» »

Barvni tiskalnik do 500€

Barvni tiskalnik do 500€

psyke ::

Dober dan,

kupujem barvni tiskalnik za firmo pa me zanima kaj priporočate za do 500€ oz. v tem rangu. Uporabljal se bo večinoma za printanje naročil in raznik slik ter vektorskih grafik.

bluefish ::

Format papirja?

psyke ::

jo razmere so se spremenile, je lahk kar do 1000EUR pa ql bi bilo če bi biu vredu za kake vizitke pa po možnosti vsaj A3 in da dela kvalitetne slike :) lahko pomagaš?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: psyke ()

Griffith ::

Ti bom jaz povedal iz lastnih izkušenj.
Kolikor vidim se misliš s tem resno ukvarjati, zato imej tudi resno mašino. Teh printerčkov za jurja ali celo manj, se za resno delo ne izplača kupovat. Če boš oz. ko boš printal kaka vabila ki so običajno izdelana iz bolj debelega papirja boš imel probleme z prenisko temperaturo. Enega ali dva ti bo dobro sprintal, ko pa boš dal printati 50 komadov bo pa prvih pet v redu, na ostalih pa se bo barva začela luščiti in jih boš vrgel stran. Zato je zelo dobro, če ima tiskalnik možnosti nastavite debeline thick 1, 2 in 3 za zelo debel materijal.
Jaz ti priporočam nekaj od tegale http://www.konicaminolta.si/pisarniska-... in sicer od vključno modela bizhub C220 naprej. Višji modeli se razlikujejo samo po hitrosti in mesečnem ciklu, kar pomeni da imajo večje tonerje. Tonerji so poceni za bizhub C252 so original 250EUR, lahko pa dobiš tovarniške in prišparaš še 100EUR. Edina slaba lastnost teh naprav so osvetljevalne enote ki jih je potrebno zamenjati po določenem številu odtisov npr. C252 po 45000 odtisov in so zelo dragi. Mislim da pridejo okoli 1000EUR. Lahko jih daš obnoviti, vendar tega !NE! narediti ker je kvaliteta odtisa potem na psu. Točne cene teh naprav ne vem, vendar se mi zdi da je od 4000EUR naprej. Lahko pa, da je tudi manj.
Tukaj imaš link, http://www.birooprema-zolnir.si/index.p... vidim pa, da niso več tako dragi kot so bili prejšnji modeli.

psyke ::

hvala Griffith! Zdaj smo si spet premislili. Cena je začetna, torej 500EUR za barvni tiskalnik, ki podpira tudi A3 format papirja..... to je vse :) upam da se ti bo še dalo kaj priporočati. tnx!!!

nejcek74 ::

ne dajem nasveta za, dam pa mnenje česa NE kupi:
HP Business Inkjet 2800 (itak je malo dražji)

razlogi za:
poceni tisk za inkjeta
hiter tisk
robusten stroj

razlogi proti:
popolnoma zanič gonilniki za Visto
slabo upravljanje barvnih profilov (čeprav verjetno ne misliš kalibrirat printerja)
počasno tiskanje večjih datotek preko mreže (prek USB šiba)
počasno procesiranje večjih datotek na printerju
draga mrežna kartica
nezmožnost tiskanja tankih črt iz Acada (recimo iz PDF-ja pa gre)

Preden kupiš preizkusi tiskalnik, najbolje v lastnem delovnem okolju. Edini način da ugotoviš nekatere pomankljivosti tiskalnika. Če ne drugega, pa vsaj tiskanje iz vseh programov, ki jih uporabljaš.

Bias ::

psyke je izjavil:

hvala Griffith! Zdaj smo si spet premislili. Cena je začetna, torej 500EUR za barvni tiskalnik, ki podpira tudi A3 format papirja..... to je vse :) upam da se ti bo še dalo kaj priporočati. tnx!!!


Laser A3 barvni tiskalnik, ki bo kvaliteten in ne predrag za vzdrževanje?

Pozabi.

V kolikor imate več investicijskega kapitala za tiskalnik, si vzamem čas in ti dam seznam uporabnih tiskalnikov...za to ceno, pa zelo težka.

Griffith ::

Ja, za 500EUR bo težka oz. ne bo nič. Barvni laserci A3 so kar od jurja naprej, tonerji pa so nesramno dragi. Če daš za bravnega A3 jurja lahko samo za tonerje daš 900.
tukaj http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist... in tukaj http://www.mimovrste.com/katalog/index.... imaš A3 barvne + duplex cene pa so od jurja+ naprej. Če pogledaš HPja je toner CMY 432,51 EUR X 3 + K 264,73 EUR = 1562,26EUR Tukaj je pa še osvetljevalne enote ki jih je potrebno zamenjati po določenem številu odtisov, grelce ki jih je tudi potrebno menjati in še prenosno folijo oz. enoto ki ti sliko natisne na papir. Stroški so... vrtoglavi! Poleg tega je pa še vprašanje kako bi ti printal na debelejši papir. Pri nas imamo Kyocero A3 črnga, bil je takrat 1200EUR pa je dober samo za papir.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Griffith ()

