» »

The church of Apple

The church of Apple

1
...
3 4
5
»

Wox ::

Mah. Vsi obstoječi OS-i so primitivni. Ne želim nobenih finderjev in podobnih pogruntavščin. Jaz sem fanboy OS-a, ki se zna povezat in izvršuje ukaze direkcijon iz mojih možganov, brez nekega bolj ali manj glupega GUI-ja, po možnosti wireless z dometom 20m, da lahko še na sekretu delam.
Commodore 64

BigWhale ::

Limit-sky je izjavil:

In zdaj komaj čakam, da pride nek BW in me začne prepričevat, kako je finder crap. Yeah, right.


A imas ti probleme s selektivnim branjem? Caki, se bom se enkrat citiral:

BigWhale je izjavil:

Limit-sky je izjavil:

BigWhale je izjavil:

Jaz sem opisal en kup stvari. :)

Tipična fanboyevska izjava. Ima pa res sprane možgane do kraja. Še kar trdi svoje.


Jaz nisem kriv za tvojo pol pismenost ampak, bom napisal se enkrat, a cem napisat z velikimi tiskanimi crkami, da bos razumel? No, po vrsti:

- HW superiornost? Meni ze deset let (al kaj vem kolk) ves PC hardware dela in nisem imel problemov z njim
- Superioren servis in User support? Povprasaj tiste, ki se jim Maci in Iphoni kvarijo, ena kolegica ima ze tretjega iphona. Dva pred njim sta ji crknila. Tudi na servis cakas tako dolgo kot za katerikoli drug HW, za kaksno bolj exoticno stvar, ki je pri nas ni na zalogi pa se vec.

- OS X? Finder? Grozota upravljanja z datotekami, tukajle v tejle temi so mi nekateri rekli naj raje kar terminal uporabljam! Bravo!
- Podpora za virtualna namizja? Do 'nedavnega' je ni bilo, potem je prisla in izvedena je slabse kot je bila narejena v FVWM leta 1993. Ja eni smo ze tolk stari, da smo leta 1993 uporabljal virtualne desktope....
- Podpora vecim fizicnim zaslonom? Zate je ocitno vec kot dovolj, da lahko samo aplikacijo neses na drug zaslon. Meni je premalo. Jaz hocem, da se aplikacija tam sama odpira, da se popupi odpirajo tam, da se neko tocno doloceno okno aplikacije odpre pa na primarnem zaslonu. Jaz hocem, da je File | Edit | View menu v oknu aplikacije in ne na sosednjem monitorju. In na koncu, jaz hocem, da je ikona za zagon terminala ali pa browserja na tistem monitorju kjer je miskin kurzor.

- Dostopnost programske opreme? Se ne more primerjati z Windows, kaj sele s kaksnim Ubuntu.
- Instalacija programske opreme iz APT repositorijev? Ja, seveda. Lahko! Ampak, ker stvar ni apple pozegnana ze hodis po trhlih tleh.

Ce je kje kak fanboy, potem se bos moral pogledati v ogledalo, da ga bos videl. Tam kjer je Apple res precej boljsi od ostalih bom to povedal. Aja saj sem. Maglock je fantasticen.


Izmed vseh stvari, ki sem jih nastel si uspel izlusciti eno samo stvar in jo zagovars z "men je dovolj in to dobr dela, to ti ne znas uporabljati".

Cestitam, zmagal si v debati! Jutri dobis medaljo od ustanoviteljev foruma. Kaj medaljo, pokal!

CoolBits ::

Še kar ne vidim problema oz. zakaj je to veliko bolje kot drugje.

Nihče ne pravi, da je veliko bolje ali kaj podobnega.
Kar hočem povedat je, da kar je zate napaka je za koga drugega lahko prednost, odvisno od načina uporabe in navajenosti pač.

Limit-sky ::

Fantje, saj sem vam napisal. Če vas rač. z bilokaterim OS-om vpraša ali hočete prepisati folder in kliknete replace, ne vidim težave. Ali jo vi? Ali bi MORAL finder delati isto kot explorer?

techfreak :) ::

Ali bi MORAL finder delati isto kot explorer?

