe Slovenijo. Pa še koga. Ne, da bi nam nekdo kradel.
Organizacija dela in prenizka tehnologija tepe Slovenijo. Pa še koga. Ne, da bi nam nekdo kradel.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
DavidJ ::
Pred dobrim mesecom sem v Atenah placal za kosilo (v samopostrezni restavraciji kot je interspar pri nas) 12 evrov. V Celju v intersparu bi me taksno kosilo stalo 450 sit.
Mene je kr glava bolela...
Mene je kr glava bolela...
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')
- Yoda ('The Empire Strikes Back')
MadMax ::
Ja, zal nihce ne dela primerjave cene - place.
Tu bi pa pogoreli...
Ampak neke stvari imajo pa cenejse (tehnicno blago).
Tu bi pa pogoreli...
Ampak neke stvari imajo pa cenejse (tehnicno blago).
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
iration ::
znanka v nemčiji ima 2500 evrov plače. hrana je malce dražja kot pri nas, tehnika cenejša, itd ... kakorkoli, z veseljem odštejem tistih 12 evrov za kosilo če imam 2500€ plače.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
Erazer ::
Hornet
Jaz sem pred mesecem plačal na Kreti v hotelu za večerjo 4 eure, pa je bil ruski bar.
Tisti, ki so plačali v predplačilu 1300 sit za večerjo, pa so imeli dolgi nos.
Kdo pa nima rad dumpinških cen .
Jaz sem pred mesecem plačal na Kreti v hotelu za večerjo 4 eure, pa je bil ruski bar.
Tisti, ki so plačali v predplačilu 1300 sit za večerjo, pa so imeli dolgi nos.
Kdo pa nima rad dumpinških cen .
Kaboom ::
v grazu v okolici akademij je en mali bar, takšen vrtni sredi parka, lesen z mizami okrog. lepo urejeno za turiste. pogovarjal sem se z natakarco ki je slovenka, tak dolgo je že v avstriji da je že začela slabše govorit slovensko. pa je beseda nanesla tudi na plačo, je rekla da misli da ima malo plačo pa da verjetno ne dosti višje od natakarce pri nas... dela polovico tedna 10ur na dan pa dobi 1000evrov...
pol pa ni čudno da je lahko že pozabla slovenščino...
pol pa ni čudno da je lahko že pozabla slovenščino...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kaboom ()
MadMax ::
Kaboom:
Ce recem da je polovica tedna 4 dni (ceprav ima teden 7 dni), to nanese 40 ur/teden. To je cisto obicajen delovnik.
A imas ti 230kSIT place? Nimas. Jaz niti 500. Nase kelnarce pa vecinoma delajo 10 ur 6 dni v tednu. Za manj kot 500 evrov. Zal.
Zdaj se pa naj tista v grazu zamisli.
Ce recem da je polovica tedna 4 dni (ceprav ima teden 7 dni), to nanese 40 ur/teden. To je cisto obicajen delovnik.
A imas ti 230kSIT place? Nimas. Jaz niti 500. Nase kelnarce pa vecinoma delajo 10 ur 6 dni v tednu. Za manj kot 500 evrov. Zal.
Zdaj se pa naj tista v grazu zamisli.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Rome 2] Language packOddelek: Igre | 5181 (1957) | opeter |
» | V kratkem podražitev hrane v Sloveniji 2017 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 40617 (36243) | Utk |
» | Kitajska v raziskave in razvoj vlaga več kot EU, Slovenija nadpovprečna (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 19484 (14933) | Vitez |
» | vsakdanje podražitve (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 20832 (18359) | dexterboy |
⊘ | Študentje - nova ovira Sloveniji na poti v EUOddelek: Loža | 2467 (2075) | luni |