Griffith ::

Malce sem še pobrskal po netu in našel tole. OKI A3 tiskalnik je že od 710,60EUR + DDV. Za tega so najcenejši tonerji 3 * 162,00
+ 68,00 = 554EUR. Ostali potrošni materijal je tudi zelo poceni, vendar pa je vprašanje koliko zdrži. Tonerji so tukaj za samo 7300 strani pri 5% pokritosti A4 kar pomeni en kvadratek velik 5*5mm na A4.
še link: http://www.mikroing.si/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Griffith ()

bobby ::

Moje priporočilo: če najdeš kje še HP COLOR Laserjet 4700,...
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

psyke ::

hvala fantje, zakaj bi pa vzel laserskega?? kaj pa brizgalni tiskalniki??? recimo kaj takega:

http://www.mimovrste.com/artikel/283008...

aja pa nekaj sem pozabil, naj je združljiv z windows 7 64-bit in XPji, ker imam starega Canon LaserBase MF5650 in dela še samo v 32 bitnem win 7 :( to je pa bv.. nevem zakaj ne izdajo 64 bitnih driverjev...mislim vem.. zakaj ampak to je bv.. to multifunckijsko napravo sem dobil po zelo ugodni ceni pa res dela super še zdaj, samo škoda da ni driverjev.

:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: psyke ()

Bias ::

cena izpisa je dražja od laserskih. če potrebujete za kvalitetne fotke, ne zgolj barvni text ali grafe potem, je inkjet ok.

Potrošni material za omenjeni tiskalnik, je 8 ločenih kartušk po ceni cca-15-17EUR.

Aparat sam po sebi zelo dober A3 tiskalnik.

psyke ::

Bias je izjavil:

cena izpisa je dražja od laserskih. če potrebujete za kvalitetne fotke, ne zgolj barvni text ali grafe potem, je inkjet ok.

Potrošni material za omenjeni tiskalnik, je 8 ločenih kartušk po ceni cca-15-17EUR.

Aparat sam po sebi zelo dober A3 tiskalnik.


Hvala!! Ja verjetno bo potem to boljša izbira, bi priporočal še mogoče kateri tiskalnik v tem rangu?? max 600... :)

Bias ::

Griffith ::

Brizgalni tiskalniki so zelo omejeni glede medija oz. tip papirja ki ga tiskajo. Prvi tiskalnik ki si dal sam link je izredno počasen in nič ne piše na kakšno gramaturo lahko printaš, drugi tiskalnik ki ga priporoča Bias pa piše da je priporočena gramatura do 90 g/m2, laserci pa tiskajo do 250 in celo 300 . Če boš printal na kakšen premazni gloss papir se barva zlepa ne bo posušila. Mogoče se dobi kak poseben papir za brizgalnike, vendar pa so potem ti lahko dražji, kar pomeni manjši zaslužek.
Kar se tiče kartuš je pri brizgalnikih fino, ker se večinoma za vse modele dobijo kompatibilne kartuše, če pa boš veliko printal pa si lahko naštimaš CISS sistem, ki izgleda nekako takole- http://www.google.com/images?hl=en&gbv=... .

Bias ::

Griffit tole kar si zapisal glede tiskanja na glossy papir definitivno ne drži. Ob uporabi pravega/primernega papirja za potisk, bodisi glossy/mat ali kaj drugega, se potisk posuši normalno. Te tiskalniki so narejeni prav za tisk foto kvalitete na foto papir, prav tam pride vseh osem črnil in majhne šobe glave do izraza.

Tudi tiskanje na klasićen 80g je ok, a seveda logično ne doseže kvalitete foto papirja.

Bias ::

Aja, pa tisti Canon Mark II tiska na fotopapir do tam nekje gramature do 310g če me spomin ne vara...definitivno pa več kot 90g...konec koncev vsi foto tiskalniki tiskajo na težje/debelejše medije, saj fotopapirja ni v obliki 80-90g...

Griffith ::

No na inkjete se ne spoznam toliko, doma imamo enega in sem probal pa ni bilo uspešnih rezulatatov. Potem bi verjetno res bila najboljša varijanta inkjet in če bo veliko printal si dokupi SISS sistem.

Brane2 ::

Poglej podatke o gramaturi papirja, ki jo tiskalnik uradno še sprejme, po možnosti pa kje probaj tudi debelejši.

Načeloma bi se izogibal modelov, pri katerih potuje papir v obliki črke "U" ( če so še taki za A3 ), definitvno pa se izogibaj CIFS in podobnih sistemov, če bo tiskalnik videl dolge pavze ( nekaj dni ali več) med tiskanji, ker boš imel samo probleme, ki bodo lahko kulminirali v to, da se ti bo zasušila glava in boš tiskalnik samo še šutiral v kanto.