Ne, amapk explorer vsaj omogoča povrnitev na prejšnjo stanje (undo). Pri Finderju tega ni in lahko po pomoti zgubiš kar veliko pomembnih zadev.

Limit-sky ::

Say what?
Se pravi so windows za bedake, ki ne berejo, da lahko potem undo naredijo.
Explorer rules!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Limit-sky ()

CoolBits ::

Spet nekaj na pamet a ne? :D Meni undo namreč lepo dela na osx.

techfreak :) ::

Naredi replace in potem undo. Vsaj meni ni nikakor zagrabilo, ko sem pritiskal Cmd+Z.

Limit-sky ::

Bo treba brat, zgleda. :)

techfreak :) ::

Kaj sem spet spregledal?

Limit-sky ::

Kako bi naj to delalo? Replace in undo? Kaj bi naj naredilo?

techfreak :) ::

Ja pri meni ni nič, v tem je težava. Po pomoti sem naredil replace v Finderju in nisem mogel dati undo. Če prav razumem, bi moral originalno mapo povrniti, novo mapo pa prestaviti nazaj, od koder jo je vzel.

Zgodovina sprememb…

Limit-sky ::

Techfreak, naj te vprašam: kateri OS uporabljaš večino časa?

kingkong ::

Naj še sam nekaj dodam k tej temi.
Spomnim se še časov, ko smo v šoli imeli računalnike, ki so delovali preko flopi diskov 5,25" (v enoti A: DOS, v B:wordstar).
Od takrat do danes sem uporabljal Windows OS (od 3 - Win Vista, Win 7 nisem še sprobal). In v veliko veselje mi je bilo vedno sestaviti lastne računalnik. Tedne preživeti in iskati "idealne" komponente za čim manj denarja, to je bil pravi užitek. Zadnji PC, ki sem ga sestavil, me je pred recimo 4 leti (skupaj s popusti), prišel okrog 200.000 tolarjev (ni bila neka huda mašina). Kar me je vedno motilo pri PC-jih je bil hrup, ki ga proizvaja kup ventilatorjev (sprobal vse vrste "tihih" ventilatorjev,... še vedno so bili hrupni. Moj iMac je tih, res tih. Največkrat je edino kar slišim disk (komaj čakam, da ga bom zamenjal s kakšnim SSD-jem).
Ko so prišli Windows XP 64bit, sem mrzlično (skupaj z drugimi po forumih - recimo planetamd64) iskal delujoče driverje. Moder zaslon je bil pogost (jeza tudi). Sem pa rad preizkušal nove stvari, zato sem se vedno zavedal, da driverji lahko naredijo svoje. Windowsi so, kar se mene tiče, dober OS. Verjetno največja težava tiči ravno v driverjih (Logitech dela super reči, driverji so bili vedno zanič - mogoče se je kaj spremenilo).
In ko me je minilo to veselje in sem si želel nekaj novega, bolj "stabilnega", sem si nabavil svoj prvi Mac prenosnik (3 leta nazaj). Od takrat dalje uporabljam v glavnem Mac OS sistem. Kaj mi je pri Mac OS všeč? Predvsem to, da ne iščem več po netu delujočih driverjev in odgovorov zakaj nekaj ne dela. Ne rečem, da je OS X 10.6 sistem brez težav. Jih je pa precej manj kot sem jih bil deležen v win okolju. Ob prehodu sem mislil, da bom pogrešal oz ne bom našel ustreznega softwara, vendar sem vedno (vsaj do sedaj), našel zamenjavo. Kar me pa še bolj veseli je to, da imam lahko odprtih ogromno programov in preklapljanje med njimi je tekoče (večkrat mi je v win okolju, kljub ogromno rama in močnega procesorja, sistem enostavno "zaštekal" - restart).
Finder je res nekoliko potreben prenove, so pa zato tukaj zmogljive alternative (Pathfinder recimo).
Kar se tiče same izdelave (sam sem imel v rokah kar precej različnih prenosnikov) menim, da je Apple boljši od konkurence v sami izdelavi. Imel sem tudi prenosnik od Sony-ja za katerega sem plačal takrat 1700EUR (17" - rabil nadomestilo za namiznega, ker sem bil v tujini), ki je bil zelo dobro narejen in je eš vedno delujoč (pri drugem lastniku).
In če rad uporabljam Mace zaradi tega nisem nek fensi gik, ki se rad baha s tem naokoli. In ja. Mac ni za mase. Verjetno nikoli ne bo. Samo primerjati računalnik za 400EUR (za toliko že dobiš komplet PC) in recimo Mac mini/iMac nima smisla. Razlika je več kot očitna (uporabljal sem oboje). Dober in kavliteten PC je še vedno drag. In bo dokler bodo kupci, ki želijo imeti zverino za igranje igric.