Po mojih izkušnjah je CIFS samo za tiskalnik, ki res tiska veliko, praktično stalno. Za vse ostale so boljše refillable kartuše.

Epsoni niso slabi IMHO. Kaka Photo 1900-tka ali 2400-tka bi prav lepo sedla. Mislim, da je 19xx-tka še v podanih cenovnih mejah...

Pravzaprav, za EUR600 dobiš že Photo 2880...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Bias ::

@Brane2, se strinjam s teboj glede sistema cifs/refillable.

Vsi ti tiskalniki za foto (vsaj canon/hp) katere smo omenjali ima skoraj ravno pot papirja, predvsem ker nudi potisk na photo papir večje gramature. Mislim pam da ima še spodnji zalogovnik papirja za manjše gramature kjer pa gre papir v onliki črke U in ni primeren za debelejši papir saj ga ne potegne oz. deformira.

Za Canon lahko trdim, da se mu glava tudi po tednu dni ne bo zasušila...verjetno enako velja za hp (a tu predvidevam, ne vem).

bobby ::

ej mudel, kaj če bi ti najprej malo bolj razložil, kaj bolj konkretnega bote printal. a bo kaj iz CAD aplikacij, torej linije, al bodo recimo temu pospekti ali dopisi (torej doc, pdf)?
probaj malo bolj se razpisat o tej smeri pa boš dobil še bolj podroben info. pa koliko bo tega printa. 500listov na dan, bi radi imeli duplex, mrežni tisklanik, dodaten pladenj,..
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

psyke ::

mudel bo povedu zdej :D

vektorske grafike ne bo dost, največ bi printali barvne visoko kvalitetne slike pa tut ne tak dost, max 30 listov na dan. za dokumente in naročila uporabljam laserski črnobeli printer to je to... ja ql če bi biu mrežni tiskalnik..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: psyke ()

Bias ::

No ta ni mrežni...in za omenjeno ne potrebuješ mrežnega, cena se namreč vsaj za slabih 200EUR poveča.

psyke ::

aha hvala, v tiskalnike se pa res ne razumem :D

torej

Epson Stylus Photo R2880

HP OJ Pro K8600DN

ali

Canon PIXMA Pro9000 Mark

??

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: psyke ()

Brane2 ::

Pozor. Preden greš v to, si poglej kak review.

Kokr vidim, niso vsi tiskalniki namenjeni istemu trgu. Poglej si, kaj rabiš. Če so to barvni prelivi, potem se mogoče splača imeti Photo tiskalnik z 8 ali več črnili.

Eni modeli, recimo 3880 ali 4880 imajo kar nekaj črnih kartuš in tako znajo delati prvovrstne Č/B odtise z veliko sivinami ( ČB fotke itd). Eni imajo lak in dve varianti črne ( gloss in mat). Eni imajo pigmentne barve itd.

Če vsega tega ne rabiš, je brezveze denar metati na to in lahko kupiš kak simpl 4-barvni printer, kako 1200-tko ali njeno naslednico.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Pravzaprav, če upoštevamo padec cen, se zdi 1900-tjka nekako varna izbira.

Smo imeli 1800-to in je bla super. Lepi prelivi, visoke ločljivosti, relativno hiter tisk v recimo 720dpi, možnost tiskanja na CD/DVDje, polni A3.
Aja, pa možnost tiska na rolo tudi ni zanemarljiva. Na žalost smo ga zajebali s CIFSom...

Danes bi vzel 1900-tko brez veliko razmišljanja kot dober all-around tiskalnik.
On the journey of life, I chose the psycho path.

bobby ::

Če bi rad tak segment, kot ti ga Brane priporoča, potem Pixma pro9000 ali pa pixma pro9500, drugače Epsona, definitivno pa se izogibaj OJ K8600DN, je veliko težav z njimi.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

psyke ::

Bom vzel Pixma pro 9000, ker 9500 je že spet 250EUR dražji in se giblje okrog 750EUR kar je že preveč(tudi r2880 je okoli 800EUR). Samo še preverim če so driveri za win 7 64bit na voljo in če so ga naročim jutri. Hvala za pomoč!

ps:

pro9000win64xps528ej.exe

Pro9000 XPS Printer Driver Ver. 5.28 (Windows 7 x64/Vista64)

to je to?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: psyke ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri tiskalnik (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Kaj kupiti
666137114 (1017) T-I-N
»

Kateri tiskalnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17036717 (20431) gazer
»

kateri printer kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6421946 (14220) Spock83
»

Kateri tiskalnik -> pogoj: najcenejše kartuše (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7429779 (19049) bobby
»

Tiskalnik /večfunkcijska naprava

Oddelek: Kaj kupiti
324663 (3695) mat xxl

Več podobnih tem