blackbfm ::

Kar me je vedno motilo pri PC-jih je bil hrup, ki ga proizvaja kup ventilatorjev (sprobal vse vrste "tihih" ventilatorjev,... še vedno so bili hrupni. Moj iMac je tih, res tih. Največkrat je edino kar slišim disk (komaj čakam, da ga bom zamenjal s kakšnim SSD-jem).


Zanič ventilatorji oz. slabe kvalitete. Danes komot sestaviš ultra tih pc. Pa od xp 64 bit naprej se je tudi marsikaj spremenilo oz. je vse bolj plug&play.

Dober in kavliteten PC je še vedno drag. In bo dokler bodo kupci, ki želijo imeti zverino za igranje igric.


To nevem točno kaj misliš s kvaliteto, ker crkne ti lahko ravno tako računalnik za 400 ali pa tak za 3000 eur, pa nima veze ali je apple, hp, acer, itd..:) Špile pa tudi že skoraj vsak nov pc poganja zadovoljivo.

kingkong ::

Vedno sem kupil najboljše ventilatorje, ki se jih je dalo dobiti v Sloveniji. Hrupen je bil zato, ker mi nikoli ni uspelo spravit manj kot 3 ventilatorje v ohišje (čene štejem venta od napajalnika: procesor, grafična, vent za ohišje).
Se strinjam, da lahko crkne vsak hardware, samo za tistega, ki plačaš več pač pričakuješ, da ne bo tako hitro odpovedal.
Poganja zadovoljivo ja, samo verjetno si vsak želi, da bi špili tekli gladko na high nastavitvah. Ali se motim?

PromeuZ ::

>>Poganja zadovoljivo ja, samo verjetno si vsak želi, da bi špili tekli gladko na high nastavitvah. Ali se motim?

Tole so bolj mokre sanje geekov. Večini casual igričarjev je dovolj da igra deluje in ne "šteka".
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

M-XXXX ::

Se strinjam, da lahko crkne vsak hardware, samo za tistega, ki plačaš več pač pričakuješ, da ne bo tako hitro odpovedal.

Ampak to ne naredi Apple nič bolj ali manj zanesljiv. Glede na to, da se vse komponente, ki ga Apple vgrajuje (razen matične na hitro iz glave), da kupit v praktično vsaki lokalni štacuni ni kaj manjša možnost, da se kaj pokvari...

c3p0 ::

kingkong je izjavil:

Vedno sem kupil najboljše ventilatorje, ki se jih je dalo dobiti v Sloveniji. Hrupen je bil zato, ker mi nikoli ni uspelo spravit manj kot 3 ventilatorje v ohišje (čene štejem venta od napajalnika: procesor, grafična, vent za ohišje).


Good old, old times. Ventilator na i7 se mi vrti tako "hitro", da še lahko vidim posamezne blades. Gfx je lahko pasiven, enako PSU. Da ne slišiš glav v HDDju, ki v tej tišini postanejo glasne in moteče, si omisliš še SSD. ;)

kingkong ::

Super, če je končno mogoče dobiti komponente brez nadležnih, glasnih ventilatorjev (od nakupa Maca ne spremljam več toliko razvoja PC komponent).
Ko sem govoril o hardwaru sem govoril na splošno. Matične, ki sem jih kupoval so bile izključno Asus, Gigabyte (pokvarila se mi je le Gigabyte MP). Ko sem sestavljal cenejši računalnik, sem moral poseči po cenejših variantah in vedno je bilo enako. Nikoli ni MP delovala enako dobro kot dražje variante (to so pač moje izkušnje). Kolikor vem Apple v svoje računalnike vstavlja samo dobre, kvalitetne komponente. Sigurno crkujejo tudi Apple mašine. Zanimivo bi bilo videti statistiko okvar po proizvajalcih/cenah (mogoče bo kdo to še poiskal :)
Še to glede glasnosti: še preden sem kupil prvega Maca sem imel možnosti videti in preizkušati Mac Pro-ja. Tako tihega, hitrega "high end" računalnika takrat nisem videl. Kolegov high end PC je bil takrat tako glasen kot, da bi bil na letališču :) Nekaj je sigurno na kvaliteti Appla, v to sem prepričan. Njihova pozornost namenjena detajlom je pač nekoliko boljša od konkurence (in tudi nimam v mislih designa njihovih proizvodov).

bluefish ::

Kolikor vem Apple v svoje računalnike vstavlja samo dobre, kvalitetne komponente.
Zadnje čase vstavlja enako OEM robo kot vsi drugi.

Limit-sky ::

kingkong, in kako shajaš brez cut opcije v finderju in brez merge folderjev? Si potreboval veliko časa, da si se navadil na odsotnost le-teh? In kako, za hudiča, ti uspe sploh skopirati kakšno datoteko?

Verjetno tudi ne uporabljaš več monitorjev, ker je baje nemogoče delat v os x z več monitorji. In, ne, ni dovolj, da lahko neseš okno na drug monitor.

Pa da o virtualnih desktopih ne govorim. Groza. Slabše kot leta 1993.

Ne vem, no, kaj te je premamilo, da si kupil ta precenjena jajca. Gotovo so te vse te applove reklame, ki nam butajo v glavo vsak dan, čisto zbluzile in nisi znal pametno razmišljat in si ostal brez denarja s precenjenim izdelkom, zdaj pa nočeš priznati, ker ti je nerodno.

Ja, ja, saj vem...

techfreak :) ::

Limit-sky je izjavil:

Techfreak, naj te vprašam: kateri OS uporabljaš večino časa?

Do pred kratkim sem dve leti in pol večino časa uporabljal OS X, občasno pa Windows 7. Malo pred božičem mi je MBP odpovedal in ker me je pri OS Xu motilo dosti stvari (vključno z pomanjkanjem določenih programov, Parallels pa ni ravno nekaj, kar bi si želel uporabljati vsak dan), sem pri iskanju novega prenosnika pogledal še alternativne možnosti.

Zaenkrat sem veliko bolj zadovoljen na Windows 7, kot pa sem bil prej na OS X.

Limit-sky ::

Torej veš, da če fajl prepišeš, ne moreš narediti undo na os x-u, v winsih pa lahko?

techfreak :) ::

Tega nisem rekel. Rekel sem samo to, da OS X naredi replace takrat ko Windows naredi merge in je manj možnosti, da pri Windowsu narediš napako in izgubiš mapo/dokumente.

Limit-sky ::

techfreak :) je izjavil:

Tega nisem rekel. Rekel sem samo to, da OS X naredi replace takrat ko Windows naredi merge in je manj možnosti, da pri Windowsu narediš napako in izgubiš mapo/dokumente.

Seveda, če ne veš kaj delaš se ti to prav hitro pripeti. Jaz pa ponavadi, če kopiram fajle in mape, ponavadi vem, kaj kopiram in kam. Če pa se slučajno zajeb**, me pa okno "...replace.....cancel..." opozori na to, da bom fajl prepisal. Včasih pa tudi hočem narediti replace.

Techfreak, zakaj si sploh nabavil mbp? A se nisi pred uporabo pozanimal, kaj ti nudi? Jaz se vedno na lastne oči prepričam, da je to res vredno mojega denarja.
A si mogoče ti tudi nasedel vsej tej reklami okoli apple, da je najboljša stvar po narezanem kruhu? Verjetno imaš preveč denarja in si kupil, ker si slišal, da je zadeva kul. Potem pa ti je bilo nerodno, ker so te nategnili in si ga uporabljal kar nekaj let?

Mavrik ::

Kaj točno bi ti zdaj rad povedal z napadi na techfreaka? Da ne sme kritizirati Finderja ker je kupil Apple računalnik? Da ne sme kupiti Apple računalnika če mi ni vse čist popolnoma všeč na njem? Da se Svetega Jobsa in njegove religije ne kritizira?
The truth is rarely pure and never simple.

JanezekNovak ::

Sicer nisem sam preizkusil te metode, lahko pa sami preizkusite tole metodo Enable CUT in Finder

V primeru, da pa res ne morete nkakor živeti brez možnosti CUT in MERGE pa tale plačljiv programček baje pomaga Enable Cut (and Merge) in Finder

Pa še ena varianta preko Terminala

In Terminal:

cp -R /sourcepath /destination-path

If you don't have rights to the folder being moved to, then add "sudo" to the beginning (requires admin account).
http://www.euroairsoft.com/

Rauby ::

JanezekNovak je izjavil:

Sicer nisem sam preizkusil te metode, lahko pa sami preizkusite tole metodo Enable CUT in Finder

Deluje, očitno je Steve rekel, da so dve opcije preveč za Finderja in so morali to onemogočiti. Čeprav sem se po petih letah uporabe Mac-ov že skoraj navadil na te Finderjeve muhe.

Kenpachi ::

Bethesda have revealed that Apple's iTunes interface has been a significant influence on the menu systems in Skyrim. Read on for details.

Speaking to GameInformer, game director Todd Howard says "You know in iTunes when you look at all your music you get to flip through it and look at the covers and it becomes tangible? One of our goals was 'What if Apple made a fantasy game? How would this look?' It's very good at getting through lots of data quickly, which is always a struggle with our stuff."

Bringing up the menu system in Skyrim will bring up a four point compass. From there you can select a direction to look at objects in your inventory, skills, stats and a map of the world. Objects are organised into type and can be browsed. 3D models of every object picked up can be studied, zoomed in on and rotated. Howard says "It becomes an interesting time sink. You can look at and explore every single thing you pick up."


Source.

:P
Zaraki Kenpachi.

kingkong ::

Limit-sky, kaj naj rečem. Očitno res ne pogrešam toliko teh stvari, ki tebe očitno resno motijo. Kopiranje mi ne dela preglavic, merge pa niti ne uporabljam (ponavadi naredim kar sync določenih map). Redno namreč uporabljam dropbox za tiste stvari, ki jih rabim na več računalnikih.
In če mi je žal, da sem nabavil draga jajca? Mislim, da ne. Trenutno ne razmišljam, da bi šel nazaj na Windowse. Pred VMWare imam nameščene Win XP (rabim zaradi Polar ure, in na Win 7 pač ne dela USB IrDa - ne me vprašat zakaj, očitno spet težava zaradi driverjev) in Ubuntu 10.10.
Trenutno uporabljam 2 monitorja, ker za več nimam prostora in nimam nobenih težav. Programi se vedno odpirajo na istem mestu (recimo Twitter, pošta, so na drugem monitorju, določene programe pa odpiram recimo na drugem Spacu).
Ko sem kupoval Apple, to se pravi ene 3-4 leta nazaj, me ni premamila reklama. Mogoče pa ti kupuješ samo na podlagi reklam?

cortez ::

Od kdaj se pa Apple Iphone-i prodajajo legalno v Slo ?

http://trgovina.siol.net/oddelki/racuna...

techfreak :) ::

Nič novega, Tušmobil jih prodaja že vsaj kakšno leto.
1
...
3 4
5
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MacBook.. Dobra izbira? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8813973 (11234) opeter
»

Novi in cenejši MacBooki Air (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
9622628 (17613) hojnikb
»

Mac OS X desetletnica

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
186173 (5381) Ginginova
»

Applov dobiček rekorden (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Rezultati
20653392 (49485) Limit-sky
»

Nazaj k Macom, OS X

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
307484 (6632) techfreak :)

Več podobnih tem